Vojna akademija?

mislim da nije velik broj ljudi koji ode odatle. a zasto su napisali 8 godina,
pa zato sto kada odtaljigas te 4 mucke godine na akademiji, ne mozes tek tako lako da ih skines sa grbace.
a dok prodje 8 godina, onda ti se zbog starosti vec smanjuje sansa za drugim zaposlenjem, a za tih 8 godina se ocekuje da ti otupi revolucionarni potencijal, pa kada to prodje onda vise i neces imati ni volje ni snage za nekom velikom promenom.

Idemo sledeca tema uzmemo na primer vojnog gimnazijalca koji je zavrsio VA i sada svi znate mars na drinu. Ta kompozicija se izvodi kao jedna od koracnica u vojsci. Vojni gimnazijalci su ranije uz tu koracnicu prolazili na svecanim defileima jednom godisne a na akademiji 3 puta godisne sa time da se to uvezbava bar 20 dana i to sa par prolaza dnevno oko 5 mislim. Dobijemo mozda neku racunicu da je lice proslo uz tu koracnicu pored bine neka bude 1000 puta. Prilkom prolaza je bitno pogoditi da se zvuk bubnja cuje prilikom spustanja leve noge da bi cela jedinica koja ide uz koracnicu hodala ravnomerno i u istom ritmu. Da li mislite da danas kada to lice cuje mars na drinu prilikom hoda iako nije nikakav defile pocne da kako kazu hvata bubanj pod levu nogu.:per:
Evo ima nesto interesantno pa svratite na VA mozda je neko video a mozda i nije
У периоду од 27. фебруара до 27. марта 2010. године, Војна академија ће сваке суботе организовати акцију ''Отворена врата'' када ће омогућити свим заинтересованима за упис у ВА давање информација у вези са пријемом кадета у школску 2010/2011. години.

Hm, zanimljivo pitanje, ja znam jednog lika koji je bio najbolji student u klasi, vrlo cesto je dobijao prekomandu, i to po nekim zabitima, i on se iznervirao i napustio vojsku, sada radi u nekoj banci, i placa vojsci troskove. Broj je poprilicno veliki, bas iz takvih razloga, jos ako tome dodamo maltretiranje od strane raznih matorih komunistickih oficira.... Inace, mislim da piloti najvise napustaju vojsku, posle isteka roka iz ugovora, relativno lako mogu da dodju do posla u velikim kompanijama, uz to jos 5-6 puta veca plata....

Poslednja izmena:
O ovome sam pricao
promocija-08.jpg

Blago drzavi sa ovakvom omladinom... Da je bilo koji narod u istoriji tako razmislja do sada ga sigurno ne bi bilo... Pojedinac tako moze da razmislja, jer je Srbija slobodna zemlja... samo sto nikako nije logicno da takav zeli da bude oficir te zemlje... Postavlja se logicno pitanje: KOJI JE MOTIV I DA LI JE ISPRAVAN?

Savet... to sto si sa nama podelio reci i psihologu kad budes bio na prijemnom... pa neka on odluci da li si za VA ;)

Onaj ko misli da je ovo najtezi period srpske istorije neka procita neku knjigu iz istorije nije gre'ota... Evo na primer...

- Васиљ Поповић - Европа и Српско питање у периоду ослобођења 1804-1918,
- Бранко Петронијевић - Историја Југославије

Pozdrav svima :)
Zašto sve mora da bude logično,što se tiče našeg sistema,više od pola nije logično...
Ja pričam kako jeste,kako je realno stanje,a ti ako misliš da je drugačije,da će nas lupam 500 nešto bitno izmeniti,onda se ti čoveče,samo zavaravaš...al kao što si reko ovo je slobodna zemlja i svako ima pravo na svoje mišljenje,ti misli šta ti oćeš ja ću misliti šta ja oću,kraj....
a što se tiče motiva,ako misliš na to zašto oću da upišem VA,zato što:mi se jedino ta profesija sviđa,i jedino bi to radio u životu,eventualno policija,zato što mi je pola familije vojno lice,zato što je ovo jedini siguran i relativno dobro plaćen posao u Srbiji,itd itd...

Hm, zanimljivo pitanje, ja znam jednog lika koji je bio najbolji student u klasi, vrlo cesto je dobijao prekomandu, i to po nekim zabitima, i on se iznervirao i napustio akademiju, sada radi u nekoj banci, i placa vojsci troskove. Broj je poprilicno veliki, bas iz takvih razloga, jos ako tome dodamo maltretiranje od strane raznih matorih komunistickih oficira.... Inace, mislim da piloti najvise napustaju vojsku, posle isteka roka iz ugovora, relativno lako mogu da dodju do posla u velikim kompanijama, uz to jos 5-6 puta veca plata....

kako to mislis dobijao prekomandu pa napustio akademiju :confused:
mislis napustio Vojsku?

Zašto sve mora da bude logično,što se tiče našeg sistema,više od pola nije logično...
Ja pričam kako jeste,kako je realno stanje,a ti ako misliš da je drugačije,da će nas lupam 500 nešto bitno izmeniti,onda se ti čoveče,samo zavaravaš...al kao što si reko ovo je slobodna zemlja i svako ima pravo na svoje mišljenje,ti misli šta ti oćeš ja ću misliti šta ja oću,kraj....
a što se tiče motiva,ako misliš na to zašto oću da upišem VA,zato što:mi se jedino ta profesija sviđa,i jedino bi to radio u životu,eventualno policija,zato što mi je pola familije vojno lice,zato što je ovo jedini siguran i relativno dobro plaćen posao u Srbiji,itd itd...

