Vreme i oblici veroispovesti i pravaca u doba p.n.e

• Začetnik teme Začetnik teme Tau
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tau

Početnik
Poruka
17
Istrazujem religije sveta,i sprovodim razna dela u stvarnosti,da bih razumeo pre-hriscansko doba.
Neki kazu da su u to vreme ljudi bili pagani,ali ti isti pagani su doneli novu veru hriscanstvo,a najmladju veru islam.
Citam o jehovinim svedocima,citam razne teme,ima puno toga da se nauci,ali to je sve odgovor i tumacenje spisa novog doba,nista nemaju objasnjeno kako je i na koji nacin to sve zapisano,jer ja znam Kur-an,Toru i stari zavet skoro napamet,znam ono sto mi u obredima najvise treba za spasenje duse od necastivoga.

Sve se radi oko necastivoga,ljudi kazu da se na nebu nalaze 9-neba ili sloja andjela i arhandjela,ali se spominje i da necastivi obitavaju u vazduhu.
Neko ce se smejati,ali ja imam 100% dokaze ljudi koji pricaju sa svecima,ljudi koji su iskreni,koji se ispovedaju i uzimaju sveto pricesce,ljudi koji ne vrse nikakave obredne rituale,nego molitvom se obracaju pred ikonom ''boze pravde'' i pred Arhandjelom Mihailom i drugim Arhandjelima.
Znaci to sam svojim ocima video i dalje sam kao u snu,jer nemogu da shvatim.

Kad kazu Sveto pismo i Jevandjelje po Jovanu,po Mateju,Luki,ali niko ne objasnjava kojim obredima i ritualima su oni stupili s andjelima da bi im preneli bozju zelju.
Nemojte da mislite ja sam profesionalni egzorcist i mnogo puta sam mogao da poginem od molitvi,verujuci u svakakve knjige i citajuci svasta po internetu.

Ja sam dosao do nekih saznanja na koji nacin je pisano jevandjelje po Luki,jer sam Luka nije to pisao,cak sam dosao i do otkrica cemu uopste krst sluzi u obredima,tj.da potice iz africke drzave Liberije.

Pred ikonama mene sveci nece da prime jer sam gresan i za to moram da se ispovedim,da bi imao taj dar da komuniciram sa njima,mnogi sa ovog foruma znaju kako to ide,ali to drzim za uzi krug ljudi da im pokazem uzivo,ja ne verujem u nista dok ne vidim uzivo,ili mi se pokaze kroz san (postoje odredjeni rituali za prikazivanje u snu).

U preislamskoj arabiji i tada Izrailju,ljudi da bi bili nakloni bogu,oni su prinosili zrtve svoje dece i to iskljucivo muske dece,klali su ih koser tehnikom,da zrtva ne oseti da ce biti zrtvovana.
Tada duse te dece odlaze direktno u raj,ne prolaze mitarstava,budu oslobodjena toga,jer su zrtvovana radi boga.
To upravo rade masoni,jer nemogu da se sloze sa tim da je jednom za svagda zrtvovana precista krv Isusa 5000g.p.n.e,u africi,dok se na golgoti zrtvovali ljudi na smrtnu kaznu,i bili zrtva bogu,te se posle skidaju s krsta i bacaju pticama da ih pojedu do koske,i to svestenici prate.
Kada ih pojedu,koske ciste i melju ubacivsi u hranu koju jedu svestenici,da bi se sve zatrlo,da ne bi ih bog vaskrsao kada bude vreme za to.
To je ustaljena praksa na tibetu,ima negde procitao sam clanak,kako sahranjuju svoje.

U africi ljude posle smrti spaljuju.

Ima jos neresenih stvari u mojem slucaju,jer ja neznam sve moja tabula raza je prazna.

Postoji prica da je neko razapnut na predmet u obliku slova X,takodje su razapinjani ljudi na obrnuti krst u Kambodzi 2000g.p.n.e,Takodje postoji prica o Isusu Nazarecaninu,o Isusu Hristu.
Cak sam negde procitao da je Mojsija odgajala faraonska svestenica 5000g.p.n.e,jer se u krugu egzorcista prica da je Avraam bio otac Mojsijev,a Mojsije je imao sina koji se zvao Isa.

Tako sam procitao negde da muslimani pominju Isu Isa a.s. Isa Alejkumu Sellam predposlednji Allahov poslanik koji je hodao na zemlji i umro.
Egipcani su bojili ljudsko telo na svojim anfas crtezima zelenom bojom za one koji su umrli.

