Vlaška odgonetka 02

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, zato što ni ja ne znam odakle je.

PS. Možda ako pitaš Tadnoorija preko PM, on sve zna.

A odgovor na pitanje odakle mi je - neko mi je poslao.

Dakle, neko ti poslao, nemaš ni najblaže predstave niti šta niti odakle, i onda si odlučio neki nasumični tekst koji si dobio da ovde okačiš, još čak i verujući da ima neke veze sa životom? :hahaha:

A onda si se, beše, uvredio nešto mnogo jednom prilikom kad sam te nazvao strašno naivnom osobom?

Pa da li je ovo moguće, aman... :D E, a na susednoj temi si napisao da ja pišem izmet, a kako drugačije nazvati ove tvoje objave? Neko ti poslao neki tekst i ti ga ovda turio?

Ничег сличног нема у DAI. Нејасно је зашто уопште овакво смеће од текста качиш овде, као да нису у стању да прочиташ сам шта у делу пише и видиш да ово нема везе с везом.

Ma meni je mnogo više fascinantno to kako je sad pokušao da se odbrani. Gle samo šta piše, molim te:

Ne, zato što ni ja ne znam odakle je.
A odgovor na pitanje odakle mi je - neko mi je poslao.

Neko mu je poslao, ne zna ni sam šta niti odakle. A on okačio na forum. :hahaha:

Čak se može videti vrlo jaso da nešto muti, zato što je očigledno u pitanju prevođenje sa nekog drugog jezika. Višestruko je menjao priču. Prvo Vlasi imaju vojvodu, pa nekog kneza, pa sa DAI skače na Kinama i onda ko zna šta više uopšte tu. I onda kaže da je loše razumeo. Dakle, tačno se vidi da je nekakvo natucanje preko Google translate ili tako nešto. :D

Ma meni je mnogo više fascinantno to kako je sad pokušao da se odbrani. Gle samo šta piše, molim te:

Neko mu je poslao, ne zna ni sam šta niti odakle. A on okačio na forum. :hahaha:

Čak se može videti vrlo jaso da nešto muti, zato što je očigledno u pitanju prevođenje sa nekog drugog jezika. Višestruko je menjao priču. Prvo Vlasi imaju vojvodu, pa nekog kneza, pa sa DAI skače na Kinama i onda ko zna šta više uopšte tu. I onda kaže da je loše razumeo. Dakle, tačno se vidi da je nekakvo natucanje preko Google translate ili tako nešto. :D
Nije. Original je na engleskom.

Ничег сличног нема у DAI. Нејасно је зашто уопште овакво смеће од текста качиш овде, као да нису у стању да прочиташ сам шта у делу пише и видиш да ово нема везе с везом.
Nisam ja čitao ceo DAI i ne pada mi na pamet da ga čitam dok ne budem imao srpski prevod. Onda iskoristim neke napaljotke da graknu pa vidim da li je tačno to što proveravam. El sad jasno?

Nije. Original je na engleskom.
А како би то знао ако не знаш ни основне податке о пореклу текста, име аутора, време настанка? Немаш ни извор, неко ти послао и то је све. А текст непознаница на читавом свету.

Пази овако сад:
,,Порфирогенит у DAI пише да је Мркаљ живео у 15. веку на Антарктику."

Не знам одакле ми ово, неко ми послао, мора да има пред собом неке нама непознате податке или извор, пошто у DAI то нигде не пише. Мислим, очигледно је, зар не?

Nisam ja čitao ceo DAI

Niko nije rekao zašto nisi čitao celi dokument, već zašto ne otvoriš relevantni deo, iskoristiš CTRL+F i proveriš pojedinačnu stvar koja te zanima. Za to ti ne treba ni dovoljno poznavanja engleskog jezika, ni vremena; ništa. Samo par sekundi.

ne pada mi na pamet da ga čitam dok ne budem imao srpski prevod

Imaš srpski prevod. Objavljen je pre skoro 10 godina, digitalizovan, puno puta smo ga citirali i kačili na forum.

Zašto ga nikada nisi pročitao za skoro punu deceniju?

Nisam ja čitao ceo DAI i ne pada mi na pamet da ga čitam dok ne budem imao srpski prevod. Onda iskoristim neke napaljotke da graknu pa vidim da li je tačno to što proveravam. El sad jasno?
Јасно је једино да си покварени заступник идеологије затрпавања бескорисним измишљотинама, троловања и провоцирања без разлога.

А како би то знао ако не знаш ни основне податке о пореклу текста, име аутора, време настанка? Немаш ни извор, неко ти послао и то је све. А текст непознаница на читавом свету.

