Koliko para je dato poslednjih 10 godina za bespotrebne rekonstrukcije, spomenike, silna nepotrebna asfaltiranja Makis 3, pa i 4 bi mogli da se naprave u jos gomila toga.Баш тако.
Видели су како је прошла опозициона власт након пада Милошевића. средином 2000-тих. Та власт препознала је шта је један од горућих проблема Београда - водовод, лоша мрежа и недовољни капацитети како целе мреже тако и изворишта. Кренули су да решавају то и направили Макиш 2 захваљујући чему ми сада немамо већих проблема у водоснабдевању али тај исти објекат је био политичко самоубиство јер је појео много пара, јако пуно времена а није био видљив голим оком као нека огромна грађевина.
Сада нама је потребан и Макиш 3 а можда и 4 у наредних 5-10 година. То ће да кошта неколико стотина милиона евра и радио би се 5-6-7 година.
Нову власт чека промена скоро комплетне мреже, што због повећања капацитета што због старости, а то ће да кошта 2 - 3 градска буџета, трајаће 10-ак година и ствараће често несносне гужве у граду.
На ово сам мислио када сам рекао тешко ономе ко дође после ових.
Kome je trebalo renoviranje cvetnog trga ili trga republike? Bacili milione evra kako bi napravili ravnu betonsku plocu od jednog, a od drugog nesto sto lici na groblje, samo nedostaju urne. Sad se spominje renoviranje tega Nikole Pašića, umesto da izgrade nesto pametno sto ima smisla... Nemam reci. Narod ovce sa 2g mozga, na forumu gomila botova koja se prodala za malu lovu, kao i sad sto ce veliki deo da padne na donacije od 10000 i 20000. A dovoljno je pogledati samo jedan prenos skupštine videti ponasanje i čuti recnik poslanika na vlasti.
Zalosno je koliko su uspeli da upropaste zemlju...