Tako su nasli i NLO objekte na hriscanskim freskama,gde NLO objekat uzima i dusu i telo onoga ko vaskrsava,znaci po egzorcizmu da bi fizicki neko vaskrsao,on treceg dana posle smrti ustaje iz groba i biva raznesen na nebo,a postoje i egzorcisticki rituali za tako nesto.
Takodje postoje egzorcisticki rituali za levitaciju,gde molitvom materijal gubi na tezini,tako su faraonima davali nadljudske sposobnosti,jer su dizali kamene blokove rukama,bili su visokog rasta i izduzene glave od rodjenja.

Takodje ritual sahranjivanja kineza,je drzati mrtvog 6 dana pre ukopavanja,jer se veruje da posle 3 dana moze da ustane,zato se nekada nisu ukopavali,nego su se sahranjivali na zemlji,gde su preko njih stavljane grudve kamenja,jer se veruje da se mogu probuditi.
Takodje znaju ljudi da narkomani koji su korisnici kokaina,posle prevelike doze srce prestaje da im radi ali su i dalje zivi i mogu se probuditi posle nekog vremena.
Isto imate podatak da tibetanci prilikom meditacije mogu izdrzati i do 5 meseci bez vode i hrane,sto je sa njihove strane potpuno dokazano.

Ima jos puno toga,a sve me to navelo jer sam citao tumacenje biblije Jehovinih svedoka.

Za njih imam veoma prosto pitanje,tumacenja me ne zanimaju,svako tumaci i prepricava,od toga nema niko koristi,nego me interesuje posto vidim da toliko sve znaju,kako je mogao neki prorok da napise bibliju ili covek,svejedno,na koji nacin je dobio osnov za pisanje spisa od znacajne vrednosti za sirenje narodnoj masi.
Svi znamo da se djavo javlja u materijalnom coveku da ga covek moze jasno videti,u kom oce on obliku,ako to izricito covek prizivanjem trazi od njega i moze saznati svu istoriju sveta ali nemoze buducnost,moze saznati buducnost nekoga coveka znajuci njegovo ime i godinu rodjenja ili ime majke.
Takodje moze razgovarati i sa mrtvima,,postoje obredi za to,sta mislite ako je crkva cista bozija kuca,sta ce mosti ili tela svetaca u crkvama,kao sto je to slucaj sa islamom i tekijama gde sam licno svojim ocima to video bez lazi i prevare.
Da bi dobijali vazne informacije i odbranili se od zla,jer mrtvak se moze direktno boriti sa zlom koje obitava u prostoru,u vazduhu.
Zauzvrat trazi da ga ne sahrane,da se ne sjedini sa zemljom,boziji prah.
Dobro znaju svi muslimani da ako nestignu da klanjaju sa svojom bracom u dzamiji i nemaju vode pri ruci,mogu se oprati sa zemljom,trljajuci delove tela zemljom,okrecuci se na istok i klanjajuci.
Sve se okrece na istok,ikone crkve se drze na istok,neka misticna figura za koju sam citao u novinama da stoji u nekoj vitrini u nekom muzeju i tacno u taj i taj cas okrece se prema istoku.

Ajmo malo da raspravljamo o temi,mozda neko ovo zna a nezna kako da zapocne temu,znaci onaj ko zeli tumaciti bibliju,nemoj da ulazi u raspravu,jer ovde probamo tumaciti i objasnjavati pojave i oceve koji su pisali svete spise,koji su pisani u Svetim Knjigama.

ljudi kazu da se na nebu nalaze 9-neba ili sloja andjela i arhandjela

Postoji 7 nebesa, a ne 9. Na svakom od nebesa ima mnogo anđela. :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo:

Svi znamo da se djavo javlja u materijalnom coveku da ga covek moze jasno videti,u kom oce on obliku,ako to izricito covek prizivanjem trazi od njega i moze saznati svu istoriju sveta ali nemoze buducnost,moze saznati buducnost nekoga coveka znajuci njegovo ime i godinu rodjenja ili ime majke.

Jeste, ali te informacije koje dobiju znajući ime osobe i ime majke su u stvari poluinformacije (samo delimično istinite, pomešane sa mnogobrojnim lažima). :tajna:

Dobro znaju svi muslimani da ako nestignu da klanjaju sa svojom bracom u dzamiji i nemaju vode pri ruci,mogu se oprati sa zemljom,trljajuci delove tela zemljom,okrecuci se na istok i klanjajuci. Sve se okrece na istok,ikone crkve se drze na istok,neka misticna figura za koju sam citao u novinama da stoji u nekoj vitrini u nekom muzeju i tacno u taj i taj cas okrece se prema istoku.

