Vožnja starog benzinca manje šteti životnoj sredini nego kupovina novog strujaša? Netačno!

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dobro, a koliko će takvih biti napravljeno? 10? 15? Manje?
Omasovice se sigurno.
Dobro, i Vučić će uvesti leteće taksije još pre, a u međuvremenu će Tesla i Kinezi prodati milione električnih. I sam BMW istro tako.
Da li si siguran?Pogledaj malo rezultate prodaje EV.
Sve ih se manje kupuje, da i kod Kineza je primecen pad prodaje.To su cinjenice, EV nisu buducnost, i nece se odrzati.Pa VW i Mercedes su njavise pretrpjeli jer su ulagali novac u EV, pa ispusili.

Ne razumem zašto protiv Rusije?
glavno stratesko oruzje Rusije je energija...............izvozom te energije po svetu , Rusija ostvaruje stratesku nacionalnu stabilnost.
Prisiljavanjem sveta na "zelenu agendu" , Rotschild pokusava da natera ceo svet (preko Kyoto-protokola) da se odrekne od ruskih energenata, da predje na "cistu" energiju i da na taj nacin Rusiju ostavi bez trecine svojih prihoda i bez politickog uticaja po svetu.
Pokretanjem operacije unistenja Rusije 2014 na Majdanu u Kijevu, aktivirane su i hibridne aktivnosti Rotschilda protiv Rusije. Rokfeler posle 150 godina bavljenja naftom, prodaje svoj naftni biznis i usmerava svoje poslovne aktivnosti ka "cistoj" energiji jer je RoRo (Rotschild-Rockefeler) sistem odlucio da cementira cenu nafte ispod svakog profitabilnog minimuma sa ciljem da osakati ruske prihode. Rockefeler , naravno ne bi izdrzao takvo bagatelizovanje cene nafte pa je prodao sve svoje poslove na tom polju. I, tada je krenulo, najpre sa sancijama Rusiji, teranje celog sveta a prvenstveno Evrope da se otkaze od ruskih energenata..............................ali, inteligencija degenerisane Rotschildove dinastije, koja se iskazuje iskljucivo ratovima, krizama, smrcu stotina miliona ljudi ove planete, ni izdaleka se ne moze meriti sa inteligencijom rusa.................kao sto to vidimo na osnovu rezultata svih ratova koje su Rotschildi vodili protiv Istoka u minulim stolecima.

Nadam se da ti je sada jasna cela globalna politicka, vojna, finansijska, privredna............situacija u danasnjem svetu.

glavno stratesko oruzje Rusije je energija...............izvozom te energije po svetu , Rusija ostvaruje stratesku nacionalnu stabilnost.
Prisiljavanjem sveta na "zelenu agendu" , Rotschild pokusava da natera ceo svet (preko Kyoto-protokola) da se odrekne od ruskih energenata, da predje na "cistu" energiju i da na taj nacin Rusiju ostavi bez trecine svojih prihoda i bez politickog uticaja po svetu.
Pokretanjem operacije unistenja Rusije 2014 na Majdanu u Kijevu, aktivirane su i hibridne aktivnosti Rotschilda protiv Rusije. Rokfeler posle 150 godina bavljenja naftom, prodaje svoj naftni biznis i usmerava svoje poslovne aktivnosti ka "cistoj" energiji jer je RoRo (Rotschild-Rockefeler) sistem odlucio da cementira cenu nafte ispod svakog profitabilnog minimuma sa ciljem da osakati ruske prihode. Rockefeler , naravno ne bi izdrzao takvo bagatelizovanje cene nafte pa je prodao sve svoje poslove na tom polju. I, tada je krenulo, najpre sa sancijama Rusiji, teranje celog sveta a prvenstveno Evrope da se otkaze od ruskih energenata..............................ali, inteligencija degenerisane Rotschildove dinastije, koja se iskazuje iskljucivo ratovima, krizama, smrcu stotina miliona ljudi ove planete, ni izdaleka se ne moze meriti sa inteligencijom rusa.................kao sto to vidimo na osnovu rezultata svih ratova koje su Rotschildi vodili protiv Istoka u minulim stolecima.

