Vučić: Saopšteno mi je da je Putin "podigao zavesu"

А када две државе направе споразум да њихови грађани улазе и излазе из истих само са личним картама, као што је то учињено пре неки дан, то је највиши ниво међусобног уважавања две државе и - признања.
sta lupetas bre? lsprave se svuda izdaju na lokalnom nivou, to sto oni imaju svoje licne karte nije priznanje drzave, vec samo lokalnog autoriteta koji ih je izdao

ako se kreces samo sa licnom kartom to je dokaz da smo jedna drzava jos uvek, priznanje bi bilo kada bi oni morali da imaju pasose, vize itd

komso, lazes za ameriku, lazes za srbiju, patologija - licne karte nisu pasosi kao sto ti trebaju ako ides u drugu zemlju ili u tvoju dolaze iz druge zemlje - KOSOVO JE JOS UVEK SRBIJA IPAK, na tvoju zalost, badava nas varas radeci za antisrpsku koalicuju... ajd sad idi zagovaraj malo gej paradu, ili da se uhapsi tramp, a ovde sjasi sa laganjem
Nema logike u tome. Da je priznao, morali bi da pokazu pasos. Licna karta koju izdaje mup Kosova moze samo da se protumaci kao pokrajinska identifikacija...
komsija je srpski neprijatelj, samo laze, ali laze i za ameriku, tako da je ipak patologija

Poslednja izmena:
Pretpostavljam, 19 njih koje nemaju "specificnu tezinu".
Ako je uopste tacno za tih 19 drzava.
Да ли су имали значај када су првобитно признали Косово? Главни аргумент је увек био 'више земаља признаје', 'више земаља је признало', или више од 50% света подржава независност Косова, али Русија и Кина не.

Свака мала битка је важна за коначан исход. Хајдемо корак по корак. 17 земаља које истовремено повлаче своје признање показује да се иза кулиса нашег тима ради озбиљан посао, да имамо више пријатеља (или у најмању руку немамо спорних питања са њима) него што смо мислили, а такође изгледа да координирани напор између више центара моћи. Добар знак

ako se kreces samo sa licnom kartom to je dokaz da smo jedna drzava jos uvek, priznanje bi bilo kada bi oni morali da imaju pasose, vize itd
Да није тако како сам написао - а ти се, онако за себе, o томе малко распитај код некога ко се разуме у међународне односе јер очигледно да немаш појма - не би медији твог Вољеног, пред посету Ердогана Србији, тачније још у јуну о.г., на сва звона објавили како је влада Србије донела одлуку да ће моћи да се у Турску путујe само са личном картом.
Поновићу још једном: то је највиши облик међусобног поверења, уважавања и признавања две државе, ако не рачунамо унију односно конфедерацију / федерацију.
Током посете турског председника пре неки дан, Ердоган и твој Вољени су то потписали и држављани Србије ће у Турску и обратно већ од почетка октобра о.г. да путују само са личном картом (наравно ко иде авионом јер ако идеш колима мораш преко Бугарске или Грчке које су чланице ЕУ и за које треба пасош).
Да ли су Србија и Турска због тога постали "једна држава"? Наравно да не, али су тиме две земље показале највиши степен поверења, уважавања и сходно томе признавања.

Srbija_Turska_LK[1].jpg

Poslednja izmena:

Vučić: Saopšteno mi je da je Putin „podigao zavesu“​

default-avatar.jpg
FoNet/RTS/Euronewsdanas 09:13
Vučić: Saopšteno mi je da je Putin podigao zavesu 1
Foto: FoNet/Instagram
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je sinoć imao dvosatni razgovor sa Miroslavom Lajčakom i savetnicima nemačkog kancelara Šolca i francuskog predsednika Makrona i da je od njih dobijen predlog „potuno nove armature razgovora u Briselu koji bi trebalo da dovedu do skorog i konačnog rešavanja pitanja u sa Kosovom i Metohijom”.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić je izjavio je da taj razgovor „nije bio lak“.
Saopšteno mi je da je Putin ‘podigao zavesu’ i sada ostaje na svima da se izjasne sa koje strane hoće da ostanu, sa one strane zavese gde ekonomija ne postoji, ili sa strane uspeha gde su oni“, kazao je Vučić.

Srpski narod, kako je naveo predsednik, želi poštovanje međunarodnog prava.

Ostatak vesti na
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-saopsteno-mi-je-da-je-putin-podigao-zavesu/?ref=twdanas

---
Izgleda da se poruke iz Brisela zaoštravaju te da Predsednik Republike Srbije Gospodin Aleksandar Vučić neće baš više imati toliko prilike za driblinge diplomatske neutralnosti. Bojim se da se to odnosi i na aktivno tolerisanje ruskog medijskog i političkog uticaja u Srbiji. Videćemo kakav će razvoj situacije biti u narednom periodu i kakav će biti ruski odgovor u Srbiji na promenu stava.
Ustvari se meni čini da se zaoštravaju poruke sa obe strane. Putinova garnitura je upadljivo nervozna, ali to nije zbog Srbije nego zato što im stvari na frontu ne idu baš dobro, posebno u poslednje vreme. Vučić će svakako imati dosta problema. Oni su delom izazvani dugogodišnjim odnosom prema Rusiji, a delom i aktivnim delovanjem proruskih snaga ovde. Pri tom ne smemo zaboraviti ni ogromnu zavisnost Srbije koja je stvorena predajom NIS - a pre dosta godina. Sve to znači da će Vučić svakako i dalje morati da pažljivo balansira.

Ustvari se meni čini da se zaoštravaju poruke sa obe strane. Putinova garnitura je upadljivo nervozna, ali to nije zbog Srbije nego zato što im stvari na frontu ne idu baš dobro, posebno u poslednje vreme. Vučić će svakako imati dosta problema. Oni su delom izazvani dugogodišnjim odnosom prema Rusiji, a delom i aktivnim delovanjem proruskih snaga ovde. Pri tom ne smemo zaboraviti ni ogromnu zavisnost Srbije koja je stvorena predajom NIS - a pre dosta godina. Sve to znači da će Vučić svakako i dalje morati da pažljivo balansira.
Da, Putinu treba drugo žarište negde, poželjno u Evropi, da privremeno skloni pažnju sa raspada u Ukrajini i kupi dodatnih bar dva meseca, do većih mrazeva.

Što se tiče Vučića, mislim da mu je posebnu glavobolju zadala antiprajd litija, pošto nosi očigledan ruski potpis, tj nije njegovo delo.
To koliko se stvari lome, vidi se i po tome što nemamo vladu 5 meseci od izbora.

Back