Muslimani se mogu očistiti dodirom zemlje, ali ne ako ne stignu da klanjaju, nego ako nemaju vode. Muslimani se NE okreću ka istoku, nego ka Meki. Ako su u Indiji, na primer, onda se okreću ka zapadu, ako su na Madagaskaru, onda se okreću ka severu. :worth:

Postoji 7 nebesa, a ne 9. Na svakom od nebesa ima mnogo anđela. :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo: :andjeo:

Postoji 11 nebesa,ali dovoljno je da kazemo 9,u Islamu ima objasnjeno samo 7,gde je Muhammed s.a.v.s.na trecem nebu a Isa Alejkumu Sellam na cetvrtom nebu,zatim sledi Isus Hrist na petom nebu,Mojsije na 6.nebu,Avraam na 7.nebu,ima jos toga.

Jeste, ali te informacije koje dobiju znajući ime osobe i ime majke su u stvari poluinformacije (samo delimično istinite, pomešane sa mnogobrojnim lažima). :tajna:

Da dodjem u Arap dzamiju i pokazem ti ko stalno klanja i ima odgovor na to pitanje,cak moze znati sta nameravas ili sta si radio ili gde si bio,nema tu delimicno ili se zna ili ne,Ebdzed Hisam znas sta je,prema tome :metla:

Muslimani se mogu očistiti dodirom zemlje, ali ne ako ne stignu da klanjaju, nego ako nemaju vode. Muslimani se NE okreću ka istoku, nego ka Meki. Ako su u Indiji, na primer, onda se okreću ka zapadu, ako su na Madagaskaru, onda se okreću ka severu.
sve dobro znam,ali od brzine ne stignem da napisem sve kako treba,pre uzimanja zemlje EkstakfiruAllah (oprosti mi boze) :worth:

sa nase tacke gledista mu dodje istok,prema Kabi se okrecu,jer je to srediste zemlje,i nedaleko od toga se nalazi Zem Zem bunar,u kojem su bacane zrtve u pre-islamskoj arabije,koja je bila kabalisticka
napisao sam ime bunara jer sam video da si iz Novog Pazara,pa onda dobro znas tematiku

Poslednja izmena:
Citirao si me u postu iznad i ubacio svoje komentare između mojih, neko će da pomisli da sam to ja pisao, a nisam. Ne znam odakle da počnem sa ispravljanjem tvojih grešaka.

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, nije na trećem nebu, na trećem nebu je poslanik Jusuf, alejhisselam (Josip).

Na četvrtom nebu ga nije dočekao poslanik Isa, alejhisselam, nego poslanik Idris, alejhisselam. (Henok ili Enoh).

Iz teksta se vidi da ti misliš da su Isa, alejhisselam i Isus Hrist različite osobe, a nisu (Isa, alejhisselam, je čovek kojeg hrišćani zovu Isus Hrist).

Na petom nebu je Harun, alejhisselam (Aron, Mojsijev brat).

Za šesto i sedmo nebo si napisao tačno. :aha2:

Napisao si gore u tekstu "EkstakfiruAllah", a to znači "učini me nevernikom Allahu" :nono3: (ne sme da bude sa k).

Estagfirullah znači "Oprosti mi Allahu". :rtfm:

Poslednja izmena:
Neznamtacno kako se pise oprosti mi Allahu,ali znam kako se cita.
To za neba nije sada bitno u islamu jer je to predstavljanje bozijih poslanika prema islamskoj veroispovesti.
To je sve odredjeno u novom dobu,ali mi pricamo o starom dobu,a ja sam nesto napisao iz novog doba samo kao podsetnik na dalja diskutovanja.
Jer niko nemoze da zna ko je na kom nebu i nemoze to da dokaze,samo moze da smatra,ako moze da dokaze,daj da saznamo o tom coveku,jer on ima upustvo za to,njemu se pripisuje bozija moc jer on odredjuje ko ce na kom nebu biti,a zna se da postoje ljudi koji tacno doznaju ko je na kom nebu,znaci postoje religije koje mnogo jace uticu i manipuliraju,valjda se zna iz toga zakljucak.
Mi hocemo da dodjemo do religije odskocne daske,da bi razumeli te razvijene religije i imali u uvid o cemu se tu zapravo radi,ali necemo iznositi magijske obredne rituale,jer je to pravo oruzije.

