Војислављевићи

Evo, pošto sam večerasmjako dobrog raspoloženja, daću ti šansu da sebe obrazložiš vezano za kralja Milutina. Nije loše i da se prestane više sa ovim prepucavanjem i vrati natrag na istoriju.

Eto, smireno ću saslušati tvoje obrazloženje (iako svaki put kada sam slično postupio praktično nikada od tebe nije stiglo obrazloženje). Ovde si pisao da ja uzdižem DEO iznad srpskih povelja, da Milutinova povelja menja nešto što sam na temi izneo; ništa meni tu nije jasno. Niti ko uzdiže Opis istočne Evrope, niti šta Milutinova povelja menja...doslovno ništa ne razumem, jer nijednu jedinu stvar nisi objasnio.

Napiši u ovoj formi:
1) tvrdnju kojoj repliciraš (mora ovako, da bi se tačno videlo šta si ti to razumeo, jer je to vrlo često misterija)
2) šta je tvoja tvrdnja; sa čim se ne slažeš i šta to prilažeš, a što menja tvrdnju kojoj repliciraš (i na koji način)
Izvoli, pa da te čujemo. Šta si ti razumeo, i šta uopšte tvrdiš?
Да постоји грешка у прихваћеној тези. Не знамо одакле долази Рашка ако из катепаната Рас који је ипак кратко трајао од 971. -976.
Ти кажеш због Мађара јер краљ седи у Будимпешти.Док су наша 2 краља Радослав није краљ Рашке већ Дука и ко зна шта још. Владислав није јер у нашеи изворима се први пут помиње термин српске земље повратак Светог Саве из Трнова у српске земље.
Даље Урош први тек није краљ Рашке је настаје спор са Мађарима да поклони Драгутину земљу у мираз за Каталину и да влада као сувладар што овај одбија затим уз подршку Мађара и војску Кумана обара са власти свог оца и добија од таште мсђарсје краљице Србију неки битан део теме Србије.
Међутим видимо да титулисања нема таквог ни после Дежевдког споразума већ се враћају старе пре Урошеве реформе и дање су то српске земље.
Дакле видимо да је за наше краљеве и велике жупане Рашка једна област која се делом налази у теми Србији у њој је главна аднинистрација и излази из теме Србије и самим тим негде и засебна област.
Дакке пренма свему најбоље видети потписе у Дубронику јер би инали и српску и латинску верзију па би видели ко како зове и да ли постоји Рашка осим симболично као главни административни део Србије и одвајањем од Босне у територијалним проширењима шири се Србија Рашка остаје иста.

Да постоји грешка у прихваћеној тези. Не знамо одакле долази Рашка ако из катепаната Рас који је ипак кратко трајао од 971. -976.
Ти кажеш због Мађара јер краљ седи у Будимпешти.Док су наша 2 краља Радослав није краљ Рашке већ Дука и ко зна шта још. Владислав није јер у нашеи изворима се први пут помиње термин српске земље повратак Светог Саве из Трнова у српске земље.
Даље Урош први тек није краљ Рашке је настаје спор са Мађарима да поклони Драгутину земљу у мираз за Каталину и да влада као сувладар што овај одбија затим уз подршку Мађара и војску Кумана обара са власти свог оца и добија од таште мсђарсје краљице Србију неки битан део теме Србије.
Међутим видимо да титулисања нема таквог ни после Дежевдког споразума већ се враћају старе пре Урошеве реформе и дање су то српске земље.
Дакле видимо да је за наше краљеве и велике жупане Рашка једна област која се делом налази у теми Србији у њој је главна аднинистрација и излази из теме Србије и самим тим негде и засебна област.
Дакке пренма свему најбоље видети потписе у Дубронику јер би инали и српску и латинску верзију па би видели ко како зове и да ли постоји Рашка осим симболично као главни административни део Србије и одвајањем од Босне у територијалним проширењима шири се Србија Рашка остаје иста.

i kako iz jednog potpisa kralja Milutina zaključuješ da se tako nisu potpisivali kraljevi Radoslav, Vladislav i Uroš I?

