Vojna akademija?

ja nisam ni rekao da bih pravo sa promocije otisao da oslobadjam Kosovo, niti da se ja tu nesto pitam... rekao sam da je posao vojske, da (ukoliko to odluce politicari, kao sto kazes) oruzjem brani zemlju...
da ne idemo vise u off, tema je VA... :rtfm: :zag:

E pa ovako... razmisljam da upisem VA pa mi treba par saveta... Znam da treba disciplina i da je maltene kao u vojsci, ali s obzirom da mi je cale vojno lice znam kako sve to izgleda.. :)
Stvari koje me zanimaju jesu: kakvo je stanje kad zelis da ides kuci, da li mozes uvece da izlazis u grad (mslm jer mora da se trazi neka posebna dozvola ili mozes da izadjes kad ti volja)...? Za sad to... :)
I bilo bi dobro ako znate neku devojku koja je na VA da me povezete sa njom...
Moj email je katarinastrainovic@gmail.com (i na ovu poruku odgovorite na ovaj email zato sto ne posecujem cesto krstaricu.,)
Hvala unapred!!!

E pa ovako... razmisljam da upisem VA pa mi treba par saveta... Znam da treba disciplina i da je maltene kao u vojsci, ali s obzirom da mi je cale vojno lice znam kako sve to izgleda.. :)
Stvari koje me zanimaju jesu: kakvo je stanje kad zelis da ides kuci, da li mozes uvece da izlazis u grad (mslm jer mora da se trazi neka posebna dozvola ili mozes da izadjes kad ti volja)...? Za sad to... :)
I bilo bi dobro ako znate neku devojku koja je na VA da me povezete sa njom...
Moj email je katarinastrainovic@gmail.com (i na ovu poruku odgovorite na ovaj email zato sto ne posecujem cesto krstaricu.,)
Hvala unapred!!!

Haha,maltene kao u vojsci,ne nego jeste kao u vojsci,jer je to ipak VOJNA akademija... :D
za izlaske ti je sig najupućeniji ovde,a što se tiče đevojaka,ima ih koliko oćeš,traži malo po prethodnim stranama... :bye:

poenta je u tome da ti kao vojnik ne treba da razmisljas o tim stvarima - to nije tvoj posao.
tvoj posao je da radis sta ti je receno. ukoliko bi npr Skupstina sutra rekla e znate sta mi se odricemo kosova, ne treba nam vise - ti kao vojnik nemas sta da to prihvatas i ne prihvatas. nisi ti tu da se pitas, niti da preduzimas nesto tim povodom.

Strogo tacno! Reputacija sledi...:super:

Ma nemoj mi reći da je tako, puna su ti usta inteligencije, rezonovanja... a ovde prosipaš da vojnik (oficir) treba da bezpogovorno sluša i poštuje odluke ove ili one vlasti, nece biti. Ti se tebra školuješ da budeš profesionalni vojnik a ne robot na daljinsko upravljanje. Vojska je dužna da brani državu kako od spoljne agresije tako i od unutrašnje (izdajničke). Kao čuvari otadžbine u slučaju izdaje režima i anti-državne politike koju sprovode, vojska izvršava državni udar i kontroliše zemlju dok se prilike ne stabilizuju. Primer : Majski prevrat, zbacivanje kralja Aleksandra Obrenovića (koji je vodio austrofilsku politiku, antisrpsku politiku šire gledano) i proglašenje kralja Petra Karađorđevića, najuspešnijeg vladara Srbije u XX veku.
:bye:

:hahaha::hahaha::rotf::rotf::dash:

ЗАКОН О ВОЈСЦИ

2. Положај и надлежност Војске Србије

Члан 2.

Војска Србије је организована оружана снага која брани земљу од оружаног угрожавања споља и извршава друге мисије и задатке, у складу са Уставом, законом и принципима међународног права који регулишу употребу силе.

Председник Републике или министар одбране, по овлашћењу председника Републике може одлучити да Војска Србије надлежном државном органу, односно организацији, органу аутономних покрајина и органу јединица локалне самоуправе, на њихов захтев, пружи помоћ ради заштите живота и безбедности људи и имовине, заштите животне средине или из других разлога утврђених законом.

Употреба Војске Србије ван граница Републике Србије уређује се законом.

ЗАКОН О ВОЈСЦИ

2. Положај и надлежност Војске Србије

Члан 2.

Војска Србије је организована оружана снага која брани земљу од оружаног угрожавања споља и извршава друге мисије и задатке, у складу са Уставом, законом и принципима међународног права који регулишу употребу силе.

Председник Републике или министар одбране, по овлашћењу председника Републике може одлучити да Војска Србије надлежном државном органу, односно организацији, органу аутономних покрајина и органу јединица локалне самоуправе, на њихов захтев, пружи помоћ ради заштите живота и безбедности људи и имовине, заштите животне средине или из других разлога утврђених законом.

Употреба Војске Србије ван граница Републике Србије уређује се законом.

