- Poruka
- 81.640
Ne određuje tvoju ličnost kakvo ti je poreklo nego šta radiš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па на википедији о Власима и пише да су Власи пореклом из Румуније. Дошли су јужно од Дунава негде у 17. веку.Kako se odnosite prema svom poreklu koje je tako lepo sakrivano od nas?
Tako je, nisam pravio poveznicu Vlah - Rumun.Ne shvatam,hoćeš da kažeš da si Vlah koji nije znao odakle potiču Vlasi??
I ne treba da praviš.Tako je, nisam pravio poveznicu Vlah - Rumun.
Istočna Srbija, sela oko Petrovca na Mlavi! Ti?Svi smo mi pomalo vlasi.
No što reče Iskapa, odakle si rođo?
Pre nekoliko meseci sam naleteo na ovaj članak o poreklu Vlaha i od tada ne mogu da se smirim.
Najgore je što postoje desetine knjiga na istoj stranici tako da ne mogu da ignorišem članak.
Jel ima još Vlaha ovde?! Kako se odnosite prema svom poreklu koje je tako lepo sakrivano od nas?
Pogledajte prilog 1508239
Hoće li biti referenduma za pripanjanje Petrovca na Mlavi RumunijiIstočna Srbija, sela oko Petrovca na Mlavi! Ti?
Mislim logično. Rumunija se do pre 150 godina zvala Vlaška. Rumunski identitet je izgrađen ujedinjenjem Vlaške i Moldavije. Tako da je Rumun više državljanstvo nego narod jer su Vlasi van Rumunije nastavili da se nazivaju Vlasi.
Pa to je i u engleskom i svakom drugom jeziku. Taj region je bio poznat kao Principality of Walachia, a od 1864. u engleski ulazi naziv Rumania.Promena dolazi u srpskom jeziku; naši stari su odlučili da novu državu nazovu Rumunijom 1864. godine, umesto Vlaškom.
Inače se Vlaška i pre 1864. godine nazivala isto na njihovom narodnom jeziku; Rumunska zemlja.
Zemlja RomanaPromena dolazi u srpskom jeziku; naši stari su odlučili da novu državu nazovu Rumunijom 1864. godine, umesto Vlaškom.
Inače se Vlaška i pre 1864. godine nazivala isto na njihovom narodnom jeziku; Rumunska zemlja.
Zapravo taj region je bio poznat po rumunjskom imenu od doba cara TrajanaPa to je i u engleskom i svakom drugom jeziku. Taj region je bio poznat kao Principality of Walachia, a od 1864. u engleski ulazi naziv Rumania.
Krajina. Petrinja. Stari vlaški kraj.Istočna Srbija, sela oko Petrovca na Mlavi! Ti?
Pa to je i u engleskom i svakom drugom jeziku. Taj region je bio poznat kao Principality of Walachia, a od 1864. u engleski ulazi naziv Rumania.
Od nekih poznatijih Hrvata vlaskog porijekla prvo mi padaju napamet Miomir Žužul, Ivo Sanader i Marko Livaja.Krajina. Petrinja. Stari vlaški kraj.
Najpoznatiji su ti Imoćani i Zapadni Hercegovci. Hrvati imaju zanimljivu genetiku, često regionalnu, gde je jedna grana, stara kojih 700-800 godina, dominantna u jednom području dok je na drugim krajevima gotovo nepostojeća. Kod Srba, što se tiče rodova za koje pretpostavljamo da su bili vlaškog statusa, drugačija je rasprostranjenost, kao recimo za J2b Y22059 Kriče ili N2 FT182494 ili npr Vlahoviće J1 FT11470 itd koji su rasprostranjeni na celom području za koja se pretpostavlja da su ih naselili SrbiOd nekih poznatijih Hrvata vlakom porijekla prvo mi padaju napamet Miomir Žužul, Ivo Sanader i Marko Livaja.