Vojna gimnazija u Beogradu...

Procitaj jos jednom pricu o nastanku vogija,i probaj da razmisljas u smeru da se nisam ismevao razlogu njenog postanka,vec daleko potrebnom opstem obrazovanju pre svega svakog pojedinca a narocito oficira.
Dalje navodim da je vecina doticnih oficira i dalje ogranicena ,da ne kazem sirova,najveci broj njih je dosao na VA iz civilne skole,te je razumno da su upravo oni ti koji hoce da je gase.
O vogiju mi nemoj pricati sta znaci,zavrsio sam je pre tebe i to odlicnim uspehom,a vidis nisam postao oficir. To ti je odgovor na pitanje loseg prikazivanja vogijevaca.U vogiju te nauce da razmisljas pre svega svojom glavom i da cenis prave vrednosti.Na VA takav pristup(narocito u pesadiji)smeta,jer niko ne voli da budes pametniji od njega.No naravno nije kriva VA ni oficiri iz nje-kriv je sistem koji je to tako dozvolio.Da se na VA nalaze ljudi koji su akademski obrazovani(tod ovim ne podrazumevam VA),koji nisu dobijali titule doktora na disertaciji o rasporedu radnog vremena i sl. sigurno se nebi bilo ni napomene da se vogi ugasi ovako:"Oprosti im boze neznaju sta rade"

O patriotizmu i tome koliko smo duzni drzavi opet mi nemoj govoriti,jer sam blagodeti dugovanja drzavi osetio proteklih godina na svojim ledjima, i s pravom mogu postaviti pitanje sta je sa dugom drzave prema nama?
Treba ici u vojsku,treba sluziti drzavi,ali i drzava treba da ispuni svoje obaveze.

Jos kratko neko pomenu da neko od ********* prodaje vogi,ne boj se sinko nije tako.Komunjare su je osnovale,i nikome od njih nece pasti na pamet da je gasi,jer oni znaju sta predstavlja vogi.Gase je ovi drugi

Синови комуњара

што се мене тиче нека је укину ничему и не служиси су дали ѕаклетву да ће бранити суверенитет и територијални интегритет Републике Србије а Косово су дали тек тако док се ствари на политичкој сцени не промене немора војске ни бити наравно ако и даље не поштују заклетву.:dash::dash::dash::dontunderstand:

Има и то неке логике. Мислим да црна гора више нема војску. Мада када се дигнемо из пепела биће теже да је поново правимо, боље да је чувамо, каква је наша је

Strumfer nemam ja nista protiv tebe i nisam imao nameru da tebi drzim lekciju jer za to nemam prava pre svega. Slazem se sa pricom o osnivanju skole i isto i sa time da akademija ogranicava. Ne mogu se sloziti sa time da je drzava nekog zapostavila. Ne kazem da nije ali je za to kriv onaj koji je na drzavu jurisao bagerom i poceo od nase omladine da pravi parazite. Takvi nece opstati jer nas u budocnost ne ceka nista lepo.

a ko je to jurisao tenkom???

A gde to u srbiji ima vukojebina?

И не само то, Нови Пазар, Комплет источна Србија(није вукојебина али је напуштена и сиромашна, и просек тамошњег становништва је 70 год тако да ако се ниси пре таквих рупа оженио нећеш никада

jel istina da ako posle odsluzenih 8 god. mislim ako me bace da radim u neku vukojebunu pa ja dam otkaz dali mi se racuna radni staz ili ne .i dali vise nikad nemogu da se zaposlim u vojsci.

Што би давао отказ ако ћеш се враћати, мислиш да се повучеш за време рата,па да поново приђеш и добијаш плату низашта ако је тако ја ћу се потрудити да други пут не добијеш посао. Наравно да ти се рачуна у стаж али ти ћеш тада имати само 10 година стажа(ако мислиш да одеш после само 8 година)( свака година се рачуна као 1,25 године стажа па си пензос са 55) и како онда планираш да скупиш још 30? А шта ћеш уопште у војној гимназији и акадфемији ако планираш да одмах одеш, и мораш да одсллужич 16 година( 4 гимназија и 4 академија, пута 2) или 18 (ако одеш на неки технички смер,то је као 5 година, као што ја планирам). 8 (10) радиш ако си из цивилства уписао академију. Која је поента напуштања. Ако мислиш на отказ нећеш га добити ако не правиш велика срања

Ako iko od vas planira da posle promocije dobije fin stan, ogromnu platu, lepo redno mesto i da uziva malo ste se zajebali. Samo nekoliko najboljih studenata bira grad a i oni mogu da dobiju neku funkciju koja im se ne svidja svi ostali idu tamo gde su potrebni. Ako imate neke ideje o savrsenom i lepom zivotu u vojsci drzite se filmova nije to za vas. Ne shvatajte me pogresno ne zelim da uvredim nikog ali to je ono sto vas ceka.

Ako iko od vas planira da posle promocije dobije fin stan, ogromnu platu, lepo redno mesto i da uziva malo ste se zajebali. Samo nekoliko najboljih studenata bira grad a i oni mogu da dobiju neku funkciju koja im se ne svidja svi ostali idu tamo gde su potrebni. Ako imate neke ideje o savrsenom i lepom zivotu u vojsci drzite se filmova nije to za vas. Ne shvatajte me pogresno ne zelim da uvredim nikog ali to je ono sto vas ceka.

tako je!!!! kolege vidimo se na VA:))..imate vi josh da ucite i uciteee:))..i da vam mata izlazi na usi od ucenja:)))..poz za vas..

