Vojna gimnazija u Beogradu...

Iskreno, malo je sranje sto ti trebaju kola ako oces bilo gde, nema gradskog prevoza. Ovako je super, mogu ti reci da je vecina riba san snova, nisam mogo da verujem. Nazalost sto se riba tice na akademiju dolaze uglavnom socijalni slucajevi i gabori

Iskreno, malo je sranje sto ti trebaju kola ako oces bilo gde, nema gradskog prevoza. Ovako je super, mogu ti reci da je vecina riba san snova, nisam mogo da verujem. Nazalost sto se riba tice na akademiju dolaze uglavnom socijalni slucajevi i gabori

Kako nisi mogao da verujes, pa Amerikanke su ubedljivo najbolje ribe, i to ne samo po izgledu. Komunikacija se sa njima izuzetno lako uspostavlja, nema "podignutih noseva" kao ovde (mislim na Srbiju).

Pa nisam ja siso vesla da verujem u televiziju. Verujem samo u ono sto vidim. Nemaju gradski jer svako ima bar tri auta (bez sale i ironije). Imali smo vec 6 nedelja terena, vezbe i ispiranja mozga sad ide samo skola. Svima ekstra sto sam iz srbije, mnogi i neznaju gde je ali je bitno da nema politickih tema i rasizma na bazi nacionalnosti
u pravu si ljesko brate, mentaliteti jesu razliciti

Poslednja izmena:
Pa upravo i jeste u tome stvar sto je tamo mentalitet drukciji - mnogo bolji nego ovde...zato ribe nisu samo za kres, naprotiv.

tex, i ti volis da odvalis ponekad,
'mentalitet' zemlje koja ima 300 miliona stanovnika i prostire se na 6 vremenskih zona sigurno se ne moze nazvati mentalitetom u jednini, to je toliko razlicito i toliko neuporedivo da sigurno ne mozes da uporedjujes menatlitet NY i mentalitet nekog amerckog gradica na srednjem zapadu, razlicitosti su ogromne, a jos manje da kazes da je bolji ili losiji od mentaliteta ovde, jednostavno je/su drugaciji

a o tome da su ribe najlepse, tek o tome ne vredi pricati, jer je potpuno nemerljivo, recimo meni su najlepse istocno-evropljanke

da li moze neko ovde da izadje iz ove dve krajnosti: obozavanja rusije ili obozavanja amerike?

Kako nisi mogao da verujes, pa Amerikanke su ubedljivo najbolje ribe, i to ne samo po izgledu. Komunikacija se sa njima izuzetno lako uspostavlja, nema "podignutih noseva" kao ovde (mislim na Srbiju).

jooooooooooooooj prijatelju drzhi se avijacije bolje ti ide....
lupash takve notorne gluposti da je to stvarno bruka...

izgleda da su tebi kriterijumi jako niski :D

btw. shta ti je zhena, devojka ili shta god vetj? Amerikanka?

p.s. sorry za off

Ja sam u kolorado springsu.
Jste ogromna zemlja ali je mentalitet jedan, zato sto je u pitanju jedna ista kultura i nacin zivljenja. Vaspitanje i odgoj se pomalo razlikuje ali nije teritorijalno.

i gde si sve bio osim kolorado springsa?? mislim stvarno bio,ne prosao kroz

isti mentalitet cikana na floridi, amisa u ohaju i afroamera u bronksu?? daj ne l... zivota ti

osim ako ne mislis da je amerika samo wasp sa srednjeg zapada, jednostatavno jednu kulturu i mentalitet kao sto je ti nazivas necu ti osporiti samo ja, pricitaj bilo sta od modernih kulturoloskih teorija pa ces videti

pozdrav

Poslednja izmena:
tex, i ti volis da odvalis ponekad,
'mentalitet' zemlje koja ima 300 miliona stanovnika i prostire se na 6 vremenskih zona sigurno se ne moze nazvati mentalitetom u jednini, to je toliko razlicito i toliko neuporedivo da sigurno ne mozes da uporedjujes menatlitet NY i mentalitet nekog amerckog gradica na srednjem zapadu, razlicitosti su ogromne, a jos manje da kazes da je bolji ili losiji od mentaliteta ovde, jednostavno je/su drugaciji

a o tome da su ribe najlepse, tek o tome ne vredi pricati, jer je potpuno nemerljivo, recimo meni su najlepse istocno-evropljanke

da li moze neko ovde da izadje iz ove dve krajnosti: obozavanja rusije ili obozavanja amerike?

