Vučić: Srbija postaje ekonomski tigar

Pa hajde obrazlozi malo kad si vec poceo, o cemu se radi?

На примјер школство. Кад се сјетим колко је то било компликовано и колко непотребни ствари... мука ме увати. То нас је свију коштало.

Основна култура живљења.... Док је тамо увијек било као добар дан украсти нешто са посла, ође је то јако, јако ријетко бар кад је обични радник у питању (ође краду они на највишим мјестим "легално"). Знам код нас за вријеме рата колко је њих крало гориво из тенкова и камиона, а да марва није била свјесна шта тиме ради? Колко је покрадено муниције, експлозива, па ту је већа штета причињена него што је непријатељ направио....
Колко се пута узело неко мјесто и град, а да су покрадене све машине из неке фабрике или једноставно попаљене - ваљда да не пану у руке непријатељу тј. НАМА САМИМА? ТО СМО МИ.

Molim vas da shvatite da Jugoslavija nije nastala samo tako, jer su Srbi to hteli, vec je nametnuta tvorevina. I ona 1918. i ona 1945. U svakom slucaju je nametnuta u formi u kojoj je stvorena, hocu da kazem sta smo mi Srbi hteli tu nije bitno, vec je bitno STA JE STVORENO - granice, uredjenje i sl.

I takodje zapaziti (sada ce neke kolege forumasi da pominju Trece oko, cokcu i kolutaju ocima, kao da sam ja kriv sto je to tako kako jeste) da su Jugoslavija i SSSR nastali u isto vreme (do na godinu dana) i da su se SFRJ i SSSR raspali u isto vreme (do na godinu dana). Takodje zapaziti poguban uticaj obe tvorevine na nacionalno bice, BROJNO STANJE, kulturnu i versku degradaciju itd SRPSKOG I RUSKOG naroda.

Malo previse za slucajnost, zar ne? Dakle sve je to bilo dirigovano i to sa jasno definisanim ciljevima, koje, naravno, mi shvatamo u punoj meri tek decenijama kasnije, kada je vec prilicno kasno jer je zlo pocinjeno. A dok nas unistavaju pricaju nam bajke za malu decu tipa "Rad oslobadja coveka", "Bratstvo-jedinstvo", "Za domovinu s Titom" i slicne splacine. Morbidno do bola.

Cekaj, cekaj, a sta sad radi Vucic? Obecava kule i gradove, dok narod bukvalno skapava? Za godinu dana postacemo svetska ekonomska sila, a nemamo gace da obucemo? Drugim drzavama za to isto trebale decenije, a mi cemo za 3 meseca, i to bez novca, tehnike i ljudi? I to ce sve nastupiti ulaskom Srbije u EU, koja se raspada i koju vec sad siluju na ocigled celog sveta, i to bukvalno? Na sta li me to podseca? 1918? 1945?

Ovo pominjem da se uzmemo malo u pamet na osnovu prozivljenog iskustva.

Наметнуто - ДА. И то од самих Срба, САМИМА СЕБИ.
У Нишу децембра 1914. је изгласана Југославија - без иједног странца и без иједног несрбина. Све сами Срби су то "смислили".

Зато и јест КАТАСТРОФА и ШТЕТА толика колика је била.

Срђа Трифковић је љепо објаснио Југославију - ТАМНИЦА Срба у којој су Срби сами себе тамничили, у којој су Срби били и тамничари и утамничени.

Најсмешније је што ови учесници ЕФ у Давосу, уз покоји подсмех прокоментарисаше његову изјаву, са: "...ако је он изгубио појам о календару, какав ли је тај "његов" народ, који, као он, мисли да је данас 1. април...

На примјер школство. Кад се сјетим колко је то било компликовано и колко непотребни ствари... мука ме увати. То нас је свију коштало.

Основна култура живљења.... Док је тамо увијек било као добар дан украсти нешто са посла, ође је то јако, јако ријетко бар кад је обични радник у питању (ође краду они на највишим мјестим "легално"). Знам код нас за вријеме рата колко је њих крало гориво из тенкова и камиона, а да марва није била свјесна шта тиме ради? Колко је покрадено муниције, експлозива, па ту је већа штета причињена него што је непријатељ направио....
Колко се пута узело неко мјесто и град, а да су покрадене све машине из неке фабрике или једноставно попаљене - ваљда да не пану у руке непријатељу тј. НАМА САМИМА? ТО СМО МИ.

Hah......e vidis brate.....to je ono sto me citav zivot jede i izludjuje......odsustvo OSNOVNE logike kod ljudi!!! Ubice me srpska glupost!!!

Pa sta mu je drugo ostalo osim da masno laze?

Dok su narodu prihodi manji iz meseca u mesec , a cene sve vece i vece , jasno je da Vucic nema nista pozitivno da kaze, osim da sam sebe hvali .

Isto ovo je svojevremeno radio i Tadic.

Nadam se da ce na izborima Vucic proci jednako kao Tadic.

Pa sta mu je drugo ostalo osim da masno laze?

Dok su narodu prihodi manji iz meseca u mesec , a cene sve vece i vece , jasno je da Vucic nema nista pozitivno da kaze, osim da sam sebe hvali .

Isto ovo je svojevremeno radio i Tadic.

Nadam se da ce na izborima Vucic proci jednako kao Tadic.
E, Tile, da i ti jednom docekas da dodje neko koga ne kudis. :lol: :zag:

Kad li ce to da bide?

Hah......e vidis brate.....to je ono sto me citav zivot jede i izludjuje......odsustvo OSNOVNE logike kod ljudi!!! Ubice me srpska glupost!!!

Ништа чудно.
Стогодишњи експеримент је дао дивне резултате.
Оно што није успјело ни Совјетима, успјело је "југословенима".

