Вјештаци и вјештице

Наравно. Нисам ни помињао силовање, побогу, говорим о добацивању, набацивању и сл. на послу. За силовање бих кажњавао жестоко, без обзира да ли на послу или било гдје.
Samo sam istu logiku primenila. Tvoja recenica ima istu logiku.

zasto je problem reci onda sefica i za muskarce i za zene?
Зато што је назив за Шефа - шеф, а шефица је изведена одатле као женски род. И ок, тај израз се усталио у језику јер је очигледно потребан. Жена може бити шефица, али назив радног места је Шеф (тога и тога).То о чему ти причаш је управо ”силовање” језика

Зато што је назив за Шефа - шеф, а шефица је изведена одатле као женски род. И ок, тај израз се усталио у језику јер је очигледно потребан. Жена може бити шефица, али назив радног места је Шеф (тога и тога).То о чему ти причаш је управо ”силовање” језика
Iskreno jako mrzim upotrebu termina "silovanje" za bilo sta sto nije silovanje, ali ajde da se ne zadrzavam na tome.
Ono sto sam rekla - zenski kao neutralni rod - to niko ozbiljno ne razmatra, navela sam to kao misaoni eksperiment. Okej je da neutralni rod bude muski, da se ne komplikuje, ali potpuno je okej da imamo nastavke za zenski rod jer ih svakako imamo u jeziku.

Back