Vlaška odgonetka 02

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
BLAUKUMEN, dalje:

The first written attestation of "Blakumen" or "Blökumenn" can be found in the Latin chronicle Gesta Hammaburgensis Ecclesiae Pontificum, also known as Deeds of the Bishops of Hamburg. The passage in question is from Book I, Chapter 21, and reads as follows:

"XXI. De inventione sancti Ansgarii et de Blakumen.
Item secundum tempus sancti Anscharii, quando ad regem Horitham venit, invenit quosdam homines qui dicebantur Blakumen, qui erant de terra Sclavorum et dicebant se Christianos, sed nihil de fide catholica noverant; et interrogati a sancto Anschario quid de Christo sentirent et qualiter baptizarentur, responderunt: 'Nos credimus in unum Deum, creatorem caeli et terrae et omnium rerum visibilium et invisibilium; sed quomodo baptizemur, nescimus.' Tunc beatus Anscharius eos docuit fidei symbolum et orationem dominicam et baptismi ritum. Quibus auditis accepere gaudium magnum et baptizati sunt."

Translated into English, the passage reads:

"XXI. The discovery of Saint Ansgar and the Blakumen.
At the time of Saint Ansgar's arrival at King Horith's court, he found certain men called Blakumen, who were from the land of the Slavs and claimed to be Christians but knew nothing of the Catholic faith. When Saint Ansgar asked them what they thought of Christ and how they were baptized, they replied: 'We believe in one God, creator of heaven and earth and all visible and invisible things; but we do not know how to be baptized.' Then Saint Ansgar taught them the creed, the Lord's prayer, and the rite of baptism. Upon hearing this, they received great joy and were baptized."
This quotation is from the "Life of Ansgar" (Vita Ansgarii) written by Rimbert, a monk and disciple of Ansgar, who was a missionary and archbishop in Scandinavia during the 9th century.

Molim da moderator prebaci na blogove, da Q ne gubi nerve.

Budi siguran da ću uložiti prigovor i u tom slučaju.
  • Blog treba da bude izraz vaše kreativnosti.
  • Blog nije mesto na kome se prenose vesti ili informacije sa drugih sajtova
https://forum.krstarica.com/help/pravilnik-bloga/

Ovo što ti radiš, doslovno, falsifikovanje je istorije. Cilj ti je da zloupotrebiš Krstaricu u tu svhu, kako bi posle izmišljeni citati bili pronalaženi u pretrazi po internetu, odnosno želiš, bukvalno, da proizvedeš nove Tesline hrvatske dnevnike. To nema nikakve veze sa tim da li pišeš na forumu ili na blogu, već je, doslovno, zločin ogromnih razmera.

Imaš yuku tamo onu Istoriju Balkana. Idi i slobodno kontaminiraj javni prostor tamo; poštedi Krstaricu svojih nepočinstava.

Ovo što ti radiš, doslovno, falsifikovanje je istorije. Cilj ti je da zloupotrebiš Krstaricu u tu svhu, kako bi posle izmišljeni citati bili pronalaženi u pretrazi po internetu, odnosno želiš, bukvalno, da proizvedeš nove Tesline hrvatske dnevnike. To nema nikakve veze sa tim da li pišeš na forumu ili na blogu, već je, doslovno, zločin ogromnih razmera.

Imaš yuku tamo onu Istoriju Balkana. Idi i slobodno kontaminiraj javni prostor tamo; poštedi Krstaricu svojih nepočinstava.
Hmm... :think: Nije ti dobro ako ne vidiš da je ovo kreativnost i da nije sa drugih sajtova.

Meni izgleda da si zavidan i zajedljiv što si nesposoban za kreativnost ovakvog stupnja.

Šta je ovo:
The interesting thing is that Danilo's students adds, directly quoting from the Code of King Milutin "We were all once called Hroaths", which further corroborates that the medieval Serbs were aware of their original descent from the Croatian tribe in the 7th century, though it is still questionable and a matter of scholarly debate when exactly did the Croat tribe of Serbloi broke off the main tribal alliance.

A gde si to napisao da si ti sve ove citate ti izmislio?

