Vojna akademija?

Nemoj da generalizuješ. Možda ćeš ti da pišeš simfonije, proučavaš crne rupe, izvodiš hladnu fuziju i proizvodiš antimateriju (mislim, IQ 150 je IQ 150), ali najveća većina (skoro svi) neće. Prosek je 80 - 120 a ne 140 - 160. Nešto manje od 100 % populacije (bez mene, natuerlich, of course :D) je nižeg koeficijenta inteligencije. Pored toga, sam IQ neće ništa da uradi, tj. sposobnost brzog vršenja većeg broja kalkulacija istovremeno ne obezbeđuje uspeh.
Većina ljudi je podložna potsvesnim uticajuma tokom dužeg vremenskog perioda. Znanje i mišljenje, ili šta već ono bejaše (vidite kako sam pametan, koristim pluskvamperfekat) nije ni od kakve koristi kada si paralisan, frustriran od strane sistema i društva.

Mogao bi sad i da se organizuje državni udar, ali VBA posmatra...:cool:

hteo sam da kazem da kod ljudi visoke inteligencije, sam proces donosenja nekih zakljucaka ima drugaciji tok i drugacije uslove potrebne za donosenje zakljucka, od onih prosecnih. a takvom coveku ne mozes isprati mozak, jer on jednostavno ne moze sve i da hoce da prihvati nesto sto je nebulozno. mozes ga primorati da on fizicki prihvati taj posao ili sta vec, ali ne mozes promeniti njegov nacin razmisljanja. a njegov nacin razmisljanja upravo uslovljava njegova shvatanja - on nikada nece to prihvatiti kao razumno, i uvek ce imati svoju alternativu.

Опа, види га колега Сигничр! 'Де си бре човече, што не свратиш мало на пићАнце на Аутомобилизму?:pivce:

Елем, имам једно питање око уписа. Наиме, мој кум се много зеза са факсом - ништ' не ради, мрси муда, не занима га то што студира... Причали смо нешто око ВА, па сам мислио да га наговорим да се пријави на конкурс, мало зезања ради (пошто је тотални фрик што се тиче физичких способности) а мало и из разлога што би га то можда заинтересовало па би престао да смара цело друштво са ке*ањем о смислу живота и зашто ми уопште студирамо (после изношења његових мисли остане нам само да се са крова преселимо у бирцуз и утапамо тугу у вињаку и Томи). Међутим ,не лези враже, на конкурс се могу пријавити само рођени 1989. и касније, а кум је 1988. Да ли постоји начин да се некако ипак пријави, иако је годину дана старији?

Опа, види га колега Сигничр! 'Де си бре човече, што не свратиш мало на пићАнце на Аутомобилизму?:pivce:

Елем, имам једно питање око уписа. Наиме, мој кум се много зеза са факсом - ништ' не ради, мрси муда, не занима га то што студира... Причали смо нешто око ВА, па сам мислио да га наговорим да се пријави на конкурс, мало зезања ради (пошто је тотални фрик што се тиче физичких способности) а мало и из разлога што би га то можда заинтересовало па би престао да смара цело друштво са ке*ањем о смислу живота и зашто ми уопште студирамо (после изношења његових мисли остане нам само да се са крова преселимо у бирцуз и утапамо тугу у вињаку и Томи). Међутим ,не лези враже, на конкурс се могу пријавити само рођени 1989. и касније, а кум је 1988. Да ли постоји начин да се некако ипак пријави, иако је годину дана старији?

Е, кум ти је стварно...убио се за академију. Па, тај би побегао главом без обзира још у току прегледа, а начуо сам нешто да ће ове године правити велику тријажу пре него што позову пријављене. Пропалитете неће ни звати на прегледе.

Е, кум ти је стварно...убио се за академију. Па, тај би побегао главом без обзира још у току прегледа, а начуо сам нешто да ће ове године правити велику тријажу пре него што позову пријављене. Пропалитете неће ни звати на прегледе.

Pa hvala Bogu da propalitete nece zvati :D

prezentacija VA od pre par dana me je bas zainteresovala, cak sam se i premisljala oko svog prvobitno izabranog faxa... a sad, sad citam ovde svasta nesto i ne znam sta da mislim ili radim...?! toliko odlucne 'dece'... moze mala pomoc tj vasa misljenja?
matematiku jos nisam pocela da spremam, iako sam 4,90 i imam 5 im mat, razredni mi je prof matematike, pa se pitam koliko je uopste i znam ( primer zadataka koji sam videla na sajtu VA su mi onako, srednje zalosno, ni teski ni lagani)... uostalom da li postoji neka zbirka iz koje se sprema prijemni? ...
a sto se tice fizicke spremnosti, ni to nista specijalno, mada se bavim odbojkom i treniram 4 puta nedeljno...

