Vise "boraca" i "junaka" posle rata nego u ratu

kapetanmark

Buduća legenda
Poruka
41.752
Autorska tema.

20 godina obelezavanja od bombarodvanja nato alijanse, i borbi na Košarama, svjedoci smo mnogih dokumentarnih iflmova mejdu kojima i poslednji... Izjave, dokumenti, zapisi, vojnici, heroji ucesnici sa svoji mrecima pred kameram opisaše nam njihovo junacko dejstvovanje u grnaicnom pojasu... Vjecna im slava i hvala, njima i poginulim borcima!

Medjutim gledajuci sve to , ispada braco da smo mi granicnu liniju brnaili sa 200- 300 ili ajde nesto jace boraca, uglavnom mlade ovjske, sa nesto spec jedinica i dobrovoljaca, naspram 4000 - 5000 siptarski hterorista i americkih placenika, komandosa...

Dakle ?

Sta bode oci u toj cinjenici?

Par stotina nasih junaka!

Cekaj malo, pa advokat aleksic kaze da zastupa 80 000 boraca koji traze odstetu, dnevnice, pare od drzave, pasu je tuzili i pred sudom u strzaburu!!!

Takodje navodi da je u srbiji oko 200 000 boraca sa kosova...

Gospodo , da je bilo i tih 80 000 tamo na linijama borbenih dejstava onih 4000 sipaca i placenika bi samleli za rucak!!!
za 24 h!

Po svojim izjavama oni govore, drzava ih pozvala oni se odazvase i to im je osnov za tuzbu? To je obaveza svakog obveznika!!!

Tih 80 000 koje ovaj zastupa prdelo je po poljanama i livadama u unutrasnjosti kosova... a mnogi i unutrasnjosti srbije...

Dakle po unutrasnjsoti kosova, cak je i pavkovic govorio kako imamo sto hiljada spremnih pusaka dolje... U unutrasnjosti ocito, da docekamo kopnenu invaziju i prodor na celu teritoriju kosovajel ...To se mejdutim nije desilo! zasluzni za to su ovi JUNACI SA GRANICNOG POJASA!!! OVI HEROJI!!!

Pogledjate samo primjere...

iz krusevackog djela samo 12 000 traz pare za ucesce u ratu na kosovu!!!

12 000 !!!

iz Nisa preko 16 000 !!!

Da ne spominjem ostale gradove ispada da je ovih 30 000 bilo u pomoc tam odje treba, a ne da su prdjeli po POZADINI ne bi oni mladi onoliko izginuli i bili zaborvaljeni od drzave, jedan od njih je morao da placa protezu za oci!!!

Dok ova gospoda koja prdela po pozadini trazi pare za rat na kosovu? Ove silne hiljade "boraca"

Da se razumemo, bio sam u ratu , najvise po srpskoj kao dobrovoljac dva puta ranjavan znam sta su pdojele na borce prve kategorije, druge, trece...

zavisno od dana na borbenim polozajima i borbenim polozajima prve linije druge... zavisno od ucestvovanja na linijama vatrenog desjtva...

bio sam i na kosovu, pogrnaicni deo djakovice 1998 , i znam mnoge odande sto ratovase protiv uck terorista koj isu geriom napadali policiju po kosovu...

Pocetkom rata pjp policije i policija je krneula u ciscenje tih uck zanavjek i do pocetka aprila ih protjelrala sa kosova... borbe su vodjene na grnaicnom pojasu potom...

OVI SILNI "JUNACI" KOJI TRAZE PARE ZA REZERVU , ZA SVOJE "RATOVANJE" U POZADINI ISPADA DA NSIU VIDJELI VATRENOG DEJSTVOVANJA SIPTARSKIH TERORISTA???

rece da su bil iizlozeni bombardovnaju nato, ok, ali tome je bio izlozen i rezervista u fruskoj gori !!! i oni koji su obarali nevidljive...

i svaki gradjanin nesrenti koji je stradao tokom bombardovanja!

pa jel on dobio pare?

BRUKA GOSPODO , postali smo losi, lazljivi i gledam osam osvoje dupe.. cak i svejtu duznost odbrnau tadzbine gledamo naplatiti, i ako je cinejnica ko je brnaio kosare i granicni pojas!

uhvatio nas ustaski sindorm domoljuba, kojih ispade sada vise stotinu puta od onih tudjmanovih koljaca s pocetka rata...

kao i u bravara, da je ima otolko partizana kolko je delio penziaj borcima, otero bi svabu za pola godine!!!

PA DJE SU OVIH 100 - 200 HILJADA RATOVALI? U DIZNILENDU?
A OCE PARE...

e moj srbine...