A kakve ovo veze ima sa akademijom... akademija je valjda namenjena ucenju kao i svaka druga skola samo mnogo strozije... a ne da bi mi na kraju postali specijalne jedinice za odbranu drzave!!! Mslm mozda ja lupam al mi nije jasno :D

Pa pitala sa za zensku osobu zbog saveta, jer sam ja zansko pa cu zensko znati bolje da mi kaze jer nije isto za zene i muskarce.... A ne rece mi za uslove odlaska kuci?? :)
Mislim da je isto za muskarce i zene. Zene imaju posebne prostorije gde je ogranicen pristup licima. Ako dajes ispite i ici ces kuci ali iskreno malo je veza uspevalo kada momak ode na VA, a i naci ces neke stvari druge da radis u bg pa nece ti se ni ici kuci. Bio, prosao naviknes se da i ne ides kuci jel je tebi sada akademija kuca, a kada se vratis kroz 4 godine kuci tamo ce biti neki novi klinci, a ko zna gde ces i ti dobiti sluzbu. Ali ako je tebi najveca preokupacija da dolazis kuci a jos nisi ni krenula onda tu nesto nije ok. Ja ti kazem iskreno i nemoj mi zameriti ako ovo sve zvuci grubo:D

Mislim da je isto za muskarce i zene. Zene imaju posebne prostorije gde je ogranicen pristup licima. Ako dajes ispite i ici ces kuci ali iskreno malo je veza uspevalo kada momak ode na VA, a i naci ces neke stvari druge da radis u bg pa nece ti se ni ici kuci. Bio, prosao naviknes se da i ne ides kuci jel je tebi sada akademija kuca, a kada se vratis kroz 4 godine kuci tamo ce biti neki novi klinci, a ko zna gde ces i ti dobiti sluzbu. Ali ako je tebi najveca preokupacija da dolazis kuci a jos nisi ni krenula onda tu nesto nije ok. Ja ti kazem iskreno i nemoj mi zameriti ako ovo sve zvuci grubo:D

I ja sam joj isto to rekao...

A kakve ovo veze ima sa akademijom... akademija je valjda namenjena ucenju kao i svaka druga skola samo mnogo strozije... a ne da bi mi na kraju postali specijalne jedinice za odbranu drzave!!! Mslm mozda ja lupam al mi nije jasno

evo, o ovome pricam... ljudi misle da je VA obicna skola, posle koje ces da dobijes kancelarijski posao i ceo radni vek provedes u toplom...

"a ne da bi mi postali spec jedinice za ODBRANU DRZAVE"... :dash::dash:

pa zasta ides na va ako ne planiras da branis drzavu, ako to nekad bude bilo potrebno? :whistling:

A kakve ovo veze ima sa akademijom... akademija je valjda namenjena ucenju kao i svaka druga skola samo mnogo strozije... a ne da bi mi na kraju postali specijalne jedinice za odbranu drzave!!! Mslm mozda ja lupam al mi nije jasno :D

Tacno! Akademija je namenjena ucenju (nacelno)... ne bih rekao strozije, pre drugacije (neobicnije)... Ali si promasila cilj totalno... Naravno da VA ne skoluje specijane jedinice, jer je to kasnija razvojna faza i nesto sto nema veze sa skolovanjem vec sa obukom, afinitetima i sposobnostima pojedinca...

Vojna akademija skoluje buduce oficire, svih boja i dezena... Pa u zavisnosti za koji se smer odlucis, takav ces posao i raditi, ali svaki posao u Vojsci ima nacelno svrhu ODBRANA ZEMLJE... ma koliko to tebi sada izgledalo daleko i nejasno... I onaj vojnik sto kuva rucak brani zemlju isto kao i onaj sto sedi u rovu...

Da zakljucim...

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom
I onim brašnom u hlebu

Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem... ako ga ima!

Poslednja izmena:
kakav je odnos prema homoseksualcima u Vojnoj akademiji?

Isti kao i u drzavi... Svi cute i gledaju svoja posla... Niko nikog ne sme da dira i uznemirava... a kad bi poceli da se javno deklarisu verovatno bi bilo problema (ekskomunikacija, anatemisanje i slicno) sto bi rezultiralo svojevoljnim napustanjem VA...

Zbog toga... konzervativno posmatranje sexualnog opredeljenja daje dobre rezultate u vojnoj sredini... Sexualno i politicko opredeljenje je intimna stvar svakog ko nosi uniformu i tako treba i da ostane... :gace:

Moze li neko da mi odgovori :) sig,koliko si ti imao bodova kad si upisao i koliko je bio minimum :) ja imam 36 od uspeha,pa nzm koliko bi mi otprilike bilo dovoljno...i odakle spremate matematiku,i imamo li integrale na prijemnom?da ne davim vise :)

Isti kao i u drzavi... Svi cute i gledaju svoja posla... Niko nikog ne sme da dira i uznemirava... a kad bi poceli da se javno deklarisu verovatno bi bilo problema (ekskomunikacija, anatemisanje i slicno) sto bi rezultiralo svojevoljnim napustanjem VA...

Zbog toga... konzervativno posmatranje sexualnog opredeljenja daje dobre rezultate u vojnoj sredini... Sexualno i politicko opredeljenje je intimna stvar svakog ko nosi uniformu i tako treba i da ostane... :gace:

ok hvala. nisam ja imao nikakvu nameru da se neshto eksponiram. Ja samo volim svoju zemlju i zelim da je zashtitim, kao i ostali sa akademije. Hvala.

Tacno! Akademija je namenjena ucenju (nacelno)... ne bih rekao strozije, pre drugacije (neobicnije)... Ali si promasila cilj totalno... Naravno da VA ne skoluje specijane jedinice, jer je to kasnija razvojna faza i nesto sto nema veze sa skolovanjem vec sa obukom, afinitetima i sposobnostima pojedinca...

Vojna akademija skoluje buduce oficire, svih boja i dezena... Pa u zavisnosti za koji se smer odlucis, takav ces posao i raditi, ali svaki posao u Vojsci ima nacelno svrhu ODBRANA ZEMLJE... ma koliko to tebi sada izgledalo daleko i nejasno... I onaj vojnik sto kuva rucak brani zemlju isto kao i onaj sto sedi u rovu...

Da zakljucim...

Domovina se brani rekom
I ribom u vodi
I visokom tankom smrekom
Što raste u slobodi

Domovina se brani cvetom
I pčelom na cvetu
Makom i suncokretom
I pticom u letu

Domovina se brani knjigom
I pesmom o nebu
Sestrinom suzom majčinom brigom