Vojna akademija?

galebe brate ne loži se toliko...ja sam prvog keca u životu dobio u drugom razredu osnovne iz matematike,jer sam zaboravio da kažem roditeljima,ništa nisam vežbo i eto...i ŠTA SAD JA NE MOGU DA IDEM NA VA?! daj molim te,iskuliraj... ko si ti da ove postavljaš neke difolte,uvek je bilo izuzetaka i uvek će ih biti... svako ima šansu,i ko prođe na prijemnom,60% šanse ima da će je i završiti,a ostalih 40% mu zavisi od količine RRD-a... ;);)

Brate... javi se bratu Galebu kad dodjes na VA brate... pa ces videti brate ko je on da postavlja defaulte brate... Kad ti brate budes postigao ono sto je on postigao na toj sugavoj Akademiji onda se javi brate... a posto su ti male sanse brate, onda bolje ti nemoj da se lozis toliko!

For the record... Galebova klasa je bila najbolja klasa u istoriji Vojne akademije... Zavrsila je sa ukupnim prosekom 8,86 na kraju skolovanja... Od njih 18 koliko je upisalo, zavrsilo je 15... Svih 18 su bili odlicni djaci u srednjoj skoli... Od trojice koji su otpali zbog zdravstvenih problema dvojica su zavrsila civilne fakultete, a jedan je pokojni... Od petnaest koji su zavrsili petorica su magistrirali na ozbiljnim civilnim fakultetima i priblizavaju se doktorskoj tituli.

Na zalost firma nije znala da prepozna te vrednosti tako da jedan po jedan lagano odlazi iz nje...

Bilo bi lepo da za cetiri godine neko od vas ovde podvuce crtu svoje klase... pa da vidimo na cemu smo...

Veliki pozdrav... BRATE:super:

Mozda si zaboravio da si bio 5,00 u Gimanziji i da is zavrsio dva fakulteta sa prosekom preko DEVET!!!

Verovatno zato i nisi imao potrebe da bilo gde pravis frku... i verovatno si zato danas na drugom kraju sveta! :bye:

Galebe "brate"... nemoj da se lozis!

Vojnu akademiju moze da zavrsi svako ko ima dve ruke i dve noge... za ozbiljan civilni fax treba i procitati neku knjigu, ali ni to nije nemoguce...

Ko zna zna... ko ne zna radi na VA!!! :hahaha:

Poslednja izmena:
Na zalost firma nije znala da prepozna te vrednosti tako da jedan po jedan lagano odlazi iz nje...
Ova recenica je istinita.
Momci galeb i panta su delom u pravu, ali nemojte zaboraviti da prvi ima 8 godina a drugi 5 ili vise godina vojne skole da su osetili sistem i da je na njih sistem uticao ( ne znam pravu rec mozda programirao ) da misle na neki drugi nacin kao u nekoj sekti. Kada se budis postrojavas, obracas, nosis istu odecu i postujes pravila firme ona te izmeni gledas svet nekako drugacije. Mozda mozes da kazes ej ovo je ovako kada razmisljas svesno, ali podsvest ti govori nesto drugo. Zasto svi kadeti zive na VA sto ne studiraju od kuce. Kada prodje 4 godine dodju i nauce sta je smotra i sve ostalo izvrse gadjanja i to je to. E tada ne bi bili to sto su sada stalno u firmi i sve za firmu ona im postaje dom od 19. godine do 23. godine kada covek prolazi kroz deo svog mentalnog sazrevanja. E sada kod nekog se sve to primi vise a kod nekog manje. Tako ja mislim mozda lici na neki SF scenario ali mozda tu ima malo istine:per:

For the record... Galebova klasa je bila najbolja klasa u istoriji Vojne akademije... Zavrsila je sa ukupnim prosekom 8,86 na kraju skolovanja... Od njih 18 koliko je upisalo, zavrsilo je 15... Svih 18 su bili odlicni djaci u srednjoj skoli... Od trojice koji su otpali zbog zdravstvenih problema dvojica su zavrsila civilne fakultete, a jedan je pokojni... Od petnaest koji su zavrsili petorica su magistrirali na ozbiljnim civilnim fakultetima i priblizavaju se doktorskoj tituli.

Bilo bi lepo da za cetiri godine neko od vas ovde podvuce crtu svoje klase... pa da vidimo na cemu smo...

Za svaku pohvalu!!! Mnogo lepo :klap::klap::klap: Respect ;)

Реци ми друже како су људи пролазили на физичком тесту ? Које су биле просечне оцене ? Мислим, има ли шансе неко са двојкама на физичком тесту да прође ?

