gost 8170
Veoma poznat
- Poruka
- 10.924
Nemoj da generalizuješ. Možda ćeš ti da pišeš simfonije, proučavaš crne rupe, izvodiš hladnu fuziju i proizvodiš antimateriju (mislim, IQ 150 je IQ 150), ali najveća većina (skoro svi) neće. Prosek je 80 - 120 a ne 140 - 160. Nešto manje od 100 % populacije (bez mene, natuerlich, of course) je nižeg koeficijenta inteligencije. Pored toga, sam IQ neće ništa da uradi, tj. sposobnost brzog vršenja većeg broja kalkulacija istovremeno ne obezbeđuje uspeh.
Većina ljudi je podložna potsvesnim uticajuma tokom dužeg vremenskog perioda. Znanje i mišljenje, ili šta već ono bejaše (vidite kako sam pametan, koristim pluskvamperfekat) nije ni od kakve koristi kada si paralisan, frustriran od strane sistema i društva.
Mogao bi sad i da se organizuje državni udar, ali VBA posmatra...![]()
hteo sam da kazem da kod ljudi visoke inteligencije, sam proces donosenja nekih zakljucaka ima drugaciji tok i drugacije uslove potrebne za donosenje zakljucka, od onih prosecnih. a takvom coveku ne mozes isprati mozak, jer on jednostavno ne moze sve i da hoce da prihvati nesto sto je nebulozno. mozes ga primorati da on fizicki prihvati taj posao ili sta vec, ali ne mozes promeniti njegov nacin razmisljanja. a njegov nacin razmisljanja upravo uslovljava njegova shvatanja - on nikada nece to prihvatiti kao razumno, i uvek ce imati svoju alternativu.