Vojne penzije i stanovi za vojne penzionere

Хвала на одговору ГАГЕ07.
То и није неки износ који се одбија (неко више дневно да за новине, цигарете или шта већ др. ), а и сами смо дали сагласност приступањем удружењу. Ипак требало би да будемо упознати са информацијама о коликој суми новца се ради, а која се прикупи кроз чланарину, као и на то зашта се све иста планира, користи и која ми права као чланови имамо- или ће мо "имати".
 
Veliki pozdrav kolega,
Sto se tice stanova u GM znam zasigurno da su podeljeni ali neznam tacno koliko. Moj pobratim je dobio dvosoban (odreko se trosobnog) i cini mi se pre nove godine su im podelili.

Da, podela je bila 05.10.2011. godine i jos uvek nije zavrsena jer pojedinci nisu hteli da prihvate stan u potkrovlju, a i jedan broj stanova je manje kategorije (garsonjere i jednosoban) tako da nije bilo zainteresovanih lica na rang listama.

I u Cacku je bila podela, 100% provereno, jer sam i ja jedan od "sretnika" koji je dobio stan.

pazi ti njih, "Gornji Milanovac," pa jel ima tamo bilo kakve vojske
Da, ima vojske u Gornjem Milanovcu, samo mi nije jasan taj cinicni izraz
. Pa, nije samo Beograd-Srbija, valjda i mi koji, po potrebi sluzbe, radimo van Beograda imamo pravo na zivot i stan.
 
Laks,sramota je za oficira JNA da tako izjavljuje.Nismo tako uceni,a sta je tebe promenilo,da li samo izgubljeni ili ostavljeni stan,ne znam,ali znaj velika vecina nas je nesto ostavila negde,stan je nakmanja cena,mnogi su ostavili mnogo vise,zivot,zdravlje i ko zna sta jos.Nisu za to krivi muslimani,hrvati,slovenci,makedonci,crnogorci,kriva je sudbina koja nam je namenila da prozivimo ovo sto nam se desilo.Da li razmisljas da je i nekim muslimanima,hrvatima i drugim narodima,nesto ostalo ovde.Budi realan i ne oiptuzuj bez razloga.

Nisam Oficir bivse JNA ali gajim veliki respekt prema pripadnicima Vojske Srbije i mislim da zasluzuju sve sto ih sleduje. Prvo treba resiti pitanja Oficira iz bivsih republika a onda pitanja sadasnjih Oficira, takoreci novopecenih. Govorim u ime Mrtvog Oficira koji je sebi presudio i zato sam ocajan, gnevan i besan. Nadam se da ste me sad gospodine razumeli, izgubio sam mnogo vise od stana...Muslimani su krivi zato sto su jedva cekali da uteraju svoje krave ispred vojnih zgrada u Bosni cim smo napustili nase stanove, znaci uleteli su i seljaci sa kravama i gospoda iz grada koji su vec imali kuce/stanove u gradu i sad imaju i jedno i drugo(mogu neke imenom da navedem) a neki od nas, a mnogo nas je nemamo nista ovde, nego smo jos uvek podstanari. Ako se tako nagradjuje visokofakultetski obrazovana osoba, pitam se da li vredi i dalje razmnozavati se i ovom covecanstvu produzavati radni vek??? sam zivot je doveden do apsurda.

P.S. svi oni koji su dobili stanove u Srbiji posle rata i nasli se pametni da odu da traze stanove u povrat u BiH i HR, neka ih bude stid i sramota, nadam se da ce ih stici Bozija kazna jer je to toliko nemoralno i to je nesto sto ne lici ni na jednog pravog Oficira bilo koje vojske, to je jedan najobicniji zohar koga treba zgaziti.
 
Da, podela je bila 05.10.2011. godine i jos uvek nije zavrsena jer pojedinci nisu hteli da prihvate stan u potkrovlju, a i jedan broj stanova je manje kategorije (garsonjere i jednosoban) tako da nije bilo zainteresovanih lica na rang listama.

I u Cacku je bila podela, 100% provereno, jer sam i ja jedan od "sretnika" koji je dobio stan.


