Voznja automobila na gas

Ja takodje nisam pristalica gasa u automobilima osim ako nije fabricki ugradjen ili ako je na starijim vozilima koji imaju motore koji su u prijateljskim odnosima sa gasom. Ovi novi su tu podbacili i retko koji je dobar.
Npr jedan od mojih kumova vozi Ciroen C5 1,8 2002 na gas i juce sam vozio njegov auto koji se ponasa potpuno normalno,besprekorno pali,radi lepo a evo o kojim se kilometrima radi.

Prilozi

• 20211214_080036.jpg
    20211214_080036.jpg
    97 KB · Pregleda: 17
Meni se cini da bolje prima gas na plinu jer je osetljiviji,svaki radi isto na oba goriva ako se podesi kako treba i dobar majstor odrzava,problem je sto nema dobrih i sto hoce samo pare,ja cime se bav za mene nema koske brate,posvetio sam se tome 300%,nije auto space shatl da se svi zbune kad im opises problem

U srbiji je glavno merilo prilikom kupovina : koliki je gepek, koliko konja ima i šta će reći komšija. Ostalo je nebitno i ide pod parolom snaći ćemo se.

E plin je tu što se tiče gepeka veliki problem. Sećam se pre x godina nekih drugara koji su u strahinjića bana prebacivali na benzin da se ne oseti plin. Bilo ih blam. A ja bi tuda terao trabanta sa bogatom smešom :mrgreen:

Ne bih se baš složio s tobom jer je dosta automobila na ulicama i koji imaju mali ili osrednji gepek. To recimo jako važi za Tursku.
A ni konji više nisu tako popularni jer vuku veću potrošnju i registraciju.
Realno mene bas briga sta ce da kaze komsija …najvaznije je da auto dobro sluzi ,da nema veliku potrosnju ,delove koje treba zameniti to treba uraditi …u svakom slucaju bolje je i malo manji gepek nego nikakav i da na ruke covek sve vuce.

Dobro, to zavisi i od toga kome koliki gepek treba.
To ti kazem ,meni vrsi posao a mogu da oborim i zadnja sedista.

Ja takodje nisam pristalica gasa u automobilima osim ako nije fabricki ugradjen ili ako je na starijim vozilima koji imaju motore koji su u prijateljskim odnosima sa gasom. Ovi novi su tu podbacili i retko koji je dobar.
Npr jedan od mojih kumova vozi Ciroen C5 1,8 2002 na gas i juce sam vozio njegov auto koji se ponasa potpuno normalno,besprekorno pali,radi lepo a evo o kojim se kilometrima radi.
Kod mene na gas pali iz prve ,samo mora malo duzi kontakt oko 10 sekundi …zavergla 2-3 sekunde i upali to je na prvo paljenje ,znaci potpuno hladan motor i plus auto svo vreme stoji napolju.
A na benzinu kad upalim posle na gasu kad prebaci jos lakse pali…a sto se tice zagrevanja ,pa brzo dostize neku radnu temperaturu naravno uz laganu voznju oko 5 km …a na leru je to sporije.
Mnogo je vazno kad se gasi na plinu da odradi na leru ,jer mi se desilo u pocetku dok sam se navikavao na auto ,da posle duze voznje preko 100 km kada sam isao u rikverc da mi se ugasio ,ali je uspeo da upali iz 6-7 puta i posle nisam imao nikakvih problema da kucnem u drvo 3#.

Ja sam Yugo vozio na plin i sasvim je lepo radio i bez problema i samo sam zimi pre gasenja prebacivao na benzin i ujutro ga palio na isti bez problema i cim se malo zagreje prebacivao na plin. Danas to sve sami rade jer imaju kompjuter tako da sekvent je olaksica za vozaca i nema pojma da ima plin sem sto je osetio u novcaniku mada sa danasnjom cenom plina koja po zakonu ne sme da predje 50% cene benzina plin je prakticno neisplativ dok poplacas ateste i zamenis boce na 10 godina.

Tamo je i gas jeftiniji.
Tamo je sve jeftinije .
Kada sam pre isao u Bosnu uvek sam sipao da mi ostane goriva i uvek je auto lepo isao za razliku od krs goriva koje smo tada imali ,jos gori kvalitet bio nego ovo sada.
Koliko je jedno vreme bio los benzin cak sam sipao i aditiv da mu pojacam oktansku vrednost ili sam morao da vozim 30 km ukupno u oba pravca gde ima pumpa koja imala pristojno gorivo.

Poslednja izmena:

Back