Postoji zbirka, ako imas mail ili msn, ja cu ti poslati......

hteo sam da kazem da kod ljudi visoke inteligencije, sam proces donosenja nekih zakljucaka ima drugaciji tok i drugacije uslove potrebne za donosenje zakljucka, od onih prosecnih. a takvom coveku ne mozes isprati mozak, jer on jednostavno ne moze sve i da hoce da prihvati nesto sto je nebulozno. mozes ga primorati da on fizicki prihvati taj posao ili sta vec, ali ne mozes promeniti njegov nacin razmisljanja. a njegov nacin razmisljanja upravo uslovljava njegova shvatanja - on nikada nece to prihvatiti kao razumno, i uvek ce imati svoju alternativu.
Sve to stoji i srećan sam što je tako. Ali, koliki procenat vojske je natprosečno inteligentno? Ako je kao u General Population, trebalo bi da bude 25 %, ali sa preko 133 (Bine) / 148 (Katel) je oko 2%. Ako ti je IQ 150 (Bine) onda si u grupi od manje od 0,1 %. Hoću da kažem da treba kao uzorak uzeti prosečnu osobu (50 % populacije), sa 90 - 110.
Nego, ovo su prazne priče. Jesi li gledao možda dokumentarni film Zeitgeist?
http://www.zeitgeistmovie.com
Kad nađeš 2 x 2 sata (1. i 2. deo), obavezno ga odgledaj. Preporučujem ga svakome 100.01 %.

Ima i neka tema ovde o njemu: http://forum.krstarica.com/threads/309077

Poslednja izmena:
Sve to stoji i srećan sam što je tako. Ali, koliki procenat vojske je natprosečno inteligentno? Ako je kao u General Population, trebalo bi da bude 25 %, ali sa preko 133 (Bine) / 148 (Katel) je oko 2%. Ako ti je IQ 150 (Bine) onda si u grupi od manje od 0,1 %. Hoću da kažem da treba kao uzorak uzeti prosečnu osobu (50 % populacije), sa 90 - 110.
Nego, ovo su prazne priče. Jesi li gledao možda dokumentarni film Zeitgeist?
http://www.zeitgeistmovie.com/
Kad nađeš 2 x 2 sata (1. i 2. deo), obavezno ga odgledaj. Preporučujem ga svakome 100.01 %.

Ima i neka tema ovde o njemu: http://forum.krstarica.com/threads/309077

nista u vojsci nema vise natprosecno inteligentnih nego na ulici.
u vojsci se u potpunosti odrazava prosek stanovnistva, imas i ovih i onih.
a ta prosecna osoba ce biti isto toliko podlozna "ispiranju" koliko je to i inace kod kuce gledajuci televiziju i slusajuci bljuvotine sa nase politicke scene.

p.s. najjace su mi one patriJote, sto su dosli na akademiju pa sad prosipaju price aa ja se vracam na kosovo a dza bu... :roll:

ne znam dal mislimo na isto, al po meni onaj ko se odrekao Kosova nema sta da trazi na akademiji... da ne bude zabune, ne pozivam na rat preko tastature, ali to sto se neki nadaju da zavrse VA i da se uvale u MO i lade jaja ceo zivot, a ako se zapuca brze bolje pobegnu, je odvratno...

ne znam dal mislimo na isto, al po meni onaj ko se odrekao Kosova nema sta da trazi na akademiji... da ne bude zabune, ne pozivam na rat preko tastature, ali to sto se neki nadaju da zavrse VA i da se uvale u MO i lade jaja ceo zivot, a ako se zapuca brze bolje pobegnu, je odvratno...

poenta je u tome da ti kao vojnik ne treba da razmisljas o tim stvarima - to nije tvoj posao.
tvoj posao je da radis sta ti je receno. ukoliko bi npr Skupstina sutra rekla e znate sta mi se odricemo kosova, ne treba nam vise - ti kao vojnik nemas sta da to prihvatas i ne prihvatas. nisi ti tu da se pitas, niti da preduzimas nesto tim povodom.

Govorite da puno njih pada na psiho-testu. Da li moras biti potpuni tukac da padnes na tom testu ili je to zaista toliko tesko?
Neka na ovo pitanje odgovore oni koji stvarno znaju, a ne nagadjaju:per:

I sigurno ne bi napustio skolovanje ako sam vec na teretu drzave. Znate kako se kaze "Ne seci granu na kojoj sedis".

poenta je u tome da ti kao vojnik ne treba da razmisljas o tim stvarima - to nije tvoj posao.
tvoj posao je da radis sta ti je receno. ukoliko bi npr Skupstina sutra rekla e znate sta mi se odricemo kosova, ne treba nam vise - ti kao vojnik nemas sta da to prihvatas i ne prihvatas. nisi ti tu da se pitas, niti da preduzimas nesto tim povodom.

