VOLVO I SAAB

Ti si onda još dobro i prošao. Da je bilo hladnije mogao ti je i blok pući.

Ja sam prosao extra dobro, jer sam i ja prvo pomislio na blok ili glavu, kada je poceo ucestalo da trosi tecnost iz hladnjaka, ali sva sreca, samo hladnjak.

Nego... znao sam ja da mi tecnost nije za ispod -5, jer sam je testirao sa meracem pre zime, ali se nisam nadao da ce biti manje od toga, jer sam verovao vremenskoj prognozi (naravoucenije: nikad ne verujte vremenskoj prognozi!!!:evil:)!!!

Pozdrav ljudi,

Već sam se uplašio da ste odustali od ove teme. Ukratko, vozimo (žena i ja) v40 1,9td 99 i vw kojeg ćemo se rešiti u korist još jednog volvo-a. Trebaće nam malo saveta, pa ako ste voljni da navalimo.

Poz

Pozdrav i vama, i dobrodosli u "Volvo" pleme!!!

Moja velika zelja da se osnuje Klub Volvoa u Srbiji je trenutno na "Stand by" rezimu, i ceka trenutak kad cu imati vise slobodnog vremena da to ponovo pokrenemo i najzad organizujemo i skup!!!

Sto se tice kupovine Volvoa u vasem slucaju, sve zavisi od budzeta kojim raspolazete, ali generalno moj savet je da ne treba kupovati Volvo u Srbiji, jer se sigurno nije adekvatno servisirao, obzirom da imamo samo par kvazimajstora, koji u stvari nemaju veze s' mozgom!!! Ako ste u mogucnosti da vam neko doveze Volvo iz inostranstva, obavezno to i uradite, a ako nemate nikoga ko bi to mogao da vam uradi, budite vrlo oprezni ako se odlucite na kupovinu u Srbiji!!!

Pozdrav!!

Pita alaman kako volvoi... moj zezao ali problem resen... otisle dve "bobine" u aut... zamenjene... nimalo jeftine... ali sad ide ko zmaj. Inace to je kako kazu majstori jedina falinka volvoima s40 i v40 koji su do '00 godista... kasnije je mozda i to sredjeno mada ne znam ;)

Pozrav velikom poglavici (osnivacu ove teme):D

Znaci: Volvo ide ko zmaj?... pa naravno, poglavica i mora da ima najbrzeg konja u nasem plemenu!!!:D

Damjane, pokušao sam da ti pošaljem mail, ne znam da li je stigao. Ako si na forumu, dobrodošao sa idejama.

pozdrav @Alamanu i tebi.

Alamane, secas se kad si mi pricao da nisi stavljao antifriz u ladnjak :D

kako ide volvo? vidjam ga svuda po gradu, ali nikako n tebe da naletim...
novo? ih, svasta ima :)
truckerov volvo je cudo....ne mogu da ti opisem kako mali vuce. I lepo je sredjen. Nista preterano, onako po mom ukusu. super izgleda i jos bolje vuce....

2xl...kazi sta treba? moj mail je..

volvofunclub@yahoo.com
pozdrav.

kako ide volvo? vidjam ga svuda po gradu, ali nikako n tebe da naletim...

Znas kako kazu stari: "Dok god ide, Dobro je!!!"
A ja radim ko blesav da bih obezbedio sredstva za generalku, i da podmirim potrebe moje zene koja sada kupuje novu garderobu na svakih deset dana (sta ces... trudnice, rastu ko sasave:D)

e vala smo se opet aktivirali kako treba! jos nam samo skup treba i to je to :lol:
ja dolazim sa sve 4 volvo masine :lol::lol::lol:

Pivo i kolenica koje si zasluzio sa onim autobusom te jos uvek cekaju, samo te molim da sledeci put kad dolazis u KG javis dan ranije, da bi mogao da se reorganizujem, a ne ko prosli i predprosli put! Stvarno mi je bilo krivo sto nisam mogao da dodjem ono vece!!:cry:

Prvo, javno izvinjenje Neshi taxiti sto sam preko reda hteo na temu VOLVO i .... Ali svi znamo da ko se jednom navuče na VOLVO-a ne preza niodčega.

Damjane, hteo sam da te pitam (da ne komplikujemo sa Vi) vezano za ideje o nabavci polovnjaka ali možemo i svi zajedno da komentarišemo.
Treba mi pre svega siguran auto sa kojim mogu da krenem na put od 1000km i da ne razmišljam šta će da se dogodi. I tako bar 3-4 godine. Naravno uz sve potrebno održavanje. Auto mora da ima mesta jer sam 2XL (u visinu). Tu su i žena i dva deteta.
Potreban je dovoljno ozbiljan izgled jer je svrha pre svega posao.
Meni se lično svidja s70/v70. Razmišljao sam i o s80 ali kako sam pročitao na ovom forumu, nemano mi puteve za njega, pogotovo u unutrašnjosti. Takodje, prilično smo zadovoljni i sa V40 jedino što je taj za 8 godina prešao više od 320hkm i promenio 4 vlasnika.

