Vojna gimnazija u Beogradu...

Comder:
...istina ali on nije tu od pocetka...Tanas,Rade i Nikolic su tu od pocetka...inace i Cedomir je legenda na neki svoj nacin..."Ljuto Potkozarje!!!" :)
`istorija je egzaktna nauka!`-kad sam matematicki dokazao da nije, vuk`o sam keca do polugodista zbog `istorijskih odluka na zasedanju u Stolicama`.
kako se klima promenila, tako je i on postao `lokalpatriota`.licno, smrad. A Nidza je bio zamenik u mojoj klasi i znam ga odlicno.
Radeta Stojica se ne secam, meni nije predavao.

whitenicky:
Ej dzombe ..... jel se secate mozda Emila Spenglera ... * kad sam ja bio u vojnoj skoli `94 bio je zastavnik ...legenda covek ...ko zna jel jos ziv !?!??!??!?
mislim da jeste, ali nisam siguran.za gasu mi je krivo sto je onako skoncao.i danas znam napamet socioloski zakon-`u drustvenoj proizvodnji svoga zoivota, ljudi stupaju u razlicite, nuzne odnose nezavisno od svoje svesti....`.
ali njega poznaju samo do 19.klase, ovi mladji nisu culi verovatno.

VOJNA GIMNAZIJA
Voleo bih da stariji gimnazijalci napisu kakav im je bio period prilagodjavanja kad su upisali skolu , slusao sam samo price kako su isli na more ... imali najbolju opremu za skijanje ....

Ja to `94 ( 24kl. )bas i nisam zatekao . Umesto mora imali smo obuku plivanja na VOJNOJ AKADEMIJI skoro svaki dan prvih 10ak dana , a kad smo isli na obuku skijanja na Kopaonik imali smo ubedljivo najgoru opremu .... secam se ELAN-ove skije sve oguljene ... a oprema YASA ... mislim da su to nosili i oni sto su bili 1 klasa VOGI-ja . Doduse cujem sada po prici akademaca da je sada savremenija oprema u odnosu na taj siromasni period . Secam se prva pitomacka plata mi je iznosila svega 7 dinara .... mogao sam da kupim 2 pljeskavice na autokomandi . Ali nikad se nisam pokajao sto sam upisao tu skolu ... nisam nastavio skolovanje na vojnoj akademiji ....poceo sam da radim sa 18 godina .... mozda sam i pogresio ...ali mozda bi sve bilo drugacije da sam iz civilstva odmah krenuo na akademiju ...ovako jos 4 godine vojnickog zivota u internatu ...ipak je to mnogo . Mnogi oficiri su zavrsili 8 godina vojne skole ...i svaka im cast . Evo moji klasici su sada vec porucnici , a ja strariji vodnik .... ali ja sam odabrao put podoficira i tim se ponosim .

RAD , RED I DISCIPLINA !

mshone:
ej bre nindza, da nisi ti onaj sretnik koji je iy raske dobio kraljevo, pa preselio porodicu i predao sluzbeni stan, pa mnu nakon 2 eseca rekli `vrati se, bila greska`?

Ja sam srećnik koji je do BGD-a prošao sve i kad je stigla naredba ( u međuvremenu rasturio ormar, krevet, viseće delove.. ) potpisao naredbu jer sam i bio prozvan na pisti, i sasvim slučajno proverio naredbu i video da nema mene.. Ispala koja je me je žešće stajala živaca. 3 meseca sam tako živeo i napokon prešao u KV..