Kakve to veze ima jedno sa drugim? Objasni tu logiku.

Ja ti pokažem kako se potpisivao Predsednik SCG Svezar Marović; dakle, iz toga ti izvlačiš da je netačno da se kralj Aleksandar I Karađorđević potpisivao kao kralj Jugoslavije?

Poslednja izmena:
i kako iz jednog potpisa kralja Milutina zaključuješ da se tako nisu potpisivali kraljevi Radoslav, Vladislav i Uroš I?

Kakve to veze ima jedno sa drugim? Objasni tu logiku.

Ja ti pokažem kako se potpisivao Predsednik SCG Svezar Marović; dakle, iz toga ti izvlačiš da je netačno da se kralj Aleksandar I Karađorđević potpisivao kao kralj Jugoslavije?
Прво што су за време Првовенчаног потучени Мађари од Бугара и Бугари су постали много већа претња од Мађара.
Дакле Радослав после пораза Епирске деспотовине од Бугара постаје без подршке Бугари имају претедента Владислава због Белосаве и Радослав се одржава неколико година захваљујући само Светом Сави јединој подршци. Непријатно ћутање прекидају Бугари тражећи да крунише Владислава што овај и чини одлази да крунише Јована ИИ Асена и да уп
отреби везе да издејствује повратак бугарске патријаршије и умире у Трнову.
Тек за време Уроша Првог јачају Мађари и постају претња Бугарска снага опада.
У кратком периоду којем сам објаснио и Дежевскиг споразума свашта се догађа. Од пада Мађара под Татаре до пораза Роберта и католичке лиге и Шубића против Милутина где губи Срем и Београд али остаје на Дунаву обе мађарске војске су потучене на Космају и Руднику.
Роберт позива Чехе ,Пољаке и све католике на поход и нико се не одазива. Потписује мировни споразум као и Албанци и Шубић Павле који је морао дати брата Омишког кнеза Гргура као таоца.

Сад кроз ову сву збрзану али објашњену ситуацију мислим да објасниш чињеницу да Рас 971-976 долази у употребу јер мађарски краљ је прави краљ Срба док су Срби краљеви Рашке.
А Мађежари су били претња у једном периоду превазиђена Монголима и директним поразом Роберта.
Друго као сувладари и Драгутин и Милутин су освојили Видин и обе државе су изашле на Дунав и то више није била Рашка плус што је већину тих територија на крају преузео Милутин.

Ја ту не капирам Решење Рашка због Мађара јер мађарски краљ је прави краљ Србије од Емерика па он је онда и краљ царевине Бугара по тој логици. и Због Мађара се зовемо Рашка.

Прво што су за време Првовенчаног потучени Мађари од Бугара и Бугари су много већа претња од Мађара.
Дакке Радослав подле пораза Епирске деспотовине од Бугара постаје без подршке Бугари имају претефента Владислава због Белосаве и Радослав се одржава неколико година захваљујући само Светом Сави јединој подршци. Непријатно ћутањњ прекидају Бугари тражећи да крунише Владислава што овај и чини одлази да крунипе Јована ИИ Асена и да уоотреби везе да издејствује повратак бугарске патријаршије и умире у Трнову.
Тек за време Уроша Првог јачају Мађари и постају претња Бугарска снага опада.
У кратком периоду којем сам објаснио и Дежевскиг споразума свашта се догађа. Од пада Мађара под Татаре до пораза Роберта и католичке лиге и Шубића против Милутина где губи Срем и Београд али остајр на Дунаву обе мађарске војске су потучене на Космају и Руднику.
Роберт позива Чехе ,Пољаке и све католике на поход и нико се не одазива. Потписује мировни споразум као и Албанци и Пубић Павле који је морао дати брата Омишког кнеза Гргура као таоца.