Mi imamo tri monoteisticke religije,u Hriscanstvu imamo sekte,pravce koji se ne slazu sa sadasnjom crkvom,u Islamu imamo opet tri pravaca od kojih su Sufi,Suniti,Siiti,u Judaizmu nisam siguran mislim da je stariji i novi pravac.

Prosto pitanje je ko su ti ljudi koji su pisali pisma,jeste da je to poslato od boga,ali kako su oni to dobili na koji nacin i kako su te poruke srocili u tekst,koji je i danas vrhunski napisan za neke naucnike,te da su samo vernici u mogucnosti objasniti i tumaciti te spise.
Neki kazu da su pislai bibliju u vece vremenskom razmaku i vise ljudi,to znaci da nije bog dao jednom coveku poruku,nego su vise njih primili poruke,jer su to nadljudski ljudi ili mi neznamo formulu za direktno spajanje sa bogom,ili nam je poruka sakrivena,samo odredjeni to znaju.

Postoji i upustvo za otvaranje raznih magijskih pecata,ali je to negativna smisao i ide u pakao po danasnjim verovanjima coveka,ali ako je potrebno ici ce mo tamo,jer pre svih nama poznatih religija je postojao paganizam i ljudi su i tada ziveli,znaci da nije bilo njih ne bi ni nas sada bilo.

Mozda neko ima neko obrazlozenje ili barem da da imena necega ili sta ti ja znam cega ba da idemo dublje u istoriju.
Ja se inace bavim numizmatikom i zlatarstvom,odnosno nalazim blago detektorom,nije to sada tema ove price ali sam video nivac star vise hiljada godina,od zlata cije je zlato savrseno rafinisano,i prilikom topljenja istih nije potrebna dalja rafinacija jer je cistoca 999,7

To je podatak da su imali dobru tehnologiju,a nemamo podatak da li su koristili proces amalgacije ili cijanizacije,cijanizacije ne sigurno.

Dalje citao sam neki post ovde na forumu o nekom grobu faraonke Bastet u Bugarskoj,znaci nalazi se na mestu koje ima oblik prave macke i to mesto je blizo mora,a tacno se vidi da je to bilo za njih blizo u odnosu na egipat.
Takodje se postavlja pitanje kako su znali za oblik brda u obliku macke,imali su googlemaps,koja je tehnologija.
Ako nisu oni to znali,odakle onda na zemljinom prostranstvu ti razni oblici u obliku macke ili sta ti ja znam,cak na podrucju kosova kod mesta Zvecan imamo Allah ime u steni,u planinama kod Izraela imamo Jahve ime u steni na hebrejskom jeziku.

Dalje o baba Vangi da ne pricam kako je upozoravala da ne idu da ispituju mesto faraonke Bastet,odakle i kako to Vanga zna a oslepela je u svom rodnom selu u Makedoniji,ulaskom prasine u oci.
Jer vidite znaci postoje ljudi koji znaju i vide vise od nas,imaju takozvani hologram koji im omogucava da vide bilo gde na planeti,i da dodam Vangina sva prorocanstva se ostvarila bez greske,i buduca mislim da ce se ostvarivati,jer mora sve to da zna odnekud.

Poslednja izmena:
ТЕМА

Ауууу, брате, ала си се умрсио, као пиле у кучину...
Превише ти је дугачак текст са масом питања за која би требало пистати странице и странице као одговоре. Непотребно.

Укратко, залутао си зато што си читао много јереси, многа тумачења других који тумаче Православље, тј Свето Писмо.
Да би спозно суштину, Бога, дела Анђела на земљи,видео невидљиво, мораш се окренути само једноме, Богу, кроз једину истиниту веру, и лагано, "лаганим корацима" ићи путем ИСТИНЕ.
То се постиже на тај начин, кад се окренеш у потпуности вери, дозволиш да те "води Божији штап", тј, пустиш да Божији штап буде испред тебе, а не иза тебе...:)
Ако ниси још доживео да видиш, препознаш Божија дела, и осведочиш се истином о постојаности Бога, онда мораш поразговарати са Свештеником Православне Цркве, да ти помогне да се у потпуности укључиш у духовни свет примајући Христа.

Ја лично, за Бога и Његова дела знам од кад знам за себе, видим све што је примерено духовном свету које је одређено мени на знање, као и спознају Светих Тајни...