Sorry, puzzled, niti tebi niti bilo kome drugom nisam nikada rekao da "odvaljuje"; smatram da nisam nicim zasluzio da meni to neko kaze.

U pravu si da se radi o ogromnoj zemlji; (nazalost) nisam imao prilike da je celu obidjem, ali ono sto sam video na istoku (gde sam u par drzava proveo kratko vreme) i na zapadu (gde sam u jednoj velikoj drzavi proveo mnogo vremena) se meni cini izuzetno slicno ako ne i isto. Naravno, neko drugi moze da ima drugi utisak, ja sam izlozio svoj.

jooooooooooooooj prijatelju drzhi se avijacije bolje ti ide....
lupash takve notorne gluposti da je to stvarno bruka...

izgleda da su tebi kriterijumi jako niski :D

btw. shta ti je zhena, devojka ili shta god vetj? Amerikanka?

p.s. sorry za off

Steta sto nemas dovoljnu moc razlucivanja da razlikujes "lupanje" od misljenja.

Avijacija mi definitivno odlicno ide, ali, kada se statisticki pogleda, nazalost moram da primetim da mi "ribe mnogo bolje idu"...:(

Kriterijumi su mi veoma visoki, iz cega i prizilazi moj stav...

Najlepse bih te zamolio da, ukoliko nemas sta drugo da napises osim uvrede, sto se mojih postova tice ne pises nista, jer sam apsolutno SIGURAN da tebe (a ni bilo koga drugog) nisam ovde na forumu nikada uvredio.

I ja se izvinjavam za off...

Sorry, puzzled, niti tebi niti bilo kome drugom nisam nikada rekao da "odvaljuje"; smatram da nisam nicim zasluzio da meni to neko kaze.

U pravu si da se radi o ogromnoj zemlji; (nazalost) nisam imao prilike da je celu obidjem, ali ono sto sam video na istoku (gde sam u par drzava proveo kratko vreme) i na zapadu (gde sam u jednoj velikoj drzavi proveo mnogo vremena) se meni cini izuzetno slicno ako ne i isto. Naravno, neko drugi moze da ima drugi utisak, ja sam izlozio svoj.

ja nisam komentarisaio tvoj stav ili misljenje, na kraju svako ima svoje, a Klint Istvud jednom rece nesto u vezi istog
moj komentar je bio u vezi tvog podcenjivackog i omalovazavajuceg stava prema 'srpskom mentalitetu', koji uzgred bas kao i 'americki' ne postoji, bar ne kao tvoja definicija

izvinjavam se na izrazu ako je shavcen kao uvreda

Necu vise da se raspravljem o ovome jer nije tema, ali ne volim da me neko naziva lazovom.
Gde si ti to bio majke ti kad si toliko upucen, a ja nigde nisam morao da idem jer samo u mojoj klasi ima 1300 ljudi iz svih delova amerike, cak i sa aljaske.

@Tex(ja sam najveci amerikanac od svih amerikanaca)707

"ribe", "ribe"...., ja neshto kontam da si previshe mator da koristish takve izraze...
btw. da, idesh mi na zhivce...opasno... sa tim "ja veliki pametnjakovic" stavom... i sa omalovazhavanjem svega shto je srpsko...
alo majstore, ako ti se toliko svidja amerika trk u ambasadu i udri u kuknjavu,...
garant ce da ti "zavrshe" neshto chim tolko ne volish srbiju a njima bi se dao za dve chrvene.... u ovom sluchaju zelene...

i josh jedno pitanje... jes ti 'ebo neshto van svog sela?

Necu vise da se raspravljem o ovome jer nije tema, ali ne volim da me neko naziva lazovom.
Gde si ti to bio majke ti kad si toliko upucen, a ja nigde nisam morao da idem jer samo u mojoj klasi ima 1300 ljudi iz svih delova amerike, cak i sa aljaske.

uopste nisam rekao da si lazov, izvinjavam se ako si stekao takav utisak
verujem da si stvorio misljenje o americi na osnovu svog iskustva u vojnoj skoli, ali veruj mi da to uopste ne moze da ti realno predstavi ono sto nazivamo americki mentaliteti i kulture

ovo kazem zato sto mi je delom i struka

pozdrav

kraj off topic-a

Back