Vojna tajna - Nibiru

Sunce drzi sve planete na okupu svojom gravitacijom. Gledao sam emisiju na histiry channel. pouzdano.

То што си гледао емисију на хисотри каналу није ништа што би назвао "поуздано. И какав је одгвор на моје питање?. Зашто мала тела уместо да буду вучена у свим правцима попут игле окружене магнетима ..ипак лебде слободно мало изнад планете коју су напустили?

То што си гледао емисију на хисотри каналу није ништа што би назвао "поуздано. И какав је одгвор на моје питање?. Зашто мала тела уместо да буду вучена у свим правцима попут игле окружене магнетима ..ипак лебде слободно мало изнад планете коју су напустили?

pouzdano je. to su ti strucnjaci iz NASA radili emisiju.

:whistling:
Шта има везе да ли је авион или спејс шатл. Ради се о томе да тик изнад земље нестаје гравитације.

Ако ти смета ова слика ево ти онда ова:

astronaut_space_station_zero_gravity.jpg

Ne ta. .to je druga stvar. Govorim o prvoj, avion je u pitanju. Nemoj sad da mi izvrces slike tu, kao spej satl.:evil:

pouzdano je. to su ti strucnjaci iz NASA radili emisiju.

Знам ја да си ти као сваки верник навикао да будеш вођен од стране ауторитета уемсто да мислиш. Попут овце која прати пастира у стаду .

Али они који умеју да мисле то што је неки твој ауторитет нешто рекао можеш окачити мачку о реп, ако није поткрепљено разлозима истинитости.

Знам ја да си ти као сваки верник навикао да будеш вођен од стране ауторитета уемсто да мислиш. Попут овце која прати пастира у стаду .

Али они који умеју да мисле то што је неки твој ауторитет нешто рекао можеш окачити мачку о реп, ако није поткрепљено разлозима истинитости.

Nisu to bilo koji autoriteti. .vec obrazovani strucni ljudi.

Nisu to bilo koji autoriteti. .vec obrazovani strucni ljudi.

Jel rauzmes ti sta ti ja govorim? Nek je nesto rekao bilo ko, nek je strucan koliko hoce i postovan koliko hoce. Za ono sto kaze mora pruziti na uvid razlog istinitosti! Ako toga nema ...moze svoj auteritet ...znas vec sta.

I to sto su takvi poput tebe navilki da SLEDE autoritete ...DA SLUZE .... toliko da su projektovali autoritet roditelja iz detinjstva i nazvali ga "bog". Ne znaci da svi slede tu psihlogiju stada.. i nemoj da je nameces ovde.

Jel rauzmes ti sta ti ja govorim? Nek je nesto rekao bilo ko, nek je strucan koliko hoce i postovan koliko hoce. Za ono sto kaze mora pruziti na uvid razlog istinitosti! Ako toga nema ...moze svoj auteritet ...znas vec sta.

I to sto su takvi poput tebe navilki da SLEDE autoritete ...DA SLUZE .... toliko da su projektovali autoritet roditelja iz detinjstva i nazvali ga "bog". Ne znaci da svi slede tu psihlogiju stada.. i nemoj da je nameces ovde.

Ako ne postujes autoritet koga ces? sebe? da , tako treba. a jesi li naucit toliko da pametujes na sve strane? naravno da nisi. .zato sluze autoriteti, mentori, itd itb. .
Moras biti disciplinovaniji. .Ok je to da imas svoj stav. .

Мој пост си наравно игнорисао јер те сувише "смара". Много је лакше једноставно игнорисати чињенице и даље сматрати да су осећања исто што и течности и да је течност узрок осећања , нема везе што објекат па и течност може деловати само на неки други објекат а не на нешто што објекат или ствар... није.

А ово што ти је рекао Бланкед ни реч ниси разумео, па да ти појасним:

То "колико имаш година" је неки наивни "ад хоминем" па ћемо га склонити на страну.
А то што ти можеш прочитати из нечијих покрета њена осећања.. не значи да је она теби доказала иста. Можда она те покрете симулира ..једино што ти можеш из тога сазнати јесу твоја сопствена осећања за која претпостваљаш да их и она има.

Међутим, замислимо неко биће које нема никаквих осећања. Неки ванземаљац, рецимо, они вулканци из звезданих стаза, који имају само интелект а не и емоције.

