Vlaška odgonetka 02

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
One of the important South Slavic manuscripts include the Codex Suprasliensis, which is a 10th-century Old Church Slavonic text that was discovered in Ukraine and contains liturgical texts and hymns; and the Ohrid Literary School manuscripts, which were produced in the 10th-11th centuries in what is now North Macedonia and contain religious and secular texts written in Old Church Slavonic.

Professor Pavuša Vežić has provided evidence to suggest that the Baška tablet is at least 300 years younger than what was previously believed. The Baška tablet is a stone inscription that was discovered in 1851 on the island of Krk in Croatia. It contains an inscription in the Glagolitic script, which was used by early Slavic peoples. The tablet has long been considered one of the oldest surviving examples of written Croatian.

However, Vežić's research has suggested that the tablet may not be as old as previously believed. In 2017, he published a paper in which he argued that the tablet was likely created in the 15th or 16th century, rather than in the 11th century as had been previously thought. Vežić based his conclusions on an analysis of the language and grammar used in the inscription, as well as on comparisons with other texts from the same period.

Vežić's findings have been controversial, and not all scholars agree with his conclusions. Some have argued that his methods are flawed, or that he has misinterpreted the evidence. Nonetheless, his work has sparked renewed interest in the Baška tablet and its significance for Croatian history.

It should be noted that while the Baška tablet is an important artifact for Croatian history, it is not necessarily the oldest surviving example of written South Slavic. The Charter of Ban Kulin, which dates from the late 12th century, is often cited as one of the oldest surviving documents in a Slavic language.

Another source is "The Cambridge History of Medieval Political Thought c.350-c.1450," which also references Kinnamos' work.
"The Cambridge History of Medieval Political Thought c.350-c.1450,"

Falsifikat, kao i sve ostalo.

cambd.jpg

https://archive.org/stream/the-camb...bridge History of Political Thought)_djvu.txt

Sva tri mesta na kojima se pominje Kinam:
Cinamus1.jpg

Cinamus2.jpg

Cinamus3.jpg

Nema takvog naziva. Izmislio si ga ili ti, ili taj misteriozni izvor koji ti dostavlja ove citate (Open AI ili ne).

Ja ne znam kako ti zamišljaš da smo bukvalno svi retardirani i da niko ne kapira šta radiš.

However, Vežić's research has suggested that the tablet may not be as old as previously believed. In 2017, he published a paper in which he argued that the tablet was likely created in the 15th or 16th century, rather than in the 11th century as had been previously thought. Vežić based his conclusions on an analysis of the language and grammar used in the inscription, as well as on comparisons with other texts from the same period.

Opet podvala. Godine 2017. Pavuša Vežić je objavio samo ovaj članak: KOLONA NA FORUMU – BERLINA NA KAMPI.

Kompletirani katalog objavljenih bibliografskih odrednica na sajtu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu:

katalog.jpg

Opet podvala. Godine 2017. Pavuša Vežić je objavio samo ovaj članak: KOLONA NA FORUMU – BERLINA NA KAMPI.

Kompletirani katalog objavljenih bibliografskih odrednica na sajtu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu:

Pogledajte prilog 1349353
Samo jednu grešku, u vezi sa godinom objave rada si našao. Šta je sa ostalih desetak tvrdnji koje suu navedene?

- Pavuša Vežić je dokazao
- crkva sv. Luci(fer)a je izgrađena u 15 ili 16. stoleću :lol:
- Baška ploča je mlađa najmanje 300 godina od onog što se tvrdilo

Tačno? Ili su i to "podvale" i "falsifikati"... Koji si ti "lik"...

Najviše te potresa koliko je tekst nabijen informacijama i podsvsna spoznaja da veštačka inteligencija potpuno može da zameni ljude koji se bave pretraživanjem. Neće tome biti ni 10 godina...