p.s. Ja sam i onaj kome su godinama govorili ( razne veze i vezice ) :Nisi ti cvećka, pričaju o tebi..a ja godinama nisam znao zbog čega i šta.. Ja sam i onaj koji je predložen za mesto u k-di bataljona u KV pa me neko stopirao u BGD.. zatim su predložili mornara na to mesto i on ( koji ima samo artiljerijski kurs ) prolazi a mene su zaboravili i nisu predložili nigde.. zatim sam i onaj koji je otišao da se svađa i da se tuče pa su se odjednom setili da postoji i mesto k-dira baterije u KV.. i onaj koji je službeno u međuvremenu iz Raške otišao u Niš ( od 08.06.2007. god do 23.08.2007.god sam 77 dana bez prestanka, računajući i subote i nedelje, radio prekovremeno u arhivi i zaradio 42 dana prekovremenog rada) i dok sam stajao u hodniku, izađe neki ppuk iz neke kancelarije i primetivši stari znak 37. pita me da li sam iz Raške i pozva me da me pita za nekog pešadinca iz Raške, pa za još jednog..ukupno za njih 6 dok ja nisam skontao da je u pitanju kadrovanje, pa upitah za sebe a onda mi rekoše da sam planiran za zamenika komandira- i to su promenili - ali da je neko to ispravio pa sam predložen za k-dira voda u 39...i ppuk me upita a šta bi ti više voleo, i ja rekoh KV.. pa onda neka bude, reče on.. kasnije sam skontao da je u pitanju bila Kuršumlija.. Ah,da , i onaj sam koji je otišao kod jednog puk ( jedan od tih veza i vezica koji je na vrlo visokom položaju) i upitao ga šta se dešava i zašto ja.. A on mi kaže - Pa znate vi šta ste radili tamo sa tom vojskom i tim parama.. Ja sam i taj koji je tada otvorio dušu i OCINKARIO kolegu sa kojim me godinama mešaju i zbog koga su moja vrata svugde zatvorena, samo što imamo isto prezime, radili smo u istom gradu, artiljerci, isti čin, tražili iste garnizone, jurili isto mesto.. Napokon sam prošao makar za tog zamenika ..

p.s.2 - ne, nikada nisam imao službeni stan..

Nisam to napisao da bi neko plakao vec iz ogorcenosti. Nisam mogao da odem iz Raške zato što su me konstantno olajavali, pljuvali.. čak i ovi ovde znaju za neke priče o meni.. No, prethodni moj post je bio samo tren oduška, verujem da ima sličnih priča, tako da se zahvaljujem na željama.. a da ne budem offtopic, neka prethodni post samo posluži onima koji žele da rade u vojsci kako bi uvideli da nije sve med i mleko i da se stanje u vojsci ne razlikuje od stanja u državi.. Šta više u nekim elementima i nazadujemo..

Jumbolino:
Koja je poenta vojne gimnazije? Ionako moze da se upise vojna akademija i bez te gimnazije. Ja mislim da je to jedina vojna gim. u Evropi (mozda ima u ex komunistickim zemljama.

Pa zato sto posle VOGI-ja odmah ides direktno na VOJNU AKADEMIJU ....a posto je u to vreme bilo jako tesko otici na akademiju jer je odziv bio vise nego ocekivan ...(za razliku od nekoliko godina unazad gde i nema toliko interesovanja za vojnicki poziv) ... imao si neku sigurnost.

nindza52:
Ja sam srećnik koji je do BGD-a prošao sve i kad je stigla naredba ( u međuvremenu rasturio ormar, krevet, viseće delove.. ) potpisao naredbu jer sam i bio prozvan na pisti, i sasvim slučajno proverio naredbu i video da nema mene.. Ispala koja je me je žešće stajala živaca. 3 meseca sam tako živeo i napokon prešao u KV..

