Vojna tajna - Nibiru

Odlicno, delovanje endorfina kao lucenje prirodnog opijata jeste dokaz ali on je u mom pitanju totalno nebitan, ZASTO?
Kako ti ili ja KONKRETNO mozemo dokazati da osoba X luci endorfin ka meni? A DA JA NA PRIMER VERUJEM SAMO U ONO STA VIDIM I ZA STA IMAM DOKAZ ???

To vazi za sve, niko od vas nema instrument za merenje nivoa lucenja i raspolozenja zasluznih hormona , a niko mi ne moze reci da nije gajio odredjenja osecanja prema nekome verujuci da je to osecanje obostrano.

Sada mi moze neko reci , kao sto vec jeste da mrzi sve zivo .... molim vas nismo deca.

Zar nije kontradiktornost ? :)

Kako? Pa lepo. Imaces odredjene afinitete prema osobi koja di se dopada i prema kojoj nesto osecas. Valjda imas dovoljno godina da sam akljucis da ti se neko dopada i/ili ti nekome dopadas?

Opet, kakve veze imas osecanje sa verovanjem u Boga? Osecas nesto prema osobi koju si video, koja je pored tebe, opipljiva, koja te zasmejava, sa kojom kada si cini ti se da vreme stoji... Ako gajis takva osecanja pre necemu sto nisi u stanju ni da objasnis onda je to problem.

Већ сам ти објаснио да не тражиш доказе за оно што је трансцендентно или постављено као изван могућности сазнања. Али попут сваког верника заробљног у догму, то ти је на једно уво ушло, а на друо изашло и опет овде машеш мишљењима на која си навикао тражећи доказе попут слепца који тражи да му докажемо постојање светлсоти тако што ће исту да види.

А што се тиче емоција које изједначујеш са неким објектом у простору тј. неком течном супстанцијом коју зовемо "ендорфинн"... ако ниси приметио, између тога два не постоји однос еквивалентности или то није једно исто. Матерјална екстензивна супстанција ендорфин, није исто што и интензивна, немерљива недељива, духовна величина звана осећање задовољста или пак љубави.

Ако покажеш прстом на неку течност ниси тиме доказао постојање емоција...јер та течност ама БАШ НИМАЛО НЕ ЛИЧИ НА ОНО ШТО ОСЕЋАМ. И неко хипотетичко биће без емоција у том штп показујеш прстом видело би само течност а не би имали представу о неким емоцијама.

Тако да немој да износиш тврдњу да си показавши на неки објекат у простору доказао постојање емоција. које су ствар духа и суштински различите од било ког објекта.

А ако кажеш да је та течност узрок истих. Грешка! Јер објекат може бити узрок промене само неког другог објекта, а не и онога што објекат није..тј. емоција.

Као што силе не настају нити нестају већ спољшњи узроци само доводе до њиховог испољења у појави. Тако и духовне величине постоје саме по себи на свој својеврстан начин, да би спољашњи узроци па и тај ендорфин само довеле до њиховог испољавања у појави тј. свести бића који опажа.

Ma kako da ne... pocinjes da smaras sa tvojim tezama...

Ma kako da ne... pocinjes da smaras sa tvojim tezama...

Nista sto sam napisao nije teza ,vec cinjenica. Druga je stvar sto da biti te cinjenice razumeo moras misliti a to te ocito "smara".

Ili pre ce biti da je to "smara" zamena za reci "ne razumem".

Pa pitaj sta ti nije jasno.. a u medjuvrmenu prestani da trazis materijalne dokaze za nematerjalno. Fizicke dokaze za metafizicka pitanja.. niti da izjednacujes osecanja sa tecnostima.

Nista sto sam napisao nije teza ,vec cinjenica. Druga je stvar sto da biti te cinjenice razumeo moras misliti a to te ocito "smara".

Ili pre ce biti da je to "smara" zamena za reci "ne razumem".