Назад у еволуцији 10 000 година, право у пећину.

Мој ћаћа је радио исто и у Норвешкој и код нас и у Америци. Дакле, није проблем у људима (Србима). Ође у Америци у девет од десет случајева су међу најбољима и најсавјеснијим радницима. Иако немам високо мишљење о Србима, то је ИСТИНА.
Дакле није то проблем.

Прије ће бити да су Срби најнеспособнији управљачи и организатори, уз то непоштени, лажљиви и покварени.

od reci do reci tacno. Samo sto Srbijom ne vladaju sposobni i vredni srbi vec nesposobni, lenji i kriminalni crnogorci...................e tu lezi odgovor OTKUD KOD TAKO VREDNOG I PAMETNOG NARODA TAKO NAKARADNA, PLACKASKA I PRIMITIVNA POLITIKA.

na zalost, te crnogorce koji vladaju Srbijom stiti NATO na svaki nas pokusaj da ih se otresemo NATO je napravio rat.............tek da se zna da su crnogorci na vlasti u srbiji pod americkom zastitom.

od reci do reci tacno. Samo sto Srbijom ne vladaju sposobni i vredni srbi vec nesposobni, lenji i kriminalni crnogorci...................e tu lezi odgovor OTKUD KOD TAKO VREDNOG I PAMETNOG NARODA TAKO NAKARADNA, PLACKASKA I PRIMITIVNA POLITIKA.

na zalost, te crnogorce koji vladaju Srbijom stiti NATO na svaki nas pokusaj da ih se otresemo NATO je napravio rat.............tek da se zna da su crnogorci na vlasti u srbiji pod americkom zastitom.

Najveći problem Srba je što su bahati i nevaspitani i nevidjeni manipulatoriu u svojoj državi, tj tamo gde im se može. Kreću se od "ti to meni" do "vidi mene jadnika". Primera je beskraj, a sistem i moralne vrednosti im to dozvoljavaju. I svi su toliko pametni da ama baš ništa više nemaju da nauče. pametni se rode.
Ako neko krene preko reda i skrene mu se pažnju da to nije u redu, odmah se pretvara u stručnjaka da proceni da li je taj koji mu je skrenuo pažnju uzeo terapiju ili nije. Ako pak ustanovi da nije problem u terapiji drug već u njemu odmah uzima ulogu žrtve. Takav primitivizam i nekultura su čak i kažnjivi negde.
Ako uočite da je pogrešio i da treba da plati pogrešku odmah će: jao ja sam jadan...
Svuda u svetu ako nekoga zamolite da se pomeri sa sredine prolaza dobićete izvinjenje samo kod nas psovku.
Ne poštuju tudju privatnost , vreme, novac. Ali kada njima treba nešto sve je dozvoljeno.... Ta količina primitivizma sa kojom se čovek ovde susretne je bolna, gora i od lupetanja nekog nesretnika koga je ta populacija izabrala za predvodnika.

Нагон самоодржања у суровим временима.
Неки немац,енглез би липсали од глади да живе само 2 месеца под нашим условима..
условима у којима Срби живе непрекидно већ 25 година.

Нагон самоодржања у суровим временима.
Неки немац,енглез би липсали од глади да живе само 2 месеца под нашим условима..
условима у којима Срби живе непрекидно већ 25 година.

Хахаххаха, хаххахааах .... Хахахахахах .....

Замисли неки Енглез и Немац су од пустиња Јужне Африке направили оазе које су раниле цијели континент.

А овај вели, покрепали би од глади .....

Родезија је била житница Африке коју су Енглези готово преко ноћи препородили....

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ ....

Шта мислиш да Србе транспортовати у Шведску, а Швеђане у Србију? Јопет би Шведска била Србија а Србија Шведска....ХАХАХАХАХ ....

Poslednja izmena:
Хахаххаха, хаххахааах .... Хахахахахах .....

Замисли неки Енглез и Немац су од пустиња Јужне Африке направили оазе које су раниле цијели континент.

А овај вели, покрепали би од глади .....

Родезија је била житница Африке коју су Енглези готово преко ноћи препородили....

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ ....

-Ко овде није полудео,тај дефинитивно није нормалан-.
Бора Чорба.

-Ко овде није полудео,тај дефинитивно није нормалан-.
Бора Чорба.

Шта мислиш да Србе транспортовати у Шведску, а Швеђане у Србију? Јопет би Шведска била Србија а Србија Шведска....ХАХАХАХАХ ....

какве Родезије и пустиње..шта булазниш ти?
Лепо сам рекао-када би просечног енглеза,немца(било ког ситуираног еврпопљанина) ставио да живи под нашим условима
(јел читаш,јеси обратио пажњу)..
под условима где цена потрошачке корпе далеко превазилази минималну плату..
они би за 2 месеца липсали од глади.

Шта ти није јасно?

какве Родезије и пустиње..шта булазниш ти?
Лепо сам рекао-када би просечног енглеза,немца(било ког ситуираног еврпопљанина) ставио да живи под нашим условима
(јел читаш,јеси обратио пажњу)..
под условима где цена потрошачке корпе далеко превазилази минималну плату..
они би за 2 месеца липсали од глади.

Шта ти није јасно?

Није јасно ништа.
Историја вели да је то шта говориш колосална глупост.

Енглез и Њемац би најприје видили да тако не иде и колко го времена да узме - ОНИ БИ ТО СТАЊЕ ПРОМИЈЕНИЛИ.

Видим да си ме тек сад разумео али покушаваш да се извадишz:lol:

Мој пост је уствари упућен оном горе..као одговор зашто смо понекад тако"бахати,безобразни" и томе сл.
Ти овде улетео..непозван.

Back