AI ekonomski krah

Koji scenario je realniji u budućnosti?

• Utopijski scenario

• Distopijski scenario

• AI nikada neće preuzeti većinu poslova

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Logično. Ali primaš platu samo zato što si potreban kapitalistima, kad im više ne budeš bio potreban nećeš ništa ni dobijati, čeka te budućnost beskućnika
95 posto ne radi- nemaju para- kome ce kapitalist prodati i koliko vrede njegove pare?
Nije bas to tako jednostavno
milion kapitalista ima 10 mil slugu - mislis da ce 8.5 milijardi mirno da umire od gladi?

95 posto ne radi- nemaju para- kome ce kapitalist prodati i koliko vrede njegove pare?
Nije bas to tako jednostavno
Teško pitanje, u najmračnijem scenariju mogu to sve preneti u svoja naselja koja će biti ograđena sa dobrim defanzivnim sistemom.

milion kapitalista ima 10 mil slugu - mislis da ce 8.5 milijardi mirno da umire od gladi?
Pobune su moguće ali će i kapitalisti biti spremni na njih. Međutim pogledaj koliko već sada ima siromašnih širom sveta, sve više i na zapadu. Većina sveta je zapravo teška sirotinja. Ima li nekih većih pobuna zbog toga? Ne vidim da će se nešto menjati kad bude bilo samo još više siromašnih, možda na zapadu jedino nešto bude...

U svakom slučaju ljudi moraju biti spremni, ne prepuštati slučaju. Ako hoće utopijski scenario u kojem je AI javno dobro i služi svima onda se moraju izboriti za to. Bliži se kraj informacione ere i počinje nešto potpuno drugačije. Može biti prelepo a može biti i noćna mora. Tanka je linija.

Utopijski scenario je moguć samo ako se sprovede neki oblik komunizma a sve u vezi AI tehnologije bude vlasništvo države.

Osnivači kompanije Gladstone AI tvrde da će AI već do 2027. imati veći nivo sposobnosti od čoveka u većini oblasti...

To nije za 20-50 godina "briga mene ja do tad odo u penziju", nova realnost počinje već za 2-3 godine...

A gde su još druge tehnologije koje se sada razvijaju a nisu toliko popularne još uvek poput organske tehnologije (već sad postoje Xenoboti - sintetički višećelijski mikroorganizmi) ili spacijalni računari (AR/VR) koji prete da se čovek potpuno odvoji od prave realnosti čak i dok npr. šeta ulicom ili npr. neuralink čip koji se spaja direktno sa mozgom - počeci kiborg ere itd.

Osnivači kompanije Gladstone AI tvrde da će AI već do 2027. imati veći nivo sposobnosti od čoveka u većini oblasti...

To nije za 20-50 godina "briga mene ja do tad odo u penziju", nova realnost počinje već za 2-3 godine...

A gde su još druge tehnologije koje se sada razvijaju a nisu toliko popularne još uvek poput organske tehnologije (već sad postoje Xenoboti - sintetički višećelijski mikroorganizmi) ili spacijalni računari (AR/VR) koji prete da se čovek potpuno odvoji od prave realnosti čak i dok npr. šeta ulicom ili npr. neuralink čip koji se spaja direktno sa mozgom - počeci kiborg ere itd.
Nek se boje Japanci.🙂
Do nas dok dodje proci ce 50 godina. :mrgreen:

Back