Nadam se da ti je sada jasna cela globalna politicka, vojna, finansijska, privredna............situacija u danasnjem svetu.

Jasna mi je tvoja pozicija…ali mislim si promašio temu…
Guranje “Zelene Agende” nema nikakve veze sa Rusijom.
Amerika je daleko veći proizvodjac goriva nego Rusija, pa bi tom logikom Amerika bila daleko više ugrožena smanjenjem potrošnje i izvoza goriva nego Rusija.

Jasna mi je tvoja pozicija…ali mislim si promašio temu…
Guranje “Zelene Agende” nema nikakve veze sa Rusijom.
Amerika je daleko veći proizvodjac goriva nego Rusija, pa bi tom logikom Amerika bila daleko više ugrožena smanjenjem potrošnje i izvoza goriva nego Rusija.
poenta je da je ruska nafta daleko jevtinija od americke pa one zemlje koje ne terorizira amerika , kupuju naftu od Rusije cime Rusija siri svoj politicki uticaj.
Inace Zelena Agenda je direktno povezana sa Rotschildovim planom unistenja Rusije.

poenta je da je ruska nafta daleko jevtinija od americke pa one zemlje koje ne terorizira amerika , kupuju naftu od Rusije cime Rusija siri svoj politicki uticaj.
Inace Zelena Agenda je direktno povezana sa Rotschildovim planom unistenja Rusije.

Teorije zavere prebaci na drugi forum, pa tamo obrazloži plan za uništenje Rusije.

inače, Ruska nafta nije jeftinija od Američke, cena izvoza je regulisana ponudom i poraznjom, tako da obe zemlje (cak i pod trenutnim sankcijama prema Rusiji) osecaju pritisak.
Razlika izmedju Ametike i Rusije (u pitanju proizvodnje i prodaje nafte) je sto Amerika ima znacajno više kapaciteta za proizvodnju, pa može sa spekuliše cenu u svakom momentu, dok Rusija to nema, i mora sa OPEC da pregovara oko cene i količine.

Teorije zavere prebaci na drugi forum, pa tamo obrazloži plan za uništenje Rusije.

inače, Ruska nafta nije jeftinija od Američke, cena izvoza je regulisana ponudom i poraznjom, tako da obe zemlje (cak i pod trenutnim sankcijama prema Rusiji) osecaju pritisak.
Razlika izmedju Ametike i Rusije (u pitanju proizvodnje i prodaje nafte) je sto Amerika ima znacajno više kapaciteta za proizvodnju, pa može sa spekuliše cenu u svakom momentu, dok Rusija to nema, i mora sa OPEC da pregovara oko cene i količine.
e zato je amerika na kolenima a Rusija na vrhu sveta.
A ti svoja misljenja prebaci na forum "fantazije".

e zato je amerika na kolenima a Rusija na vrhu sveta.
A ti svoja misljenja prebaci na forum "fantazije".

Ja zahvaljujući fantazijama završio sve sto nisam mogao u korumpiranoj domovini, a ti prijatelju put pod noge, pa na vrh sveta..srecan put!

I dok pišem ovo, mnogo se sekiram za to padanje…😉. Rothschild i bratija obezbedili jedno solidno uživanje…

IMG_1977.jpeg

Ja zahvaljujući fantazijama završio sve sto nisam mogao u korumpiranoj domovini, a ti prijatelju put pod noge, pa na vrh sveta..srecan put!

I dok pišem ovo, mnogo se sekiram za to padanje…😉. Rothschild i bratija obezbedili jedno solidno uživanje…

Pogledajte prilog 1763430
ste ces, nisu svi te srece da rade za strane sluzbe.

Omasovice se sigurno.