Pa pitaj sta ti nije jasno.. a u medjuvrmenu prestani da trazis materijalne dokaze za nematerjalno. Fizicke dokaze za metafizicka pitanja.. niti da izjednacujes osecanja sa tecnostima.

To sto ti imas samo jedan pogled na svet i mislis da je tvoj nacin zakljucivanja ispravan ne znaci da je tako ( tvoj i svih osoba koje si do sada citirao ).

Sta proizvodi tvoja osecanja, misli? Mozes li da uhvatis i izmeris misao ( u fizickom smislu )? Naravno da ne. Kako znas da postoji? Pa jednostavno, prozivod tvog stanja u kojem se nalazis ( govor recimo ). Isto kao i tekst u racunaru... Za osecanja jesu krive "tecnosti" prihvatio ti to ili ne...

To sto ti imas samo jedan pogled na svet i mislis da je tvoj nacin zakljucivanja ispravan ne znaci da je tako ( tvoj i svih osoba koje si do sada citirao ).

Значи да је тако јер се ту ради о чињеницама са неоспорним темељем истинитости. То нису хипотезе, иа када неко попут тебе уз речи "хтео ти или не" изнесе апсурд потпуно несвестан да говори бесмислице. То је исто као када би рекао 2 плус 2 је пет "хтео ти то или не".

Sta proizvodi tvoja osecanja, misli? Mozes li da uhvatis i izmeris misao ( u fizickom smislu )? Naravno da ne. Kako znas da postoji? Pa jednostavno, prozivod tvog stanja u kojem se nalazis ( govor recimo ). Isto kao i tekst u racunaru... Za osecanja jesu krive "tecnosti" prihvatio ti to ili ne.

КОнтрадикција. Јер мисао не можеш измерити...нити осећање---то је тачно...то си у праву, јер су то интензивне а не екстензивне величине.

Али ако си то појмио, онда немој да их третирашп сада на начин матерјалнних објеката и да их стављаш на ланац узрока и последице где би течност била узрок а осећање последица.

Ако ниси знао само објективна ствар може бити узрок промене друге објективне ствари. На том ланцу нема тако нечег као што је мисао, осећање, емоција. Самим тим не можеш исте објашњавати физичким узроцима.

Тако да за емоције нису "криве течности" ...."прихватио то или не".

Мада схватам ја тај твој поглед на свет јер полалзиш од апсурда реализма где постоји објективан свет као такав, а питање је само сада како настају духовни садржаји. МА НЕМОЈ? Епа сачувај тај АПСУРДАН БЕСМИСЛЕНИ АКСИОМ ЗА СЕБЕ.. а не очекуј да сви полазе од њега као од библије. поготову јер је давно доказан његов апсурд

Изван свести субјекта који опажа нема твог реалног света као таквог.Значи да је ДУХ примаран а твој реалн свет је заправо појава тог духа. ПОЈАВА..КАПИРАШ.

А када једном , ако уопште скапираш, видећеш да у таквом погелду на свет оно што зовемо "бог" иако не на тај начин како га наивни верници замишљају...итекако има места.

:eek:
Опет ви о Богу...
Кад ће бре тај Нибиру?
Оће ли да нас уништи или не?
Ако оће, да баталим Интернет и посао.
Па да се посветим "девојчицама" тветнтифорсевен...
:per:

Opet, kakve veze imas osecanje sa verovanjem u Boga? Osecas nesto prema osobi koju si video, koja je pored tebe, opipljiva, koja te zasmejava, sa kojom kada si cini ti se da vreme stoji... Ako gajis takva osecanja pre necemu sto nisi u stanju ni da objasnis onda je to problem.

Kakve veze ima sa verovanjem u Boga? Sve ovo sto si rekao, ti sve to znas i SAMO TI to osecas, ali niko drugi oko tebe to ne zna, NE MOZES TO NIKOME DOKAZATI KONKRETNIM DOKAZOM SEM RECI KAO NI ONI KOJI TAKODJE VERUJU U BOGA. Eto u cemu je poenta pitanja.

