Vise "boraca" i "junaka" posle rata nego u ratu

Сачекаћемо укључење неког резервисте да нам потврди да ли је својевремено био плаћен или не.
Sve zavisi od coveka,ja sam '99 podignut u rezervu,ali nisam hteo da naplatim ni dinara.Covek kod koga sam radio je smatrao da je to visa sila,i platio mi kao da sam radio,nije mi palo na pamet da trazim i dnevnice,koje su em bile mizerne,em me iskreno bilo sramota da ih trazim.I nikad i necu.
Tu imas rezervista koji su bili na 'polozajima' pored svog sela,u gradu,svako ili svako drugo vece su spavali kuci...itd.I oni su najglasniji u potrazivanju tih dnevnica......

Verovatno se u "borce" racunaju mamini i tatini sinovi iz rezervnog sastava, svako ko je uopste dobio poziv za vojsku, pa i oni dezerteri u inostranstvo, koji su branili Kosovo i Srbiju iz Kanade i Australije.To su takvi ljudi koji su uzeli pare i za neke druge stvari na taj kvaran nacin, oni su u taj sistem jadjenja usli poodavno, taj zanat su naucili od oceva i svi su bili u drzavnoj sluzbi jer tu vidis gde moze da se ucari koji dinar.To su genetski lopovi.Obican narod to ne zna
Kad je krenulo bombardovanje mnogo ljudi je pozvano u rezervu da prazne kasarne,da 'cuvaju granice' svojih opstina u Srbiji,kakvo Kosovo,nisu ga ni na slikama videli.

ne znam zasto im je isplaceno

pazi vecina njih je bila na polozaju u pozadini primera radi recimo kod lipljana, tokom bombarodvanja... to je centralno kosovo 16 km od pristine, tu je i gracanica kosovo polje...

potom u urosevcu , to mu dodje na istom saobracajnom putu za skoplje, ili 24 km od lipljana...

i to je centralno kosovo!!!

NE VIDJELO VATRENOG DEJSTVA! I BORBENIH OKRSAJA !!!

prdeli po njivama a sada nas brukaju po strazburu!

sluzil isu tamo da ako probiju ameri, ali to se niej desilo jer su MLADI HEROJ ISA KOSARA NJIH 200-300 ODRAIDL IPOSAO I DALI ZIVOTE!!!

a ove prdonje danas ih ispade 100 - 2000 hiljada "boraca" !!!

****** moj!

bruka ziva

To su samo tvoja razmišljanja a ne zakonske regulative.
Ljudi su primili vojni poziv i odazvali se. Oni su učesnici rata.
Zakon propisuje šta im sleduje na osnovu toga.

A evo ti primer mog poznanika koji je poginuo dok je vozio gorivo
za snabdevanje jedinica oko K. Mitrovice. Upali u zasedu UĆK.

Više se ne sećam dobro priče (mislim da je baš u tom Lipljanu) da je tomahavk
pogodio školu punu rezervista.

Na Bajgori je i tokom rata bilo UĆK pripadnika.

Znam ljude koji nikad nisu pušili a propušili su tokom tog rata...
Znam dvojicu koja su duševno oboleli...
Znam jednog (sin jedinac) koji se obesio odmah posle rata...
A znam i za mrtve...
Nisu bili na granici.

To što ti misliš da neko treba da pogine ili bude ranjen da bi primio neku naknadu
za učešće u ratu je tvoje pravo da misliš ali zakon je taj koji propisuje.

Сачекаћемо укључење неког резервисте да нам потврди да ли је својевремено био плаћен или не.
Био сам плаћен платом у фирми пошто је била већа од пара које бих добио од државе, а ван Београда био сам још плаћен на то још и дневницама од државе. На Дрини 1995. године нас је још једнократно частио Кертес за резултате (резерва полиције). То су паре које сам добио од државе. Деведесет и девете сам се јавио, али су ме вратили, ваљда као маторог и рекли да чекам позив који никада није дошао све до раздужења.

Хајде мало да филозофирамо. Године су хендикеп у скоро свему, али опет носе неке ситне предности, ако ништа друго многа тога више не мораш. Хоћеш и можеш, добро, нећеш, опет добро. При томе, парадоксално, ми који смо служили разне војне рокове и одазивали се на вежбе и "вежбе" смо парадоксално физички често способнији од не малог броја два пута млађих од нас. Не причам, напамет, уверио сам се.

Дужина преживљавања је између осталог и ствар добре генетике.

Тако да би било лепо да покажете мало више поштовања према старијима, прво зато што је то ствар лепог васпитања, друго зато што свашта можете да научите чега нема на брату Гуглу којим се и ја свакодневно користим и треће, веома непријатно можете да се изненадите приликом буђења на ортопедији пошто вам се неки маторац учинио довољно матор и немоћан за ваше иживљавање и доказивање над њим.

Мислимо о томе

и треће, веома непријатно можете да се изненадите приликом буђења на ортопедији пошто вам се неки маторац учинио довољно матор и немоћан за ваше иживљавање и доказивање над њим.

Мислимо о томе

Hahaha,ovo sam lično video ovde u NS,pre dve godine nogde oko novogodišnjih praznika.Neki nabildani lik od nekih 25-26 godina poludeo,jer je radnica jednog grila poslužila nekog čoveka u kasnim 50.-im pre njega.Zaleteo se na čikicu,koji je sitnije konstitucije,no čikica ga sa 2 udarca nokautirao.Mlađani junoša nije par minuta mogao da stane na noge.Polivali ga vodom,šamarali...Ispostavilo se da se taj stari godinama profesionalno bavio boksom,iako ne izgleda tako.Osramotio ga sa dva hirurški precizna udarca :D

pravi borci sa kosara i granicnog pojasa, sami placaju protezu za oko izgubljeno u ratu...

to je nasa istina!!

a ovi srbijancerosi digli guzicu da naplate , pa svi sad borci!!!

redom pojurise u strazbur da nas brukaju a ne vidjelo borbenih dejstvovanja...
А њихов комадант на Вучићевом митингу убеђује народ како држава брине о њима...

Према податцима ССНО и ГШ ЈНА од августа 1991. до фебруара 1992. године у директним борбама је учествовало око 16500 бораца.
На примјер, Вуковар није нападало "100 000 ћетника" него је у директним борбама учествовало 2-3000 бораца.

Ђенерал Славко Лисица се пред смрт залагао за укидање Борачке организације РС јер је у њој било пет пута више "бораца" него оних који су стварно се борили у рату.

Sve zavisi od coveka,ja sam '99 podignut u rezervu,ali nisam hteo da naplatim ni dinara.Covek kod koga sam radio je smatrao da je to visa sila,i platio mi kao da sam radio,nije mi palo na pamet da trazim i dnevnice,koje su em bile mizerne,em me iskreno bilo sramota da ih trazim.I nikad i necu.
Tu imas rezervista koji su bili na 'polozajima' pored svog sela,u gradu,svako ili svako drugo vece su spavali kuci...itd.I oni su najglasniji u potrazivanju tih dnevnica......
slicno , jesam bio na odgovornom mestu

ali na relativno sigurnom polozaju

nisam trazio dnevnice , zbog srbije i ne bih ,ali zbog silnih grebatora razmisljam , mada nisu neke pare.

treba gradirati , ko je bio na opasnijem mestu , treba da primi dobar iznos

a ko se svrckao dovoljno je sto je pojeo i popio

a i davali su neke pare kod razduzivanja , ne znam koliko bese .

Back