Da li si siguran?Pogledaj malo rezultate prodaje EV.
Sve ih se manje kupuje, da i kod Kineza je primecen pad prodaje.To su cinjenice, EV nisu buducnost, i nece se odrzati.Pa VW i Mercedes su njavise pretrpjeli jer su ulagali novac u EV, pa ispusili.
Gledam rezultate i u Evropi prodaja raste. Isto i na mnogim drugim mestima. Čak i u Srbiji.

Omasovice se sigurno.
Drugar, pogledaj malo bolje. Takva vrsta automobila nikad i nigde nije bila masovna bez obzira na vrstu pogona.

Poslednja izmena:
i ja isto mislim da je u vodoniku buducnost, i da rusija moze da ga ponudi evroipi praveci ga jeftino uz pomoc gasa
ev? prolazim bas pored kuyce gde se puni jedan volt, covek ima para, jos besnih kola ispred kuce, a srecu se i tesle..
kada bi mogli da dobijemo elektricne po kineskim cenama, pa naravno da bi kupovali, a do tada gledamo hibride, mada i oni moraju dosta da se voze da bi se isplatili

sto se tice teme, gradske sluzbe, taksiji, oni mogu da uvode elektricne, a izbacuju iz gradova zagadjivace, jer to ima smisla

Chinese electric vehicle (EV) makers are making significant inroads into the Mexican market, with brands like BYD, Chery, and SAIC gaining popularity due to their competitive pricing and advanced technology. This surge in Chinese EV sales is driven by a combination of factors, including attractive pricing, a growing demand for EVs in Mexico, and the strategic location of Mexico for accessing the broader North American market.

How Chinese EV automakers are winning in Mexico

znaci, kinezi su osvojili meksiko, i misle da nam unidju u usa preko njega! tamo mislim taksi vozila i sl. da su vec sva kineska elektricna mozda gresim, ali radi se na tome, a sto se tice EU, vidimo da svabe misle preko srpskih ledja da se izbore sa kinezima - NE'S KOPATI LITIJUM ALJECE, obecanje ludom solcu radovanje!

Poslednja izmena:
Nema ništa na struju može hibrid sve preko toga je budalaština.
pa to ja kazem zeni, al' ona bi onda priusa, nece korolju

Corolla Hybrid LE Sedan AWD​

• za 28 'iljada
  • oce za 32 'iljade

Prius LE AWD Hatchback AWD​

i jes u pravu, izgleda kao avion, 150 konja benzinac, plus
  • Hybrid Synergy Drive System, 196 net HP
  • Electric Motor: Interior Permanent Magnet Rear Motor (30 kW, 40hp)
skoro 200 konja, valjda 190, gde nadjosae jos ovih 6?
1754182099615.png

Poslednja izmena:
Imaju još kako nemoj da te prevare sve tojote :mrgreen:

Hibrid je čisto marketinški trik. Napravili su jeftin krš motor koji puno troši pa uz pomoć hibridne tehnologije je snižavaju na potrošnju volge iz 70ih :lol:

Ako na Srb tržištu imaju 3 cilindra, na USA svakako nemaju.
U Corolla ide: 1.8-liter 4-cylinder aluminum DOHC 16-valve engine, plus dva elektromotora, sve zajedno oko 140hp.
Nije neka snaga, ali i cena je povoljna, kreće od $23.5 k, sto je oko Eur 20k.

Prius je još jači, i potpuno redizajniran.

Da ima i toga ali treba biti oprezan gledao sam test vrele gume, kaže moraš stalno da nabijaš gas do poda kod te trocilindrične korole. To je najava da ukidaju 4 cilindra.

Ja sam prošle nedelje bio u Italiji na odmoru, rentirali Yaris Hybrid, iznenadjen koliko to sve glatko i lepo radi…
Nisam zavirivao koji motor ima, ali bi bez problema (da mi treba), kupio takav auto za grad

IMG_1959.jpeg

Back