Vojna gimnazija u Beogradu...

ja mislim da ce se javiti nekih 2000 kandidata, od toga pola coravo, pola ima sum na srcu, gluvo, pola ima ocene trojke tako da nas pravih kandidata ce ostati nekih 400-500, s tim sto nekih 20setak imaju dobre veze u personalnoj upravi tako da su nam sanse manje....:) :) ;)

ja mislim da ce se javiti nekih 2000 kandidata, od toga pola coravo, pola ima sum na srcu, gluvo, pola ima ocene trojke tako da nas pravih kandidata ce ostati nekih 400-500, s tim sto nekih 20setak imaju dobre veze u personalnoj upravi tako da su nam sanse manje....:) :) ;)

Не верујем да ће нас бити толико,али и то што кажеш пола ће их отпасти на прегледима и тестовима,а то за везу не верујем да може да помогне,један мој рођак је прошле године покушао да упише сина,а он има свуда везе имао је и овде али му нису помогле јер му је син био стварно лошији ђак.Поздрав свима

20. март 2009 - 21:31

Овог викенда ће група од 50 студената завршних година Војне академије, у пратњи својих старешина и професора, поћи стазама којима су корачали утемељивачи нашег народног лика, Св. Стефан Мироточиви и Св. Сава и други благородни Немањићи. Поклоници ће посетити све саме духовне бисере међу нашим средњевековним манастирима: седмоврату Жичу, царску Студеницу, Градац, Павлицу и Лазарев Крушевац. Царска Лавра света Студеница ће угостити будуће српске официре у којој ће, да ли случајно или не, на празник војничке и хришћанске части, храбре Мученике Севастијске саборно учествовати у Св. Литургији.

Ово је прво у низу поклоничких путовања предвиђених Годишњим програмом сарадње између Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке и Војне академије који је потписан са жељом да се достигну највиши стандарди на пољу права сваког припадника оружаних снага који то по сопственом опредељењу желе да се духовно образују и васпитавају. Слични стандарди су постављени у готово свим модерним армијама света којима тежи и наша Војска.

На самом почетку се показало да је постизање оваквог вида сарадње више него смислено јер студенти и ученици у систему војног школства показују велико интересовање за учешћем у појединим активностима. Викар Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла, Епископ хвостански Г. Атанасије је препознао важност јачања морала и свеукупне личности младића и девојака будућих официра Војске Србије и као председник Катихетског одбора непрестано даје подршку свакој активности која јача саборни (колективни) дух у редовима наше Војске.

извор: сајт СПЦ

Pa nek se iz svake skole jave njih 4, 5...koliko ima skola u srbiji pa izracunaj...:) a ono za vezu je istina, ali ne znaci ti nista vezea ovako, mzoes poznavati koliko hoces generala ako nemas vezu u personalnoj upravi, u kojoj odlucuju o tome ko prolazi a ko ne....

Pa nek se iz svake skole jave njih 4, 5...koliko ima skola u srbiji pa izracunaj...:) a ono za vezu je istina, ali ne znaci ti nista vezea ovako, mzoes poznavati koliko hoces generala ako nemas vezu u personalnoj upravi, u kojoj odlucuju o tome ko prolazi a ko ne....

Добро све то стоји само се не слажем с тобом да се из сваке школе јавља по 3 или 4,нпр из моје школе само ја ћу покушати да упишем.одакле си ти

iz moje skole cetvorica...pa mislim u proseku 4, 5 ucenika....ja sma iz Stare Pazove....negde se javi kao u tvom slucaju jedan a negde i po 10 ucenika...zato sma rekao 4, 5...pricao je to meni kum koji je pilot, zavrsio je i gimnaziju i akademiju sad je u penziji....:)

iz moje skole cetvorica...pa mislim u proseku 4, 5 ucenika....ja sma iz Stare Pazove....negde se javi kao u tvom slucaju jedan a negde i po 10 ucenika...zato sma rekao 4, 5...pricao je to meni kum koji je pilot, zavrsio je i gimnaziju i akademiju sad je u penziji....:)

Какви су по успеху ти из твоје школе и ти какав си ђак.

ja sam popunio sve papire i predao...sad cekam da me pozovu u Sremsku Mitrovicu na lekarski pregled....:)....sve jedno je da li popunis ti ili cale one papire, samo je bitno da potpisete i ti i cale....ili keva.....