Da, ima vojske u Gornjem Milanovcu, samo mi nije jasan taj cinicni izraz . Pa, nije samo Beograd-Srbija, valjda i mi koji, po potrebi sluzbe, radimo van Beograda imamo pravo na zivot i stan.

Naravno da imate, izvinjavam se ako sam vas uvredio, 20god je dug period, nadam se da me razumete.
 
http://www.mod.gov.rs/cir/organizacija/sektor_za_ljudske_resurse/stambeno/index.php?garnizon=115&vrsta_molbe=2&Kat_lica=6&struktura=4&show_list=true&dugme_ok=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8


Stambena lista ili`ti decenijska cekaonica gde se nista ne menja a Ministarstvo odbrane tvrdi da svake godine dele po hiljadu stanova godisnje. Posle sledece podele voleo bi da vidim na ovoj listi neke nove ljude, ali na zalost, zivot me je naucio da se odavde pobeci ne moze, tj. moze jedino ako te izbace a i to ce verovatno da smisle kako. Vidi se da je ova sadasnja vlast jako dobar ucenik zapadnjackih fora, al dobro, bili zivi pa videli.
 
Moze li neko da mi pojasni ovo oko odricanja trosobnog u zamenu za dvosoban stan?
Kako to funkionise? Ko ima pravo na to?
Moja majka je na listi za trosobni, pa zato i pitam?
Hvala unapred!
Napise izjavu da se odrice prava na trosoban stan i da prihvata stan manje strukture (dvosoban) kao trajno resenje stambenog pitanja. Overi u sudu i kada joj stambeno donese novi zakljucak, prelazi na listu za dvosobne stanove sa istim brojem bodova kao i do sada.
 
Moze li neko da mi pojasni ovo oko odricanja trosobnog u zamenu za dvosoban stan?
Kako to funkionise? Ko ima pravo na to?
Moja majka je na listi za trosobni, pa zato i pitam?
Hvala unapred!

KOLEGA pored onoga što je napisao MIROO treba da imaš u vidu da prilikom davanja IZJAVE o odricanju prava na trosoban stan te da DVOSOBAN stan prihvatate kao konačno rešenje, NE DOBIJATE dodatnih bodova, već će te konkurisati na listi prioriteta za DVOSOBNE stanove sa onoliko bodova koliko ste imali za trosoban stan. Zato vam i preporučujem da ukoliko nemate šanse da dobijete dvosoban stan sa brojem bodova koje imate, razmislite da li da se odlučite na taj potez . Da bi doneli pravilnu odluku uđite na sajtu MO rang listi i izvršite uporedjenje i uvid kako bi utvrdili gde bi bili na rang listi za dvosoban stan . PPOZDRAV !!!
 
Hvala svima na odgovorima. LAKS hvala mnogo!!
Samo da pitam jos nesto.
Moja majka je penzioner i pravo na stan je nasledila od pokojnog oca, koji je radio kao civilno lice na Niskom aerodromu. Dobila je resenje da joj sleduje trosoban stan i stavljena je na listu za PENZIONISANA CIVILNA LICA (BILA JE PRVA NA TOJ LISTI). Od pre 2-3 meseca prebacena je na listu CIVILNO LICE ZAPOSLENO U MO (NA TOJ LISTI JE NA 30. MESTU).
Ne razumem zasto je prebacena na tu listu? Ocigledno da ona nije zaposlena kao civilno lice u vojsci, vec je penzioner. Na listi za PENZIONISANA CL bi i danas bila prva.
Ne razumem? Moze li neko pojasnjenje?
 
A zasto bi se vi odricali ti i tvoja majka onog sto vam pripada, moj ti je savet da to ne radis nipokoju cenu, ako treba i u grob sa tim, al ce sutra neko da vidi da je prema vama ucinjena nepravda. Pravda je spora, ali stize ona kad tad, i krivci bivaju zatvroeni, pozz.

