Vojna gimnazija u Beogradu...

A kako ide prebacivanje iz druge skole?? Konkretno,ja zavrsavam 1. godinu srednje arhitektonske,i razmisljam o prebacivanju u vojnu gimnaziju. . . ako je to moguce. . .
Za.jebi prbacivanje. Zavrsi skolu kod kuce sa puno devojcica i zezanja. Toga u vg nema. Pa posle srednje skole ako hoces na va, a ti se pokusaj, bices mnogo zreliji i znaces sta mozes a sta ne.

Samo napred momci upisujte se i ne slusajte ove dripce sto vas odgovaraju od toga. Ko je njima kriv sto nemaju pojma sta hoce od zivota, njima mozes danas dati milion evra i sutra ce da kukaju na tebe. Gde je postovanje prema gimnaziji.
Ovo je najbolja skola u Srbiji i tu nema nikakve dileme. Koja to skola daje sve besplatno, omogucuje ti sve, a ako se potrudis mozes cak da odes i u inostranstvo o trosku drzave i da ne ostanes slep kod ociju. Razmislite malo jos jednom pre nego sto nastavite da kukate

evo ti adresa pa im pisi ili ih pozovi i dobices konkretne odgovore
http://www.gimnazija.mod.gov.yu/

E FORA JE U TOME STO SAM JA VEC PISAO PISAMCA NA POMENUTI MEJL,ALI MI NIKO NE ODGOVARA, A TELEFONOM "LJUBAZNA" KOKOSKA NECE NI DA PRICA,KAZE ZOVITE U DECEMBRU,A MENI JE PROBLEM TAJ STO JA DO TOG DECEMBRA MORAM HILJADU I JEDNU STVAR ORGANIZOVATI, DA BIH SE EVENTUALNO TADA VRATIO ZA BEOGRAD,PA ZATO JOS JEDNOM MOLIM DA MI NEKO POSALJE INF. DA LI JE MOGUCE UPISATI SE U DRUGU GODINU VOGIJA REDOVNIM PUTEM,NARAVNO UZ POLAGANJE SVIH POTREBNIH TESTOVI I TOME SLICNO. :worth:

E FORA JE U TOME STO SAM JA VEC PISAO PISAMCA NA POMENUTI MEJL,ALI MI NIKO NE ODGOVARA, A TELEFONOM "LJUBAZNA" KOKOSKA NECE NI DA PRICA,KAZE ZOVITE U DECEMBRU,A MENI JE PROBLEM TAJ STO JA DO TOG DECEMBRA MORAM HILJADU I JEDNU STVAR ORGANIZOVATI, DA BIH SE EVENTUALNO TADA VRATIO ZA BEOGRAD,PA ZATO JOS JEDNOM MOLIM DA MI NEKO POSALJE INF. DA LI JE MOGUCE UPISATI SE U DRUGU GODINU VOGIJA REDOVNIM PUTEM,NARAVNO UZ POLAGANJE SVIH POTREBNIH TESTOVI I TOME SLICNO. :worth:

Pa kako mislis da ti obicni smrtnici odgovore ako vec ovi iz skole ne pricaju o tome?

Samo napred momci upisujte se i ne slusajte ove dripce sto vas odgovaraju od toga. Ko je njima kriv sto nemaju pojma sta hoce od zivota, njima mozes danas dati milion evra i sutra ce da kukaju na tebe. Gde je postovanje prema gimnaziji.
Ovo je najbolja skola u Srbiji i tu nema nikakve dileme. Koja to skola daje sve besplatno, omogucuje ti sve, a ako se potrudis mozes cak da odes i u inostranstvo o trosku drzave i da ne ostanes slep kod ociju. Razmislite malo jos jednom pre nego sto nastavite da kukate

