VOLVO I SAAB

Ko ti je taj Dragan iz zemuna? Taj nije i nije neki majstor ako ti je to rekao.
Hidro podizac ti pomera ventile i nalazi se na radilice koliko ja mislim a i da nije tako , znam da moze da se promeni i nije neki veliki problem, majstor mora da ti skine usisnu granu i da skine poklopac motora da stigne da radilice , tu samo ime vise posla inace ko zna to da radi nije problem nikakav.Inace da ti kazem cisto da znas za mercedesa a klasu 99god jedan hidro podizac kosta 850din a taj motor ima 8 hidro podizaca , koliko ima ventila toliko ima hidropodizaca, ne moraju svi da se menjaju nego samo oni koji su losi mada bi bilo najbolje da se sve promene. I jos nesto ako ti auto u mesti na leru lupa-cvokoce kao dizel tk tk tk tk :) takav zvuk onda je to moguce hidro podizac,moze i da ti ne lupa kada je hladan motor i kada ga uplis tada nabije vecu kompresiju pa se ne cuje ali kada se zagreje i kada razbije ulje onda krece da taj zvuk. Mozda i ulje nisi menjao duga ili je ulje lose-fals pa hoce i zbog loseg ulja nekada da se cuje mozes i da promenis ulje da sipas novo pa da proveris da li slabije cuje.
ziveh u zabludi...mislio sam da samo dizel ima hidropodizace..ja ne znam ni sta znaci to ni koju ulogu ima :D

malo je OFF, jer nastavljam. DLOA nea vise GSI. i on i ja imam 1.3 OHC.

meni nesto za ventile otislo, cim ga upalim hladnog to se cuje par secundi...kad svakog kadetta se cuje to...

taj motor nema hidro podizace (koliko ja znam), ne znam za gsi. uglavnom svi noviji autom.imaju hidro podizace.Kao sto je vec gore objasnio neko, oni sami steluju ventile....

Aj' malo i ja da offujem...:lol: I kod GSi-ja su se čuli ventili kad je hladan... Slab sam s mehanikom, samo najosnovnije - klipovi, klipnjače, radilica...:lol: Tako da možete do sutra da mi pričate, ne interesuje me...:lol: Kod ovog Kadeta ne znam niti me interesuje sastav motora i tehnička rešenja, jer njega smatram automobilom tek nešto malo više od one kante što sam oglasio na prodaju i koja će verovatno da završi na kilo u staro gvožđe...

Prijatelju, naš auto je bio automobil godine (davne) 1984, tako da - eto nama malo utehe...:lol: Bar je nekada u bilo čemu bio najbolji...:lol:
Prvi put sam se susreo sa Volvoom 1987 godine, imao sam čast da sednem unutar Volvoa 740 i pipkam dugmiće na radiju i sećam se da sam se oduševio k'o kuče u lift...:lol:
S obzirom na trenutni bedak, svaka pomisao na XC blabla - me dovodi na ivicu depresije, tako da...dovoljan mi je i 740...

Prijatelju, naš auto je bio automobil godine (davne) 1984, tako da - eto nama malo utehe...:lol: Bar je nekada u bilo čemu bio najbolji...:lol:
Prvi put sam se susreo sa Volvoom 1987 godine, imao sam čast da sednem unutar Volvoa 740 i pipkam dugmiće na radiju i sećam se da sam se oduševio k'o kuče u lift...:lol:
S obzirom na trenutni bedak, svaka pomisao na XC blabla - me dovodi na ivicu depresije, tako da...dovoljan mi je i 740...

i meni 740 dovoljan...

ali nemo mi kvaris merak :D ne, zbilja, trenutna situacija kakva je treba da prodam kadett da bih kupio auto 17 godina star. eto, korak po korak. Za sada 5 godina mladji auto, mozda, jer kako gledam clio sto treba da ga uzmem je u ne bas dobrom stanju...

boles'

Dobro je to... Tako sam ja 1995 godine stigao u 1966, pa 4 god kasnije "doputovao" u 1976 i potom ubrzo (2002) i u 1989 čak decembar... I ti si isti, samo za jednu dekadu ispred...:lol: Ovim stepenom progresije će mo za jedno 20tak godina da vozimo auto koji je "nov" jedno 4,5 godina...da se pod stare dane "čudimo" i oduševljavamo... A dotle će mo da postavljamo sličice na forumu... Ali avaj...svaka je bolja od one stare jevrejske - "da Bog da imao pa nemao"

bice to dobar potez. Nekima je verovatno dosadio xc90.

xc60 D5 motor - prava kombinacija... jos da su zadrzali onaj spejs unutrasnji izgled......

Da. Ono je čini mi se bilo nešto na foru touch screen ?

Nije baš onakav kakvog su ga prvo nacrtali.

VolvoXC60.jpg

@DLOA...znas onu narodnu: bice bolje... hehehe

@crnogorac, ma valjda po nekoj proceni ga ne bi dobro prihvatili kao po nacrtu, spolja i posebno unutra. Ali da su radili anketu 95% ljudi bi se opredelilo za onaj spejs izgled kabine...

Back