Vučić: Amerika uvodi totalne sankcije NIS-u

Ali čekaj. Zašto su kod nas cene goriva najveće?

Šta rade okolne zemlje?

Kako je u bosni i Sev. Makedoniji mngoo jeftiniji? Kako je u Bugarskoj dosta jeftiniji? Odakle oni nabavljaju?

Shvatate li da su kod nas cene najviše u regionu? JEdnog leta u HR su bile niže, mada mislim da su tamo kao kod nas. Ali odakle Bugarima mnogo jeftiniji benzin?

Okolne države nemaju tu sreću da kupuju naftu od ruskih prijatelja po privilegiranim cijenama

Šta rade okolne zemlje?

Kako je u bosni i Sev. Makedoniji mngoo jeftiniji? Kako je u Bugarskoj dosta jeftiniji? Odakle oni nabavljaju?

Shvatate li da su kod nas cene najviše u regionu? JEdnog leta u HR su bile niže, mada mislim da su tamo kao kod nas. Ali odakle Bugarima mnogo jeftiniji benzin?
Imaju manje akcize nego Srbija. Treba iz akciza namiriti drzavni aparat.
A ne bi me cudilo da NIS nabavlja i sirovu naftu od Rusije po visim cenama nego ostali, Rusi su shampioni korupcije plus ih zabole za Srbiju pa gledaju da sve sto mogu ispumpaju iz nje.

Pa kako može da bude kada je prodato? NE možemo puj pike ne važi sad više nista vlasnici
kada se svaki dan preti sa ww3, nuklearnim armagedonom, onda bolje veruj da SVE MOZE, srbija se nista ne pita, jedino ako ces da branis nis oruzjem? sa rafalima mozda? ej,. placas rafale, koje nikada neces da dobijes, koliko je vucic glup, samo kupuje vreme

Sjedinjene Američke Države uvode za nekoliko dana pune, kompletne sankcije protiv Naftne industrije Srbije (NIS) zbog ruskog vlasništva - rekao je zvalousti.
Citajte dalje sta prica vas preCednik na linku ispod, nisam blesav da ga ja citam i kopiram ovde.

1569_najnovija-vest-biz_f.webp

https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/85765/vucic-amerika-uvodi-totalne-sankcije-nis-u/vest
tenor.gif

Preko Amerike ne dolazi.
A Amerika je i Dodiku uvela sankcije i bas ga briga, od UN nije dobio sankcije zbog Veta.
Bez UN sankcija sve stize preko Neuma u BiH i to niko ne moze da spreči
Dolazi preko naftovoda koji se zove JANAF. A taj naftovod je preko Hrvatske. ne postoji alternativni. A Hrvatska je u EU i neće prodavati sankcionisanoj ruskoj firmi NIS-u koji jedini može da naftu distribuira dalje ovde jer jedini ima rafineriju .
Inače nafta kod nas je Iračka pretežno od 2022, odavno nije ruska. Ali to nema veze sada u ovoj priči.

I onda pošto nemaš alternativni način dostavljanja nafte jedini način je da ga druge kompanije kao OMV, MOL, Petrol, Shell umesto kao do sada da ga kupuju od NIS-a moraće da ga dovlače kao gotov proizvod na alternativne načine što će povećati cenu troškova a time i krajnjeg proizvoda. A onda lančano i svega ostalog.

Tako da će te boleti ovo, o i te kako.

Kakav Dodik kakve gluposti.
Ovo je toliko ozbiljno...ali doći će lagano vama botovima i to u glavu,naravno na onaj teži način kad te opiči po džepu.

Osim ako ne otme NIS Rusima.

Poslednja izmena:

Šta rade okolne zemlje?

Akcize. Tj direktno punjenje budžeta. To veze direktne sa NIS-om nema,ne vide ni centa od toga. To je Vlada Republike Srbije.

Ti si kao dodjos osvedoceni autonomas, hrvatski spijun i protivnik elektricnih vozila pa je razumljivo da si od svoje sluzbe dobio te informacije. :lol:

Jarane, ozbiljno, pisali su mediji u Srbiji (pa i u okolnim dzrabama) da ce NIS postradati od sankcija jos na pocetku rata u Ukrajini i uvodjenju sankcija ruskim kompanijama. Cudno da se nije desilo do danas, dodjosu nas.

Sjedinjene Američke Države uvode za nekoliko dana pune, kompletne sankcije protiv Naftne industrije Srbije (NIS) zbog ruskog vlasništva - rekao je zvalousti.
Citajte dalje sta prica vas preCednik na linku ispod, nisam blesav da ga ja citam i kopiram ovde.

1569_najnovija-vest-biz_f.webp

https://www.b92.net/biz/srbija/vesti/85765/vucic-amerika-uvodi-totalne-sankcije-nis-u/vest
Uaaaa, dole Vucic !!!!!
inace, kad bi Srbija uvela sankcije Rusiji ondak amerika ne bi uvodila sankcije Srbiji zbog ruskog vlasnistva NIS-a.
Ima logike.

To je dokaz koliko smo trebali da gradimo sopstvene hidroelektrane a ne da se pouzdamo u drugoga.

I to vazi za sve privredne i kljucne grane, a iskreno briga me za NIS, ja se ne grejem na gas i nikada u to nisam verovala, ionako je od pocetka bio preskup za mene.

A sto se nafte tice, nemam ni kola.

Pa zaboga, ne možeš tako usko gledati. Više cene benzina znači poskupljenje svih proizvoda, znači veća inflacija. .. to sve povlači jendo drugo.

Jarane, ozbiljno, pisali su mediji u Srbiji (pa i u okolnim dzrabama) da ce NIS postradati od sankcija jos na pocetku rata u Ukrajini i uvodjenju sankcija ruskim kompanijama. Cudno da se nije desilo do danas, dodjosu nas.
Ustvari desilo se davno, NIS - u su sankcije uvedene delimično još pre, sad će samo biti u punom obimu. Bila je priča da će deo biti prodat nekoj firmi iz Azerbejdžana, ali ne znam da li je to još uvek u igri.

Uaaaa, dole Vucic !!!!!
inace, kad bi Srbija uvela sankcije Rusiji ondak amerika ne bi uvodila sankcije Srbiji zbog ruskog vlasnistva NIS-a.
Ima logike.
NIS je zvanično ruska firma i potpuno je nebitno da li bi Vučić uveo sankcije. Firma bi ostala ruska i dalje bi važile sankcije.Može samo da vrati ili otkupi vlasništvo barem do 51%.

Back