Burazeru ajde ovde se izvini pred svima za uvredu onih koje si ti nazvao dripcima
Za tvoju informaciju svi ovde prisutni koji odvracaju decu da ne procerdaju najbolje godine su upravo zavrsili Vojnu gimnaziju i svi su oni imali besplatno skolovanje i znali su sta hoce od zivota i svi postuju gimnaziju i stvarno to jeste najbolja skola u Srbiji i nije problem u tome.Problem je sto te drzava posle skole lepo izradi i svi tvoji snovi o lepoti vojnog poziva padnu u vodu.
A ako neko hoce u inostranstvo nemoj da se nada da ce iz vojske tako lako otici,pa pre ces iz civilstva i to mozes da biras gde ces a ne gde te drzava salje.
Postoji lepa narodna izreka"Dala baba dinar da se uhvati u kolo i daje dva da iz njega izadje ali je ne pustaju".

Burazeru ajde ovde se izvini pred svima za uvredu onih koje si ti nazvao dripcima
Za tvoju informaciju svi ovde prisutni koji odvracaju decu da ne procerdaju najbolje godine su upravo zavrsili Vojnu gimnaziju i svi su oni imali besplatno skolovanje i znali su sta hoce od zivota i svi postuju gimnaziju i stvarno to jeste najbolja skola u Srbiji i nije problem u tome.Problem je sto te drzava posle skole lepo izradi i svi tvoji snovi o lepoti vojnog poziva padnu u vodu.
A ako neko hoce u inostranstvo nemoj da se nada da ce iz vojske tako lako otici,pa pre ces iz civilstva i to mozes da biras gde ces a ne gde te drzava salje.
Postoji lepa narodna izreka"Dala baba dinar da se uhvati u kolo i daje dva da iz njega izadje ali je ne pustaju".

Posrska zahtevu napisanom crvenim slovima.

Nismo bas svi mi "dripci" koji odvracamo decu da ne procerdaju najbolje godine upravo zavrsili Vojnu gimnaziju, ima nas i "obicnih".

Ne mogu da se slozim da je to najbolja skola u Srbiji (daleko od toga), ali u ovom slucaju to i nije tako vazno.

Ne mogu da se slozim da je to najbolja skola u Srbiji (daleko od toga), ali u ovom slucaju to i nije tako vazno.[/QUOTE]

Ako uzmemo u razmatranje da se u krugu internata nalazi pomocni Partizanov fudbalski teren,sportski centar sa teretanom, 2 gimnasticke sale,velikom salom,tus kabinama koje rade!!!,zatim teren za mali fudbal sa tribinama i osvetljenjem,veliki broj kosarkaskih terena(preko 6) ,koriscenje bazena na Vojnoj akademiji,toliko o sportskim terenima...
Koja skola ima diskoteku u svom internatu i koja radi svakog vikenda?
U kojoj skoli su ti profesori na raspolaganju posle nastave tj. svih 24h,
U kojoj skoli si samostalan,tj.nema mame i tate da ti se nadju kada se pojavi neki problemcic(vrlo bitno za odrastanje i sazrevanje),
U kojoj skoli radi veliki broj sekcija(izvidjaci,radio-amateri,ronioci,foto,avio modelari,muzicka sekcija,gimnasticka sekcija,planinari,retoricari,itd..),
U kojoj skoli radi interna televizija,
U kojoj skoli ce ti se pridruziti gotovo svi da te odbrane u nekom fajtu,
U kojoj skoli imas obuku u plivanju i skijanju(plivanje da ,a skijanje?)
Itd,itd...
Skola je veoma jaka jer sadrzi gotovo sve sfere u obrazovanju,i objedinjuje skoro sve sadrzaje recimo matematicke i sportske gimnazije.Vrlo je vazna cinjenica da se u tu skolu upisuju odlicni ucenici(manji broj vrlodobrih),a jos bitnije da se gleda i fizicka spremnost tih decaka tj.svi oni su zdravi i sposobni (ne mali broj njih kasnije trenira u Partizanu i postanu vrhunski sportisti) sto se gotovo u nijednoj skoli ne pravi takva selekcija.
Prema tome ako neko hoce kvalitetno obrazovanje dobice ga u VOGI-ju,ali fora je u tome da ce mu proci mladost baveci se vojnim glupostima u kasnijem skolovanju odnosno u toku profesije,tj.osetice sve "blagodeti" vojnog poziva sto u danasnje vreme ne preporucujem nikome.