Kako ti nekome mozes dokazati da ti stvarno volis tu devojku, i kako neko tebi moze dokazati da Bog stvarno postoji?

To sam sve rekao zato sto za sve iskljucivo trazis dokaz, a u ovom slucaju ga ti nemas, sem opisnih reci. ;)

U redu je da se kaze, ne znam da li postoji,ili bar mislim da ne postoji, ali kategoricko negiranje i ubedjivanje drugih, bez nekog cvrstog pokrica hmm... mislim da nije bas u redu.

PS.
Eto zasto nikada nisam voleo da me neko ubedjuje da Bog postoji ili da me ubedjuje da On ne postoji, ako neko treba da veruje u nesto, neka veruje sam bez ikakvog nametanja necijeg misljenja.

Poslednja izmena:
Neki neandertalac ti je rodjak, pa si malo genski na njega, ne brini se :D

Ma gde malo ;)

Pa ne razumem sto se tice teme, uvek se u ovakvim slucajevima nadje neka zackoljica kao ovde da se taj objekt ne moze videti (tamna materija? ), jos je planeta Solarnog sistema, svih devet planeta imaju istu sastavnu osnovu a deseta ima drugaciji sastav , zar to nije sumnjivo? A sa druge strane zar ne bi trebao neko vec primetiti onda bar neku crnu mrlju , prazninu ili sta vec ? Ili gresim? Imamo hiljade amatera koji neprestano osmatraju nebo iznad nas, da ne govorim o agencijama.

Poslednja izmena:
Jos nesto, ako se ta planeta ne moze videti teleskopom, a po prici roka sve pred sobom, sta je sa ostacima unistenih objekata koji dospu na nju, da li se oni mogu videti? I koja je verovatnoca da uspesno izbegava neku po nju katastrofalnu koliziju za sve ovo vreme njenog postojanja,jer koliko sam odavde shvatio ona ceo svoj zivot sece putanju ostalim planetama

Jos nesto, ako se ta planeta ne moze videti teleskopom, a po prici roka sve pred sobom, sta je sa ostacima unistenih objekata koji dospu na nju, da li se oni mogu videti? I koja je verovatnoca da uspesno izbegava neku po nju katastrofalnu koliziju za sve ovo vreme njenog postojanja,jer koliko sam odavde shvatio ona ceo svoj zivot sece putanju ostalim planetama

Зато што Сунчев систем није нека раскрсница у граду па да постоји велика вероватноћа колизије између објеката, већ се ради о огрмоном пространству. Милионима километара. Може ту бити хиљаде орбита а да не дође до колизије.

А што се тиче Нибира. Отркиће планете зване "Седна" пре неколико година само поакзује да је постојање Нибира могуће. Јер има таквих планета као што можете видети на овом Насином снимку.

Може ту бити хиљаде орбита а да не дође до колизије.

Pih. Može, naravno, ali interakcija gravitacije tih objekata će najverovatnije izazvati koliziju kad tad... Zasada, solarni sistem "miruje" , svi objekti u istome su u nekoj vrsti gravitacione harmonije...što ne znači da neće doći do anomalija, izazvane mikro odstupanjima (mrzi me da googlam, čini mi se da sam čitao o tome) ili usled nekog spoljnog uticaja. Dovoljno je da krkne neka kometa u neki objekat, pa da mu poremeti putanju; posledice neće biti registrovane odmah, nego daleko u budućnosti.

Ameri su na mesecu postavili ogledalo u koje periodično ispaljuju laser, da bi znali tačnu razdaljinu.

Kakve veze ima sa verovanjem u Boga? Sve ovo sto si rekao, ti sve to znas i SAMO TI to osecas, ali niko drugi oko tebe to ne zna, NE MOZES TO NIKOME DOKAZATI KONKRETNIM DOKAZOM SEM RECI KAO NI ONI KOJI TAKODJE VERUJU U BOGA. Eto u cemu je poenta pitanja.

Kako ti nekome mozes dokazati da ti stvarno volis tu devojku, i kako neko tebi moze dokazati da Bog stvarno postoji?

