Vučić izgubio Beograd?

Cilj je da se Vucic razvlasti, jel tako?

A da bi se to desilo mora izgubiti republicke izbore jer bez vlade on ce biti engleska kraljica.

A da bi se to desilo SNS+SPS ne smeju da predju 50% na republickim izborima, to je potreban, ali ne i dovoljan uslov.

Jer, niko ne moz epostati premijer dok ga ne predlozi predsednik.

I ajde da zamislimo da je SPSNS stao na 48%. Vucic ni u ludilu nece dati mandat opoziciji. Otezace koliko moze, pobogu pa on je 90 dana ostavi zemlju bez vlade, a imao je svu vlast, mogao je za 5 min da je formira. Sta ce tek sad raditi, ne smem ni da zamislim.

Bice vruce ove zime.
Procenti se ne preslikavaju u broj poslanika proporcionalno nego po Dobtovom sistemu koji je napravljen da spreči takve situacije pola-pola. Dovoljna većina = skupštinska većina.

Jedini Srbijanac u poslednjih 30 godina na celu Srbije je bio Koštunica...ostalo sve Srbi iz BiH i Crnogorci...

Milošević = Srbin iz Crne Gore
Đinđić = Srbin iz BiH
Tadić = Srbin iz BiH
Vučić = Srbin (upitno...) iz BiH

...
Srbi iz CG i Bosne nisu ni više ni manje Srbi od Srba iz Srbije, a ima nešto u tim Srbima koji su spremni da ostanu Srbi makar ih i glave stalo, e, toga u beogradskom Krugu Dvojke nema.

Одакле је Томислав Николић?
Одакле је Зоран Живковић?
Одакле је Мирко Цветковић?
Koliko su oni vladali? Po dva meseca?. Sluzba ima svoju duboku drzavu koja selektira iskljucivo svoj kadar. Ovog Vucica su izgurali na misice,zauzvrat vratio im je povlastice. A to je ono kad odes u opstinu a sef odseka isto prezime kao i pre 50godina.Sa oca na sina.

Koliko su oni vladali? Po dva meseca?. Sluzba ima svoju duboku drzavu koja selektira iskljucivo svoj kadar. Ovog Vucica su izgurali na misice,zauzvrat vratio im je povlastice. A to je ono kad odes u opstinu a sef odseka isto prezime kao i pre 50godina.Sa oca na sina.

jasno, udbaska smo drzava, a nekad smo bili zandarska i pandurska. Takav smo narod.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja mogu i da lupim, nisam dugogodisnji politicki analiticar i aktivista.
Bice hladnije vreme pa ce izlaznost biti manja nego 2022. Usput ce do tad jos malo oblatiti opoziciju istovremeno
obecavajuci svasta. Videces 18 dec. ko ce biti blizi tacnoj cifri, ja ili Djordje.
I ko je blizi? Preko 43 posto
ps 71 posto - 44 posto u 11 i 22

Још је ставио ницк "аргументовано", а тотално неаргументовано пише да ће СНС да освоји преко 45 %.
Uz 2 faktora koja mi nisu isla naruku, toplije vreme nego sto sam ocekivao pa je izlaznost bila veca, kao i Nestorovic koji im je smanjio bar 2 posto, mozda i 4.
A koje je Vukadinovicevo opravdanje?

Poslednja izmena:

Back