Како ћеш њему доказати постојање осећања? Можеш се ти кревељити свим гримасама испред њега, можеш сипати ендорфин у епрувету и махати њоме ...али нећеш му доказати постојање онога што зовемо "осећање".

Осећање и било која ствар у простору нису исти. Суштинска је разлика у питању. Ако покажеш једно, ниси ничим додирнуо друго. А поготову не можеш изводити једно из другога.

Што се тиче занатлије

Као што рекох соларни систем није нека раскрсница у граду ге ће највероватније доћи до колизије између објеката. Ради се о милионима километара и не мора ту долазити до икаквих интеракција. А гравитација планете не простире се толико у ширину како ти то замишљаш.

ZAsto da ti odgovaran jada ces ti uvek terati vodu na svoj mlin? KAd god ti neko nestokaze ti kazes to nij tako jer je neki tvoj filozof rekao drugacije... Samim tim sa tobem ne da ne vredi ulaziti u diskusiju vec ne vredi komunucirati jer si slep za bila sta drugo osim svog misljenja...

Vulkanci, opet spminjes nesto sto nisi u mogucnosti 100% da ispratis. Oni su imali osecanja al su ih potisnuli, tj imali su emocije al su ih "zakljucali"
Osecnanje ces pokazati u prostoru i samim tim ce biti razumljivo drugim osobama...

Шта има везе да ли је авион или спејс шатл. Ради се о томе да тик изнад земље нестаје гравитације.

Ако ти смета ова слика ево ти онда ова:

astronaut_space_station_zero_gravity.jpg

Gravitacije uvek ima, ni sunce uvece ne nestane... Samo sto delovanje zemljinog poja nestane. Takodje nije kompletno nestalo, isto kao sto mesec svojom gtravitacijom utice na plimu i oseku, stabolnost nase rotacije ( zemljine ) takoi Zemlja utice na Space Shuttle i astronaut u njemu. Da ih ostavis par dana, nedelja Zemlja ce ih privuci.....

ZAsto da ti odgovaran jada ces ti uvek terati vodu na svoj mlin? KAd god ti neko nestokaze ti kazes to nij tako jer je neki tvoj filozof rekao drugacije... Samim tim sa tobem ne da ne vredi ulaziti u diskusiju vec ne vredi komunucirati jer si slep za bila sta drugo osim svog misljenja...

Taj filozof koji je nesto rekao dao je argmente za to.A u ovom slucaju ti su argumenti apsolutni.

Vulkanci, opet spminjes nesto sto nisi u mogucnosti 100% da ispratis. Oni su imali osecanja al su ih potisnuli, tj imali su emocije al su ih "zakljucali"
Osecnanje ces pokazati u prostoru i samim tim ce biti razumljivo drugim osobama...

Oni su fikcija koja je mozda zamisljena tako kako ti kazes...nisam pratio taj serijal na taj detaljan nacin. Ali uzmimo ih onako kako sam ih ja predstavio.Kao hipoteticka bica bez emocija.

Kako ces njima dokazati postojanje emocija. Da li tako sto ces se kreveljiti raznim gruimasama i sto ces mahati epruvetom endorfina? I da li ce oni posle tih tvojih demonstracija znati sta su osecanja ili imati najamnju predstavu o njima?

Gravitacije uvek ima, ni sunce uvece ne nestane... Samo sto delovanje zemljinog poja nestane.

Ovo je besmisleno receno. Sta je zemljino polje nego njena gravitacija.

Takodje nije kompletno nestalo, isto kao sto mesec svojom gtravitacijom utice na plimu i oseku, stabolnost nase rotacije ( zemljine ) takoi Zemlja utice na Space Shuttle i astronaut u njemu. Da ih ostavis par dana, nedelja Zemlja ce ih privuci....

Oni lebde u tkz. "bestezinskom stanju". Ako tu ima neke gravitacije ona je minimalna ..toliko da joj je potrebo par nedelja da privuce sebi telo od nekoliko kilograma.

I to sve na korak od zemlje.

A kako onda da utice na telo velicine planete koje je udaljeno milionima kilometara?

ps. Nisi izgleda ni ti sam sebi to objasnio iako su ti takve stvari centar interesovanja.

Taj filozof koji je nesto rekao dao je argmente za to.A u ovom slucaju ti su argumenti apsolutni.