p.s. Ja sam i onaj kome su godinama govorili ( razne veze i vezice ) :Nisi ti cvećka, pričaju o tebi..a ja godinama nisam znao zbog čega i šta.. Ja sam i onaj koji je predložen za mesto u k-di bataljona u KV pa me neko stopirao u BGD.. zatim su predložili mornara na to mesto i on ( koji ima samo artiljerijski kurs ) prolazi a mene su zaboravili i nisu predložili nigde.. zatim sam i onaj koji je otišao da se svađa i da se tuče pa su se odjednom setili da postoji i mesto k-dira baterije u KV.. i onaj koji je službeno u međuvremenu iz Raške otišao u Niš ( od 08.06.2007. god do 23.08.2007.god sam 77 dana bez prestanka, računajući i subote i nedelje, radio prekovremeno u arhivi i zaradio 42 dana prekovremenog rada) i dok sam stajao u hodniku, izađe neki ppuk iz neke kancelarije i primetivši stari znak 37. pita me da li sam iz Raške i pozva me da me pita za nekog pešadinca iz Raške, pa za još jednog..ukupno za njih 6 dok ja nisam skontao da je u pitanju kadrovanje, pa upitah za sebe a onda mi rekoše da sam planiran za zamenika komandira- i to su promenili - ali da je neko to ispravio pa sam predložen za k-dira voda u 39...i ppuk me upita a šta bi ti više voleo, i ja rekoh KV.. pa onda neka bude, reče on.. kasnije sam skontao da je u pitanju bila Kuršumlija.. Ah,da , i onaj sam koji je otišao kod jednog puk ( jedan od tih veza i vezica koji je na vrlo visokom položaju) i upitao ga šta se dešava i zašto ja.. A on mi kaže - Pa znate vi šta ste radili tamo sa tom vojskom i tim parama.. Ja sam i taj koji je tada otvorio dušu i OCINKARIO kolegu sa kojim me godinama mešaju i zbog koga su moja vrata svugde zatvorena, samo što imamo isto prezime, radili smo u istom gradu, artiljerci, isti čin, tražili iste garnizone, jurili isto mesto.. Napokon sam prošao makar za tog zamenika ..

p.s.2 - ne, nikada nisam imao službeni stan..
tvoji zivotnu pricu sam cuo , ali sam racunao da je urban legend.nadam se da te je krenulo.Srecno!

Ja sam živa legenda.... :)
Usput objašnjenje sam dobio u vezi tog lika koji je došao u KV pa ubrzo otišao.. Radilo se o nekom vodniku koji je tražio da pređe u neki bataljon VP ( tadašnji 25. ili 52. valjda ) - i tadašnja i željena jedinica su mu bile u BGD ili okolini..greškom je dobio Kraljevo ( 252. ) i preselio se..završio papire, skrasio se.. i posle 2-3 meseca stiglo novo naređenje da je ipak dobio željenu jedinicu...tako da je morao nazad..naravno, sa sve porodicom..I radio je baš ovde gde sada i ja radim..

Comder:
...jel znas da Tanas jos uvek predaje?...legenda od coveka :)...od starih profesora tu su jos i Rade Stojic i onaj lik sto predaje filozofiju..Dragan Nikolic...najjaci profesori!!!

I meni je Tanasiejvic bio razredni - i vaistinu legenda. A dragan nikolic - komunisticki smrad i zentara * nisam mu ime slucajno napisao Malim slovima- POzdrav 20.klasa- javite se ako ima zivih

Comder:
...Nikolic je i dalje ********* i to okorela...ali nije los kao profesor...
Nidzu cenim kao coveka, ne delim njegove ideale ali mi se dopada sto nije promenio kozu nakon silnih promena poput Cede Mlinarevica, za koga je udzbenik bio biblija i `istorija egzaktna nauka` sve dok nije postalo jasno da `postoje indicije da su cetnici do 1944 saradjivali sa partizanima`

Halo Tex , nisi u fazonu i ne raspravljaj o temi o kojoj nista ne znas.
VO-GI je odlicna skola , bio sam XIII klasa , VI odjeljenje. Razredna Jelena Avramovic, malo i Vojvodic Sreten.Rade Stojic (legenda) , Pera Beric , Sisa , Anticka , Maksa , Cili-Vili , Divjak , ...... ne mogu se sjetiti profesorice francuskog ....dobra a puno godina , a tek Milijana ........... i da ne nabrajam dalje . Rado se sjetim svakog momenta iz zivota u Gimnaziji .
Mnogi na ovom forumu (nemaju pojma) kazu da ne bi mogli biti "zatvoreni" , ograniceni i ne znam sta sve ne. Ja , a i ostali iz moje klase smo obisli vise one DRZAVE nego sto mnogi mogli naci na karti.
Sudbina je odredila da u ovom zadnjem ratu mnogi budemo na razlicitim stranama . Ja sam ratni vojni invalid Armije BiH . Ako neko misli da mi je zbog toga mrsko doci u Beograd , vidjeti klasice koji su tu u okolini , pa i razrednu ponekad , grdno se vara.
Ne krijem se iza pseudonima jer sene stidim ni svog obrazovanja nisamog sebe.SENAD - 13 klasa VOGI - 37 klasa VTVA.