И чекај, тај лик коме је ћале официр, је само блејао поред и као добио 5 ? !

ocene su bile sarene, ne secam se tacno... ima sanse i sa dvojkama, al onda moras matematiku da uradis bas dobro...

taj lik je poceo da trci s nama, i na pola stao jer nije mogao vise, i umesto da dobije -30 bodova, on je dobio maximalnih 100... ne znam da li je na kraju upisao va ili ne, jer sam pre njega zavrsio poslednji razgovor sa psihologom koji mi je rekao da nisam prosao...

u redu je sto se galeb i panta zalazu za postenje, i govore protiv korupcije, naravno da svako normalan treba tako da razmislja, ali opet, sta da sam ja odradio prijemni bolje od tog decka, a da nisam primljen zbog njegove veze? neko je trcao mesecima da bi imao sto vise bodova, a on je dosao, prosetao se, i dobio 100 bodova...
znajuci da se takve stvari desavaju, normalno je da svako razmislja kako da nadje neku vezu...
:whistling:

Brate... javi se bratu Galebu kad dodjes na VA brate... pa ces videti brate ko je on da postavlja defaulte brate... Kad ti brate budes postigao ono sto je on postigao na toj sugavoj Akademiji onda se javi brate... a posto su ti male sanse brate, onda bolje ti nemoj da se lozis toliko!

Ja nisam osporavao njegova postignuća,brate,samo sam govorio da je malo preterao što se tiče mogućnosti upisivanja i završavanja VA,brate....
Bilo bi lepo,naravno,ALI takvih kao što je bilo,više nikad neće biti,ili ih i ima,ali su već u inostranstvu,ili ih ne interesuje VA nimalo,tako da mi(oni) popravljamo neki status i standard VA i VS,jako su male šanse... i čisto sumnjam da ćemo nešto pozitivno uraditi za državu,možda ovako površno,al u dubini,ona sve više i više tone...al nećemo mi sad o dubini... :D
Ćao BRATE!! :bye:

poz svima, nov sam na forumu

ne moze niko da kaze da veza ne igra nikakvu ulogu, prosle godine sam bio na prijemnom za VA (nisam prosao) i znam sta su sve radili tamo...
npr kad smo trcali 2400m, jedan decko je stao negde na pola, jednostavno nije mogao vise... kasnije kad su nam citali rezultate sa fizickih testova kaze covek:
"Petar Petrovic, trcanje 2400m, 9:00min, 100poena..." inace tom liku je cale oficir, i dok smo mi trcali on je pricao sa nekim kolegama...
ja sam licno protiv toga, al i to se desava...:per:

Iz kog si regiona? Bila je slicna situacija i kada sam ja bio, ja jedini trcao ispod 9 i cujem posle da nas ima dvojica::rtfm::D:D
Inace, ja sam tog lika ostavio za vise od 400m, i njegovo vreme na kraju je bilo oko 12 min.
Sto se tice izjave da niste ozenjeni/udate mozete da kupite formular koji se zove "izjava dva svedoka", u dva primerka, popunite je i povedete dva punoletna druga/drugarice u opstinu/mesnu zajednicu i overite.

Poslednja izmena:
Ja nisam osporavao njegova postignuća,brate,samo sam govorio da je malo preterao što se tiče mogućnosti upisivanja i završavanja VA,brate....
Bilo bi lepo,naravno,ALI takvih kao što je bilo,više nikad neće biti,ili ih i ima,ali su već u inostranstvu,ili ih ne interesuje VA nimalo,tako da mi(oni) popravljamo neki status i standard VA i VS,jako su male šanse... i čisto sumnjam da ćemo nešto pozitivno uraditi za državu,možda ovako površno,al u dubini,ona sve više i više tone...al nećemo mi sad o dubini... :D
Ćao BRATE!! :bye:

Blago drzavi sa ovakvom omladinom... Da je bilo koji narod u istoriji tako razmislja do sada ga sigurno ne bi bilo... Pojedinac tako moze da razmislja, jer je Srbija slobodna zemlja... samo sto nikako nije logicno da takav zeli da bude oficir te zemlje... Postavlja se logicno pitanje: KOJI JE MOTIV I DA LI JE ISPRAVAN?

