Lepa Jana ribareva kci
Zainteresovan član
- Poruka
- 226
Ja da se nerviramZnaci Jano nisi prosla nemoj da se nerviras ni ti ni ostali ima i drugih zanimanja ko zna zasto je to dobro.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja da se nerviramZnaci Jano nisi prosla nemoj da se nerviras ni ti ni ostali ima i drugih zanimanja ko zna zasto je to dobro.
ja znam zasto je to dobro hahahaZnaci Jano nisi prosla nemoj da se nerviras ni ti ni ostali ima i drugih zanimanja ko zna zasto je to dobro.
E sada bi mogla da promenis sliku stavi neku lepsu mislim da devojkama bolje stoje neka druga odeca od ove vojne.Ja da se nerviramnema sanse bre, opusteno, sve se u zivotu desava sa nekim razlogom, i kao sto rece, "ko zna zasto je to dobro" ja nista ne gubim, a posto sam kod psihologa dobila najvisu ocenu ostalo mi i nije bitno, bitno je da sam tacna u mozak
![]()
Bilo mi je krivo samo onog trenutka kada sam videla da sam pala lekarski a sad mi je svejedno
![]()
E sada bi mogla da promenis sliku stavi neku lepsu mislim da devojkama bolje stoje neka druga odeca od ove vojne.
ja znam zasto je to dobro hahaha
Sig batali ucenje pravac ada i devojkeja znam zasto je to dobro hahaha
Sig batali ucenje pravac ada i devojke![]()
Поштовање свим академцима и онима који би то желели да постану.
Ја сам из Бањалуке и исто имам жељу да упишем ВА у Бг-у.
Од малих ногу сам волео војску, униформе и пластичне пушке, отуда се једног дана док сам гледао нешто на крстарици пре 3 месеца одприлике видео ову тему и прилично се заинтересовао за ВА.
Сада мислим да сам чврсто одлучио, иако сам млад за доношење таквих одлука јер завршавам први средње(средња економска).
Зато желео бих да поставим неколико питања, јер видим да овде има упућених људи(и жена наравно).
1.Пошто овде има оних који су пали и прошли, занима ме конкретно какав је био психолошки преглед и да ли је ту било много падања?
2.Да ли се падало код очног за диоптрије мање од граничних -2, значи да оборе без обзира што сте испод максимума и колико се падало на здравственом?
3.Постоји ли било каква посебна процедура за ''нас са стране''? Ја имам српско и босанско држављанство, а рођен сам у Србији(Кос. Митровица).
4.Колико се бодује успех у средњој, тј. колико је битан, играју ли посебну улогу при бодовању одређени предмети?'
5.Ради ли се већ на првој години на терену и са наоружањем?
Вероватно на неко питање и има одговор, али схватићете да је прегледање преко 100страна напоран посао.
Унапред захвалан!!!
Evo ja cu ti odgovoriti redom
1. Ima mnogo padanja, psiholoski pregled se sastoji od nekih 5-6 testova koje psiholozi ocenjuju i od dva razgovora (jedan sa skolskim i jedan sa klinickim psihologom)
2. Neki su padali zato sto su daltonisti, ne razlikuju nijanse zelene boje, neki zbog dioptrije koja je veca od -2 mada ja mislim da je granica -1.5
3. Ovo je najbolje da pitas u svom vojnom odseku, mada ako imas srpsko drzavljanstvo ne bi trebalo da bude problema
4. Uspeh je veoma bitan jer iz skole nosis maksimalno 40 bodova a na prijemnom mozes da osvojih 15 iz fizickog i 45 iz matematike. Navodno je bitno da imas 4 iz matematike ali to niko ne gleda i 4 iz vladanja.
5. Za ovo nisam sigurna to najbolje Sig zna, ali verovatno imaju neke vezbe na terenima na koje idu![]()
hahaha eih sad nisi pametan,kako to??![]()
Хвала!
Брину ме ови психолошки прегледи највише, мада сам приметио да људи пишу да то није ништа посебно.
Имам -1.75 диоптрију, али сам мислио да ''вежбама за очи'' то смањим до -1 ако може, то ми је жеља.
Надам се да ћу једнога дана ја моћи да овако одговарам и помажем.![]()
Postoji vezba za oci ti das doktoru 100 evra i on zazmuriAko postoje te "vezbe za oci" bilo bi dobro, jer i ja bih da smanjim dioptriju![]()
Postoji vezba za oci ti das doktoru 100 evra i on zazmuri![]()
Ako postoje te "vezbe za oci" bilo bi dobro, jer i ja bih da smanjim dioptriju![]()
Многи људи нису упућени у природно скидање диоптрије и не знају колико то може бити корисно. Има доста информација на интернету(углавном хрватски форуми), углавном вежбе се заснивају на књизи британца Вилијема Бејтса.
http://www.zdravzivot.org.rs/strucni/files/Bolji%20vid%20bez%20naocara.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Bates_method#The_case_of_Huxley
Е сад волео бих да смањим проклету диоптрију, јер ме мојих -1.75 брине око уписа на ВА. Надам се да ће ове вежбе помоћи.
Napravi anketu pa da glasamo za sada od mene jedan glas za biohemiju.Jel u ugovoru stoji da kadet ne sme da padne godinu ili imamo pravo bar jednom?
ljudi, lomim se da idem na VA ili biohemiju!
Ma nema od ovih vezbi koristi, kad ti ja kazemJedni pricaju da moze vid da se popravi, a drugi kazu da ne moze i da kod kratkovidih osoba dioptrija samo moze da se povecava nikako da se smanji
Mozda sociva nesto mogu da pomognu, ali cisto sumnjam
![]()
Jel u ugovoru stoji da kadet ne sme da padne godinu ili imamo pravo bar jednom?
ljudi, lomim se da idem na VA ili biohemiju!
Meni je obicna kratkovidost ali mi je dioptrija rasla jer mi je raslo i oko, tako mi bar oftalmolozi kazuZavisi od dijagnoze, obicna kratkovidost se lako ispravlja, a recimo astigmatizam se ne ispravlja i on je najcesca anomalija kod kratkovidih ljudi, moze se otkloniti samo laserom! Ja imam astigmatizam i skoro 10 god mi se nije promenila dioptrija nosio sam mozda prvih 5-6 meseci naocare, posle toga nisam nosio i posle skoro 10 god odem na pregled i dioptrija je ista! Dok npr. kod jednog mog poznanika dioptrija je dostigla -7 i -5! Ne vidim jedino poslednji red slova na onom testu! Tacnije vidim ali delimicno npr. B mi lici na D i tome slicno! Oftamolog mi je rekao da su male sanse da mi se pogorsa vid, s obzirom da se toliko godina nista nije promenilo.
Moj brat je imao obicnu kratkovidost, ista dioptrija kao i ja, nosio je 2-3 meseca naocare i totalno mu se ispravio vid! Sve zavisi od uzroka nastale anomalije!
Meni je obicna kratkovidost ali mi je dioptrija rasla jer mi je raslo i oko, tako mi bar oftalmolozi kazuPa da stvarno moze da se izleci ja bih prva pokusala jer MRZIM naocare, cula sam da moze da se popravi ako se koriguje ishrana, ne znam, vredi pokusati
![]()