VOLVO I SAAB

saabfiredesktoppd5.jpg

1978saab99turbo1cx0.jpg

800px1978saab99twj7.jpg
Nažalost prvi modeli s turbo punjačem nisu imali karakterističnu SAAB - ovu pouzdanost. Problem je bio upravo u samom punjaču ( inače nije SAAB - ov ) koji se pri većim opterećenjima jednostavno razletao. Kasnije su taj problem rešili.

Moja keva ide tamo uskoro, sa nekim Udruzenjem Potomaka Ratnika (pradeda mi bio neki komandant).

Inace, definitivno moj sledeci auto Saab 900 - 1992god, dizel, bela koza, klima, automatik, siber, sve na dugme, itd, itd...

Prodajem moj mali Volvo 440t, ako ima zainteresovanih - za dve hiljade ga dajem.

Ma ne toliki hard core :lol:
Bio je zarobljen i poslat u logor u Austriji, odakle je posle rata pusten i peske je dosao kuci, pricali su mi da su mu sa leve svi a sa desne dva prsta otpali od zime.
I on je bio autoprevoznik - volovima je vukao drva, ciglu, sta god :D

Ne znam da li ste ga spominjali :

51093780.jpg

036086.2-lg.jpg

1966 Volvo P1800

Trenutno je na oko 2.5 miliona milja, a plan je da 2012. ta cifra bude okruglo 3 miliona.

Bilo je reci jos pre godinu dana, By The Way to je ginisov rakord za predjenu kilometrazu, samo se pitam gde se tu Mercedes uklapa sa svojom dugotrajnoscu!!!:bye:

Pre 40 god.Beatlesi su zavrsavali album"Revolver",Mike Tyson rodio se u Brooklynu,a Irv Gordon bio je u salonu Volva i kupio crveni P1800.(ne mogu da nadjem sliku,cim nadjem stavljam).Njime je zamenio novi auto drugog proizvodjaca kojeg je prethodno kupio,da bi se isti pokvario na putu od salona do kuce.
"Bilo je to najbolje potrosenih 4150 $"-priseca se Gordon,stanovnik long Islanda,koji je od tog dana presao,pazite sad 2.450.000 milja ( 3.942.892 km),sto je svetski rekord.1998.upisan u Ginisovu knjigu.
I posle 40 god. jos uvek je opremljen istim motorom,radiom,Istim osovinama i istim prenosom."Nastavicu voziti",kaze Gordon,"ali hocu li dostici tri miliona milja zavisi vise od mene nego od automobila.Njegovi delovi bi to i izdrzali,ali za svoje vise nisam toliko siguran".

Ljudi treba mi par saveta. Naime u potrazi sam za nekim S60 ili S80 sa D5 motorom pa me interesuje koji je nivo buke u kabini u poredjenju sa recimo V40 1.9td (takav je imao moj ortak '97. godiste i licno mi je prilicno bucan)? Drugo pitanje: kakvo misljenje imate o doticnim modelima u bi-fuel (CNG) varijanti? I trece: jel ste vidjali negde na placevima neki od ova dva modela koji bi ste mogli da preporucite? Ja dosta jurcam po gradu tako da bi mi automatik vise pasovao (mada mi nije jasno zasto samo 4 brzine), a gledajuci po mobile.de ispade da je jeftinije kupiti ga ovde nego da ti ga neko doveze iz svabije.

Back