Ne mogu da se slozim da je to najbolja skola u Srbiji (daleko od toga), ali u ovom slucaju to i nije tako vazno.

Ako uzmemo u razmatranje da se u krugu internata nalazi pomocni Partizanov fudbalski teren,sportski centar sa teretanom, 2 gimnasticke sale,velikom salom,tus kabinama koje rade!!!,zatim teren za mali fudbal sa tribinama i osvetljenjem,veliki broj kosarkaskih terena(preko 6) ,koriscenje bazena na Vojnoj akademiji,toliko o sportskim terenima...
U kojoj skoli si samostalan,tj.nema mame i tate da ti se nadju kada se pojavi neki problemcic(vrlo bitno za odrastanje i sazrevanje),
U kojoj skoli radi veliki broj sekcija(izvidjaci,radio-amateri,ronioci,foto,avio modelari,muzicka sekcija,gimnasticka sekcija,planinari,retoricari,itd..),
Itd,itd...
Skola je veoma jaka jer sadrzi gotovo sve sfere u obrazovanju,i objedinjuje skoro sve sadrzaje recimo matematicke i sportske gimnazije.Vrlo je vazna cinjenica da se u tu skolu upisuju odlicni ucenici(manji broj vrlodobrih),a jos bitnije da se gleda i fizicka spremnost tih decaka tj.svi oni su zdravi i sposobni (ne mali broj njih kasnije trenira u Partizanu i postanu vrhunski sportisti) sto se gotovo u nijednoj skoli ne pravi takva selekcija.
Prema tome ako neko hoce kvalitetno obrazovanje dobice ga u VOGI-ju,ali fora je u tome da ce mu proci mladost baveci se vojnim glupostima u kasnijem skolovanju odnosno u toku profesije,tj.osetice sve "blagodeti" vojnog poziva sto u danasnje vreme ne preporucujem nikome.[/QUOTE]

Drugar ja ti skidam kapu za ovo shto si rekao...ovo je apsolutna istina... od rechi do rechi...ja sam upravo zavrshio VoGi (32 klasa) !!!! tako da znam:)!! ovo je gola istina..

Ja sam oduvek govorio...sa samo manjim izmenama...(narochito po pitanju organizacije, jer je ona u VoGi -ju ochajna) ova shkola bi bila san snova...mada generalno nije losha...ali....uvek postoji ono ali....pozdrav svima a narochito mom nachelniku.(prepoznace se):):) momci koji su sad upisali (36 klasa) SAMO HRABRO....trebace vam:)

Itd,itd...
Prema tome ako neko hoce kvalitetno obrazovanje dobice ga u VOGI-ju,ali fora je u tome da ce mu proci mladost baveci se vojnim glupostima u kasnijem skolovanju odnosno u toku profesije,tj.osetice sve "blagodeti" vojnog poziva sto u danasnje vreme ne preporucujem nikome.[/QUOTE]
Mudro zboris,mudro......Samo ne rece im koja je druga strana medalje......Mislim,ako krenu par stranica unazad naci ce,vec smo pisali o tome,pa kada sve deca saberu i oduzmu neka vide koliko dobijaju a koliko gube.....Zavisi od pojedinca do pojedinca,onaj ko je naucio da se vodi po unapred odredjenim pravilima tipa ustajanje,obedovanje,ucenje,izlazak u grad,njemu nece biti tesko ali gledao sam veliki broj ljudi koji pucaju na tom planu....Mislim da je to,generalno,najveci problem,skola kao skola je kvalitetna i ne preterano teska...