KOLEGA LAKS, dozvolite da se ljudi opredele i na kraju sebi omoguće da imaju krov na glavi i budu svoji na svome u odnosu na situaciju koja svima nama ne obećava boljitak već sve je više neizvesnije nego nešto čemu se čovek može nadati. Mnoge sam ljude ubedio da traže BESPOVRATNI KREDIT od 20.000 EU i reše na taj način svoj stambeni problem ovde u Niškom regionu. Njih 63 naših kolega su sada veoma zahvalni i srećni jer ne samo da imaju svoj kutak već su i vlasnici toga a NE TREBA DA VRATE NI DINAR dobijenog kredita. A kolege koje su čekali na stan i DOBILI ga u ovim zadnjim podelama u Nišu, a bilo je dosta stanova podeljeno i to novogradnja, sada NE MOGU DA ISTA OTKUPE jer Vlada ne želi da odredi koliki je Republički prosek na osnovu kojeg se odredjuje OTKUPNA CENA . Vlast nastoji da ona bude što veća, maltene ekonomska - tržišna, a ne OTKUPNA u duhu Zakona o stanovanju, a MO šutanovac ĆUTI i ne zalaže se toliko koliko bi mogao jer njemu to odgovara jer je sada ZAKUPNINA duplo veća od MESEČNE RATE otkupa stana . Što bi se odrekao tako velike dobiti.

Takođe, kada bi ti samo izneo nekoliko primera koja su u ovom trenutku jako aktuelna a teško rešiva baš zbog nedorečenosti i rupa u Pravilniku o rešavanju stambenih problema, br. 38/05, naš kolega koji je već godinu dana PRVI na listi za 2,5 soban stan u Beogradu, BEZ IKAKVOG OBRAZLOŽENJA SU MU ODUZETA 5 BODA i dan danas je na listi prioriteta sa manjeg pripadajućih bodova i vode kao ne rešenog i pored dostavljenih svih zahtevanih dokumenata i dopisa da je ušao u uži krug za dodelu stana, DODELJENO JE 3 dvoiposobna stana licima koja su bila ispred ili iza njega na listi u početku godine a on je još uvek medju prvima da dobije stan. Takve PERFIDNE, NEPROFESIONALNE, NEMORALNE I NELJUDSKE poteze koje radi stručna služba stambenog organa se obrazlaže stavovima i izjavama koja su nesporna ili sporedna u odnosu na ključne probleme a koje mogu rešiti u veoma kratko vreme ili najmanje u roku od 30 dana kako je to regulisano Zakonom o opštem upravnom postupku za prvostepenog organa, odnosno 60 dana za drugostepenog organa .

ZAŠTO kolega NEKO NE ODGOVARA ne samo za ovakve propuste već i za sve ono što se dogadja oko duga neizmirenih penzija za period od 2004.-2007. godine i vanrednog uskladjivanja penzija u visini od 11,06 % . Da li se neko u ovoj državi, vlasti, skupštini i stranaka koji su na vlasti i u opoziciji pita KAKO MOŽE NEKO DA POREZSKIM GRADJANIMA I DRŽAVI GLAVNICU DUGA od 4,5 milijardi dinara NESMETANO UVEĆA na skoro 13 milijardi dinara A DA NIKO NE ODGOVARA. Takodje, postavlja se pitanje DA LI ĆE NEKO ODGOVARATI I ZA DUG (povećanje od 11,06 %) koje OTPRILIKE IZNOSI GLAVNICA oko 7 milijarsi dinara a SA ZAKONSKOM ZATEZNOM KAMATOM sigurno preko 13 milijardi dInara .

Sve je to posledica NAŠE NEORGANIZOVANOSTI i POSLEDICA NASTOJANJA pojedinaca i Udruženja UVPS da nikako ne dodje do ujedinjavanja i preduzimanja zajedničkih akcija koje bi nama garantovala uspeh u ostvarivanju i priznavanju stečana odnosno prava koja nam po Zakonima pripadaju. Najveći dokaz toga je predloženi Zakon Vlade o priznavanju duga od 2004.-2007. godine u JAVNI dug a sve zbog toga što smo podneli oko 35.000 tužbi za taj dug. Medjutim, za 11,06 % UVPS je svoje članove i KVP ubedjivao da podnose i pokreću UPRAVNE popstupke kod UPRAVNOG suda umesto da podnose tužbe u parničnom postupku i zahtevaju naknadu štete u duhu Zakona o obligacionim odnosima .

