Vožnja u leru i stednja goriva

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktualno/zasto-voznja-u-leru-trosi-vise-goriva-15619517

Po ovom članku ispada da nema uštede, ja smatram da mora biti. Ako neku dionicu možemo prijeći u leru bez pritiskanja gasa, ta voznja u leru mora biti stedljivija od one u kojoj bi pritiskali gas, jesam li u pravu?
stara vozila sa karburatorom ili mehanickim ubrizgavanjem ima stednja u leru, ali vozila sa elektronskim ubrizgavanjem nema nikakve ustede jer motor smanjuje potrosnju tokom motornog kocenja na apsolunti minimum. Tu stedis kocnice i gorivo tkd radi kad god mozes

stara vozila sa karburatorom ili mehanickim ubrizgavanjem ima stednja u leru, ali vozila sa elektronskim ubrizgavanjem nema nikakve ustede jer motor smanjuje potrosnju tokom motornog kocenja na apsolunti minimum. Tu stedis kocnice i gorivo tkd radi kad god mozes
Nisi shvatio, ako vozim u leru tamo di morao pritiskati papučicu gasa, pa moram nešto uštedititi??? Ako je dovoljan nagib onda se spustam u brzini, nisam lud nizbrdo u leru.

Nisi shvatio, ako vozim u leru tamo di morao pritiskati papučicu gasa, pa moram nešto uštedititi??? Ako je dovoljan nagib onda se spustam u brzini, nisam lud nizbrdo u leru.
Ovaj tekst se i odnosi na nizbrdicu koliko sam razumeo. Novi auti ne troše ama baš ništa u brzini nizbrdo, jer ne ubacuju gorivo u cilindar, a kad odeš u ler onda on mora da ubacuje gorivo da se motor ne bi ugasio, tako da više troši.

Mada ko vozi automatik, on ne razmišlja o tome.

Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.

Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.

Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.

Uvek se koči motorom jer se tada ne troši gorivo a ni kočnice&diskovi dok u leru motor troši gorivo, kočnice i diskove. Ja uvek kočim motorom i pločice mi traju u proseku 100-150kkm. Diskove u životu nisam menjao.

Da nije tako automatik bi kočio u leru. Ne treba biti nešto specijalno inteligentan i sabrati 2+2.

Nego su ljudi lenji pa ih mrzi da menjaju brzine i skloni su laganju i izmišljanju kako bi opravdali svoju lenjost i nemar.
HAHAHAHAHAh
please :D upisacu se

Kocenje motorom ne da trosi samo gorivo a trosi (jer uvek svuda i svaki motor u radu trosi gorivo) nego trosi apsolutno sve pokretne delove u motoru i menjacu
Cuj logiku, stedeti plocice od 600 dinara koje mogu da ti traju godinama kako god okrenes..

Zna se kada se i kako i zasto koci motorom..

Sto ne znaci da ne postoji pravilna i nepravilna upotreba kocnice jer nije poenta ni zapaliti diskove

Back