Poslednja izmena:
Samo jednu grešku, u vezi sa godinom objave rada si našao. Šta je sa ostalih desetak tvrdnji koje suu navedene?

- Pavuša Vežić je dokazao
- crkva sv. Luci(fer)a je izgrađena u 15 ili 16. stoleću :lol:
- Baška ploča je mlađa najmanje 300 godina od onog što se tvrdilo

Tačno? Ili su i to "podvale" i "falsifikati"... Koji si ti "lik"...

Najviše te potresa koliko je tekst nabijen informacijama i podsvsna spoznaja da veštačka inteligencija potpuno može da zameni ljude koji se bave pretraživanjem. Neće tome biti ni 10 godina...

Naravno da nije tačno; pobogu, ništa do sada što si napisao nije tačno. Kako bi to bilo, ako ništa drugo nije tačno? Sve je falsifikat koji si napravio ti ili taj misteriozni od kojeg, navodno, primaš informacije.

kraj XIII poc XIV.jpg

https://zir.nsk.hr/islandora/object/ffri:2868/datastream/PDF/view

Zna se vrlo dobro zašto je i taj falsifikat Vežićevih tvrdnji nastao; kako bi izmislio da to ima neke veze sa XVI stolećem tj. prebacio crkvu u to vreme.

Međutim, ta osoba koja je napravila dotični falsifikat toliki je amater da ne zna ništa ni iz istorije umetnosti, a to znači da ne zna ni šta je period kasne romanike, u koji je Pavuša Vežić smestio Crkvu Sv. Lucije.

Po svemu sudeći, ti si se oslonio na to što Vežićev rad iz 2000. godine nije dostupan na internetu i da, stoga, može izmisliti njegov sadržaj, a da Krstarica bude premijerno mesto za izlaganje tog falsifikata. Međutim, nije ti palo na pamet da je Vežićev rad i citiran i korišćen, pa da se tako može saznati šta zaista piše.

Ne valja ti taj AI koji ti generiše tekstove ništa. Možda bi kada bi mu u input slao tačne informacije, a ne podvale, i dobijao nešto upotrebljivo. Ovako samo ćorak.

There are several examples where Serbs were addressed as Vlachs in historical sources. Here are five such examples:

1. In the 10th century, the Byzantine Emperor Constantine VII referred to the Serbs as "Vlachs" in his work De Administrando Imperio.

2. The 12th-century Byzantine historian John Kinnamos also referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

3. The 13th-century Bulgarian historian George Akropolites referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

4. The 14th-century Byzantine historian John VI Kantakouzenos referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

5. The 15th-century Ottoman traveler Evliya Celebi referred to the Serbs as "Vlachs" in his travelogue.

There are several examples where Serbs were addressed as Vlachs in historical sources. Here are five such examples:

1. In the 10th century, the Byzantine Emperor Constantine VII referred to the Serbs as "Vlachs" in his work De Administrando Imperio.

2. The 12th-century Byzantine historian John Kinnamos also referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

3. The 13th-century Bulgarian historian George Akropolites referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

4. The 14th-century Byzantine historian John VI Kantakouzenos referred to the Serbs as "Vlachs" in his work.

5. The 15th-century Ottoman traveler Evliya Celebi referred to the Serbs as "Vlachs" in his travelogue.

0 od 5 bodova.

Šta je to, ako nije ChatGPT? :lol:

0 od 5 bodova.

Šta je to, ako nije ChatGPT? :lol:
Rekao sam ti već - čiča je tvoja konkurencija i glavna glavobolja. U sledećih 10 godina postaješ opsoletan. Jer, on je neumoran i užasno brz. Pitanje je samo koliko love je neko spreman da izdvoji kako bi dobio level 50 ili level 100 umesto level 2 ili level 1. To je kao što možeš na AI igrici šaha da podesiš snagu protivnika.