Mudro zboris,mudro......Samo ne rece im koja je druga strana medalje......Mislim,ako krenu par stranica unazad naci ce,vec smo pisali o tome,pa kada sve deca saberu i oduzmu neka vide koliko dobijaju a koliko gube.....Zavisi od pojedinca do pojedinca,onaj ko je naucio da se vodi po unapred odredjenim pravilima tipa.....

Kao sto si i sam rekao o tome smo dosta pisali na predjasnim stranicama,tako da se nebih sada ponavljao a ko bas hoce da se upise neka mu-videce i sam gde je otisao.
Ono sto sam hteo da potenciram je to da za divno cudo i u Srbiji postoji dobra skola,tj.skola koja objedinjuje puno sadrzaja i u koja ce ti pruziti puno obrazovanja i u kojoj su nas profesori hranili znanjem i za vreme teskih godina inflacije ne obaziruci se na plate i bez prava na strajk drzali svih 45 minuta nastavu.
Koliko znam ne postoji ni jedna skola u Srbiji koja nije prestajala sa radom zbog borbe profesora i nastavnika za vecom platom i boljim statusom,osim Vojne gimnazije.
Dakle gospodo profesori iz Vojne gimnazije svaka Vam cast po meni se to zove profesionalizam i odanost profesiji.
E zbog takvog trenda i nacina predanosti,zamislite gimnaziju u kojoj ni jedan ucenik nema potrebu da placa placa privatne casove,niti da mu roditelji organizuju dodatne casove,jer ako su mu potrebni tu su isti profesori koji ce mu pomoci i to ne sebicno tj. maltene roditeljskom paznjom i brigom, smatram da je najbolja gimnazija.Zamislite samo skolu u kojoj cela klasa(razred)zavrsi skolovanje sa prosekom preko 4,00!!!
Sto se tice druge strane medalje mislim da se to ne moze pripisati skoli vec drzavi,jer u krajnjem slucaju ono sto dobijes u skoli upropasti drzava i njen stav prema vojsci i ljudima u vojsci.Dakle skola kao skola je OK,a sto se tice drzave i same vojne organizacije bez komentara -dovoljno govori broj kvalitetnih strucnjaka koji su otisli iz vojske i potrazili hleb van nje.

Poslednja izmena:
kada se, pre par godina, radila `reforma vojnog skolstva` i razmisljalo o ukidanju VOGI, izasla je iz stampe knjiga o istoj skoli, gde je, izmedju ostalog, iznet i precizan statisticki podatak koliko ljudi, procewntualno, i sa kojim uspehom, zavrsava kasnije oblike skolovanja u poredjenju VOGI-jevci i drugi, koji su iz civilstva dosli u VA. Tu je skola debelo opravdala osnovanost svog postojanja. Po mom licnom iskustvu, ali sada gledajuci uspesnost staresina, a ne samo pitomaca VA, i dalje je prisutan taj trend. Uostalom, najveci broj onih koji su napustili vojsku iz razloga bolje placenog posla u nekim usko-strucnim kvalifikacijama /elektronika, ekonomija, gradjevinarstvo, izdavastvo..../ su bas bivsi ucenici VOGI, sto samo govori da su se uspesnije snasli u zivotu i postigli bolji uspeh. U svakom slucaju, moje je misljenje zasnovano na secanjima od pre nesto manje od 20 godina. Danas, kada bih bio pred istom odlukom, svakako bih upisao VOGI, ali ne mogu da garantujem da bih nastavio skolovanje na VA.

