Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 89.309
Vučić: Saopšteno mi je da je Putin „podigao zavesu“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je sinoć imao dvosatni razgovor sa Miroslavom Lajčakom i savetnicima nemačkog kancelara Šolca i francuskog predsednika Makrona i da je od njih dobijen predlog „potuno nove armature razgovora u Briselu koji bi trebalo da dovedu do skorog i konačnog rešavanja pitanja u sa Kosovom i Metohijom”.
Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, Vučić je izjavio je da taj razgovor „nije bio lak“.
„Saopšteno mi je da je Putin ‘podigao zavesu’ i sada ostaje na svima da se izjasne sa koje strane hoće da ostanu, sa one strane zavese gde ekonomija ne postoji, ili sa strane uspeha gde su oni“, kazao je Vučić.
Srpski narod, kako je naveo predsednik, želi poštovanje međunarodnog prava.
Ostatak vesti na
https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-saopsteno-mi-je-da-je-putin-podigao-zavesu/?ref=twdanas
---
Izgleda da se poruke iz Brisela zaoštravaju te da Predsednik Republike Srbije Gospodin Aleksandar Vučić neće baš više imati toliko prilike za driblinge diplomatske neutralnosti. Bojim se da se to odnosi i na aktivno tolerisanje ruskog medijskog i političkog uticaja u Srbiji. Videćemo kakav će razvoj situacije biti u narednom periodu i kakav će biti ruski odgovor u Srbiji na promenu stava.