Savet... to sto si sa nama podelio reci i psihologu kad budes bio na prijemnom... pa neka on odluci da li si za VA ;)

Onaj ko misli da je ovo najtezi period srpske istorije neka procita neku knjigu iz istorije nije gre'ota... Evo na primer...

- Васиљ Поповић - Европа и Српско питање у периоду ослобођења 1804-1918,
- Бранко Петронијевић - Историја Југославије

Pozdrav svima :)

MA ljudi, izjavu otkucate sami....ja sam vec poslao nekim likovima....kome treba neka se javi....to ne treba da overavas u sudu, nego se samo potpises i to je to....

Meni su ovako trazili u vojnom odseku, u konkursu pise i da sve fotokopije dokumenata mogu da se overe u vojnom odseku, a u praksi nije tako, tj. u vojnom odseku radi jedan alkoholicar sa ogromnim podocnjacima, pa ga mrzi da to radi, i ako mu je to posao!!!

Ova recenica je istinita.
Momci galeb i panta su delom u pravu, ali nemojte zaboraviti da prvi ima 8 godina a drugi 5 ili vise godina vojne skole da su osetili sistem i da je na njih sistem uticao ( ne znam pravu rec mozda programirao ) da misle na neki drugi nacin kao u nekoj sekti. Kada se budis postrojavas, obracas, nosis istu odecu i postujes pravila firme ona te izmeni gledas svet nekako drugacije. Mozda mozes da kazes ej ovo je ovako kada razmisljas svesno, ali podsvest ti govori nesto drugo. Zasto svi kadeti zive na VA sto ne studiraju od kuce. Kada prodje 4 godine dodju i nauce sta je smotra i sve ostalo izvrse gadjanja i to je to. E tada ne bi bili to sto su sada stalno u firmi i sve za firmu ona im postaje dom od 19. godine do 23. godine kada covek prolazi kroz deo svog mentalnog sazrevanja. E sada kod nekog se sve to primi vise a kod nekog manje. Tako ja mislim mozda lici na neki SF scenario ali mozda tu ima malo istine:per:
Odlično, ima dosta pametnih stvari ovde. Glavni razlog da ne upišem VA mi je to da ne bih bio "programiran". Ako neko gleda seriju Rim (Rome, u koprodukciji BBC, Rai i HBO) uveče radnim danima na RTS-u, zna ko je Lucije Voren. Nesvakidašnje pametan lik, ali mu je u legiji ispran mozak. To vosjke rade, između ostalog.

Odlično, ima dosta pametnih stvari ovde. Glavni razlog da ne upišem VA mi je to da ne bih bio "programiran". Ako neko gleda seriju Rim (Rome, u koprodukciji BBC, Rai i HBO) uveče radnim danima na RTS-u, zna ko je Lucije Voren. Nesvakidašnje pametan lik, ali mu je u legiji ispran mozak. To vosjke rade, između ostalog.

To vojske rade onima koji to zele... Oni zato podsvesno i idu tamo... Mada to nikada nece priznati... Vojske resetuju one ljude koji im to dozvole... Sto puta sam im ponovio... mozete mi uzeti cin, polozaj, zdravlje, diplomu, cak i srecu... ali znanje i stav NIKADA... Na moje misljenje niko nikada nije imao tapiju... a znam jos mnogo takvih... Na zalost uvek su bili manjina, sto mozes videti i po ovom forumu... Vojska je magnet za razne vrste ljudi, nema generalnog modela... Ali najprivlacnije je za one koji hoce 'leba bez motike... likove koji inace ne bi bili nista znacajno u zivotu... takvima Vojska daje priliku da se osecaju vaznim... Na zalost vaznost i ugled su kategorije koje dolaze spolja, a ne iznutra, a na njihovu srecu oni to nikada ne saznaju... U nekim ozbiljnijim zemljama odavno je uocen problem pa se krenulo sa "uozbiljavanjem" vojske... sa novim ljudima, dosle su i nove ideje i firma je postala prestizna... Mi smo jos na pocetku i Vojsku uglavnom idu zeljni neznanja... krivina x brzina... puni predrasuda i neopravdanog samopouzdanja koje se zasniva na pricama tipa "od malih nogu sam mastao da nosim uniformu..."
To je isto kao kad bi student medicine rekao "od malih nogu sam sanjao da nosim beli mantil", a to necete cuti ni od jednog... Toga ima samo u Vojsci. E sad... tu najvise nastradaju oni koji su dosli sa casnim namerama, zeljni znanja i nauke, zeljni iskustva... Koji ubrzo ukapiraju koliko je sati pa se, ili priklone kantinskom sistemu, ili pobegnu odatle, ili iskuliraju, dodju na polozaj i pokusaju da promene sistem...