To sam sve rekao zato sto za sve iskljucivo trazis dokaz, a u ovom slucaju ga ti nemas, sem opisnih reci. ;)

U redu je da se kaze, ne znam da li postoji,ili bar mislim da ne postoji, ali kategoricko negiranje i ubedjivanje drugih, bez nekog cvrstog pokrica hmm... mislim da nije bas u redu.

PS.
Eto zasto nikada nisam voleo da me neko ubedjuje da Bog postoji ili da me ubedjuje da On ne postoji, ako neko treba da veruje u nesto, neka veruje sam bez ikakvog nametanja necijeg misljenja.

Kako ne? Pa covece koliko je tebi godina? Ja sam u svakom pogledu devojke znao kada iskreno kaze "volim te" a kada laze. U svakoj njenoj suzi i osmehu sam mogao da procitam njena osecanja...

I nije isto. Vera isto sto i ubedjenje, ljubav je sklop hemikalija koje te teraju da se tako osecas, isto kao tuga/bol, bes....

Зато што Сунчев систем није нека раскрсница у граду па да постоји велика вероватноћа колизије између објеката, већ се ради о огрмоном пространству. Милионима километара. Може ту бити хиљаде орбита а да не дође до колизије.

А што се тиче Нибира. Отркиће планете зване "Седна" пре неколико година само поакзује да је постојање Нибира могуће. Јер има таквих планета као што можете видети на овом Насином снимку.

Pa ima vise od 8 godina kako su je pronasli a razlog zasto im je trebalo toliko je to sto je trenutno najudaljeniji objekat ( inace nije planeta vec planetoid ). Izrazito je mala ( manja od Plutona ) i udaljena je i do 1000x vise nego sto je Zemlja od Sunca, a trenutno se nalazina nekih 15 milijardi kilometara ili 100x na rastojanju od Zemlje do Sunca... Ovde nije rec o necemu sto ima 10x manji precnik od Zemlje vec o necemu sto ima minimum 5x veci precnik....

Kako ne? Pa covece koliko je tebi godina? Ja sam u svakom pogledu devojke znao kada iskreno kaze "volim te" a kada laze. U svakoj njenoj suzi i osmehu sam mogao da procitam njena osecanja...

I nije isto. Vera isto sto i ubedjenje, ljubav je sklop hemikalija koje te teraju da se tako osecas, isto kao tuga/bol, bes....

Nikad ne veruj ženama, naročito ne njihovim suzama jer večinom su te suze lažne, kao i osmesi. Naročito osmesi.
I čuvaj pare.

Žene imaju genetsko usađenu osobinu (nisu one krive, nego evolucija) da troše tuđe a štekaju svoje.
Nikad im dosta i ako im pružiš mali prst progutaće te celog, svariti i ispljunuti samo ljušturu.

Ovo se naravno ne odnosi na sve, generalno, ali na večinu itekako.

Taj skup hemikalija se donekle razlikuje kod žena. U njihovom skupu teče doza otrova... :)
Al' kada treba sijalicu promeniti ili gumu na autu, cmizdre i plaču, postaju ranjive srne u snegu, dobrota u muškarcu se budi, atavizam da se zaštiti nežno i krhko takođe i vi pristupate odvrtanju šrafova a ne osetite kako vam njene kandže vršljaju po novčaniku i po srcu.

Najveći predatori galaksije su žene! (ne mislim generalno na sve... hehehhe :))

Мој пост си наравно игнорисао јер те сувише "смара". Много је лакше једноставно игнорисати чињенице и даље сматрати да су осећања исто што и течности и да је течност узрок осећања , нема везе што објекат па и течност може деловати само на неки други објекат а не на нешто што објекат или ствар... није.

А ово што ти је рекао Бланкед ни реч ниси разумео, па да ти појасним:

То "колико имаш година" је неки наивни "ад хоминем" па ћемо га склонити на страну.
А то што ти можеш прочитати из нечијих покрета њена осећања.. не значи да је она теби доказала иста. Можда она те покрете симулира ..једино што ти можеш из тога сазнати јесу твоја сопствена осећања за која претпостваљаш да их и она има.