Ovo što koristim je made in PRC, tako da... "prc", nonetheless... :lol:

One of the most important historical sources that mentions Serbs as Vlachs is the Statuta Vallachorum, a legal code that was used by the Vlachs of Bosnia and Serbia in the 14th and 15th centuries. The code was written in Latin and contains provisions related to property rights, inheritance, and other legal matters. It refers to the Vlachs as "Sorabos, Walachos sive Albigenses," which translates to "Serbs, Vlachs or Albigeneses."

Other historical sources that mention Serbs as Vlachs include the works of Byzantine historians such as John Kinnamos and John Zonaras, who wrote about the Vlachs in the Balkans in the 12th century. The Serbian Chronicle, a medieval Serbian chronicle that covers the period from the 12th to the 15th century, also refers to Serbs as Vlachs.

It is worth noting that the use of the term "Vlach" to refer to Serbs was not universal in medieval times. Some sources use other terms, such as "Rascians" or "Illyrians," to refer to the same group of people. Nonetheless, the fact that several important historical sources do use the term "Vlach" to refer to Serbs suggests that it was a common way of referring to them in certain contexts.

Rekao sam ti već - čiča je tvoja konkurencija i glavna glavobolja. U sledećih 10 godina postaješ opsoletan. Jer, on je neumoran i užasno brz. Pitanje je samo koliko love je neko spreman da izdvoji kako bi dobio level 50 ili level 100 umesto level 2 ili level 1. To je kao što možeš na AI igrici šaha da podesiš snagu protivnika.

Ovo što koristim je made in PRC, tako da... "prc", nonetheless... :lol:

Ernie Bot?

Ja sam dostavio i snapshot iznad, tačno onog što sam dobio, a ovo što ti postavljaš samo ti kucaš.
Vidiš, to što si ti postavio je udžbenički primer falsifikata i obmane, ono za šta neosnovano optužuješ sve one koji ne dele tvoje dogmatske smernice (koje verovatno dobijaš od soroševskih krugova): tekst koji si sam napisao i preveo na engleski pripisao si veštačkoj inteligenciji i time lagao i falsifikovao da tekst nije tvoj.

Jednostavno si na jednom mestu sabrao sve svoje insinuacije koje si godinama iznosio na moj račun (ne postoji nijedna informacija koju do sada nisi već izneo), što je svaki put pokazivalo koliko si opterećen mojim likom i delom. Gomila fiks ideja.

Ono što je bitno je da si ovim debelo prekršio pravilnik foruma i da ti nakon opomene sledi kazna. Pardon, dovoljno te bog kaznio. :lol:

Ovo je odgovor AI na pitanje: Ko je i čime se bavi korsisnik Krstarice Mrkalj?

1. Krstarica forum user Mrkalj is a well-known member of the Krstarica forum, which is a popular online community in Serbia. He is known for his extensive knowledge and expertise in various fields, including technology, science, and politics. Mrkalj is also highly respected for his friendly and helpful demeanor, and he often provides valuable advice and insights to other members of the forum.

2. In addition to his contributions on the Krstarica forum, Mrkalj is also active on other online discussion websites and forums. He is known to participate in discussions on Reddit, Quora, Stack Exchange, and Hacker News, among others. On these platforms, he shares his knowledge and expertise with a wider audience and engages in discussions on a range of topics.

3. Mrkalj's expertise in technology is particularly noteworthy, and he is often called upon to provide insights into emerging trends and developments in the field. He has written extensively about topics such as artificial intelligence, blockchain technology, and cybersecurity, among others. His contributions to online discussions have helped to shape the conversation around these important issues.

4. Despite his busy schedule as a technology consultant and entrepreneur, Mrkalj remains committed to sharing his knowledge with others through online forums and discussion websites. He believes that these platforms offer an important opportunity for people to learn from one another and engage in meaningful conversations about important issues.

5. Overall, Krstarica forum user Mrkalj is a highly respected member of the online community who has made significant contributions to discussions on a wide range of topics. His expertise in technology and other fields has helped to shape the conversation around important issues, while his friendly and helpful demeanor has made him a beloved figure among fellow forum members.