Zar nisi to doslovno i negirao?
Biti kreativan ne znači samo lično nešto izmisliti, osim ako nismo članovi kluba bukvalista.

Imaš probleme sa informacijama, pokušavaš da cenzurišeš slobodu izražavanja i mišljenja i ponašaš se kao kakav dogmata.

A najviše si se iživcirao zbog toga što ne možeš da pronađeš odakle mi tekstovi koje postavljam i onda je bolje da ne postoje iako donose obilje novih informacija o kojima nikada do sada na Istoriji nije bilo reči (Vlaherniti, Blaherna, Blaukumen i sl).

Sačuvaj samokontrolu i ne padaj tako nisko.

Poslednja izmena:
A najviše si se iživcirao zbog toga što ne možeš da pronađeš odakle mi tekstovi koje postavljam i onda je bolje da ne postoje iako donose obilje novih informacija o kojima nikada do sada na Istoriji nije bilo reči (Vlaherniti, Blaherna, Blaukumen i sl).

Sačuvaj samokontrolu i ne padaj tako nisko.

Netačno. Iznerviralo me je što si doslovno oborio sve granice. Ovo što radiš je falsifikovanje izvora; ni ne očekujem da mogu pronaći odakle je, a za neke od citata koji su iz tema u koje sam temeljno upućen sasvim sam siguran da uopšte ne postoje; izmišljeni su.

Jedino što je tema jeste sada da li si ti lično zločinac (autor ovih citata), ili samo saučesnik u nedelu.

Netačno. Iznerviralo me je što si doslovno oborio sve granice. Ovo što radiš je falsifikovanje izvora; ni ne očekujem da mogu pronaći odakle je, a za neke od citata koji su iz tema u koje sam temeljno upućen sasvim sam siguran da uopšte ne postoje; izmišljeni su.

Jedino što je tema jeste sada da li si ti lično zločinac (autor ovih citata), ili samo saučesnik u nedelu.
Dogmatičan karakter imaš, da ne idemo dalje. S naukom veze nemaš, mada nisi jedini.

Ovo na šta ti pozivaš ekvivalentno je spaljivanju knjiga. Mada, nisu diplomirani lovci na alternativne istoričare daleko od toga, samo ne govore ono što misle da ne bi bili očigledni.

Dogmatičan karakter imaš, da ne idemo dalje. S naukom veze nemaš, mada nisi jedini.

Ovo na šta ti pozivaš ekvivalentno je spaljivanju knjiga. Mada, nisu diplomirani lovci na alternativne istoričare daleko od toga, samo ne govore ono što misle da ne bi bili očigledni.

Da li ja umam veze sa naukom, ne znam zašto ti je bitno. Mogu imati, a i nemati; nikakvog uticaja nema na ovo sad o čemu diskutujemo.

Objasni, molim te, kakve to ima veze sa spaljivanjem knjiga.

Jesi li ti uopšte svestan šta si ti ovde uradio? Ja sam pomislio da nisi možda bio nadrogiran kad si kačio one falsifikovane citate Porfirogenita, pa rekoh da vidim, možda te prođe. Ali izgleda da imaš neki ozbiljan problem u kontinuitetu.

Ti ovde kačiš očigledno lažne citate i odbijaš da kažeš odakle su. Zašto bi krio odakle su, ako nisi ti njihov originalni kreator tj. ako ih nisi izmislio?

Pazi, neko se suprotstavlja uživo falsifikovanju. I to je 'poziv na spaljivanje knjiga'. :rotf:

Тачно. Мркаљева фалсифокавања у вези са Власима су већ одавно продрла на Фејсбуку. На моје питање ко је аутор наведеног текста дотична је одговорила да је то неки професор са Београдског филозофског факултета.

Бесумно Мркаљ сматра да фалсификовањем историјских извора он помаже српском народу. The Noble Lie in action!

Тачно. Мркаљева фалсифокавања у вези са Власима су већ одавно продрла на Фејсбуку. На моје питање ко је аутор наведеног текста дотича је одговорила да је то неки професор са Београдског филозофског факултета.