Сад кроз ову дву збрзано али објашњену ситуацију мислип да објасниш чињеницу да Рас 971-976 долази у употребу јер мађарски краљ је прави краљ Срба док су Срби краљеви Рашке.
А Мађежари су били претња у једном периоду превазиђена Монголима и директним поразом Роберта.
Друго као сувладари и Драгутин и Милутин су освојили Видин и обе државе су изашле на Дунав и то випе није била Рашка плус што је већибу тих територија на крају преузео Милутин.

Ја ту не капирам Решење Рашка због Мађара јер мађарски краљ је прави краљ Србије од Емерика па он јенонда и краљ царевине Бугара по тој логици. и Због Мађара се зовемо Рашка.

Pitanje koje glasi jeste: kako na osnovu potpisa kralja Milutina, zaključuješ da se Radoslav, Vladislav i Uroš nisu tako potpisivali?

Због наведених разлога прочитај цео текст који сам написао.
Ако јесу нису због Мађара сигурно.

Dakle, titula kralja Milutina zapravo uopšte ne dokazuje da su se tako nisu titulisali?

Kako menjaš priču; do prethodne objave je bilo nisu, a sad to postaje ako jesu?

I dobro, ako titula kralja Milutina zapravo ne opovrgava titule kraljeva Radoslava, Vladislava i Uroša, sa kojom je svrhom bila titula kralja Milutina pomenuta? Šta je bila poenta Milutinove titule Ratačkom manastiru? To je pitanje koje se traži da obrazložiš, a ne nešto drugo. Sa čim ima veze Opis istočne Evrope iz 1308. godine?

Dakle, titula kralja Milutina zapravo uopšte ne dokazuje da su se tako nisu titulisali?

Kako menjaš priču; do prethodne objave je bilo nisu, a sad to postaje ako jesu?

I dobro, ako titula kralja Milutina zapravo ne opovrgava titule kraljeva Radoslava, Vladislava i Uroša, sa kojom je svrhom bila titula kralja Milutina pomenuta? Šta je bila poenta Milutinove titule Ratačkom manastiru? To je pitanje koje se traži da obrazložiš, a ne nešto drugo. Sa čim ima veze Opis istočne Evrope iz 1308. godine?
Oпис 1308. анонима оповргава Милутинов потпис 1306. у време постојања обе државе.
Мога је неки Грка назвати Трибалијом ако хоће шта би обавештајни подаци неког латина у служби Роберта ту збачили уопште аки је чак поред потписа1306. и анониновог списа из1308. Роберт још и поражен и Милутин још влада остатком Драгутиновог мираза.

Oпис 1308. анонима оповргава Милутинов потпис 1306. у време постојања обе државе.
Мога је неки Грка назвати Трибалијом ако хоће шта би обавештајни подаци неког латина у служби Роберта ту збачили уопште аки је чак поред потписа1306. и анониновог списа из1308. Роберт још и поражен и Милутин још влада остатком Драгутиновог мираза.

I? Šta sad sa tim? Anonim deli Raško kraljevstvo na dva dela tj. političke celine kojima su vladali njih dvojica. Jednu zemlju naziva Raškom, a drugi deo Srbijom. I, šta onda sad sa tim mi ovde treba da radimo?

Kakve to ima veze sa onim što sam ja napisao na ovoj temi? Je li menja nešto (išta?), poriče; da li neke poente ima?

шта би обавештајни подаци неког латина у служби Роберта ту збачили уопште

Pa ja se upravo i pitam šta bi značili; nikako da čujemo konačno.

Čekam odgovor da ga pročitam i pokušavam da ga dobijem već više od 5 stranica ove teme, danima, ali on nikako da dođe. Evo, samo na ovoj stranici sam jedno 5 puta pitao i još uvek nikako da stigne.

Zašto ne odgovoriš na postavljeno pitanje (pitao sam i najpristojnije moguće i na najjasniji način) koje uopšte nije ni kompleksno, pride?