Svaki komentar je suvisan :dash:

Svaki komentar je suvisan :dash:

Šta si sad ti kao nešto podebljao reči koje sam napiso gramatički nepravilno,misliš ja sam polupismen,ili si bukvalista,šta....? Ako ti je već toliko stalo do gramatike,što ne koristiš slova kao što su:š,ž,đ,č,ć nego pišeš s(h),z(h),dj,c(h),c (tj)...?
To je kao prvo a kao drugo,nije da su komentari suvisni,nego ti nemaš više šta da kažeš,jer si i sam uvideo da sam donekle u pravu,pa si se smorio,nije sramota priznati...

Šta si sad ti kao nešto podebljao reči koje sam napiso gramatički nepravilno,misliš ja sam polupismen,ili si bukvalista,šta....? Ako ti je već toliko stalo do gramatike,što ne koristiš slova kao što su:š,ž,đ,č,ć nego pišeš s(h),z(h),dj,c(h),c (tj)...?
To je kao prvo a kao drugo,nije da su komentari suvisni,nego ti nemaš više šta da kažeš,jer si i sam uvideo da sam donekle u pravu,pa si se smorio,nije sramota priznati...

Jesi maleni... U pravu si... 'Ajde sad idi... radimo... :ovca:

Planira li neko da ide na ovo?
У периоду од 27. фебруара до 27. марта 2010. године, Војна академија ће сваке суботе организовати акцију ''Отворена врата'' када ће омогућити свим заинтересованима за упис у ВА давање информација у вези са пријемом кадета у школску 2010/2011. години.

htedoh i ja da izjavim nesto za dnevnik, u vezi tog ispiranja mozga u vojsci.
kao individua/intelektualac/genije i slicno, takodje smatram da je nemoguce da se nekome ispere mozak u vojsci. moze jedino da dodje vec tako indoktrinisan i ogranicen, ali ako je neko covek sirokih shvatanja i sirokih vidika, ne znam sta treba da mu urade da bi napravili od njega debila.
generalno ja ne verujem u ispiranje mozga bilo kakvim sredstvima i bilo gde (mozda na golom otoku mada opet...). sto kaze panta, stav mi nikada ne mogu oduzeti tako da ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi meni, ili nekome kao ja, neko promenio misljenje...

Nemoj da generalizuješ. Možda ćeš ti da pišeš simfonije, proučavaš crne rupe, izvodiš hladnu fuziju i proizvodiš antimateriju (mislim, IQ 150 je IQ 150), ali najveća većina (skoro svi) neće. Prosek je 80 - 120 a ne 140 - 160. Nešto manje od 100 % populacije (bez mene, natuerlich, of course :D) je nižeg koeficijenta inteligencije. Pored toga, sam IQ neće ništa da uradi, tj. sposobnost brzog vršenja većeg broja kalkulacija istovremeno ne obezbeđuje uspeh.
Većina ljudi je podložna potsvesnim uticajuma tokom dužeg vremenskog perioda. Znanje i mišljenje, ili šta već ono bejaše (vidite kako sam pametan, koristim pluskvamperfekat) nije ni od kakve koristi kada si paralisan, frustriran od strane sistema i društva.

Mogao bi sad i da se organizuje državni udar, ali VBA posmatra...:cool:

Poslednja izmena:
Nemoj da generalizuješ. Možda ćeš ti da pišeš simfonije, proučavaš crne rupe, izvodiš hladnu fuziju i proizvodiš antimateriju (mislim, IQ 150 je IQ 150), ali najveća većina (skoro svi) neće. Prosek je 80 - 120 a ne 140 - 160. Nešto manje od 100 % populacije (bez mene, natuerlich, of course) je nižeg koeficijenta inteligencije. Pored toga, sam IQ neće ništa da uradi, tj. sposobnost brzog vršenja većeg broja kalkulacija istovremeno ne obezbeđuje uspeh.
Većina ljudi je podložna potsvesnim uticajuma tokom dužeg vremenskog perioda. Znanje i mišljenje, ili šta već ono bejaše (vidite kako sam pametan, koristim pluskvamperfekat) nije ni od kakve koristi kada si paralisan, frustriran od strane sistema i društva.

Mogao bi sad i da se organizuje državni udar, ali VBA posmatra...:cool:

Slazem se, dok se nesto ne preduzme ne moze sam IQ garantovati uspeh. Ali samo ako ostanes cist u glavi uspeces i da se otrgnes tim uticajima, iako su dugorocni (4 god. 'ispiranja mozga' nije malo)
Jesi ti pametan, samo sto to nije pluskvamperfekat, vec imperfekat ;)

prezentacija VA od pre par dana me je bas zainteresovala, cak sam se i premisljala oko svog prvobitno izabranog faxa... a sad, sad citam ovde svasta nesto i ne znam sta da mislim ili radim...?! toliko odlucne 'dece'... moze mala pomoc tj vasa misljenja?
matematiku jos nisam pocela da spremam, iako sam 4,90 i imam 5 im mat, razredni mi je prof matematike, pa se pitam koliko je uopste i znam ( primer zadataka koji sam videla na sajtu VA su mi onako, srednje zalosno, ni teski ni lagani)... uostalom da li postoji neka zbirka iz koje se sprema prijemni? ...
a sto se tice fizicke spremnosti, ni to nista specijalno, mada se bavim odbojkom i treniram 4 puta nedeljno...

Back