mshone, totalno se slazem sa tobom... kada se prica o voj. gimnaziji, imam samo reci hvale i ne poznajem nekog ko se jako pokajao sto je bas tu skolu upisao i zavrsio...ali, neodvojiv deo cele price je sledeca stranica te knjige...vojna akademija i posao u vojsci...to je vec druga prica koju nikako ne mogu da realno ocene ljudi koji tek upisu vogi...
ako se sagledaju svi aspekti obrazovanja i sazrevanja ljudi u pomenutoj skoli, dolazi se do podataka o vrlo samostalnim, edukovanim i zivotno zrelim ljudima...imam priliku da komuniciram sa dosta klasica i mogu reci da se veliki broj njih poprilicno dobro snaso i u civilstvu, cak i neocekivano za njihove godine... a takodje gledam jako puno strasno perspektivnih ljudi koji svoj talenaat trace u zatucanoj sredini kakva je danas vojska...ne stoji da je vojni poziv srozan do krajnjih granica, ali takvim ljudina ne pruza nikakve mogucnosti da se razmahnu svojim potencijalnim mogucnostima... cisto da naglasim da medju njima ima znacajan broj clanova Mense...iskreno sam ubedjen da ce stvari krenuti na bolje i da ce se u skorije vreme i takvi ljudi prepoznavati u svom radu

je mislim da ovi sto upisuju VOGI treba obavezno da prelistaju i to od reči do reči temu
-STANOVI I PLATE!
...pa neka se onda odluče...
covece vojska te salje na svakakve strane i treba da platis stanarinu kad ono kasni uts :D...
ljudi spavaju po kasarnama ,trošnim kućicama,ruiniranim domovima vojske....:(

evo mene opet, cekah,cekah pa ne docekah da mi neko odgovori na pitanje,koji se jezici uce u vojnoj gimnaziji,i sta u slucaju da recimo nisam ucio u osnovnoj bas taj jezik koji oni tamo traze,a nesto sam nacuo da je ruski u pitanju,a mozda i gresim.

U VOGIJU se uce svi jezici i to po principu ono sto si ucio u osnovnoj ucis i u VOGI-ju,zatim drugi strani jezik ucis od osnova i naravno latinski

ПОЗДРАВ СВИМА ДРУГАРИМА 36. КЛАСЕ!!!
Не лупајте ви главице око разноразних коментара бивших вогијеваца. Дођите,пробајте, па Боже мој, ако Вам се свиђа,свиђа,ако не,не. Ја сам завршио ову школу и ње се најрадије сећам. О њој сам увек све најлепше људима причао,па сам ето доживео да се вратим у њу као профа. ВИДИМО СЕ У СЕПТЕМБРУ 36. КЛАСО!!!

Не лупајте ви главице око разноразних коментара бивших вогијеваца. Дођите,пробајте, па Боже мој, ако Вам се свиђа,свиђа,ако не,не. Ја сам завршио ову школу и ње се најрадије сећам. О њој сам увек све најлепше људима причао,па сам ето доживео да се вратим у њу као профа. ВИДИМО СЕ У СЕПТЕМБРУ 36. КЛАСО!!!

E profo,profo cemu sve to kad i sam znas da ti plata ne zavisi od brojnog stanja:hahaha:
Lepo je cuti da se neko vratio u VOGI u nekoj drugoj ulozi,probao i ja ali kazu trupa place za skolovanim kadrom:rtfm:Kad vec ucis klince nauci ih da se prvo upoznaju sa svojim pravima pa tek onda obavezama a ne kao nas sto su ucili(obrnuto),a najbolje ih nauci da pisu zalbe i tuzbe protiv Vojske i drzave za neizmirene obaveze jer kako je krenulo trebace im pre to nego neki latinski ili filozofija:banovati:
Pozdrav

Nacitao sam se vasih misljenja, ja sam upisao VOGI sa namerom da ucim a kasnije da radim ono sto volim, dajte nam i malo optimizma!!

Original postavio teofilos

Pozz za (novog) profu..posto smo oboica novi zanima me sta cete nam predavati??

Велики поздрав за Алентијева и друге који ће да нам се придруже. Па, није умесно да кажем шта ћу предавати, али биће и лепо и забавно и пуно тога ћемо заједно научити. Мој мото је да осмехом од срца улепшавамо свет!

Back