Poslednja izmena:
I? Šta sad sa tim? Anonim deli Raško kraljevstvo na dva dela tj. političke celine kojima su vladali obojica. Jednu zemlju naziva Raškom, a drugi deo Srbijom. I šta onda sad sa tim mi ovde da radimo?

Kakve to ima veze sa onim što sam ja napisao na ovoj temi? Je li menja nešto (išta?), poriče; da li neke poente ima?

Pa ja se upravo i pitam šta bi značili; nikako da čujemo konačno.

Čekam odgovor da ga pročitam i pokušavam da ga dobijem već više od 5 stranica ove teme, danima, ali on nikako da dođe. Evo, samo na ovoj stranici sam jedno 5 puta pitao i još uvek nikako da stigne.

Zašto ne odgovoriš na postavljeno pitanje (pitao sam i najpristojnije moguće i na najjasniji način) koje uopšte nije ni kompleksno, pride?
Чуо си коначно да Милутин своју земљу није звао Рашком већ смо имали 2 Србије заправо једну државу из две федералне јединице или 2 краљевине Србије.
Како је то звао аноним или Мађари или римски папа није битно битно је како га је архиепископ крунисао и који је наслов његове круне од српског архиепископа.
Даље узимам детету робокс свака 2 минута да би ти мене испитовао као инспектор.
Једниставно твоја теза нема садржај и поенту.

Јер је само сврсисходљива и прилагодљива наративу.

Ако странци напишу за Немању велику жупан Рашке и Србије 2 пута.
Кажеш то су станци написали не ми!

Ако ја кажем да су ове титуле наши написали ти кажеп не!
Битно је како је аноним и странци то звали и писали.
Тако да изнеси своју тезу ако имаш немам времена са тобом 5 станица? Је л' те плаћају по сттаници?

Чуо си коначно да Милутин своју земљу није звао Рашком већ смо имали 2 Србије заправо једну државу из две федералне јединице или 2 краљевине Србије.
Како је то звао аноним или Мађари или римски папа није битно битно је како га је архиепископ крунисао и који је наслов његове круне од српског архиепископа.
Даље узимам детету робокс свака 2 минута да би ти мене испитовао као инспектор.
Једниставно твоја теза нема садржај и поенту.

Јер је само сврсисходљива и прилагодљива наративу.

Ако странци напишу за Немању велику жупан Рашке и Србије 2 пута.
Кажеш то су станци написали не ми!

Тако да изнеси своју тезу ако имаш немам времена са тобом 5 станица? Је л' те плаћају по сттаници?

A zašto sam to čuo, i to konačno?

Jesam li ja tvrdio da je Milutin nazivao svoju zemlju Raškom?
Je li moja teza da je Milutin nazivao svoju zemlju Raškom?

Sa kojom svrhom me obaveštavaš da Milutin nije svoju zemlju zvao Raškom? Koji je razlog toga; je li ima neke poente (i koja je)?

Kome je bitno šta je Anonim pisao? I za šta je bitno, tačno?

Kažeš, bitno je kako je arhiepiskop srpski krunisao kralja Milutina. OK, a za šta je to bitno? Je li povezano sa nečim što je na ovoj temi rečeno i, ako jeste, sa čim je to povezano i na koji način?

Poslednja izmena:
A zašto sam to čuo, i to konačno?

Jesam li ja tvrdio da je Milutin nazivao svoju zemlju Raškom?
Je li moja teza da je Milutin nazivao svoju zemlju Raškom?

Sa kojom svrhom me obaveštavaš da Milutin nije svoju zemlju zvao Raškom? Koji je razlog toga; je li ima neke poente (i koja je)?

Kome je bitno šta je Anonim pisao? I za šta je bitno, tačno?