Znači, najuži izbor V/S 70 ili V40, disel varijanta.

Sem vaših mišljenja oko ovih modela interesuje me i predlog godišta, optimalne snage motora i sl. Vidim da se često pominjao motor 2,5tdi i taj mi zvuči ok.

Računam na cifru od 10000 Eu. Mislim da bih mogao da organizujem uvoz ako je to neophodno.

poz

E da.
O majstorima.
Jedan poznati kvazi majstor, a ovde već pomenut uradi meni pre par godina veliki servis na 150hkm. Promeni on zupčasti, ulje, filter, .....Ja iz gradjevine pa se ne razumem mnogo u kola te ga nisam mnogo ni pitao šta je sve uradio. Posle 20 hkm pukne meni taj isti zupčasti na cca 200km od kuće, sva sreća u Srbiji. Ja oteram kod drugog, bio usput, radi VW. Konstatovao čovek onako na prvu da se vidi da je kaiš menjan ali da španeri nisu.
Zovem ja posle iskeširanih mnogo para drugom majstoru onog Kvazi prvog. Kaže Majstor: Sine, pa nisam hteo da ti stavljam i španere na trošak, znaš kolko to košta?
Zaključak je da sam ja kriv što španer nije pukao baš u okolini BGD ili po mogućstvu baš ispred njegovog servisa već mnogo dalje (što verovatno nije planirao). Čovek bio spreman i da plati šlepovanje, samo da dodjem kod njega.
U slavu bivšem majstoru mog v40.
Živeli

Prvo, javno izvinjenje Neshi taxiti sto sam preko reda hteo na temu VOLVO i .... Ali svi znamo da ko se jednom navuče na VOLVO-a ne preza niodčega.

Damjane, hteo sam da te pitam (da ne komplikujemo sa Vi) vezano za ideje o nabavci polovnjaka ali možemo i svi zajedno da komentarišemo.
Treba mi pre svega siguran auto sa kojim mogu da krenem na put od 1000km i da ne razmišljam šta će da se dogodi. I tako bar 3-4 godine. Naravno uz sve potrebno održavanje. Auto mora da ima mesta jer sam 2XL (u visinu). Tu su i žena i dva deteta.
Meni se lično svidja s70/v70. Razmišljao sam i o s80 ali kako sam pročitao na ovom forumu, nemano mi puteve za njega, pogotovo u unutrašnjosti. Takodje, prilično smo zadovoljni i sa V40 jedino što je taj za 8 godina prešao više od 320hkm i promenio 4 vlasnika.

Sem vaših mišljenja oko ovih modela interesuje me i predlog godišta, optimalne snage motora i sl. Vidim da se često pominjao motor 2,5tdi i taj mi zvuči ok.

Računam na cifru od 10000 Eu. Mislim da bih mogao da organizujem uvoz ako je to neophodno.

poz

Moj iskren savet - V70 2.5 tdi, po mogucstvu automatik, kao npr.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...IdsAsString=&lang=en&pageNumber=1&tabNumber=1

Znas kako kazu stari: "Dok god ide, Dobro je!!!"
A ja radim ko blesav da bih obezbedio sredstva za generalku, i da podmirim potrebe moje zene koja sada kupuje novu garderobu na svakih deset dana (sta ces... trudnice, rastu ko sasave:D)

EEEE, cestitamo!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pivo i kolenica koje si zasluzio sa onim autobusom te jos uvek cekaju, samo te molim da sledeci put kad dolazis u KG javis dan ranije, da bi mogao da se reorganizujem, a ne ko prosli i predprosli put! Stvarno mi je bilo krivo sto nisam mogao da dodjem ono vece!!:cry:

Bilo bi zlo da me ne cekaju :twisted:
:lol::lol::lol:

poz

pozdrav. Moj predlog definitivno ide onoj masini sa mobile.de
Moj drug vozi volvoa140bhp s80. Sasvim dovoljno konja sa svaku vrstu voznje. Preticanje, manijacenje. . .

moj predlog bas tom redizajniranom volvou.
ili s60 D5. pozdravljam te i srecno.

Ne postoji nikakav dokaz da se automatik kvari više od manuelnog. Kratko sam vozio jedan drugi Volvoov model sa automatikom ( 740 ), motor se s menjašem slagao odlično, nikakvih problema u vožnji nisam imao, a tad sam prvi put vozio auto s automatikom.

ja sam vozio automatik passat 2.0 benzinjara... smorio sam se...

siguran sam bi bolje isao da sam ja saltao brzine...

nesho, gledano iz zivota, bez nekih pisanih statistickih podataka, ja sam vise cuo za kvarove kod automatike, nego kod menualnog. No, sve se svodi ko kako voli i kako mu odgovara....

sad, bas za volvov aut. menjac bih dao minus jer ima 4 brzine + popravka je 1500eura *slucaj na volvu s80 koga ima moj drug*

Ne vidim u čemu je problem ako ima 4 brzine?