DAJ BOŽE DA DOĐE DO PRAVDE I DA POJEDINCI ODGOVARAJU i ja bi voleo da dodje do toga , POZDRAV !!!!
 
Gospodine laks,ne sporim da je tako bilo,ali istovremeno se to desavalo u celoj bivsoj Jugoslavili,cak i ovde kod nas u Srbiji,koja nije ucestvovala u ratu,iseljavani su ljudi,oduzimani stanovi na "zakonit"nacin.Znam,licno,mnogo oficira koji su iz BiH otisli na kulturan nacin,uspeli da predaju stanove,dobiju potvrde i rese stambeno pitanje u Srbiji.Bilo je izuzetaka,na zalost,ali to nije razlog da okrivljujes sve muslimane.Nije ste tako crno kao sto izgleda,jer je kod nas jos crnje. P.S.POgresio sam sto sam reagovao na tvoj komentar,sa ovim zavrsavam dalju prepisku,ma sta ti dalje pisao,a da je bilo i ima ih jos koji su dobili stanove ovde kod nas,na osnovu laznih potvrda,a posle otkupili ,a neki se vratili u BiH da tamo zive.
 
Hvala svima na odgovorima. LAKS hvala mnogo!!
Samo da pitam jos nesto.
Moja majka je penzioner i pravo na stan je nasledila od pokojnog oca, koji je radio kao civilno lice na Niskom aerodromu. Dobila je resenje da joj sleduje trosoban stan i stavljena je na listu za PENZIONISANA CIVILNA LICA (BILA JE PRVA NA TOJ LISTI). Od pre 2-3 meseca prebacena je na listu CIVILNO LICE ZAPOSLENO U MO (NA TOJ LISTI JE NA 30. MESTU).
Ne razumem zasto je prebacena na tu listu? Ocigledno da ona nije zaposlena kao civilno lice u vojsci, vec je penzioner. Na listi za PENZIONISANA CL bi i danas bila prva.
Ne razumem? Moze li neko pojasnjenje?

MILANČE984, na osnovu poruke zaključio sam da tvoja majka živi u Nišu i rešava stambeno pitanje u Nišu. Voleo bi da se nadjemo u Udruženju penzionisanih podoficira u Klubu Vojske u Nišu (zovu me GILE) i popričamo o svemu kako bi utvrdili jeli postoji mogućnost da ti pružimo pomoć ili odgovore na nejasna pitanja tj. nadjemo neku mogućnost rešavanja stambenog pitanja tvoje majke odnosno porodice. Ovo stoga što stambeni organ pponekad bez ikakvog obrazloženja preduzima neke mere koje se kose sa Pravilnikom ili Zakonima , pozdravljam te !!!!!!!!!!!
 
Ako njih dvoje zive u Nisu ili tom delu zemlje onda taj kredit zaista ima smisla, ali mi koji zivimo vec 20 god u i okolo Bg, pa ljudi, nema smisla da mi sad putujemo za Nis, to valjda ne moram da vam objasnjavam. 20000 ne moze da te skrpi ne u Bg nego ni okolo Bg 30 40 km dalje. Da imas jedino plac pa da uzmes montaznu, mozda bi se nekako i moglo, nisam siguran ali mislim da bi se mozda moglo. To sto se deli tih 20K eur, pitanje je vremena kad ce se tu napraviti lista cekanja kao sto se ceka za stanove. Pozz.
 