Ček, ček...šta bre? :eek:

Тачно. Мркаљева фалсифокавања у вези са Власима су већ одавно продрла на Фејсбуку. На моје питање ко је аутор наведеног текста дотична је одговорила да је то неки професор са Београдског филозофског факултета.

Бесумно Мркаљ сматра да фалсификовањем историјских извора он помаже српском народу. The Noble Lie in action!
Mrkalj nema niti jedan falsifikat.

I love you! Velikorumunski iredentista kumanskog porekla, all we need is love.

The theory that suggests that the name of Vlach people comes from the Slavic word "volkh," which means "ox" is a popular one among linguists and historians. According to this theory, the Slavs used the term "volkh" to refer to the Vlachs because they were known for their skills in animal husbandry, particularly in raising oxen.

One argument in favor of this theory is that the Vlachs were predominantly pastoralists who relied heavily on their herds of cattle and other livestock for their livelihood. They were known for their ability to raise and train oxen, which were used for plowing fields, pulling carts, and as a source of meat and milk. The Slavs, who were primarily agriculturalists, would have been familiar with the Vlachs' reputation as skilled animal handlers and may have adopted the term "volkh" to describe them.

Another piece of evidence supporting this theory is the fact that the term "volkh" was also used by Slavs to refer to other pastoralist groups, such as the Wallachians of Romania and the Moravian Wallachia region of the Czech Republic. These groups were also known for their expertise in animal husbandry and may have been called "volkh" for similar reasons.

However, there are also some arguments against this theory. One is that the term "Vlach" predates the Slavic language and was used by ancient Greek writers to refer to a group of people living in what is now modern-day Romania. It is possible that the Slavs adopted this term from the Greeks rather than inventing their own.

Another argument against this theory is that there are other possible origins for the term "Vlach," including a Celtic word meaning "foreigner" or a Germanic word meaning "Romance speaker." It is also possible that the term has multiple origins and was used differently by different groups over time.

In conclusion, while the theory that the name of Vlach people comes from the Slavic word "volkh," which means "ox" is a popular one, there are also other possible origins for the term. More research is needed to definitively determine the true origin of the name.

Јесте, цитати са Мркаљевог блога у вези са Власима се већ годинама налазе на Фејсбуку. Мркаљ није идентификован као аутор, али његов начин изражавања је препознатљив.
Ne mogu se time pohvaliti svi kreativni autori. :cmok:

Јесте, цитати са Мркаљевог блога у вези са Власима се већ годинама налазе на Фејсбуку. Мркаљ није идентификован као аутор, али његов начин изражавања је препознатљив.

To me podseća kao na ono kad je napravio pseudonim da je italijanski doktor po imenu Korađo Merlokampi. Čak i u nekim seminarski radovima je citiran njegov izmišljeni alter ego.

Onda je jasno šta je svrha. Mrkalj želi da Blog iskoristi svesno za falsifikovanje istorije.

Treba o ovome obavestiri celu forumašku zajednicu i informisati moderaciju foruma o tome šta se događa.

Ovako nešto na Krstarici ne sme da prođe bez sankcije.

Мешаш сопствене измишљотине са цитатима из других извора. Честитам!
Moram da ti zahvalim na podršci i pomoći u otkrivanju netačnosti u citatima koje dobijam od misterioznog prijatelja. Molim te da nastaviš svoju pomoć i da se slučajno ne osetiš kao zamorac u nekom psiho-eksperimentu jer to mi nikako nije bio cilj. :ok:

To me podseća kao na ono kad je napravio pseudonim da je italijanski doktor po imenu Korađo Merlokampi. Čak i u nekim seminarski radovima je citiran njegov izmišljeni alter ego.

Onda je jasno šta je svrha. Mrkalj želi da Blog iskoristi svesno za falsifikovanje istorije.

Treba o ovome obavestiri celu forumašku zajednicu i informisati moderaciju foruma o tome šta se događa.

Ovako nešto na Krstarici ne sme da prođe bez sankcije.
Мени је Мркаљ ограничио приступ његовом профилу тако да не могу показати који цитати са Фејсбука су били скинути са Мркаљевог блога.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back