Kažeš, bitno je kako je arhiepiskop srpski krunisao kralja Milutina. OK, a za šta je to bitno? Je li povezano sa nečim što je na ovoj temi rečeno i, ako jeste, sa čim je to povezano i na koji način?
На тај начин што си изјавио да су се Радосалав и Владислав крунисали краљевима Рашке због Мађара односно мртвог Емерика пре добијања круне Србије.
Даље ако улазиш у комуникацију коју не разумеш зашто уопште улазиш?
Да ли треба да побројим све твоје постове који немају везе са Војислављевићима и да те питам с чим то има везе на шта реплицираш какве то има вете са Рашком?
Ти си се надовезао на Рашку и Мађаре на моје пизањњ везано за катечанат Рас ,устанак Самулила успостављање теме Србије и птипадност епископије у периоду Часлава илити следећем митском владару Павлимира Бела. Откуд Рашка.
Свд ово је тесно повезано са Војислављевићима јер њима претходи

Твој одговор због Мађара и Емерика и краља Срба у Будимоешти нема баш никакве везе са Војислављевићима.На крају још деспотовина Србија као потврда краља у Будимпешти
Да у праву си не знам зашто уопше видим ову преписку која је скроз у офф-у.

Ма рекао сам ти дементни. Капирај мало укључи мозак неће овде да неко пише Енума Елиш јер ти се не сећаш шта си јутрос јео.

To nije odgovor na pitanje. Odgovor glasi: titula ta i ta, tog i tog.

Ne može se gatati u pasulj, pa da se pretpostavlja na šta si ti tačno mislio, zato što je pisano jako konfuzno, bez gotovo ikakvih preciznosti.

Dakle, koje su to titule? O kom kralju govoriš; o čijim titulama?

Umesto što vređaš, možda bi mogao da probaš malo preciznije da se izražavaš, da bi se moglo znati na šta se misli? Zašto bih nagađao o čemu se tačno radi, ako to nisi nigde uopšte precizirao?

Pretpostavljam da ne misliš na titulu kralja Milutina, već na neku drugu?

Koje si ti titule tvrdio da su naši napisali, a ja (navodno) porekao?

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, pošto sam jako dobrog raspoloženja, ne možeš čak i u najgorem izdanju da me večeras iznerviraš ili maltretiraš, koliko god se svojski trudio da tražiš nekakvu svađu.

Ali, zarad drugih koji čitaju i zaista razmišljaju o stvarima koje se ovde pišu i koje će, verujem, interesovati ove stvari, napisaću nekoliko stvari:

Радослав није краљ Рашке

Da, jeste.

Radoslav.png

Владислав није

Zapravo, jeste.

Vlads.png

Даље Урош први тек није краљ Рашке

Netačno. Jeste.

svihrs.png

Ova iznad povelja kralja Uroša, zadnji je sačuvani srpski diplomatički akt kojim se srpski vladar nazvao raškim. Posle toga, nakon 1254. godine, Raška nestaje iz intitulacije i koristi se isključivo Srpska.

Ne postoje nikakve dve Srbije. Interno (domaće, po zakonima te države i sistemu uređenja vlasti), to je bilo jedinstveno Kraljevstvo Srpsko i pomorsko, na čijem se čelu nalazio kralj Milutin.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh, pošto sam jako dobrog raspoloženja, ne možeš čak i u najgorem izdanju da me večeras iznerviraš ili maltretiraš, koliko god se svojski trudio da tražiš nekakvu svađu.

Ali, zarad drugih koji čitaju i zaista razmišljaju o stvarima koje se ovde pišu i koje će, verujem, interesovati ove stvari, napisaću nekoliko stvari:

Da, jeste.

Pogledajte prilog 1657078

Zapravo, jeste.

Pogledajte prilog 1657080

Netačno. Jeste.

Pogledajte prilog 1657087

Ova iznad povelja kralja Uroša, zadnji je sačuvani srpski diplomatički akt kojim se srpski vladar nazvao raškim. Posle toga, nakon 1254. godine, Raška nestaje iz intitulacije i koristi se isključivo Srpska.