.............
U pomenutu gimnaziju su dosli sve sami "vukovci" i "price" da sam se u pocetku pitao sta ja radim tu. Ako zbrojimo one upisane 82 i one koji su dosli do 84 to je cirka 270 ucenika ,. a zavrsilo je oko 180. Sve odlikasi na pocetku.
37. klasa VTVA - nakon tri godine ostaje svaki treci pitomac , od toga iz VOGI, u Zarkovo ne dolazi samo jedan .

Nedavno sam u Bgd bio za vrijeme promocije pitomaca Akademije , nije ko nekad , ali nije mi bilo svejedno.

senad1337:
VO-GI je odlicna skola , bio sam XIII klasa , VI odjeljenje. Razredna Jelena Avramovic, malo i Vojvodic Sreten.Rade Stojic (legenda) , Pera Beric , Sisa , Anticka , Maksa , Cili-Vili , Divjak , ...... ne mogu se sjetiti profesorice francuskog ....dobra a puno godina , a tek Milijana ........... i da ne nabrajam dalje . Rado se sjetim svakog momenta iz zivota u Gimnaziji .
Mnogi na ovom forumu (nemaju pojma) kazu da ne bi mogli biti "zatvoreni" , ograniceni i ne znam sta sve ne. Ja , a i ostali iz moje klase smo obisli vise one DRZAVE nego sto mnogi mogli naci na karti.
Sudbina je odredila da u ovom zadnjem ratu mnogi budemo na razlicitim stranama . Ja sam ratni vojni invalid Armije BiH . Ako neko misli da mi je zbog toga mrsko doci u Beograd , vidjeti klasice koji su tu u okolini , pa i razrednu ponekad , grdno se vara.
Ne krijem se iza pseudonima jer sene stidim ni svog obrazovanja nisamog sebe.SENAD - 13 klasa VOGI - 37 klasa VTVA.

.............
U pomenutu gimnaziju su dosli sve sami "vukovci" i "price" da sam se u pocetku pitao sta ja radim tu. Ako zbrojimo one upisane 82 i one koji su dosli do 84 to je cirka 270 ucenika ,. a zavrsilo je oko 180. Sve odlikasi na pocetku.
37. klasa VTVA - nakon tri godine ostaje svaki treci pitomac , od toga iz VOGI, u Zarkovo ne dolazi samo jedan .

Nedavno sam u Bgd bio za vrijeme promocije pitomaca Akademije , nije ko nekad , ali nije mi bilo svejedno.
puno i mojih klasiga iz VOGI- ja /tada OSVS `B-J` jedno vreme, pa opet VOGI/ je zaglavilo na suprotnim stranama i u ABiH i u ZNG.
Nekako, sa ovima koji su bili u Bosni i imam povremenu komunikaciu, a sa mnogima bih voleo da se vidim.Jedan od klsica, i nekada dobar ortak , je danas komandant bataljona u KZK.Samo ovi iz HR su se distancirali definitivno.

senad1337:

. U pomenutu gimnaziju su dosli sve sami "vukovci" i "price" da sam se u pocetku pitao sta ja radim tu. Ako zbrojimo one upisane 82 i one koji su dosli do 84 to je cirka 270 ucenika ,. a zavrsilo je oko 180. Sve odlikasi na pocetku.

Поздрав за тебе Сенаде.
Ценим то што си у рату био са својима. Хеби га и доста мојих класића је завршило у рату , многи су погинули на различитим странама. Не верујем да било ко кога мрзи, рат је то , па ко преживи.
И ја бих поново уписао гимназију а о академији бих доооообро размислио. Нисам баш најслађе прошао у свим овим балканским с*****ма.

Back