Volite li mozgalice?:)

Nemo samo tiganj. Pa u zavoje ćeš da me staviš do kraja. :lol:

ne bavim se matematikom i nije mi potrebna neka posebna matematika. :mafijas: (je li ovo bolje?:lol:)

aj daj neku mozgalicu, pogledala sma prvu. ne svidja mi se. ako su sve takve...:roll:

1. Dva coveka udju u bar i naruce identicno pice i popiju. Jedan prezivi, drugi umre. Sta se desilo?

odgovor je da je prvi popio pice pre nego sto se led, u kome je bio otrov, u casi otopio, a drugom se otopio led u casi. problem je sto je ovo pusti masti na volju i nema dokaza da se dogodilo to sto se dogodilo tj. moglo je da bude bilo sta drugo, a neko je odlucio da bude bas otrov u ledu. :roll:

edit :mrgreen:

ili ova treca

3. zenska ode u prodavnicu i kupi par novih cipela, zatim ode na posao i pogine. Sta se desilo?

isto pusti masti na volju, moze biti bilo sta, a neko je odlucio da je bas taj odgovor. :roll:

Poslednja izmena:
Postavka je odlicna.........Po beloj ravni(ravan je po definiciji beskonacna) je prosuta crna farba.
znaci da su crne mrlje na beloj ravni rasporedjene na slucajan nacin(i to je jasno receno).
Ono sto se trazi je sasvim jasno.

ovo mi lici na vektorski prostor....i to sam preskocila..:dash:

ako izuzmemo moje npoznavanej matematike i krenemo od toga da je prostor zakrivljen, onda dobijamo koji god oblik zelimo mozda beskonacno veliki....:lol:

Paganko:
Sad biste već te mozgalice mogle da prebacite kod nas na prirodne nauke :D pošto ovo već ode u suvu matematiku.

neki covek osudjen na smrtnu kaznu streljanjem i trebale da ga streljaju 3 zene. pre streljanje trebao je da im kaze poslednju zelju. rekao im je zelju, ali posle toga zene nisu htele da ga streljaju. zasto?

nema matematike, nema matematickih teorema, pitagore, trouglova....:mrgreen:

edit :mrgreen:

Poslednja izmena:
zfj52gg90lttwdvobdf.jpeg

A evo nesto takodje zanimljivo.
Od vas se trazi da nadjete "rupu" u ovom dokazu:
Ja kazem da je trougao ABC jednakostranican.
Iz temena C sam povukao simetralu ugla kod C a prava p je simetrala stranice AB.
Te dve simetrale se seku u tacki X odakle sam spustio normale na stranice AC i CB, u tackama Y i Z.
Trougao CYX je podudaran sa trouglom CXZ(zajednicka stranica i dva ugla) te je duz CX jednaka duzi CZ.
Trougao AYX je podudaran sa trouglom BXZ(AX=XB simetrala stranice,prav ugao i iz prethodne podudarnosti YX=XZ)
Posto su ta dva para trouglova podudarni iz toga sledi da je AY+YC = BZ+ZC
Sad sve okrenemo za neke druge dve stranice(recimo simetrala ugla kod B i simetrala stranice AC) i dokazemo i za taj par, te time dokazemo da je trougao jednakostranican.......
PS: Ako se ove dve simetrale seku VAN trougla takodje je moguce isto dokazati, samo putem oduzimanja....
Gde je ovde "rupa "u dokazu?
Cisto da vam kazem, da ni ja to ne znam.Ociglednost nije matematicki dokaz, a ne postoji u geomatriji nijedan aksiom niti dokaz koji ce ovo oboriti(bar koliko ja znam).....

Можда је ово већ било:
Мртав човек лежи потпуно го, на песку усред пустиње. У руци, међу прстима држи пола дрвцета шибице.
Како је ту доспео?
Ne znam da li je neko odgovorio na ovo ali tu je zato što se vozio balonom sa prijateljima po pustinji ponestalo im je gasa, pa su trebali da budu što lakši pa su pobacali garderobu itd.

Ova priča je zamišljena tako da se na ispriča rečenica kao kraj priče, a onda drugi postavljaju pitanja na koje se odgovara sa DA ili NE da se otkrije cela priča - ovako je besmislena.
Znam još milion takvih priča.Evo nekih od njih:
"Da je stigao delić sekunde ranije ne bi se ubila"
"Da je video strugotinu ne bi se ubio".........

Ne znam da li je neko odgovorio na ovo ali tu je zato što se vozio balonom sa prijateljima po pustinji ponestalo im je gasa, pa su trebali da budu što lakši pa su pobacali garderobu itd.

Ova priča je zamišljena tako da se na ispriča rečenica kao kraj priče, a onda drugi postavljaju pitanja na koje se odgovara sa DA ili NE da se otkrije cela priča - ovako je besmislena.

ja ovo en razumem...mozda zato sto sam bolesna...

ja ovo en razumem...mozda zato sto sam bolesna...
Ne razumeš priču sa pustinjom ili neku od ovih drugih priča.

Evo ovako.Ja tebi kažem kraj priče, a on glasi "da je stigao delić sekunde ranije ne bi se ubila".
Sad ti meni treba da postavljaš pitanja na koja ja mogu da odgovorim samo sa DA ili sa NE , a treba da otkriješ šta se tu sve desilo i zašto.Zašto se ona ubila, zašto je važan taj delić sekunde isl.
Npr pitaš me da li su njih dvoje u braku. Ja odgovorim NE. Ti dalje pitaš i tako dok ne rešiš celu priču.

Za crveno, resenje je da su bili artisti na trapezu, a muski deo je zakasnio za delic sekunde..

Back