Zato sto vise dobre dece treba da ide na Vojnu akademiju, da se bore za prave vrednosti, da ne velicaju mediokritetske turbo folk tekovine nase Vojske, da ne postanu oficiri agrarnog tipa, vec da se uzdignu u svojoj profesiji i steknu de facto ugled i priznanje drustva...

Kada pojedini oficiri ukapiraju da nisu "shmekeri" zato sto nose bele rukavice, vec da iste treba da nose samo ako su "shmekeri", sto je slicno, ali potpuno suprotno... tada ce u Vojsci biti srece... do tada... UCITI, UCITI I SAMO UCITI :super:

htedoh i ja da izjavim nesto za dnevnik, u vezi tog ispiranja mozga u vojsci.
kao individua/intelektualac/genije i slicno, takodje smatram da je nemoguce da se nekome ispere mozak u vojsci. moze jedino da dodje vec tako indoktrinisan i ogranicen, ali ako je neko covek sirokih shvatanja i sirokih vidika, ne znam sta treba da mu urade da bi napravili od njega debila.
generalno ja ne verujem u ispiranje mozga bilo kakvim sredstvima i bilo gde (mozda na golom otoku mada opet...). sto kaze panta, stav mi nikada ne mogu oduzeti tako da ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi meni, ili nekome kao ja, neko promenio misljenje...

htedoh i ja da izjavim nesto za dnevnik, u vezi tog ispiranja mozga u vojsci.
kao individua/intelektualac/genije i slicno, takodje smatram da je nemoguce da se nekome ispere mozak u vojsci. moze jedino da dodje vec tako indoktrinisan i ogranicen, ali ako je neko covek sirokih shvatanja i sirokih vidika, ne znam sta treba da mu urade da bi napravili od njega debila.
generalno ja ne verujem u ispiranje mozga bilo kakvim sredstvima i bilo gde (mozda na golom otoku mada opet...). sto kaze panta, stav mi nikada ne mogu oduzeti tako da ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi meni, ili nekome kao ja, neko promenio misljenje...

Str. touch.
(strogo tacno)
:super:

Pitanje za buduce kolege kada zavrse VA, da li misli da ce im posao biti med i mleko?
Za one koji misle da ce im biti laksi od ucenja na VA pitanje zasto u ugovoru o pravima i obavezama stoji stavka
Kadet je duzan da po zavrsetku VA bude u sluzbi dvostruko duze od broja godina studiranja?
Sto bi to naveli da neko napusti posao ako danasnji covek jedva ceka da se zaposli i radi u drzavnoj firmi i da ima 40.000 dinara ( potporucnicka) plate sta se tu krije? Sta moze coveka naterati ako ima sve to da ode i ne bude zauvek u vojsci?

Poslednja izmena:
Pitanje za buduce kolege kada zavrse VA, da li misli da ce im posao biti med i mleko?
Za one koji misle da ce im biti laksi od ucenja na VA pitanje zasto u ugovoru o pravima i obavezama stoji stavka
Kadet je duzan da po zavrsetku VA bude u sluzbi dvostruko duze od broja godina studiranja?
Sto bi to naveli da neko napusti posao ako danasnji covek jedva ceka da se zaposli i radi u drzavnoj firmi i da ima 40.000 dinara ( potporucnicka) plate sta se tu krije? Sta moze coveka naterati ako ima sve to da ode i ne bude zauvek u vojsci?

To i ja ne razumem, ako se neko bori i uci 4 godine da bi postigao nesto, ne vidim razlog da na kraju odustane......

To i ja ne razumem, ako se neko bori i uci 4 godine da bi postigao nesto, ne vidim razlog da na kraju odustane......

Polako... Bice prilike da sve shvatis...

Gluo je odustati na pola... ali posle VA, sa diplomom u dzepu i dobrom ponudom za posao... Mali je broj onih koji bi ostali... a jos manji broj onih kojima bi neko ponudio ozbiljan posao... Sve korisno sto se skoluje na VA, skoluje se i u civilstvu, negde gore, uglavnom bolje... Sto bi neko uzimao oficira kad moze civila sa vise debelih knjiga u glavi...

Mada... firme za obezbedjenje su pune vojnih lica... To je pravo zanimanje za ljude sa fakultetom... VKV portir... E zbog takvih, oficire retko i ubrajaju u intelektualce ;)

Back