Не знам да ли војска сада има тачан број колико их било.
advokat ALEKSIC koj iih zastupa pred strazburom i drzavom, je rekao da on zastupa prkeo 80 000 ! koji jos nisu naplatili...
po nejgovim recima u srbiji ima oko 200 000 "boraca" u ratu na kosovu...

mnogi su se naplatili... cifra je oko 3500 evrica koej traze... to valjda sa azteznim kamatama :D

prvo su trazili 250 000 , to dobili oni koj inaplatise...

a ovamo gledamo kako ovi nesretnici zaboravljen isa kosara, kako ejdan od njih placao protezu za oko , koje je ranjen na kosarama!

a vidi ove junacine serbske????

preko sto hiljada!!!

Nije.

E to smo m ipsotali. lazljiva alava gamad! Samo svoju guzicu naplatiti to je bitno! kakvi crni "borci"...

bruka!!!
Можда су у питању потраживања регуларне војске, јер су војничке плате симболичне.
Мартовска класа, која је добила продужетак, и војници по уговору су адекватно плаћени.

Можда су у питању потраживања регуларне војске, јер су војничке плате симболичне.
Мартовска класа, која је добила продужетак, и војници по уговору су адекватно плаћени.
ne

POTRAZIVANJA SU ISKLJUCIVO OD REZERVISTA!

koji su takodje vojni obveznici.

Predsjednik srpskih veterana rata Mile Milošević izjavio je da, po njegovoj procjeni, Srbija ima oko 500 000 ratnih veterana, a najveće procjene idu i do 800 000 ljudi koji su sudjelovali u 'ratnim dejstvima' u devedesetima...

Toliko o tome da Srbija nije ratovala... :kafa:

Kroz Vojsku Republike Srpske tokom otadzbinskog rata je proslo 215 000 vojnika a samo ih je 2000 bilo iz Srbije

U RS je napravljena kategorizacija boraca VRS zavisno od duzine angazovanja i vremena provedenog u zoni borbenih dejstva .tako da ima 7 kategorija boraca VRS

Kroz Vojsku Republike Srpske tokom otadzbinskog rata je proslo 215 000 vojnika a samo ih je 2000 bilo iz Srbije

U RS je napravljena kategorizacija boraca VRS zavisno od duzine angazovanja i vremena provedenog u zoni borbenih dejstva .tako da ima 7 kategorija boraca VRS
o tome sam ja pricao

o kategorizaciji boraca, veterana

a vidi ove nase "junacine" ? njih 200 000 po toj kategorizaciji ne bi upali ni u sedmu!!!

Verovatno se u "borce" racunaju mamini i tatini sinovi iz rezervnog sastava, svako ko je uopste dobio poziv za vojsku, pa i oni dezerteri u inostranstvo, koji su branili Kosovo i Srbiju iz Kanade i Australije.To su takvi ljudi koji su uzeli pare i za neke druge stvari na taj kvaran nacin, oni su u taj sistem jadjenja usli poodavno, taj zanat su naucili od oceva i svi su bili u drzavnoj sluzbi jer tu vidis gde moze da se ucari koji dinar.To su genetski lopovi.Obican narod to ne zna

Na osnovu čega su ovi neki isplaćeni a drugi nisu?
Gde je tu logika?
Ako je nešto zakonom regulisano a onda se isplaćuje samo nekima,
krivi su oni kojima je zakinuto?

Posle se čudimo što su dezerteri ispali najpametniji.
ne znam zasto im je isplaceno

pazi vecina njih je bila na polozaju u pozadini primera radi recimo kod lipljana, tokom bombarodvanja... to je centralno kosovo 16 km od pristine, tu je i gracanica kosovo polje...

potom u urosevcu , to mu dodje na istom saobracajnom putu za skoplje, ili 24 km od lipljana...

i to je centralno kosovo!!!

NE VIDJELO VATRENOG DEJSTVA! I BORBENIH OKRSAJA !!!

prdeli po njivama a sada nas brukaju po strazburu!

sluzil isu tamo da ako probiju ameri, ali to se niej desilo jer su MLADI HEROJ ISA KOSARA NJIH 200-300 ODRAIDL IPOSAO I DALI ZIVOTE!!!

a ove prdonje danas ih ispade 100 - 2000 hiljada "boraca" !!!

****** moj!

bruka ziva

Verovatno se u "borce" racunaju mamini i tatini sinovi iz rezervnog sastava, svako ko je uopste dobio poziv za vojsku, pa i oni dezerteri u inostranstvo, koji su branili Kosovo i Srbiju iz Kanade i Australije.To su takvi ljudi koji su uzeli pare i za neke druge stvari na taj kvaran nacin, oni su u taj sistem jadjenja usli poodavno, taj zanat su naucili od oceva i svi su bili u drzavnoj sluzbi jer tu vidis gde moze da se ucari koji dinar.To su genetski lopovi.Obican narod to ne zna
pravi borci sa kosara i granicnog pojasa, sami placaju protezu za oko izgubljeno u ratu...

to je nasa istina!!

a ovi srbijancerosi digli guzicu da naplate , pa svi sad borci!!!

redom pojurise u strazbur da nas brukaju a ne vidjelo borbenih dejstvovanja...

Back