Vojna tajna - Nibiru

Primetio sam temu, al mi nije bila mnogo zanimljiva. Evo sta sam dobio na mail, pa ako nije receno do sad na temi...

Nibiru na novčanici od 10 švicarskih franaka koja je trebala vrijediti do 1.05.2020 godine ali je povučena iz opticaja bez ikakvog razloga. Novčanica je izdana 5 .11.1979. dakle 4 godine prije službene potvrde o postojanju NIBIRU planete. Na novčanici se jasno vidi upisana još jedna putanja unutar sunčevog sistema na lijevoj strani u kojoj orbitira planeta sa dugačkim repom
Smesan si... Nadji mi gde pise da je to Nibiru? Mozda je to Halejeva kometa...?

Primetio sam temu, al mi nije bila mnogo zanimljiva. Evo sta sam dobio na mail, pa ako nije receno do sad na temi...

Nibiru na novčanici od 10 švicarskih franaka koja je trebala vrijediti do 1.05.2020 godine ali je povučena iz opticaja bez ikakvog razloga. Novčanica je izdana 5 .11.1979. dakle 4 godine prije službene potvrde o postojanju NIBIRU planete. Na novčanici se jasno vidi upisana još jedna putanja unutar sunčevog sistema na lijevoj strani u kojoj orbitira planeta sa dugačkim repom
Нема никакве потвреде о тамо неком Нибиру.
Ни у једном астрономском каталогу, нити у једној земљи света, нити од и једног астронома аматера, а многи имају телескопе апертуре и преко 20 инча(пола метра)!
А ,,планета с репом" не постоји, већ је увек и само комета или српски звезда репатица.
Ако си већ присутан на теми, ајде покажи макар елементарно знања.

Кажу, то ће бити 27.09.
Што ће речи, видећемо ускоро.
Мож' да ти буде изговор, поведеш добру женску на врх планине, да се спасите & да гледате.
Ал' шта онда ако спектакл изостане...
Па смисли се већ нешто.

Колега, само преносим шта сам добио, можда неког занима.
Уздржите се од коментара.
И што оволико вас скептика на овом форуму. Волите да трошите време на глупости?

Pa lepo ti je neko napisao gore. Halejeva kometa se pojavljuje, mozda su je najavili pa povukli novcice zasto odmah zakljucujes da je to Nibiru? A zasto ima toliko osoba koje gutaju sve sto im se servira?

Да ли ја разумем физику или не сачувај мишљење за себе. Поставио сам питање и ако имаш одговор изнеси га, а немој се ишчуђавати над тиме ако неко тражи да се преиспитају аксиоми које си ти узео као априори иситинии само зато што тако гласе дефиниције.
Ne uzimaju se samo zato što tako glase definicije, veštački sateliti (Zemljini) su dokaz da je naša nauka sasvim u redu u okvirima proračunavanja gravitacije.Takođe se uspešno izračunavaju prva i druga kosmička brzina i to u praksi funkcioniše i tu nema samo definicija već i primene tih proračuna.
Tvoje nepoznavanje ovih stvari te nedvosmisleno isključuje kao nekoga ko može učestvovati u diskusiji ovog' tipa i od ovog trenutka si na blok listi jer je očigledno da se ovde sprdaš i navlačiš ljude na diskusije o već dokazanim stvarima u nedogled.
O'revoir.

лично мислим да је Нибиру обична патка јер не постоји ни један непобитан доказ па ни реална назнака да та планета заиста постоји

све се своди на рекла, казала, претпостављала

Novcanica nije povucena bez razloga - povucena je 20 godina pre isteka roka, kao i prethodne serije. Tako da tu ne vidim nista cudno.

Medjutim ono sto jeste cudno je cinjenica da je na Wiki sajtu, koji meni izlazi kao prvi ili drugi, i koji zaista sadrzi sve novcanice, bas ta serija 6 stavljena samo u malom formatu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Banknotes_of_the_Swiss_franc

Naime prva novcanica je 10 CFR i dostupna je u velikom formatu prednja strana, a onda od zadnje strane bas te novcanice bas te serije skenovi su iskljucivo malog formata.
Buduci da sam jako skeptican prema slucajnostima, ovo mi je vrlo intrigantno.

A sam izgled novcanice mozete videti ovde - sa dodatnim detaljima:

http://api.ning.com/files/-XwxpcsFEIsqPwAJ5MheG2R*G5xWpcg7zx6dpgrNcwRSTZ-xHx8oJaFhv2klnVOe0cylNSI3E9jqpg8KFDsWTNOl-Sv8E4GI/euler12halfbackedited2048final.png

Poslednja izmena:
Jeste li vi ikada čuli za Halejevu (Halley) kometu?

Novčanica je izdata zbog najave predstojećeg događaja - prolaska Halejeve komete kroz unutrašnjost sistema, 1984. - 1988. Čak je na slici i nacrtan kometni rep koji se ni u kom slučaju ne može formirati iza objekta tri puta većeg od Zemlje.

Jeste li vi ikada čuli za Halejevu (Halley) kometu?

Novčanica je izdata zbog najave predstojećeg događaja - prolaska Halejeve komete kroz unutrašnjost sistema, 1984. - 1988. Čak je na slici i nacrtan kometni rep koji se ni u kom slučaju ne može formirati iza objekta tri puta većeg od Zemlje.

Новчанице нису поштанске марке па да буду издаване поводом неких актуелних догађаја.... и то још астрономских.