Oni su fikcija koja je mozda zamisljena tako kako ti kazes...nisam pratio taj serijal na taj detaljan nacin. Ali uzmimo ih onako kako sam ih ja predstavio.Kao hipoteticka bica bez emocija.

Kako ces njima dokazati postojanje emocija. Da li tako sto ces se kreveljiti raznim gruimasama i sto ces mahati epruvetom endorfina? I da li ce oni posle tih tvojih demonstracija znati sta su osecanja ili imati najamnju predstavu o njima?

Dokazi mi da su ti argumenti apsolutni, ja tvrdim da nisu i dao sam ti dokaze koju su apsolutni a to sto je tvoj filozov rekao je cista glupost...

Postojanje emocija cu lako dokazati, promenom ponasanja. Ako stoje dva i ubijem jednog od njih, kotisteci visoko razvijeni intelekt jedan koji je ostao ce zakljuciti da nesto sto su rekli uradili nije u dobro...

Ovo je besmisleno receno. Sta je zemljino polje nego njena gravitacija.

Oni lebde u tkz. "bestezinskom stanju". Ako ti i ima neke gravitacije ona je minimalna ..toliko da joj je potrebo par nedelja da privuce sebi telo od nekoliko kilograma.

I to sve na korak od zemlje.

A kako onda da utice na telo velicine planete koje je udaljeno milionima kilometara?

ps. Nisi izgleda ni ti sam sebi to objasnio iako su ti takve stvari centar interesovanja.

Zemljino polje deluje i van njenog tla.... To sto tebi izgleda kao bestezinsko stanje je posledica slobodnog pada ( isti princip kao i onaj avion za treniranje sto je neko spomeno, ili recimo lift koji slobodno pada )....

http://www.wired.com/wiredscience/2011/07/why-do-astronauts-float-around-in-space/

Dokazi mi da su ti argumenti apsolutni, ja tvrdim da nisu i dao sam ti dokaze koju su apsolutni a to sto je tvoj filozov rekao je cista glupost...

Postojanje emocija cu lako dokazati, promenom ponasanja. Ako stoje dva i ubijem jednog od njih, kotisteci visoko razvijeni intelekt jedan koji je ostao ce zakljuciti da nesto sto su rekli uradili nije u dobro...

Зар је толико тешко рећи да ниси у праву него мораш износити било шта иако то нема везе са везом. И ко ли мене тера да се и даље овде бакћем са тобом.

Поента је да бићима која немају емоција не можеш ни н јаедн начин доказати посотјање истих. Нити што ћеш правити гримасе нити тако што ћеш махати неком течношћу...нити пак тако што ћеш убити једног о њих.

Већ смо рекли да ће таква демонстрација њима показати да си убио једног од њих, они ће то интелектуано схватити, али не и да то "није добро" јер смо већ рекли да немају емоција и на тај начин им их нећеш демонстрирати.

или да кажемо метафорично----каа што ће рачунар у мрежи регистрвати да си разбио неки други у тој мрежи али неће осетити емоције због тога.

И зашто ли ја овако нешто просто неком овде доказујем пре је питање.:dash:

Zemljino polje deluje i van njenog tla.... To sto tebi izgleda kao bestezinsko stanje je posledica slobodnog pada ( isti princip kao i onaj avion za treniranje sto je neko spomeno, ili recimo lift koji slobodno pada )....

Јел...сада си ми све објаснио. :roll: Боље да сачекамо оне који се ставрно интересују и познају ту област ако су уопште заинтересовани да коментаришу, јер сигурно постоји неко смишљено објашњење у целој тој причи астрономије, ти дефинитвно ниси неко ко то зна.

Какав слободан пад оних који су ван земљине гравитације и који лебде изнад њене атмосфере?

Јел?. А зашто онда ови астронаути који су мало изнад површине земље лебде у бестежинском простору уместо да буду привучени Земљом. По теби би земља морала да их привлачи све докле год се не приближе рецимо Јупитеру који ће их преузети својом гравитацијом.

zero-gravity.jpg

А као што видиш они су тик изнад земље а налазе се у бестежниском стању изван гравитације ?

