Taj koji upisuje VA, a ne zeli da bude oficir mora da ima problem u glavi... Zamisli coveka koji zavrsava medicinu, a ne zeli da bude lekar... Slozices se da sa takvima nesto nije u redu...
Da na VA ucis nesto sto nema na trzistu... ili da oficiri trebaju nekom drugom sem Vojsci, ta bi prica imala smisla... Ovako, baciti cetiri godine zivota da bi radila kao prodavacica u butiku... Pa to moze i bez VA

ili mozda i ne moze...
Znam da bivsa vojna lica dobro prolaze u firmama za fizicko tehnicko obezbedjenje... Tamo su trazeni

... Najskolovaniji portiri na svetu... Iskreno, ti koji odu tamo i nisu za bolje... a to je bruka za drzavu i Vojsku...
E sad... jaaaaako mali broj oficira nadje dobar posao van Vojske... To se obicno desava sa logisticarima (informatika, finansije, saobracaj, elektrotehnika...), jer oni mogu da nadju posao u struci... Ostali smerovi mogu samo da nadju neki drugi posao ako imaju pare da plate dug Vojsci i ako znaju nesto da rade... Jer kome treba skolovani oficir artiljerije ili pesadije... Nikom!
Ja sam imao srece pa je moja nova firma platila sve sto sam dugovao Vojsci, a na vreme sam zavrsio civilni fakultet tako da na VA niko nije ni obracao paznju...
Ko zavrsi VA duzan je da odradi u Vojsci dvostruko trajanje, sto znaci 8 ili 10 godina