nije isto voziti 120km/h *nadam se da 2XL postuje ogranicenje na autoputu* 4. brzinom i 5. brzinom. Recimo da je par stotina obrtaja manje za motor, samim tim i manja buka, manje trosi i motor prelazi vise kilometara sa manjem brojem obrtaja + "W" kao winter na automatskom menjacu kod volvoa ne pomaze bas puno kad zaveje. Kako je moj drug procenio kada je jednom zapao sa Volvoom, da je imao menualni menjac uz malo skilla bi izasao....

nije isto voziti 120km/h *nadam se da 2XL postuje ogranicenje na autoputu* 4. brzinom i 5. brzinom. Recimo da je par stotina obrtaja manje za motor, samim tim i manja buka, manje trosi i motor prelazi vise kilometara sa manjem brojem obrtaja + "W" kao winter na automatskom menjacu kod volvoa ne pomaze bas puno kad zaveje. Kako je moj drug procenio kada je jednom zapao sa Volvoom, da je imao menualni menjac uz malo skilla bi izasao....

ovde se jasno vidi da ti pojma nemas kako funkcionise menjac. izvini, ali tako je.

da li postoji neka problematika sa automatskim menjačem. Meni ne smeta, čisto tehnički, zbog kvarova.

ne, nema nikakvih problema. naravno, treba to redovno odrzavati, sto i nije neka muka.
ja imam v70 2.5 tdi, '98god, automatik i nikakvih problema nisam imao do sad (da kucnem u drvo *kuc kuc kuc* :lol:)
tehnicki mislim da je jednako savrsen kao i manuel. sam princip rada je jelte isti - isti su tu zupcanici, sinhroni i viljuske, tako da je samo bitnije sta ti vise kao vozacu lezi.
za auto mi sad stvarno nije bitno koji menjac ima. ako bih bas birao neki auto za koji znam da cu da posedujem minimum 10 godina - uzeo bih manuel. za tih 10 god ce mi se desiti i gradske voznje kolko hoces, i autoputa kolko hoces, i trkanja nekog kolko hoces.
kamion nikad automatik, to odma da kazem.
uzeo bih neki automatik samo kad bi bila ista situacija kao sada - jedan benzinac manuel i drugi dizelas automatik, da se drnda za velika putovanja. odmara bre dusu - od smedereva do splita i nazad ravno 1980km - nigde se bre nisam umorio. to mislim da ne bi bio slucaj sa manuelnim menjacem.
isti slucaj pre nekoliko meseci - sd - zagreb i nazad ravno 1000 km. krenuli u 5 ujutru, a u 18h se vratili kuci. nikakav problem.

mozda bi celu situaciju oko izbora manuel ili automatik trebalo preformulisati malo - automatik, ali koji? bmw, mercedes, volvo?? mislim da je tu veca caka nego ovako ;)

da li postoji neka problematika sa automatskim menjačem. Meni ne smeta, čisto tehnički, zbog kvarova.

Ne bih da se mnogo mesam u polemiku o menjacu (jer za to vec postoji tema), ali koliko sam ja shvatio, ti zelis da kupis neki veci Volvo, a iz licnog iskustva tvrdim da je manuelni menjac u limuzini cista glupost i da zna cesto da nervira (opet licni utisak)!

Sto se tice kvarova, statistika je tacna kad kazu da se kod nas vise kvare automatski menjaci nego manuelni, ali niko ne navodi cinjenicu da su Srbi jako nemaran narod, i da mi funkcionisemo po sistemu "Sipaj gorivo i vozi", i nikome ne pada na pamet da treba menjati ulje u menjacu na svakih 20 000 km, pa onda kad crkne, ne valja nam automatski menjac, cvrc!

Znam nekoliko ljudi koji su jako uredni sa odrzavanjem auta i nemaju nikakvih problema sa automatikom.

p.s. Cetvorostepeni automatik ima duze stepene prenosa nego petostepeni manuelni, tako da se buka u kabini pri vecim brzinama odprilike svodi na isto!

Poslednja izmena:

poz

Sto se tice modela, mislim da je S80 odlican izbor, ali od 2001. godine pa na ovamo, zbog decjih bolesti koje imaju pocetne serije svakog novog modela. S60 i V70 su takodje solidna i pouzdana vozila, a kod njih treba obratiti paznju da budu mladja od 2003. godista iz gore navedenog razloga.

Kad si napisao S/V70, predpostavljam da si mislio na model iz '98 godine, jer od 2000. godine S70 kao oznaka vise ne postoji (naslednika su prekrstili u S60, a oznaku V70 zadrzali i kod novog modela), ali ti njega ne preporucujem da uzimas jer ne mozes da ga uvezes zbog starosti, a o kupovini Volvoa u Srbiji sam vec vise puta pricao, i definitivno mislim da to nije pametno!!!

Sto se tice motora, mislim da su svi dobri, ali necu nista da predlazem, jer sve zavisi od zelja i mogucnosti!!

Pozdrav i srecno u potrazi!!!:D

Poslednja izmena:

Back