Ma nemoj mi reći da je tako, puna su ti usta inteligencije, rezonovanja... a ovde prosipaš da vojnik (oficir) treba da bezpogovorno sluša i poštuje odluke ove ili one vlasti, nece biti. Ti se tebra školuješ da budeš profesionalni vojnik a ne robot na daljinsko upravljanje. Vojska je dužna da brani državu kako od spoljne agresije tako i od unutrašnje (izdajničke). Kao čuvari otadžbine u slučaju izdaje režima i anti-državne politike koju sprovode, vojska izvršava državni udar i kontroliše zemlju dok se prilike ne stabilizuju. Primer : Majski prevrat, zbacivanje kralja Aleksandra Obrenovića (koji je vodio austrofilsku politiku, antisrpsku politiku šire gledano) i proglašenje kralja Petra Karađorđevića, najuspešnijeg vladara Srbije u XX veku.
:bye:

poenta je u tome da ti kao vojnik ne treba da razmisljas o tim stvarima - to nije tvoj posao

posao vojnika je da oruzijem brani zemlju... ima ko ce da je brani diplomatijom, kroz sport, ili umetnoscu, a posao vojske zna se sta je... i svako ko razmislja o upisu VA treba da razmislja i o mogucnosti da se nadje u ratu, iako verujem da vecina kandidata uopste ne vidi sebe u toj situaciji, nego im akademija deluje kul, pa zato upisuju... :whistling:

Ma nemoj mi reći da je tako, puna su ti usta inteligencije, rezonovanja... a ovde prosipaš da vojnik (oficir) treba da bezpogovorno sluša i poštuje odluke ove ili one vlasti, nece biti. Ti se tebra školuješ da budeš profesionalni vojnik a ne robot na daljinsko upravljanje. Vojska je dužna da brani državu kako od spoljne agresije tako i od unutrašnje (izdajničke). Kao čuvari otadžbine u slučaju izdaje režima i anti-državne politike koju sprovode, vojska izvršava državni udar i kontroliše zemlju dok se prilike ne stabilizuju. Primer : Majski prevrat, zbacivanje kralja Aleksandra Obrenovića (koji je vodio austrofilsku politiku, antisrpsku politiku šire gledano) i proglašenje kralja Petra Karađorđevića, najuspešnijeg vladara Srbije u XX veku.
:bye:
eee dete...
i ukoliko ne nameravas da slusas sta ti se kaze, idi sto dalje od vojske. pametovanje zadrzavaj za sebe. na sta bi vojska licila kada bi svako radio sta ON misli da je najbolje? a sto se tice odbrane drzave to se ne radi tako sto neka skupina ljudi resi da pretrci granicu a ti kao vojnik imas prirodnu duznost da se brze bolje pojavis na tom mestu, vec se to radi organizovano i ima ko ce da odredi gde ce ko biti i sta ce raditi.
a izdaja rezima i antidrzavna politika su izuzetno diskutabilne stvari, i drzavni udar nije legalan samo sto logicno oni koji su ga izvrsili nece sami sebe goniti za to. nije tvoj posao kao vojnika da procenjujes da li je politika ovakva ili onakva. ako ti ne mozes da predjes preko toga, nisi za vojsku.

posao vojnika je da oruzijem brani zemlju... ima ko ce da je brani diplomatijom, kroz sport, ili umetnoscu, a posao vojske zna se sta je... i svako ko razmislja o upisu VA treba da razmislja i o mogucnosti da se nadje u ratu, iako verujem da vecina kandidata uopste ne vidi sebe u toj situaciji, nego im akademija deluje kul, pa zato upisuju... :whistling:

sada Ti Mene uci sta je posao vojnika :hahaha:
jel ti znas koje su misije vojske? zadaci? ucio strategiju nacionalne odbrane? strategiju nacionalne bezbednosti?
ne lupetaj molim te.
posao Vojske je izmedju ostalog da stvori uslove u kojima ce vlast njene zemlje doneti[nametnuti] politicko resenje tog sukoba.

prestanite da gledate na vojnika kao maskiranog i naoruzanog Navijaca...

p.s. "ORUZIJEM" ?

Ajde momci molim vas, ne pravite se mnogo pametni, nego ovde pisite nesto normalno....a ne da mi vi prosipate sta je Vojska i koji su zadaci vojnika i sta sve moze da nas zadesi kada zavrsimo VA.....svi dobro znamo kakav je to posao.......nego predjite vi na neke normalne teme, pa da pisemo ko ljudi.....

a na koji nacin ce vojska stvoriti te uslove, ako ne silom?

ps. sta se loze ovde svi na pravopis, cim neko napise pogresno 1 rec, odma se bolduje, citira... sta je ovo, forum na netu ili SANU?

ne obavezno silom, a ukoliko situacija nalaze onda da i silom,
ali o upotrebi te iste sile ne odlucuje Vojska vec ti isti politicari, tj Predsednik republike. ne pitas se ti tu baco moj nista, ni ti ni nacelnik generalstaba. vojska ne dejstvuje po sopstvenom nahodjenju. ona je instrument onih na vlasti.

Back