Неможеш спознати ништа ако преиспитујеш веру, поготово када то чиниш преиспитујући више вера.
Преиспитивање вере је забрањено, и велики је грех, од Бога кажњиво.
Према томе, опуштено кроз једину веру можеш стећи сва сазнања, али само "КРОЗ СВОЈУ ДУШУ", а не напразно читањем литературе и туђих сведочења, мисли и намера... :)

Такође мораш осетити моћ Молитве Господње, знати кад се требаш молити а кад долази до презасићења, и шта у тим тренуцима требаш чинити, видети када и како Анђели непогрешиво делују, како на тебе, тако и на друге, на околину.
Треба разумети и препознати сложеност Божијих дела на земљи, а тако су видљива... :)

Основно, путем Молитве Господње, мораш ГЛЕДАТИ У СВОЈУ ДУШУ! Тада чеш видети и рзумети све. На тај начин спознају се дубине и висине, ширина пространства постојања. А најбитније, СПОЗНАЈЕ СЕ ИСТИНА, истинита прошлост, истинита историја, која у многоме се разликује од оне историју коју сервирају разноразни писци, демагози, белосветски лажови и преваранти...:)

Све то није лако, много је ту одрицања и страдања, али човек се мора окренути НА ПУТ СПАСЕЊА, а то значи да себе преда у потпуности Богу, Господу нашем, Исусу Христу.
Пут ИСТИНЕ и СПАСЕЊА је веома трновит, и ако мислиш да без муке идеш путем мањег отпора, нечеш постићи ништа.

Poslednja izmena:
РАСУЂИВАЊЕ

Да ли заповест Господња о непрестаној молитви (Лк. 18, 1) важи само за монахе или за све хришћане уопште? Кад би важила само за монахе, не би апостол Павле писао Солунским хришћанима: молите се без престанка (1 Сол. 5, 18). Апостол понавља, дакле, заповест Господњу од речи до речи, и издаје је свима хришћанима без разлике, да ли је неко монах или мирјанин. Св. Григорије Палама подвизавао се неко време, као млад јеромонах, у једном манастиру у Верији. Ту беше и неки знатан подвижник, старац Јов, кога сви уважаваху. Догоди се једанпут, да св. Григорије у присуству старца Јова наводећи речи апостолске тврђаше, да је непрестана молитва дужност свакога хришћанина а не само монаха. Старац Јов пак одговарајући на то рече, да је непрестана молитва дужност само монаха а не свакога хришћанина. Григорије као млађи уступи и не хте спорити, но ћутке се удаљи. Када се Јов врати у своју келију и стаде на молитву, јави му се ангел Божји у великој небесној слави и рече му: „не сумњај, старче, у истинитост речи Григоријевих; он је право рекао; и ти тако умуј и другима предаји”. Тако, дакле, и апостол и ангел потврдили су заповест, да се сви хришћани морају непрестано Богу молити. Ако не непрестано у храму, а оно непрестано на сваком месту и у свако време, и то унутра у срцу своме. Јер кад се Бог ни за тренутак не умара дајући нам добра, како да се ми уморимо благодарећи му за та добра? Кад Он непрестано мисли о нама, зашто ми да не мислимо непрестано о Њему?

БЕСЕДА

о усељењу Христа у срца верних
Да се Христос усели вјером у срца
ваша, да будете у љубави укоријењени
и утемељени (Еф. 3, 17).
Са вером долази Христос у срце, а са Христом љубав. И тако се човек укорењује и утемељује у љубави. Прво, дакле, вера, па онда са вером и присуство Христово у срцу; па са присуством Христовим присуство љубави, а с љубављу сва блага неисказана. У неколико речи апостол нам указује целу степеницу ка савршенству. Почетак је вера а завршетак љубав. А вера и љубав везују се у живо и нераздељиво јединство присуством у срцу живога Господа Исуса Христа. Са јачањем вере ми све више убијамо раздаљину између нас и Христа Господа. Што јача вера то ближи Христос. Најзад се срце испуњава Христом, и не може да се одвоји од Христа као плућа од ваздуха. Тада човек са сузама радости општи са Христом у срцу своме молитвом: Господе Исусе, помилуј ме грешнога! И неосетно срце се испуњава светлом и топлом љубављу. Тако се љубав сједињава са вером и надом, и кад се сједине, губи се граница међу њима, те човек не може ни мишљу одредити, докле иде вера, а одакле почиње нада и љубав. Када се живи Христос усели у њега, тада он и не гледа више у себи ни веру, ни наду, ни љубав, нити њих именује, него само Христа види и Христа именује. Као воћар у јесен што гледа зрео род на дрвету, те не говори више о цвету и о листу него о роду, о зреломе роду.
О Господе Исусе Христе, врховна висино свих напора наших, последња станицо свих путовања наших, приближи нам се, и спаси нас. Теби слава и хвала вавек. Амин. :pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Back