Vožnja starog benzinca manje šteti životnoj sredini nego kupovina novog strujaša? Netačno!

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kupi šta čekaš nemoj da odlažeš ni minut! Trči u salon po deal! :rotf:
pa ne da mi ujka sem, a inace bih kupio, sednim, zgazim i osetim da li mi lezi, a cena duplo niza, meni treba 5 kola, kako mislis da mi deca idu u skolu, da im zovem taksi, uber? gradski prevoz je daleko, ko zna gde to ide, ja u zivotu nisam seo ovde u gradski prevoz gde ja zivim

Onda si je usrao menjajući ulje po perionicama za 20$ deal i slično jbg.tamo vam je ceo život super deal :mrgreen:
sam sam menjao, rekoh ti vec, full syntetic, nego si ti stalno starudiju vozio dok nije ni izmisljeno direktno ubrizgavanje, ;pa mi ne verujs da ti automobili imaju problem
taj i20 sto imas nije GDI, starudija, starije od 2012
zapravo je prva bila sonata 2010 sa 2,4, a u taj prdavac verovatno kad i u kiu 2012, sto znaci da je tvoj i20 stariji, jer nemas pojma o ovom problemu
https://www.hyundainews.com/en-us/releases/317

Poslednja izmena:
Super deal pa sve rešavali superlepkom kako su pisali ljudi :lol:

1000007261.jpg
1000007262.jpg

sam sam menjao, rekoh ti vec, full syntetic, nego si ti stalno starudiju vozio dok nije ni izmisljeno direktno ubrizgavanje, ;pa mi ne verujs da ti automobili imaju problem
taj i20 sto imas nije GDI, starudija, starije od 2012

The facelift model was introduced in the second half of 2012[14] with only the 1.4 gamma engine initially being offered (the 1.6 engine was discontinued), after which a 1.2 kappa engine, a 1.4 CRDi engine as well as a new 6 speed manual transmission for some 1.4 models was added to the range.[15]
Ja vozio korada g60 pre 25+ godina išao u servis jednom godišnje da promenim ulje i filtere dok si ti hasao pačja vnagho :rotf:

Ja vozio korada g60 pre 25+ godina išao u servis jednom godišnje da promenim ulje i filtere dok si ti hasao pačja vnagho :rotf:
samo dokazujes da si mator forom sa pacijim, da si na brzinu izguglao direktno ubrizgavanje, a da nista nisi shvtio

covece, to je bilo u proslom veku, ja ti pricam za 21 vek halo, hyundai sve do 2010 nije osvojio tehnologiju direktnog ubrizgavanja, dao sam link, svaba ako je par godina ranije, ali i oni su jajare samo lazu korisnike
Why is it a problem in VW/Audi Direct Injection Engines?
Carbon Deposits: What is Carbon Buildup and How To Prevent It

Early 2.0T FSI, 4.2L FSI, and 5.2L FSI engines, in particular, are prone to carbon buildup. The design of these engines, combined with driving conditions (especially short trips and low speeds), can exacerbate the problem. Carbon deposits can accumulate on the intake valves, restricting airflow and potentially causing damage.

i ja ti kazem isto, a ti nemas popjma o cemu pricamn, znaci da si neki dinosaurus, starkelja

typical VW dealer BS about carbon buildup

Poslednja izmena:
samo dokazujes da si mator, da si na brzinu izguglao direktno ubrizgavanje, a da nista nisi shvtio

covece, to je bilo u proslom veku, ja ti pricam za 21 vek halo, hyundai sve do 2010 nije osvojio tehnologiju direktnog ubrizgavanja, dao sam link, svaba ako je par godina ranije, ali i oni su jajare samo lazu korisnike

typical VW dealer BS about carbon buildup

Sve ti je to bosch ubrizgavanje niko ništa ne osvaja sedi jedan za kraj godine :kafa:

Sve ti je to bosch ubrizgavanje niko ništa ne osvaja sedi jedan za kraj godine :kafa:
zaostao si u 20. veku, sad se vidi koliko kasnis, a lepo ti objasnjavam da je koreanac osvojio tehnologiju tek 2010, svaba posle 2000, sedi 1.

i uci, kraj 20 veka i micubisi prvo, a evropljani i ostali posle 2001:

1997–present​

In mid-1996 the Japanese-market Mitsubishi Galant received a GDI version of the Mitsubishi 4G93 inline-four engine.[52][53] It was subsequently brought to Europe in 1997 in the Carisma.[54] It also developed the second six-cylinder GDI engine (the first was the M198 engine introduced in the Mercedes-Benz 300 SL in 1954), the Mitsubishi 6G74 V6 engine, in 1997.[55] Mitsubishi applied this technology widely, producing over one million GDI engines in four families by 2001.[56] Although in use for many years, on 11 September 2001 MMC claimed a trademark for the acronym 'GDI'.[57] Several other Japanese and European manufacturers introduced GDI engines in the following years. The Mitsubishi GDI technology was also licensed by Peugeot, Citroën, Hyundai, Volvo and Volkswagen.[58][59][60][61][62][63][64]

The 2005 Toyota 2GR-FSE V6 engine was the first to combine both direct and indirect injection. The system (called "D-4S") uses two fuel injectors per cylinder: a traditional manifold fuel injector (low pressure) and a direct fuel injector (high-pressure) and is used in most Toyota engines.[65]

In Formula One racing, direct injection was made compulsory for the 2014 season, with regulation 5.10.2 stating: "There may only be one direct injector per cylinder and no injectors are permitted upstream of the intake valves or downstream of the exhaust valves."[66]

i kada je svaba uveo ove? 10 godina posle micubisija, a koreanac jos nekih 6 godina zatim
Officially designated FSI, stratified injection is Volkswagen jargon for direct injection. It's the very same thing as the Audi brand's TFSI technology. Speaking of which, the first-ever TFSI is the 2.0-liter unit launched in the Audi A3 series back in the summer of 2004.

Volkswagen TSI Engines Explained

znaci ti si se pomirio sa cinjenicom da ce kinezi da vladaju svetom?
Ne možeš to sprečiti ..Jedino se možes izolovati ..Ušli su prvi u igru zaokružili proizvodnju i imaju najjeftiniju proizvodnju ..Još kad uzmeš njihovo domaće tržište koje je preko 50% svetskog teško da će neko moći nešto učiniti po tom pitanju

2007 :roll: ..većina ovih kineskih firmi je nastala oko 2014 ..BYD se počeo baviti automobilima 2005 a 2008 napravio prvi plug in hibrid .. To je nekih 17 godina razvoja koji ih je stavio na 7 mesto globalno ..impresivan rast ..Prestigli su i te i koje se kunes ..
BYD is currently larger than Hyundai. In 2024, BYD sold 4.27 million vehicles, while Hyundai is expected to sell just under 4.25 million

Back