Пази овако сад:
,,Порфирогенит у DAI пише да је Мркаљ живео у 15. веку на Антарктику."

Не знам одакле ми ово, неко ми послао, мора да има пред собом неке нама непознате податке или извор, пошто у DAI то нигде не пише. Мислим, очигледно је, зар не?

Ma vidiš da troluje čitav forum, uživo.

Da se neko drugi uopšte usudi da postavi tako nešto što ne zna niti šta je, ni odakle, ništa živo, npr. ja, odmah bi pobenavio. Svaka treća reč bi mu bila mulja, muti, itd. Onda bi bilo; strašno. A sebi dopušta ovako skandalozno lupetanje, još i brani da je to nešto što bi ovde (ma ne ovde, nego bilo gde) čak trebalo da bude dopustivo.

Constantine VII Porphyrogenitus refers to Vlachs as "Blachernitai".
Влахернити су били византијска породица која је припадала нижем цивилном аристократском слоју. Једна од 161 породице које су чиниле тај слој цивилног племства до краја 11. века. Нико их никад није довео у везу с Власима, нигде.

Evo, kad si raspoložen:

Constantin VII Porphyrogenitus mentions Blachernitoi in De administrando imperio. In Chapter 37, he describes the various districts of Constantinople and mentions Blachernae as one of them. He also refers to the Blachernitoi as a group of people who lived in that district.

The Blachernitoi were a group of Slavic people who settled in the Blachernae district of Constantinople during the Byzantine Empire. They were known for their military prowess and were often employed as mercenaries by the Byzantine army.

Blachernitoi is another name for Vlachs; in chapter 30 of DAI, it is mentioned that Blachernitoi are a people who live beyond the Danube river and are also known as Vlachs. The term "Vlachs" was also used to refer to a group of people who spoke a Romance language and lived in the Balkans during the medieval period.

The Blachernitoi/Vlachs were known for their skills as shepherds and were often hired by the Byzantine Empire as mercenaries. They were also described as being brave warriors and loyal subjects of the empire.

Overall, it can be concluded that Blachernitoi and Vlachs are two names for the same group of people who lived in the Balkans during the medieval period and were known for their skills as shepherds and as loyal subjects of the Byzantine Empire.
Нисам заинтересован за твоје анонимне пошиљиоце и њихова параисториографска баљезгања. Пребаци се на Политику па спамуј тамо.

Poslednja izmena:
Evo, kad si raspoložen:

Constantin VII Porphyrogenitus mentions Blachernitoi in De administrando imperio. In Chapter 37, he describes the various districts of Constantinople and mentions Blachernae as one of them. He also refers to the Blachernitoi as a group of people who lived in that district.

The Blachernitoi were a group of Slavic people who settled in the Blachernae district of Constantinople during the Byzantine Empire. They were known for their military prowess and were often employed as mercenaries by the Byzantine army.

Blachernitoi is another name for Vlachs; in chapter 30 of DAI, it is mentioned that Blachernitoi are a people who live beyond the Danube river and are also known as Vlachs. The term "Vlachs" was also used to refer to a group of people who spoke a Romance language and lived in the Balkans during the medieval period.

The Blachernitoi/Vlachs were known for their skills as shepherds and were often hired by the Byzantine Empire as mercenaries. They were also described as being brave warriors and loyal subjects of the empire.

Overall, it can be concluded that Blachernitoi and Vlachs are two names for the same group of people who lived in the Balkans during the medieval period and were known for their skills as shepherds and as loyal subjects of the Byzantine Empire.

Evo ti 37. gl. DAI.

prva glava.jpg

Drg.jpg

Kako ti uopšte pada na pamet da kontaminiraš forum potpuno nepovezanim glupostima?

Jesi li ti, zapravo, originalni autor tog teksta?

Нисам заинтересован за твоје анонимне пошиљиоце и њихова параисториографска баљезгања. Пребаци се на Политику па спамуј тамо.

Mene je šokiralo da je dotakao novo dno, jer ovo još nikada nije radio. Nije ni čudo da je rasterao pola foruma i da malo ko uopšte želi i da svraća ovde kada vidi ovu količinu nepovezanih gluposti.

Bukvalno ne mogu da verujem šta radi. Mislim da niko to ovde nikada nije radio; nešto najbliže eventualno tome je bilo kad je onaj udariga ili kako beše postavljao izmišljene citate iz Teslinog tobožnjeg dnevnika, koji navodno dokazuju Teslino hrvatsko poreklo. Ali ovo je prevazišlo čak i to.

Mene je šokiralo da je dotakao novo dno, jer ovo još nikada nije radio. Nije ni čudo da je rasterao pola foruma i da malo ko uopšte želi i da svraća ovde kada vidi ovu količinu nepovezanih gluposti.