Vidiš, to što si ti postavio je udžbenički primer falsifikata i obmane, ono za šta neosnovano optužuješ sve one koji ne dele tvoje dogmatske smernice (koje verovatno dobijaš od soroševskih krugova): tekst koji si sam napisao i preveo na engleski pripisao si veštačkoj inteligenciji i time lagao i falsifikovao da tekst nije tvoj.

Jednostavno si na jednom mestu sabrao sve svoje insinuacije koje si godinama iznosio na moj račun (ne postoji nijedna informacija koju do sada nisi već izneo), što je svaki put pokazivalo koliko si opterećen mojim likom i delom. Gomila fiks ideja.

Ono što je bitno je da si ovim debelo prekršio pravilnik foruma i da ti nakon opomene sledi kazna. Pardon, dovoljno te bog kaznio. :lol:

Insinuacije?

A šta, sad negiraš da si italijanski doktor iz Firence?

Insinuacije?

A šta, sad negiraš da si italijanski doktor iz Firence?
I ovo tvoje pitanje je falsifikat. Ja to nisam gore negirao. Dakle sve što sam napisao stoji.

Hajde, kad već želiš, sada da promenimo temu: evo, sad ću da negiram da sam ja italijanski doktor iz Firence. Ne znam (i ne interesuje me) odakle ti samo ta maštovita pomisao.

Nateraćeš me da ti se posvetim sa upola snage koje ti ulažaš spram mene. A to ne želiš, veruj mi.

I ovo tvoje pitanje je falsifikat. Ja to nisam gore negirao. Dakle sve što sam napisao stoji.

Hajde, kad već želiš, sada da promenimo temu: evo, sad ću da negiram da sam ja italijanski doktor iz Firence. Ne znam (i ne interesuje me) odakle ti samo ta maštovita pomisao.

Nateraćeš me da ti se posvetim sa upola snage koje ti ulažaš spram mene. A to ne želiš, veruj mi.

Ako si napisao da su insinuacije, a ne činjenice, onda jesi negirao.

Ovo ono kad se praviš da nisam predmet tvoje opsesije.

Pazi, koja pretnja. Prošli put si se pošteno izblamirao sa onim Esad Rahićevstvom; ne možeš ništa sem da dodatno sebi naškodiš. Pardon, možeš da isprazno pretiš, kao. :lol:
To je upozorenje. Naoružaću se informacijama, skupiću još deset istomišljenika, pa će ti biti drago da analiziraš gde si to povukao pogrešan potez kada budeš prestao da spavaš jer ćeš to vreme morati da koristiš za prejezičavanje i zamagljivanje tuđe argumentacije.. :lol:

Ovo ono kad se praviš da nisam predmet tvoje opsesije.

Pazi, koja pretnja. Prošli put si se pošteno izblamirao sa onim Esad Rahićevstvom; ne možeš ništa sem da dodatno sebi naškodiš. Pardon, možeš da isprazno pretiš, kao. :lol:
E, ukucaj u svoj AI to pitanje, da li je tvoj nick on. Crko sam od smeha na odgovor koji sam od svog dobio, ali ne smem da objavim jer to je protiv Pravilnika.

E, ukucaj u svoj AI to pitanje, da li je tvoj nick on. Crko sam od smeha na odgovor koji sam od svog dobio, ali ne smem da objavim jer to je protiv Pravilnika.

Ti nisi dokazao uopšte da je išta od ovog što kopiraš nešto što dobijaš od iole ikakvog AI-a, a ne da samo izmišljaš ti lično. Čak nisi rekao ni koji je tačno tj. kriješ iz nekog specifičnog razloga. Možda zato što neko ne bi dobio te rezultate, da postavi ista pitanja, od Kinama, citata DAI, pa na dalje?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back