Dilema da ili ne uzeti tih 20.000 evra? Nisam se odavno javljao na forumu pa se većina i ne seća ali podsetiću kolege na moje iskustvo, možda im posle bude lakše doneti odluku: otišao sam u penziju sa 35 godina penzijskog staža a da nikad nisam dobio stan od vojske. Uvek sam bio tu negde u vrhu rang liste, kad je podela stanova uvek padao. Godinu dana sam se lomio šta da radim od kad je počela ova dodela tih 20.000 evra. Pratio sam i ovaj forum i stvarno me predlog i savet od GAGE 07 ubedio i u januaru prošle godine podneo sam zahtev, HVALA mu još jedanput. Tražili su ponovo sve papire, bio sam uporan prikupio sve, stotinu puta telefonirao fond sovo, lično išao tamo nekoliko puta. Krajem aprila (nakon 3 meseca) odobreno, a 01.juna uplaćeno na TR. Našao sam kuću u Barajevu (25km od Bg) 140 m2 na placu od 10 ari za 40.000 evra. Drugu polovinu sam rešio kreditom u banci, ušteđevinom i pomoći familije. Drugačije nije moglo ako je čovek hteo da iole ima nešto pristojno ovde u okolini Beograda sa dvoje odrasle dece. Ratu kredita za sada otplaćujem od posla koji radim privatno, svaki dan putujem u Bg. Ne mogu vam opisati koji je to osećaj kad ideš svojoj kući, kad si kod svoje kuće, kad piješ kafu, kad nešto radiš...Ni malo mi nije žao grada i stanova, nikad ne bih menjao kuću za stan. Žao mi je samo one godine što sam izgubio lomeći se šta da radim, a da vam ne pričam o nervozi prateći lažne rang liste, razne dopune i provere dokumenata u stambenom,telefoniranja, raspitivanja,itd. Biće mi drago ako sam ovim mojim iskustvom nekome pomogao da donese konačnu odluku, ipak vaša je zadnja. Pozdrav svi forumašima i srećno!!!
 
Stavove koje je izneo LAKS meni se cine da su misljenja i stavovi coveka koji nije dovoljno upoznat sa navedenom problematikom! Svako ima pravo na svoje misljenje i ja to uvazavam i postujem. (Nemora se niko sloziti sa mojim misljenjem, ali je ono moje! Tako ima i on svoje). Ali mi smeta cinican izraz "pazi ti njih, "Gornji Milanovac," pa jel ima tamo bilo kakve vojske?" i savetovanje i nametanje svojih stavova drugima u stilu " moj ti je savet da to ne radis nipokoju cenu, ako treba i u grob sa tim, al ce sutra neko da vidi da je prema vama ucinjena nepravda"!!! Koliko sam ja shvatio mi na ovom forumu iznosimo licne stavove, iskustva, misljenja bez ikakve obaveze prema drugima. Individualna je stvar svakoga kako ce prihvatiti pojedina misljenja! Iznenti stavovi pomenutog gospodina bar za mene su iritirajuci. Podrzavam odgovore koje je izneo MIRO, GAGE07 i IGOR92. Samo da dodam: I moj kum, klasic, PVL u GM takodje se odrekao trosobnog stanau korist dvosobnog i u podeli oktobra 2011.g. ga je i dobio i pred novu godinu se uselio. Ja sam postupio onako kako su GAGE07 i IGOR92 naveli. Cekao sam 20 godina na cetvorosoban i u martu 2011se odlucio za 20000e. U maju su novci legli na TR i vec sest meseci se nalazim u svom stanu. Nije 4-soban, 2-sobni je ali je moj. I kao sto je IGOR izneo svoje impresije, taj osecaj posle 20 godina cekanja se neda opisati....

Jos jednom naglasavam ovo je moj stav,misljenje... bez ikakvih pretenzija da nekoga uvredim, iritiram i slicno. Svako ce sagledati svoju situaciju, proceniti koje mu je najbolje resenje i tako postupiti.

Ovim zavrsavam svaku dalju polemiku,ma sta se dalje pisalo.

Srdacan pozdrav svim forumasima!
 