Ја пре кад сам раѕговарао са једним капетаном,он ми је рекао да сви долазе у Београд и бораве у интернату 3 дана колко трају лекарски прегледи и тестови

Iz moje skole ce ja i ovaj nix-94. A iz stare jos 2 lika. Konkurs je otvoren do 15. aprila? Mene zajebava razredni, odugovlaci mi predaju papira! 2 000 ljudi je mnogo, 700-800 koji ce stvarno biti konkurencija. Ja sam na polugodistu imao 5 iz vladanja a sada cu imati najverovatnije 4. Oni to nece znati?

verovatno nece znati....iz Stare pazove idemo nas cetvorica....ako se neko jos ne prijavi sad kad bude prezentacija skole....Napisao sam vec negde ranije moj uspeh u skoli mrzi me ponovo...:) prvo ce ici obican pregled (visina, tezina, vid itd.), a kasnije kad se okupimo za onaj pregled onda ce tek da nas pregledaju kako treba...ovaj preliminarni pregled je samo da ne bi tamo na VMA dolazili oni bez prsta, coravi, kljakavi i tako....:)

23. март 2009 - 12:53

Празник Светих Мученика Севастијских торжествено je прослављен у Светосимеоновској Студеници. Свету Литургију је служио високопреподобни архимандрит Тихон уз саслужење више свештеника и ђакона. Уз верни народ Божијој Служби присуствовали су и питомци Војне академије који су овом приликом били гости манастира. Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа хвостанског Г. Атанасија, викара Његове Светости, а на основу Споразума о сарадњи Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке и Војне академије, група заинтересованих питомаца најстарије класе Војне академије упутила се 21. марта 2008. године на поклоничко путовање у немањићке задужбине ибарске долине.

Заједно са питомцима на поклоњење светињама пошли су ђакон Јован Бабић, секретар за односе са Војском, ђакон мр Оливер Суботић, члан Одбора, и ђакон Драган Танасијевић, пуковник Јанко Грандић, заменик начелника 1. студенстког пука, капетан фрегате Светозар Василески, заменик начелника Одсека за цивилно-војну сарадњу и поручник Бранко Николић, командир вода у 1. студенстком пуку.

Поклоници су на пут пошли након одслуженог молебана у храму Светог Архангела Гаврила који се налази недалеко од интерната Војне гимназије. Питомци су прво посетили Врњачку Бању где је прота Жарко Данчић са свештенством угостио поклонике трпезом љубави. Уследио је обилазак манастира Градац. Сестринство манастира заједно са својим духовним оцем уприличило је сусрет са подмлатком наше Војске. Они су се овом приликом боље упознали са мотивима и циљем монашког подвига.

Након укрепљења, током вечери у царској Студеници дошло је до сусрета питомаца Војне академије, братства манастира и студената богословких наука. Скуп је спонтано прерастао у својеврсни академски округли сто на којем се водила здрава размена знања и искустава о темама које су нарочито значајне за припаднике оружаних снага: Православље и рат, војничка и хришћанска част и достојанство, мир и пацифизам и сл. Недељно литургијско славље на простору који су освештали началници српске државе, Цркве и Војске на недвосмислени начин је потврдило да су Св. Симеон и Св. Сава велико и благословено дело учинили за живота. И после 8 векова у свим стубовима које су они поставили и данас свој допринос дају настављачи и хранитељи ове заоставштине. Здрави и зрели млади људи су опредељени да као војници царства и небеског и земаљског несебично чувају ризнице наше народне душе. Након празничне трпезе љубави, игуман студенички архимандрит Тихон је одговарао на многобројна питања која су постављали питомци. Врсни појци, о. Арсеније и Небојша, чланови групе Пирг су својим појањем улепшали ову свечаност.

Пуни утисака поклоници су поподне посетили Жичу. Делегацију од неколико студената и старешина примио је Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Хрисостом. Размењени су утисци о посети питомаца манастирима Жичке епархије.

На крају су поклоници посетили Лазарев град Крушевац и цркву Лазарицу. Старешина храма, прота Драги Вешковац овим поводом је организовао мали концерт који је извео надалеко чувен Лазарички хор. Будући официри нису крили задовољство оним што су видели и слушали. Братсво храма је богатом трпезом испратило ове часне младе људе назад ка престоном граду.

извор: сајт СПЦ

п.с не брините ви ништа само предајте документа ако то желите. НЕЋЕТЕ НИШТА ИЗГУБИТИ. лепо проверите своје психо-физичко здравље, ап и ако не прођете ајде бре ГЛАВУ ГОРЕ, имате 15 година, цео свет је ваш!!!

Back