Стварно је питање зашто када напусте Земљину атмосферу тела се не понашају попут игле окружене магнетима, него слободно лебде у бестежинском стању.? :think:

И како то да Сунце па и центар галаксије делују на толико великим раздаљинама а да ипак свако тело које се одвоји од њих на малом растојању пада у бестежинско стање?

:eek:
па ти апсолутно не разумеш физику нити дејство гравитације, али хајде да покушам да ти објасним

Дефиниција: Поље сила (у које спада и гравитационо поље било ког објекта па и планете Земље) је простор у чијој свакој тачки делује сила тог поља, у овом случају гравитациона сила.

Сила гравитационог поља или гравитациона сила је по својој природи увек привлачна, а никад одбојна.

Интензитет силе гравитационог поља опада у простору са квадратом растојања од центра гравитационог поља.

Гравитационо поље планете Земље се пружа и ван атмосфере планете Земље.

Спејс шатл и остале свемирске летелице које се крећу у орбити око Земље тј. гравитационом пољу планете Земље су привидно у бестежинском стању јер су сила гравитационог привлачења и центрифугална сила у равнотежи тј. њихова дејства се поништавају.

Тела у орбити ће после довољно дуго времена ипак да падну на Земљу јер ипак постоји мала сила трења између тела и Земљине атмосфере.

Бестежинско стање у гравитационом пољу је само привид због кретања тела, јер свако тело које има масу у гравитационом пољу има своју тежину.

То би се најлепше дало објаснити преко потенцијалне и кинетичке енергије, али бојим се да ћеш само да побркаш ствари. :bye:

Ako ne postujes autoritet koga ces? sebe? da , tako treba. a jesi li naucit toliko da pametujes na sve strane? naravno da nisi. .zato sluze autoriteti, mentori, itd itb. .
Moras biti disciplinovaniji. .Ok je to da imas svoj stav. .

evo upravo ovako ste i boga stvorili ...samo da vi ne morate donositi odluke i snositi odgovornost ..tja ,lakse je kad to "autoritet " donosi ,oni rade ispravno i kad grese !

:eek:
па ти апсолутно не разумеш физику нити дејство гравитације, али хајде да покушам да ти објасним

Да ли ја разумем физику или не сачувај мишљење за себе. Поставио сам питање и ако имаш одговор изнеси га, а немој се ишчуђавати над тиме ако неко тражи да се преиспитају аксиоми које си ти узео као априори иситинии само зато што тако гласе дефиниције.

Дефиниција: Поље сила (у које спада и гравитационо поље било ког објекта па и планете Земље) је простор у чијој свакој тачки делује сила тог поља, у овом случају гравитациона сила.

Сила гравитационог поља или гравитациона сила је по својој природи увек привлачна, а никад одбојна.
Интензитет силе гравитационог поља опада у простору са квадратом растојања од центра гравитационог поља.

Гравитационо поље планете Земље се пружа и ван атмосфере планете Земље.

Спејс шатл и остале свемирске летелице које се крећу у орбити око Земље тј. гравитационом пољу планете Земље су привидно у бестежинском стању јер су сила гравитационог привлачења и центрифугална сила у равнотежи тј. њихова дејства се поништавају.

Ма да. Овако нешто само више интелигенције попут твоје могу схватити. Него пошли смо од питања да ли се сила гравитације планета, па и Земље, протеже толико далеко да би неминовно привукла хипотетичну планету Нибиру која би залутала у Сунчев систем пратећи своју орбиту... када обичан спејс шатл мало изнад земље својом центрифугалном силом поништи исту?

То је била тема.

Бестежинско стање у гравитационом пољу је само привид због кретања тела, јер свако тело које има масу у гравитационом пољу има своју тежину.

То би се најлепше дало објаснити преко потенцијалне и кинетичке енергије, али бојим се да ћеш само да побркаш ствари. :bye:

Ма теби је ту све јасно. :roll: Шат ћемо са релативношћу кретања где кретање постоји само у односу на друго тело које мирује. Шта би било онда са том твојом причом о масама и гравитацији и кретању које поништава исту? Али пустимо то.

На страну што су све то индукцијом изведени закони са претпоставком општег важења.... а ради се о проблематичним судовима..тј претпоствакама.
Можда сутра гравитација престане да важи.

Могао бих ти причати о томе, али мислим да би се само збунио и изашао из излузије да научни метод барата апсолутним истинама. А то није ни тема!