Nazalost,to je tacno!!!Ja sam,nazalost,odustao od vojne:(.Meni se i dalje ona ubedljivo najvise svidja,ali ne zelim da rizikujem da me posle akademije bace ko zna gde(to mi nije toliki problem),ali posle toga prekomande,da trpim razne idiote sa svojim fiks idejama,necu!Tako da...skoli svaka cast,ali izvot posle nje...

Alkatraz svaka cast, ja te podrzavam. Tvoj izbor i nemoj da zbog misljenja da ce te neko smatrati slabicem ili zbog necije sugestije da upropastavas svoj zivot. Vojska u redu to je 6 meseci ali ceo zivot, bolje nemoj ako ne volis.

Meni se skola svidja,i posao nije toliko los,i ja bi i mogao da podnesem te prekomande dok sam sam,ali sta cu da radim kada se budem ozenio i dobijem decu,sta cu sa njima?Moram da ih vucem sa sobom i neznam ni ja vec sta!Sve u vezi skole je stvarno super,ali kad covek malo bolje razmisli...

Nazalost,to je tacno!!!Ja sam,nazalost,odustao od vojne:(.Meni se i dalje ona ubedljivo najvise svidja,ali ne zelim da rizikujem da me posle akademije bace ko zna gde(to mi nije toliki problem),ali posle toga prekomande,da trpim razne idiote sa svojim fiks idejama,necu!Tako da...skoli svaka cast,ali izvot posle nje...

e pih, ja taman pomislih bicemo kolege..al nish od toga, ***!..Ma slazem se ja skroz sa tobom, ali isto tako smatram, da ako neko hoce na vojnu akademiju treba da ide do kraja sa skolovanjem ( racunajuci da ce uciti i da poseduje sve kvalitete da to zavrsi, a ne kretati onako, bez zelje, volje...), jer kad zavrsis studije do kraja ili na 4 god.faxa jos koju...ne mogu da te bace bash de hoce....(tako mi je rekao jedan pukovnik):))..a sada...svako treba da odluci sam, bez uticaja drugiH!..pozZ

Што би давао отказ ако ћеш се враћати, мислиш да се повучеш за време рата,па да поново приђеш и добијаш плату низашта ако је тако ја ћу се потрудити да други пут не добијеш посао. Наравно да ти се рачуна у стаж али ти ћеш тада имати само 10 година стажа(ако мислиш да одеш после само 8 година)( свака година се рачуна као 1,25 године стажа па си пензос са 55) и како онда планираш да скупиш још 30? А шта ћеш уопште у војној гимназији и акадфемији ако планираш да одмах одеш, и мораш да одсллужич 16 година( 4 гимназија и 4 академија, пута 2) или 18 (ако одеш на неки технички смер,то је као 5 година, као што ја планирам). 8 (10) радиш ако си из цивилства уписао академију. Која је поента напуштања. Ако мислиш на отказ нећеш га добити ако не правиш велика срања

ја ме неби називао кукавицом .а небих ја одустајао него ако несто искрсне ста ја знам ста це бити у будућности а рата се небојим јер ми уствари тамо идемо да би бранили државу.а ста ти све неписао овде ни ти сам незнас .ја сам питао једноставно питање и ако неко хоће нека ми једноставно одговори'''али неко са искуством''.

ста сам ти реко јос си млад и променићес јос најмање 3 идеје о даљем сколству и животу.

Meni se skola svidja,i posao nije toliko los,i ja bi i mogao da podnesem te prekomande dok sam sam,ali sta cu da radim kada se budem ozenio i dobijem decu,sta cu sa njima?Moram da ih vucem sa sobom i neznam ni ja vec sta!Sve u vezi skole je stvarno super,ali kad covek malo bolje razmisli..

имас јос времена за размишљање ми смо сад са временом у скрипцу

ја ме неби називао кукавицом .а небих ја одустајао него ако несто искрсне ста ја знам ста це бити у будућности а рата се небојим јер ми уствари тамо идемо да би бранили државу.а ста ти све неписао овде ни ти сам незнас .ја сам питао једноставно питање и ако неко хоће нека ми једноставно одговори'''али неко са искуством''.

Извини мало сам се занео али ја мислим да сам навео све разлоге због којих се може отићи и разлоге због којих ЈА не бих отишао, ти ради шта хоћеш

Poslednja izmena:
e pih, ja taman pomislih bicemo kolege..al nish od toga, ***!..Ma slazem se ja skroz sa tobom, ali isto tako smatram, da ako neko hoce na vojnu akademiju treba da ide do kraja sa skolovanjem ( racunajuci da ce uciti i da poseduje sve kvalitete da to zavrsi, a ne kretati onako, bez zelje, volje...), jer kad zavrsis studije do kraja ili na 4 god.faxa jos koju...ne mogu da te bace bash de hoce....(tako mi je rekao jedan pukovnik):))..a sada...svako treba da odluci sam, bez uticaja drugiH!..pozZ

I meni je tata zastavnik,upozorio me je,i ja njemu verujem.I on je nazalost odvojen zbog vojske od cele familije,pa je svaki dan putovao iz Pozarevca u Svilajnac zbog prekomande...

ста сам ти реко јос си млад и променићес јос најмање 3 идеје о даљем сколству и животу.

Vidi,ja i da sam doneo odluku da upisem vojnu mesec dana pre konkursa,odustao bih zbog razloga koje sam naveo.Ja sam cvrsto resio da idem u vojnu ali kada me je tata upozorio,i kada mi je rekao kako je njemu bilo...odustao sam,inace po meni je VOGI i dalje naj skola!!!

Back