Новчанице нису поштанске марке па да буду издаване поводом неких актуелних догађаја.... и то још астрономских.

A ti mi sada znas kako se i zbog cega se izdaju novcanice? Sta je sa Bicentennial dollar-om npr? Kovanica ( novcanica ) izbacena povodom 200god od nezavisnosti... Kako nisi napisao na cega se odnosi, onda sedi 1....

A ti mi sada znas kako se i zbog cega se izdaju novcanice? Sta je sa Bicentennial dollar-om npr? Kovanica ( novcanica ) izbacena povodom 200god od nezavisnosti... Kako nisi napisao na cega se odnosi, onda sedi 1....

Ти изгледа мислиш на јубиларне златнике и сребрњаке и зовеш их "новчанице"? :lol:

Седи 0 :lol:

И једно је 200 година од независности а друго пролазак Халејеве комете. Зашто би ико то стављао на новчаницу?

Ти изгледа мислиш на јубиларне златнике и сребрњаке и зовеш их "новчанице"? :lol:

Седи 0 :lol:

И једно је 200 година од независности а друго пролазак Халејеве комете. Зашто би ико то стављао на новчаницу?

Smesan si... ti paprni novac zoves novcanicama...

Procitaj dobro sta si napisao pa se vrati, do tada sedi -1 ( jbbt mislio sam da posedujes veci mentalni kapacitet i da neces spasti na kradju fazona, bedno.... )

Jedno se desava svake godine na uvek isti datum sa vremenskim razmakom od 356 dana a drugo se desava na svakih 86god ( ako se dobro secam, mrzi me da trazim pravu brojku ).... zasto bi neko stavljao rudare na novcanicu od 10din ( Izdanje narodne banke Jugoslacije )....

Smesan si... ti paprni novac zoves novcanicama...

Procitaj dobro sta si napisao pa se vrati, do tada sedi -1 ( jbbt mislio sam da posedujes veci mentalni kapacitet i da neces spasti na kradju fazona, bedno.... )

Jedno se desava svake godine na uvek isti datum sa vremenskim razmakom od 356 dana a drugo se desava na svakih 86god ( ako se dobro secam, mrzi me da trazim pravu brojku ).... zasto bi neko stavljao rudare na novcanicu od 10din ( Izdanje narodne banke Jugoslacije )....

ovi franci jesu cudni...i nemogu se uporediti ni sa cim o cemu stew do sad diskutovali
licno mislim da nema veze nisacim,vec da su prosto vrlo ruzne,salu na stranu...mislim da ima necega misticnog,i da nisi ovaj put u pravu u vezi 200 god od revolucije i alije sirotanovica

Na toj novčanici jeste astronomski događaj, pa makar to bila i Nibiru (kako ti misliš) ili Halejeva kometa (kako ja mislim). Dakle, izdaju se i povodom astronomskih događaja.

A sad mi lagano nabroj sve znamenite ljude iz istorije švajcarske. Sve političare, naučnike, književnike, slikare, naučne junake, dakle sve one koji bi bili kandidati da se nađu na nekoj novčanici.
Jel' neko rekao Viljem Tel? Žalim, ali samo je bivša Juga štampala istu sliku (Tita) na novčanicama različitih vrijednosti. Švajcarci su Tela već iskoristili. Sada se snalaze kako znaju i umiju. Naći ćemo mi na njihovim parama i LHC.

Samo da dolijem ulje na vatru...evo Vam jedan od mnogih linkova pa prvo istrazite pa onda prokomentarisete, ako moze. Navodno prvi snimci i dokazi, sta god da je...

Znaci, ima jos ali potrazite sami...
Pozz.

Poslednja izmena:
Telo je velicine Neptuna ( tacnije i vece jer je precnik Neptuna 4x veci od Zemljinog ). Kazu da ce negde u Februaru 2013 godine proci dovoljno blizu, Ok hajde da izacunamo koliko je realno udaljeno, recimo da ima jos 18 meseci to je oko 47.4miliona sekundi, neka se krece istom brzinom kao i Zemlja ( kroz svemir ) ili oko 30km/s ( sto je nemoguce jer Keplerov 3 zakon tako kaze a dokaz je Merkur ) dodjes do neke cifre od oko 1.5milijardi kilometara sto je recimo udaljenost od Zemlje do Satruna... Hm zanimljivo mi je to sto telo nije odkriveno do sada vec samo NASA moze da ga prati. E sada ako je taj Nibiru kad je najdalje od Zemlje udaljen 1 svetlosnu godinu onda hajde ovako. Za 1 svetlosnu godinu svetlost predje 9.460.800.000.000km. Ako mu treba 3600god da se vrati dobijes da godisnje treba da predje 2,628.000.000km sada to lepo podelimo sa brojem sekundi i dobijemo oko 83KM/s mora da se taj objekat krece, sto je protivno zakonima fizike... Tesko...

Takodje dokoni naucnik je pre 40godina ukapirao da postoji planeta koja je tada bila udaljena minimum 25x vise nego sada i to uz pomoc cega?

Druga stvar koja je zanimljiva je ta da je navodno tu gde je Asteroidni pojas postojala planeta, sto nema smisla jer masa Asteroidnog Pojasa iznosi 1/1000 deo mase Zemlje ili 2.5x manja masa od bivse planete Pluton..

E svaka ti cast na objasnjenju rasturio si !!! Sve lepo pise, i eto razotrkiven mit o Nibiruu.

Back