Ne postoje nikakve dve Srbije. Interno (domaće, po zakonima te države i sistemu uređenja vlasti), to je bilo jedinstveno Kraljevstvo Srpsko i pomorsko, na čijem se čelu nalazio kralj Milutin.
Ако је то једини пример титулације онда твоја теза о настанку Рашке после Дежевског споразума отпада. Такође јер се дешава супротно. Ако мислиш на јединсвену државу са два краља у реду.
Радило се о титули Стефана Немање баш кад си тврдио да Рашка потиче од дежевског споразума ја сам ти ставио пример Немање жупана Рашке и Србије у преимеру са Калопетром @АнаиванГорд са Барбаросом такође велики жупан Рашке и Србије ти си рекао то су писали ипак странци. Није то тако давно било. Треба истражити шта се догодило али нема везе са Мађарима у овом периоду тешко и са Бугарима.

Да постојо извор који говори директно о нечему таквом о Сербинону као колонији експицитно "Срба"
Serbinon kao srpski grad eksplicitno navodi Maksim Planud u 13veku.
A danas vlada uverenje da Serbinon nije bio srpski grad dok Serbija i Gordoserbon jesu. Klasičan politički inženjering u istoriografiji.
Da li moze bilo ko sa 2grama mozga da poveruje u tako nesto?

Serbinon kao srpski grad eksplicitno navodi Maksim Planud u 13veku.
A danas vlada uverenje da Serbinon nije bio srpski grad dok Serbija i Gordoserbon jesu. Klasičan politički inženjering u istoriografiji.
Da li moze bilo ko sa 2grama mozga da poveruje u tako nesto?
Није проблем веровати ја верујем да већина научника верује.
Међутим треба доказати пистојање Словена пре 6. века постојали су под којим именом.
Ок Срби ко су ти Срби нису Словени ко су?
То је покушао да уради Жупанич и ту се стало јер постоји проблем Словена онда проблем када Срби постају Словени и да ли носе и као Словени своју античку традицију и предање организацију. То је тежак задатак за било кога доказати али веровати није проблем веровао је Жупанич али ту се стало почео је пројекат Југославије и тражио се историски наратив који повезује троимени народ а не раздваја.
Тако да и дан данас имамо докторе .......и Хрвата! братсвенојединственичке историчаре.😂

Нисам ни мало против братства и јединства и термина вероисповести постоје добре доктрине комунизма у теорији.
Међутим Хрвати су се тога откачили паметно нема Срба у њиховој историји нити их историчари и педагози не исправљају и Срби! Као наш педагог 15 година.
Све је то ок!
Што рече Цане из Партибрејскерса на концерту у Загребу аплаузи ...овације...
"Све је то супер! Где ћемо ми ноћас да спавамо ? у Јасеновцу?"😁😂

Ако је то једини пример титулације онда твоја теза о настанку Рашке после Дежевског споразума отпада. Такође јер се дешава супротно. Ако мислиш на јединсвену државу са два краља у реду.
Радило се о титули Стефана Немање баш кад си тврдио да Рашка потиче од дежевског споразума ја сам ти ставио пример Немање жупана Рашке и Србије у преимеру са Калопетром @АнаиванГорд са Барбаросом такође велики жупан Рашке и Србије ти си рекао то су писали ипак странци. Није то тако давно било. Треба истражити шта се догодило али нема везе са Мађарима у овом периоду тешко и са Бугарима.

Je li ti sad jasno koliko konfuzno i nepovezano pišeš i zašto umeš da iznerviraš?

Sad se ispostavilo na kraju da zapravo nisi mogao uopšte da mi odgovoriš, zato što nisi ništa ni replicirao ničemu što je rečeno na ovoj temi, već, zapravo, u glavi imao objave sa drugih tema.