Pratim redovno Vase komentare vezane za uzimanje 20.000 E i svako je na svoj nacin u pravu. Za sada sam u onoj struji cekanje do kraja. Zivim u na Novom Beogradu a UTS podmirije oko 50% kirije a drugu polovinu dotiram iz licnih sredstava. Kada to sve preracunate oni ce meni cag ne sve da uzimanjem tih 20.000E vrate moje pare koje sam odvajao za podstanarstvo. ZNACI JA OD NJIH ne dobijam nista vec mi vracaju MOJE pare. Ovo je samo jos jedan komentar na ovo UZMI ILI NE PITANJE JE SAD.
 
MILANČE984, na osnovu poruke zaključio sam da tvoja majka živi u Nišu i rešava stambeno pitanje u Nišu. Voleo bi da se nadjemo u Udruženju penzionisanih podoficira u Klubu Vojske u Nišu (zovu me GILE) i popričamo o svemu kako bi utvrdili jeli postoji mogućnost da ti pružimo pomoć ili odgovore na nejasna pitanja tj. nadjemo neku mogućnost rešavanja stambenog pitanja tvoje majke odnosno porodice. Ovo stoga što stambeni organ pponekad bez ikakvog obrazloženja preduzima neke mere koje se kose sa Pravilnikom ili Zakonima , pozdravljam te !!!!!!!!!!!

Vidimo se sigurno u ponedeljak ili utorak. Potrazicu vas u Klubu Vojske.
Pozdrav!!
 
POŠTOVANE KOLEGE, pre svega drago mi što su oglasili IGOR i RENDE i svojim iskustvom objasnili i opisali svoja osećanja nakon uspelog rešavanja stambenog pitanja. Ovo pišem ne zbog toga što su o meni pohvalno pisali jer iskreno da vam kažem ja sam, teško, ali sam uspeo rešiti to pitanje, takodje odricanjem pripadajuće strukture da bi dobio dvosoban stan i isti otkupio. Ja sam otkup, kolege, završio 2006. godine i tada je situacija bila mnogo drugačija nego što je sada. Sada u VGC Niš imate zahteve za otkup preko 1 metar visine na čekanju rešavanja problem otkupa. Juče sam dobio informaciju da je VLADA dala zeleno svetlo i napisala Uredbu kojom se odobrava otkup i odredjivanje te fantomske cene, odredjivanjem Republičkog proseka kojim se odredjuje otkupna cena, što znači dobra vest za sve one koje čekaju otkup.

Vezano za BESPOVRATNI kredit, još jednom bi ponovio, PREDNOST je u tome što ne vraćate ni dinar tog kredita, a ono što posudite od bilo koga (banke, rodjaka, prijatelja) vraćate u roku kako ste se dogovorili, ali SAMO TAJ DUG, a kako je IGOR rekao omogućićete sebi da ipak kupite kuću ili stan odgovarajuće kvadrature za svoju porodicu. Sve to zavisi od toga kolike su vam mogućnosti da na taj način rešavate stambeno pitanje kao IGOR.

Vezano za taj kredit i NTS koji i dalje će biti isplaćivan svim KVP koji su imali pravo na tu naknadu, RAČUNAJTE da je donet stav da se to isplaćuje samo tokom ove godine, a da li će biti isplaćivan i dalje tokom 2013. godine i dalje, sve je neizvesno i nepoznato. I za ovu godinu nisu predvidjena sredstva, ali je odlučeno da se pronadju, što znači da veoma lako se može desiti da će jedan period ili mesec ili više biti kada će biti isplaćivan sa zakašnjenjem. Ovo vam govorim ne samo zbog ovoga što sam vam napisao već i zbog toga što VLADA planira da i DUG od 2004.-2007. godine (MALI dug) takodje, isplaćuje u ratama od TRI godine, sve do kraja 2014. godine. Sami procenite dali vlada ima taj novac u kasi kada je usvojila budžet sa DEFICITOM od 140 milijardi dinara u samom startu. A sad imate i INTERVENCIJU MMF oko tog već usvojenog budžeta. Ljudi ovo je LUDO i NEZABORAVNO .