Тема је да је могуће да у сунчевом систему постоји орбита попут планете Нибиру.
А имајући у виду ово што сам изнео .јесте. Јер сила гравитције планета немају ту МОЋ да скрећу ка себи тела тек тако.

Poslednja izmena:
i bas me zanima kako to neko ko ne postuje ni sebe moze postovati "autoritete" ???

mozhe to se zove sado mazo odnos iliti poremecaj zvani mazohizam i sadizam a svi su produkt straha..

Mada deluje sasvim očigledno, mazohizam nije uvek tako lako prepoznati. Delom zbog uvreženog mišljenja da je mazohizam isključivo seksualni poremećaj, a delom i zbog toga što smo svi mi, makar u nekom segmentu, vaspitani da mazohizam prihvatamo kao normalan i socijalno poželjan obrazac ponašanja.

Generacijama ljudi, pogotovo žena, govorilo se da ako nekog voliš, bićeš uz njega, tolerisaćeš njegove mane i imati razumevanja za njegovu nezrelost. (To je samo jedna od varijanti ideje da ako dovoljno volimo sebe, ništa nas ne može povrediti.) To je generacije ljudi navelo da ostanu u odnosima punim zlostavljanja. Obrambeni mehanizam bio je sličan: opravdavati se uzvišenim idealima kako bi se utišao unutarnji glas i izbeglo suočavanje spoljnom realnošću. Spoljna realnost - do pre svega nekoliko generacija - nije bila samo zlostavljanje od strane partnera, nego i mogućnost još goreg zlostavljanja i opasnosti po preživljavanje, ako bi osoba napustila partnera i ostala sama i bez sredstava za život. Tako se ignorisala manja bol, da bi se izbegao strah od još veće boli. Kao što je fizička bol upozorenje koje nam omogućava da se odmaknemo od nečega što oštećuje naše telo, tako je i emocionalna neugodnost savršeno prirodna i zdrava reakcija u nezdravim situacijama koja nam pomaže da prepoznamo problem i ispravno reagujemo.

Emocionalna neprijatnost upozorava nas da postoji problem, bilo da se radi o spoljnom problemu ili opasnosti (stvarno nekorektno ponašanje od strane drugih), bilo da postoji nesklad između naših dečjih, nezrelih emocija i uverenja i spoljne realnosti. Najčešće je istovremeno prisutno i jedno i drugo, što je često zbunjujuće iskustvo koje je najlakše potisnuti i potražiti rešenje pokušajem menjanja okoline ili drugih ljudi. No to je samo odlaganje rešenja umesto trajan rezultat - da ne govorimo o tome da po pravilu ne uspeva.

Sadizam je nanošenje ne samo fizičkog već i, daleko češće i suštinski važnije, duševnog bola. Cilj sadiste je da unizi i ponizi. Sadizam se ne ispoljava samo u ekstremnim situacijama i dramatičnom obliku. Svugde oko nas ima mnogo sitnog, potmulog, prerušenog, prigušenog svakodnevog sadizma. Sadista nanosi patnju i iz toga izvlači neko mračno i varljivo zadovoljstvo koje se, naravno, ne ograničava na seksualnu sferu. To čak nije ni zadovoljstvo već pre neko trenutno olakšanje koje veoma brzo ustupa mesto osećanjima potištenosti i praznine.

Da bi druge naterao da pate, sadista zadaje udarce. Neretko fizičke ali mahom duševne. Grdi, vređa, postiđuje, omalovažava, nipodaštava, ismeva, kinji, zakera. Sputava i zabranjuje. Osujećuje tuđe nade, želje i potrebe.
Svoju sklonost ka mrcvarenju ljudi sklon je da predstavi kao oblik opravdanog pa čak i korisnog kažnjavanja. Sebe rado vidi kao bič koji šiba ljudsku niskost i nesavršenstvo, ne bi li druge naterao da postanu bolji nego što jesu.

Popravljanje ljudi i sveta, naravno, nije ono što sadista odista želi. Naime, ma šta drugi činili, uvek se nekako ispostavi da su, po njegovom dubokom uverenju, dostojni jedino šikaniranja i prezira. Njegove je zahteve nemoguće ispuniti jer su namerno neostvarivi.