Bukvalno ne mogu da verujem šta radi. Mislim da niko to ovde nikada nije radio; nešto najbliže eventualno tome je bilo kad je onaj udariga ili kako beše postavljao izmišljene citate iz Teslinog tobožnjeg dnevnika, koji navodno dokazuju Teslino hrvatsko poreklo. Ali ovo je prevazišlo čak i to.
Za razliku od postavljača lažnih Teslinih dnevnika, ja nisam nigde rekao da je ovo što piše tačno, a naknadno sam i objasnio da mi nije jasno i objavio radi drugih mišljenja.

Kakva glupost dovoditi ove dve stvari i pristupa u analošku ravan...

Za razliku od postavljača lažnih Teslinih dnevnika, ja nisam nigde rekao da je ovo što piše tačno, a naknadno sam i objasnio da mi nije jasno i objavio radi drugih mišljenja.

Kakva glupost dovoditi ove dve stvari i pristupa u analošku ravan...

U kom ti univerzumu zamišljaš da može neko da ti pošalje preko privatne poruke ili kako već neki tekst, prepun budalaština koje možeš za par sekundi proveriti da nikakve veze sa životom nemaju, pa da ti onda to javno okačiš na društvene mreže?

I da se onda probaš da se opereš kako, navodno, nemaš nikakvu ogovornost za plasiranje dezinformacija, iako si ti taj koji je dotično okačio?

Još se, kao, nešto ograđuješ, a svega nekoliko objava unazad si sam napisao da taj čovek, a za kojeg ne znaš ni ko je uopšte, ima neki drugu verziju DAI pred sobom! A sad kažeš, kao, nigde nisi rekao da je tačno. 😂

Ovo je još gore od Teslinih dnevnika, zato što je to bar laž koja je mnogo puta zabeležena i koja stoga može biti tema, jer je nekoliko puta čak i objavljena. S druge strane, ti si doslovno prva instanca ovoga.

Naravno, potpuno sam sada poludeo. Ali ipak, nisam u šoku, tako da...

Najgore od svega je što si se ti čak i bunio protiv "Teslinih dnevnika koji se čuvaju u Beogradu".

A gle šta radiš. :lol:

Ono kad kažeš da ti informacije stižu od egregora, je li to možda misliš na glasove koje čuješ u glavi?

Oni su ti koji su ti poslali ove tekstove?

Poslednja izmena:
Chapter 37 of De administrando imperio, "And the theme of Thrace has on the east the Strymon, which flows into the sea at Amphipolis, and on the west the river Nestus, which flows into the sea at Stentoris, and on the south the great chain of mountains which extends from Sardica as far as Constantinople and the palace called Blachernae."

Imaš gore gl. 37. Prestani, aman, više da falsifikuješ.

Imaš gore gl. 37. Prestani, aman, više da falsifikuješ.
Ja ne kažem da je to tačno, kažem da je neprovereno, čudno, velikim delom netačno, ali interesantno da se otkrije odakle dolaze te konstatacije.

Na šta tebi liči taj citat gore, na bazi tvog velikog iskustva?
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio-kp7-zbirna-tema.406826/post-47034543

Mislim, zaboga, citirano je. Valjda je odnekud citirano.

Meni sve ovo izgleda faktički u redu:

"And the theme of Thrace has on the east the Strymon, which flows into the sea at Amphipolis, and on the west the river Nestus, which flows into the sea at Stentoris, and on the south the great chain of mountains which extends from Sardica as far as Constantinople and the palace called Blachernae."

Јасно је једино да си покварени заступник идеологије затрпавања бескорисним измишљотинама, троловања и провоцирања без разлога.
Очигледно Мркаљ верује да истина уопште не постоји него да се стварност путем лажи креира по вољи и потреби. Такву идеологију занима једино Ко кога? односно политичка моћ.

Ja ne kažem da je to tačno, kažem da je neprovereno, čudno, velikim delom netačno, ali interesantno da se otkrije odakle dolaze te konstatacije.

Na šta tebi liči taj citat gore, na bazi tvog velikog iskustva?
https://forum.krstarica.com/threads/de-administrando-imperio-kp7-zbirna-tema.406826/post-47034543

Mislim, zaboga, citirano je. Valjda je odnekud citirano.

Meni sve ovo izgleda faktički u redu:

"And the theme of Thrace has on the east the Strymon, which flows into the sea at Amphipolis, and on the west the river Nestus, which flows into the sea at Stentoris, and on the south the great chain of mountains which extends from Sardica as far as Constantinople and the palace called Blachernae."

Zašto ne pitaš toga ko ti je to poslao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back