Veoma je BITNO i VAŽNO kolege, da znate da NTS svi naše kolege KVP su dobijali od 2000. godine na osnovu donete ODLUKE SKUPŠTINE FONDA SOVO i usvojenog Pravilnika (sada Pravilnik br. 32/2010.god.), kojim je bilo regulisano ko ima pravo i način ostvarivanja tog prava. Kako je fond SOVO, kao pravno lice, više ne postoji a samim tim i SKUPŠTINA fonda SOVO, po zakonskoj regulativi bi trebao da prestane da važi i sam taj Pravilnik, kao što su prestali da važe sve Odluke, Pravilnici, poslovnici i dopisi koji su doneti od strane fonda, skupštine, upravnog odbora i direktora (koji je sada već u penziju). Isti nije prestao da važi jer je MO preuzeo na sebe da na osnovu tog Pravilnika rešava i odlučuje o NTS kako za one koji su imali pravo na tu naknadu tako i za one aktivne starešine koji odlaze u penziju i stiču pravo na NTS kao KVP .

Zašto NTS, zato što je on najveći i prvi uslov za dobijanje kredita i ovim Pravilnikom koji je na snazi a i ovim koji će biti usvojen tokom ove godine, po mojim saznanjima do kraja maja ove godine. Ranije sam pisao da je MO insistirao da taj kredit iznosi 30.000 EU i borio se za tu sumu novca, ali NIJE USPEO i isti ostaje u iznosu od 20.000 EU, jer je imao u planu da ponuda MONTAŽNIH KUĆICA (dva tipa do 75 m2 i do 100 m2) koštaju 20.000 odnosno 30.000 EU, sa velikim očekivanjima da će veliki broj aktivnih starešina se odluči na rešavanje stambenog pitanja tim načinom. Kada bude usvojen novi Pravilnik onda ćemo videti kako će sve da se odvija. I za ovu sumu su očekivali mali odziv ali kao što vidite prijavilo se preko 1.500 KVP koji zahtevaju rešavanje stambenog pitanja na ovaj način a odobreno i potpisano preko 1.200 zahteva . Sve ovo iznosim ne samo zbog kolege MABRANKA već i zbog svih KVP koji su u njegovj situaciji jer moraju da RAČUNAJU na solucuju i problem šta će biti ako ne reše stambeno pitanje a ukinu NTS . Ja zbog toga stalno ističem da svi oni neće biti samo SOCIJALNI SLUČAJEVI već će i ostati na ulici jer neće gazde trpeti i čekati svoju dobit na kašačici . NEMOJTE ZABORAVITI DA NTS JE NASTAVLJEN SA OTPLATOM ZBOG SOCIJALNOG MIRA I ZBOG NAJAVLJENIH IZBORA a šta će biti nakon izbora ???????

Beograd i BEOGRADIZACIJA je stvarno LIČNI PROBLEM svakog od nas jer mi smo ti koji odlučuju dali ĆEMO BITI CAREVI na SELU ili SELJACI u GRADU BEOGRADU !!!!! Da vam iskreno kažem i ja živim u Nišu u svom naselju, sa svojim komšijama u naselju a u gradu odlazim samo kada imam potrebu, a sa druge strane retko odlazim da obiđem Nišku Banju koja je uredjena kao banjsko turističko mesto. Želim vam reći, izbor mesta kao što je Beograd, Novi Sad, Niš Kragujevac i dr. malo veći gradovi nisu tako bitni za nas koliko za malu decu i deca kojima je veoma bitno i važno radi završavanja visokih škola i zapošljavanja. Sve ovo vam govorim zato živim sam sa suprugom a deca su otišla svojom sudbinom i možda nisam više u situaciji kao kolega koja imaju studente ili srednjoškolce, a što treba uvažavati sve to prilikomodlučivanja.

Posebno je pitanje i TRAGEDIJA NAŠA da zbog VLASTI OGROMNA SUMA NOVCA JE DATA NA RAZVOJ BEOGRADA I VOJVODINE A OSTALI REGIONI SU ZAPOSTAVLJENI, jer NEOBJAŠNJIVO je da se DRŽAVA ZADUŽI za 10 godina NOVIH SKORO 20 MILIJARDI EU i da STALNO GOVORI NEMA NOVCA a i svi mi ŽIVIMO SVE GORE i GORE - SIROMAŠNIJE !!!!!!!!!