I onda umesto da priznaš da si pobrkao stvari ili probaš makar nekakvo obrazloženje za svoju konfuziju da pružim, još kreneš da vređaš (a prvog samog sebe treba da napadneš).

I to se stalno dešava; 2 ili 3 teme se stapaju u jednu, 3-4 različite misli, itd. I nikada nisi u stanju da sebe obrazložiš, kao što ni iznad nisi mogao. Ja sam pokušao da iz pristojnosti izvučem iz tebe da ti sam vidiš koliko je besmisleno to što ovde pišeš, na primeru kralja Milutina. Zato sam ti i postavljao ona pitanja iznad, kako bi uvideo da ne postoji nikakva logička celina između mojih objava i tvojih odgovora. Odnosno, tvoji odgovori gotovo nikada nisu replike onome što je rečeno, već zapravo nečem sasvim drugom.

Je li ti sad jasno koliko konfuzno i nepovezano pišeš i zašto umeš da iznerviraš?

Sad se ispostavilo na kraju da zapravo nisi mogao uopšte da mi odgovoriš, zato što nisi ništa ni replicirao ničemu što je rečeno na ovoj temi, već, zapravo, u glavi imao objave sa drugih tema.

I onda umesto da priznaš da si pobrkao stvari ili probaš makar nekakvo obrazloženje za svoju konfuziju da pružim, još kreneš da vređaš (a prvog samog sebe treba da napadneš).

I to se stalno dešava; 2 ili 3 teme se stapaju u jednu, 3-4 različite misli, itd. I nikada nisi u stanju da sebe obrazložiš, kao što ni iznad nisi mogao. Ja sam pokušao da iz pristojnosti izvučem iz tebe da ti sam vidiš koliko je besmisleno to što ovde pišeš, na primeru kralja Milutina. Zato sam ti i postavljao ona pitanja iznad, kako bi uvideo da ne postoji nikakva logička celina između mojih objava i tvojih odgovora. Odnosno, tvoji odgovori gotovo nikada nisu replike onome što je rečeno, već zapravo nečem sasvim drugom.
Видиш да ме @Mrkalj i gpt chat разумеју можда добијем лаптоп на наградној игри.😂
Немој само о том неразумевању сад ће сви твојим примером да постану Мујо и Хасо Босанци.
Као што си понављао за Деретића да ме краљеви тролова попут @ZabranjeniLegenda зове Деретићем.
Боље фурај братство и јединство то је боље.

Дакле под капслок1 пишем на телефону НЕМАМ ЈЕБЕНУ НАМЕРУ ДА ТРАЖИМ ТЕМУ И ТЕЗУ где си тврдио да "Рашка" краљевина потиче од Дежевског споразума!

Ако си глуп и не сећаш се шта пишеш након пар месеци већ махниташ као гпт чет то је твој проблем није мој!

Не разумеш ти мене што сам ја неразумљив већ због твог лошег памћења својих теза!

Дакле под капслок1 пишем на телефону НЕМАМ ЈЕБЕНУ НАМЕРУ ДА ТРАЖИМ ТЕМУ И ТЕЗУ где си тврдио да "Рашка" краљевина потиче од Дежевског споразума!
Ja tvrdim da nikakva Raška uopšte nije ni postojala, za šta ni nema nikakvih izvora uopšte, dok je ti anahronistički transponuješ u ovo vreme.

A zašto bi uopšte tražio neku sasvim drugu temu?

Je li to iko tražio od tebe da uradiš?

Sve vreme pokušavam da ti ukažem na problem koji sam sebi stvaraš, i svakom objavom ti njega nanovo potvrđuješ. Sad si doslovno napisao da je potrebno da tražiš druge teme (!).

Sam si to napisao, vrlo direktno. Druge teme. Zašto bi morao da tražiš šta je gde napisano na nekoj drugoj temi, ako ima ovde? Zato što nema? Je li tako?

Je li sad konačno razumeš?

Poslednja izmena:

Back