Suštinska i očajnička potreba koja pokreće sadističku osobu je potreba da uzdrma i, ako je ikako moguće, sasvim uništi tuđe samopoštovanje. A sa samopoštovanjem i svaku radost i svako uživanje u životu.
Sadista je osoba lišena samopoštovanja i ne može da podnese da drugi imaju ono što njemu nedostaje. Duboko i gorko zavidi drugima na samopoštovanju i samopouzdanju, na zadovoljstvu sobom, svojim mogućnostima i svojim postignućima, na radosti, uživanju u životu. Čovek bez samopoštovanja je očajnik koji bi da sve oko sebe gurne u očajanje.

:whistling:

Да ли ја разумем физику или не сачувај мишљење за себе. Поставио сам питање и ако имаш одговор изнеси га, а немој се ишчуђавати над тиме ако неко тражи да се преиспитају аксиоми које си ти узео као априори иситинии само зато што тако гласе дефиниције.

Ма да. Овако нешто само више интелигенције попут твоје могу схватити. Него пошли смо од питања да ли се сила гравитације планета, па и Земље, протеже толико далеко да би неминовно привукла хипотетичну планету Нибиру која би залутала у Сунчев систем пратећи своју орбиту... када обичан спејс шатл мало изнад земље својом центрифугалном силом поништи исту?

То је била тема.

Ма теби је ту све јасно. :roll: Шат ћемо са релативношћу кретања где кретање постоји само у односу на друго тело које мирује. Шта би било онда са том твојом причом о масама и гравитацији и кретању које поништава исту? Али пустимо то.

На страну што су све то индукцијом изведени закони са претпоставком општег важења.... а ради се о проблематичним судовима..тј претпоствакама.
Можда сутра гравитација престане да важи.

Могао бих ти причати о томе, али мислим да би се само збунио и изашао из излузије да научни метод барата апсолутним истинама. А то није ни тема!

Тема је да је могуће да у сунчевом систему постоји орбита попут планете Нибиру.
А имајући у виду ово што сам изнео .јесте. Јер сила гравитције планета немају ту МОЋ да скрећу ка себи тела тек тако.

:rotf:

над оволиком количином изнетих глупости могу само да се смејем

немам намеру да улазим са тобом у расправу

ајд у здравље :bye:

:rotf:

над оволиком количином изнетих глупости могу само да се смејем

немам намеру да улазим са тобом у расправу

ајд у здравље :bye:

Шта је глупост? То да не би трабао да се згражаваш над самом могућношћу преиспитвања твојих дефиниција?

Или то да су кретање, простор и време релативни како каже твоја нова физика...или да простор , време и кретање као форме опажања разума, запраово уопште не постоје ван свести субјекта који опажа, а како то каже филозфија захватајући ствари много дубље. Јел ти и то смешно?

Или ти можда смешно да је сваки индукцијом изведени природни закон проблематичан суд...то јест претпоставка. И то је смешно?

Па, ја са онима који се смеју на брашно немам немеру да разговарам.

"Ајд у здравље"

Шта је глупост? То да не би трабао да се згражаваш над самом могућношћу преиспитвања твојих дефиниција?

Или то да су кретање, простор и време релативни како каже твоја нова физика...или да простор , време и кретање као форме опажања разума, запраово уопште не постоје ван свести субјекта који опажа, а како то каже филозфија захватајући ствари много дубље. Јел ти и то смешно?

Или ти можда смешно да је сваки индукцијом изведени природни закон проблематичан суд...то јест претпоставка. И то је смешно?

Па, ја са онима који се смеју на брашно немам немеру да разговарам.

"Ајд у здравље"

c oбзиром да си речит, а потпуно ирационалан знам праву адресу за тебе

treceoko@novosti.rs

напиши им коју колумну и узми неку кинту :bye:

Primetio sam temu, al mi nije bila mnogo zanimljiva. Evo sta sam dobio na mail, pa ako nije receno do sad na temi...

Nibiru na novčanici od 10 švicarskih franaka koja je trebala vrijediti do 1.05.2020 godine ali je povučena iz opticaja bez ikakvog razloga. Novčanica je izdana 5 .11.1979. dakle 4 godine prije službene potvrde o postojanju NIBIRU planete. Na novčanici se jasno vidi upisana još jedna putanja unutar sunčevog sistema na lijevoj strani u kojoj orbitira planeta sa dugačkim repom

Back