VOLVO I SAAB

Sto se tice modela, mislim da je S80 odlican izbor, ali od 2001. godine pa na ovamo, zbog decjih bolesti koje imaju pocetne serije svakog novog modela. S60 i V70 su takodje solidna i pouzdana vozila, a kod njih treba obratiti paznju da budu mladja od 2003. godista iz gore navedenog razloga.

Kad si napisao S/V70, predpostavljam da si mislio na model iz '98 godine, jer od 2000. godine S70 kao oznaka vise ne postoji (naslednika su prekrstili u S60, a oznaku V70 zadrzali i kod novog modela), ali ti njega ne preporucujem da uzimas jer ne mozes da ga uvezes zbog starosti, a o kupovini Volvoa u Srbiji sam vec vise puta pricao, i definitivno mislim da to nije pametno!!!

Sto se tice motora, mislim da su svi dobri, ali necu nista da predlazem, jer sve zavisi od zelja i mogucnosti!!

Pozdrav i srecno u potrazi!!!:D

podrzavam.

Ogovedamo se u kafani pre neko vece i resimo da se preselimo do neke diskoteke, sto je impliciralo da ja jurim taksi po bulevaru - ove sto dolaze na poziv ni ne uzimam u razmatranje, jerbo se ja kad sam naliven u Astri voziti necu sve i da je dzaba :)

Anyway, usled hronicnog nedostatka bilo kakvog Benza, a kamoli W140 koji mi je bio cilj to vece, resih da uslisim molbe drugara koji su bili sa mnom i smanjim kriterijum, te smo seli u Volvo 740 (prvi put da sam se vozio u Volvou). Mozda je stvar samo u konkretnom primerku, ali W124 je za njega mama.

Poslednjih 15 godina vozim razne volvoe serije 3. Poslednjih 4 godine je kod mene 345 iz 1984. god. sa atestiranim plinom, kod mene presao oko 60.000, na žalost zavidnih bez ijednog kvara ili ne daj bože menjanja svećica. U posedu mi je i 740 karavan iz 1986. sa novim motorom od 2000ccm.

Prilozi

• Volvo 001.jpg
    Volvo 001.jpg
    115,3 KB · Pregleda: 9
  • Volvo 016.jpg
    Volvo 016.jpg
    119,7 KB · Pregleda: 8
  • Volvo 004.jpg
    Volvo 004.jpg
    99,5 KB · Pregleda: 12
  • Volvo 045.jpg
    Volvo 045.jpg
    107 KB · Pregleda: 8
Poslednja izmena:
Na njemu je bio turbodiesel sa lošim motorom, tako da je kada smo izvadili motor jednostavno karoserija "otišla gore". Išao sam na atest radi promene motora i razlika u kilaži u odnosu šestak i četvrtak je ravno 100 kila. Prihvatljivije rešenje mi je bilo da ubacim novo urađen motor iz prostog razloga uštede za generalnu i godišnje registracije. Što se tiče pravougaonosti toliko je ružan da je lep! Na moju žalost veoma retko ga vozim, jer moja supruga neće da se odrekne 128-ce (ŠTA REĆI) tako da mi je u stvari jedan višak. Moje razmišljanje je u smeru da prodam jednog ili oba pa da kupim ili zamenim oba za seriju 4 (440-460). Naravno da su oba registrovana na mene sa ispravnim papirima.

Ogovedamo se u kafani pre neko vece i resimo da se preselimo do neke diskoteke, sto je impliciralo da ja jurim taksi po bulevaru - ove sto dolaze na poziv ni ne uzimam u razmatranje, jerbo se ja kad sam naliven u Astri voziti necu sve i da je dzaba :)

Anyway, usled hronicnog nedostatka bilo kakvog Benza, a kamoli W140 koji mi je bio cilj to vece, resih da uslisim molbe drugara koji su bili sa mnom i smanjim kriterijum, te smo seli u Volvo 740 (prvi put da sam se vozio u Volvou). Mozda je stvar samo u konkretnom primerku, ali W124 je za njega mama.
Imao sam prilike da vozim oba, Volvo mi je nekako bio prijatniji za vožnju, manje sam i osećao udarce s kolovoza. Moguće da je razlog i što je imao benzinac od 140 ks, a Mečka beše osnovni dizel sa skoro duplo manje, pa je Volvo bio tiši i brži. Pravo poređenje može pasti samo ako su slični motori i stanje vozila.

Imao sam prilike da vozim oba, Volvo mi je nekako bio prijatniji za vožnju, manje sam i osećao udarce s kolovoza. Moguće da je razlog i što je imao benzinac od 140 ks, a Mečka beše osnovni dizel sa skoro duplo manje, pa je Volvo bio tiši i brži. Pravo poređenje može pasti samo ako su slični motori i stanje vozila.

Nekada davno bio sam u prilici da provozam (istestiram po 100-200 km.) mnoge, za ono doba na nasim putevima retke extra automobile . Izmedju ostalih bilo je i dosta tada novih Volvoa 7 i raznih Mercedesa . Licno ne volim Mercedese (izuzev oldtajmera) i uvek bi se apsolutno odlucio za Volvo . Medjutim objektivno gledano Mercedes je (nazalost) u svemu ipak ostavio bolji utisak . Apsolutno . I u voznji i po udobnosti ...
I poslednjih godina sam imao dooosta susreta sa V/S - 70 ... ipak Mercedes ...
Volvo 240 ne bih ni pomijnao ...
Kada su se pojavili "sedmica" i 244/5 su bili neuporedivo lepsi od mnoge ondasnje konkurencije .

.. to su moji utisci ...

Back