Na kraju bi želeo da vam skrenem pažnju i na to da imate u vidu da smo mi već u RF PIO RS i da mnoge stvari od ove godine će nam biti rešavani u okviru njihovih Pravilnika, Poslovnika i propisa tje. Zakona PIO a to znači da mnoge privilegije koje smo imali u okviru fonda SOVO sada ih više nećemo imati .

Ukoliko sam pomogao u informisanju vas o kreditu i drugim pitanjima biće mi drago . Želim svima DOBRO ZDRAVLJE i SREĆNO REŠAVANJE SVIH VAŠIH PROBLEMA. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Stavove koje je izneo LAKS meni se cine da su misljenja i stavovi coveka koji nije dovoljno upoznat sa navedenom problematikom! Svako ima pravo na svoje misljenje i ja to uvazavam i postujem. (Nemora se niko sloziti sa mojim misljenjem, ali je ono moje! Tako ima i on svoje). Ali mi smeta cinican izraz "pazi ti njih, "Gornji Milanovac," pa jel ima tamo bilo kakve vojske?" i savetovanje i nametanje svojih stavova drugima u stilu " moj ti je savet da to ne radis nipokoju cenu, ako treba i u grob sa tim, al ce sutra neko da vidi da je prema vama ucinjena nepravda"!!! Koliko sam ja shvatio mi na ovom forumu iznosimo licne stavove, iskustva, misljenja bez ikakve obaveze prema drugima. Individualna je stvar svakoga kako ce prihvatiti pojedina misljenja! Iznenti stavovi pomenutog gospodina bar za mene su iritirajuci. Podrzavam odgovore koje je izneo MIRO, GAGE07 i IGOR92. Samo da dodam: I moj kum, klasic, PVL u GM takodje se odrekao trosobnog stanau korist dvosobnog i u podeli oktobra 2011.g. ga je i dobio i pred novu godinu se uselio. Ja sam postupio onako kako su GAGE07 i IGOR92 naveli. Cekao sam 20 godina na cetvorosoban i u martu 2011se odlucio za 20000e. U maju su novci legli na TR i vec sest meseci se nalazim u svom stanu. Nije 4-soban, 2-sobni je ali je moj. I kao sto je IGOR izneo svoje impresije, taj osecaj posle 20 godina cekanja se neda opisati....

Jos jednom naglasavam ovo je moj stav,misljenje... bez ikakvih pretenzija da nekoga uvredim, iritiram i slicno. Svako ce sagledati svoju situaciju, proceniti koje mu je najbolje resenje i tako postupiti.

Ovim zavrsavam svaku dalju polemiku,ma sta se dalje pisalo.

Srdacan pozdrav svim forumasima!

Odlicno, bolje da nisi ni komentarisao i iznosio SVOJE misljenje jer ja sam istog da ti pripadas onom delu koji je PRLJAV u vojsci Srbije tj. koji ima interes od cele price u evrima i kojima bi ja svasta radio.
 
sve vise mi smeta sto se sve vise i izrazajnije istice beograd kao jedino mesto dostojno za zivot...i sve odluke se donose cini mi se sa parametrima vezanim za BG...ne valja posao nikako...

Ne znam druze zasto ti to smeta, jednom smo promenili sredinu pa i vise puta, zar sada treba da putujemo svi za Nis iz garnizona Beograd a znamo kakva je situacija sa zaposlenjem u tom delu Srbije, zar da sad stajem na grbacu tim dole nesretnim ljudima, ne, to je njihov grad i oni treba da nadju zaposlenje u njemu a ne mi.
 
Zasto se recimo ne bih odbijalo 20% od plate svakom pripadniku i penzioneru Vojske Srbije za izgradnju stanova. Koliko bi se tu novca nakupilo, i to da bude bez pitanja da li zelite, posto Oficiri se i onako nista ne pitaju, oni rade sta im se kaze, malo tuzno al je tako. E to bi vec bila prava MORALNA SOLIDARNOST KA KOLEGAMA.
 

Back
Top