Међутим, замислимо неко биће које нема никаквих осећања. Неки ванземаљац, рецимо, они вулканци из звезданих стаза, који имају само интелект а не и емоције.

Како ћеш њему доказати постојање осећања? Можеш се ти кревељити свим гримасама испред њега, можеш сипати ендорфин у епрувету и махати њоме ...али нећеш му доказати постојање онога што зовемо "осећање".

Осећање и било која ствар у простору нису исти. Суштинска је разлика у питању. Ако покажеш једно, ниси ничим додирнуо друго. А поготову не можеш изводити једно из другога.

Што се тиче занатлије

Pih. Može, naravno, ali interakcija gravitacije tih objekata će najverovatnije izazvati koliziju kad tad...

Као што рекох соларни систем није нека раскрсница у граду ге ће највероватније доћи до колизије између објеката. Ради се о милионима километара и не мора ту долазити до икаквих интеракција. А гравитација планете не простире се толико у ширину како ти то замишљаш.

Poslednja izmena:
ma nemoj. u suncevom sistemu nikad nije bilo kolizija, a meseceva gravitacija nema nikakav uticaj na zemlju. pitam se sta to onda drzi spoljne planete da ne otplutaju u duboki svemir... sunce nije, nema teorije da gravitaciju baca tako daleko. garant je neko montirao podupirace...

ma nemoj. u suncevom sistemu nikad nije bilo kolizija, a meseceva gravitacija nema nikakav uticaj na zemlju. pitam se sta to onda drzi spoljne planete da ne otplutaju u duboki svemir... sunce nije, nema teorije da gravitaciju baca tako daleko. garant je neko montirao podupirace...

Јел?. А зашто онда ови астронаути који су мало изнад површине земље лебде у бестежинском простору уместо да буду привучени Земљом. По теби би земља морала да их привлачи све докле год се не приближе рецимо Јупитеру који ће их преузети својом гравитацијом.

zero-gravity.jpg

А као што видиш они су тик изнад земље а налазе се у бестежниском стању изван гравитације ?

Стварно је питање зашто када напусте Земљину атмосферу тела се не понашају попут игле окружене магнетима, него слободно лебде у бестежинском стању.? :think:

И како то да Сунце па и центар галаксије делују на толико великим раздаљинама а да ипак свако тело које се одвоји од њих на малом растојању пада у бестежинско стање?

Poslednja izmena:

Sunce drzi sve planete na okupu svojom gravitacijom. Gledao sam emisiju na histiry channel. pouzdano.

Јел?. А зашто онда ови астронаути који су мало изнад површине земље лебде у бестежинском простору уместо да буду привучени Земљом. По теби би земља морала да их привлачи све докле год се не приближе рецимо Јупитеру који ће их преузети својом гравитацијом.

zero-gravity.jpg

А као што видиш они су тик изнад земље а налазе се у бестежниском стању изван гравитације ?

Стварно је питање зашто када напусте Земљину атмосферу тела се не понашају попут игле окружене магнетима, него слободно лебде у бестежинском стању.? :think:

Nisi shvatio sliku. Ovo je snimano u avionu, koji se uzdize ka atmosferi, i onda se spusta kosom linijom dijagonalom nanize. .to izaziva bestezinsko stanje i ukida gravitaciju. Gledao sam i tu emisiju, vrlo cool izgleda.

Nisi shvatio sliku. Ovo je snimano u avionu, koji se uzdize ka atmosferi, i onda se spusta kosom linijom dijagonalom nanize. .to izaziva bestezinsko stanje i ukida gravitaciju. Gledao sam i tu emisiju, vrlo cool izgleda.

Шта има везе да ли је авион или спејс шатл. Ради се о томе да тик изнад земље нестаје гравитације.

Ако ти смета ова слика ево ти онда ова:

astronaut_space_station_zero_gravity.jpg

Back