Visa Medicinska?

Aha...u farmaceutsku.....samo mi nije jasna razlika radni terapeut - fizioterapeut....za sta bi se ti opredijelio:D
:bye:

Pa,mislim da je bolji smer-fizioterapeut.......Mada,mislim da su na Visoj jedini smerovi koji vrede:opsti,laboratorijski tehnolog i sanitarni........A,posle ovih ostalih je mnogo teze zaposliti se nego posle ova tri.......Sa opstim smerom je sigurno najlakse naci posao kasnije,a i najveca je mogucnost za zaposlenje..E,sad,pitanje je sta tebe interesuje.......Jel sad ides za farmaceutskog tehnicara?

interesuje me osim biologije za prijemni , da li ce biti jos koji predmet npr. ekologija i sl. ne mogu da udjem na sajt zemunski , jel to problem kod mene ili se ne moze uci uopste na " vzsbeograd.edu.rs "

Samo biologija ce biti na prijemnom.......Ja mogu da udjem na sajt,al tamo bas i nema nekih korisnih stvari,sem predmeta za sve smerove............. http://www.vzsbeograd.edu.rs/

Pozdrav!
Treba mi pomoc...
Prochitala sam ovih par strana, i sada bi da sumiram malo..
Zavrshavam trecu godinu gimnazije, prirodno-matematichki smer pa polako pochinjem da razmishljam o buducnosti.. :|

Da li se sada polazhe samo biologija ili biologija i hemija? Nisam vas razumela, jer neki su rekli ovkao, neki onako.. Zanima me koji deo, iz kojih knjiga, koji su autori..

Da li ima posla posle zavrshene vishe shkole?

Koji smer je najbolji? Da li je radiolog opasno biti?

Iz shkole cu poneti 35-36 poena...

ОБАВЕШТЕЊЕ - упис у наредну школску 2009/2010. годину

Конкурс за упис школске 2009/2010.године

Висока здравствена школа струковних студија у Београду школске 2009/2010.године уписује на студије првог степена 620 студената на следеће студијске програме:

Студијски програм
Број студ. на буџету
Број студ. који плаћа школарину
укупан број студената

1. струковна медицинска сестра
60
60
120

2. струковна медицинска сестра-бабица
30
50
80

3. струковни санитарно- еколошки инжењер
30
50
80

4. струковни медицински радиолог
30
50
80

5. струковни физиотерапеут
30
70
100

6. струковни радни терапеут
20
40
60

7. струковни нутрициониста дијететичар
20
30
50

8. струковни медицинско-лабораторијски технолог
20
30
50

УКУПНО
240
380
620

У прву годину студија могу се уписати кандидати који имају одговарајуће средње образовање, по студијским програмима:
струковна медицинска сестра: средња медицинска школа и гимназија
струковна медицинска сестра-бабица: средња медицинска школа и гимназија
струковни санитарно- еколошки инжењер: средња школа у четворогодишњем трајању
струковни медицински радиолог: средња школа у четворогодишњем трајању
струковни физиотерапеут: средња школа у четворогодишњем трајању
струковни радни терапеут: средња школа у четворогодишњем трајању
струковни нутрициониста дијететичар: средња школа у четворогодишњем трајању
струковни медицинско- лабораторијски технолог: средња школа у четворогодишњем трајању

Ближи услови за упис биће регулисани заједничким Конкурсом за упис на високе струковне школе Републике Србије

Основ за утврђивање редоследа кандидата за упис на студије првог степена је општи успех постигнут у средњем образовању и резултат на пријемном испиту.

Пријемни испит се полаже из предмета Биологије по плану и програму средње медицинске школе.

Ovo je korisno, hvala.
Njihov sajt ne radi pa nista ne mogu da saznam.
Jos me interesuju odgovori na ona moja pitanja.

I medicinska sestra-babica sta radis? Jel mozhesh samo da radish kao babica na poradjanju ili?

I zanima me da li nutricionista ima nekog posla i svee.. Broj bodova..

Pozdrav!
Treba mi pomoc...
Prochitala sam ovih par strana, i sada bi da sumiram malo..
Zavrshavam trecu godinu gimnazije, prirodno-matematichki smer pa polako pochinjem da razmishljam o buducnosti.. :|

Da li se sada polazhe samo biologija ili biologija i hemija? Nisam vas razumela, jer neki su rekli ovkao, neki onako.. Zanima me koji deo, iz kojih knjiga, koji su autori..

Da li ima posla posle zavrshene vishe shkole?

Koji smer je najbolji? Da li je radiolog opasno biti?

Iz shkole cu poneti 35-36 poena...

e ovako :)
Ove godine se polaze samo biologija
da li ima posla??? to ti je sve relativno :think:
najbolji smerovi sa kojim posle mozes da nadjes posao su:sanitarni,med sestre i babice :ok:

Evo rezultata prijemnog od prosle godine: http://prijemni.infostud.com/rezult...ravstvena_skola_strukovnih_studija_u_Beogradu

A,sad,sto se tice zaposlenja........Pa,ja mislim da za nutricioniste i nema bas nesto posla.....Naravno da se najlakse zaposljavaju sestre,jer su one potrebne u svim zdravstvenim ustanovama......Sanitarci imaju super plate,ali bez neke veze je tesko zaposliti se.....Mada,danas gotovo za svako i malo normalno radno mesto ti treba neka veza.....E,da.....Od dosta ljudi sam cuo i da radiolozi prilicno lako nalaze posao.....Ima ih u svim bolnicama i domovima zdravlja,a mogu da rade i u veterinarskim ambulantama na rendgenu.................

aaaaaaaaaaaaaa, poludecu od biologije, ucim je za izborni, pa cu da kasnije dopunim znanje za prijemni, problem je u tome sto sam cula od devojke koja je sad prva godina babicki, da je ona ucila iz ovih knjiga iz srednje med. i da se ispalila kaze pitanja su bila slicnija gradivu iz gimnazije i oni koji su ucili iz knjiga za gimnaziju bolje su prosli. kome sad verovati??????:dontunderstand: :dash:
E da uzgred jedan savet, cula sam da su pitanja na cake i da su dvosmislena i da se treba obratiti paznja na one sitne textove ispod slika u knjizi;
srecno svima i nadam se da ste krenuli ranije da ucite a ne ko ja pre neki dan :whistling:

aaaaaaaaaaaaaa, poludecu od biologije, ucim je za izborni, pa cu da kasnije dopunim znanje za prijemni, problem je u tome sto sam cula od devojke koja je sad prva godina babicki, da je ona ucila iz ovih knjiga iz srednje med. i da se ispalila kaze pitanja su bila slicnija gradivu iz gimnazije i oni koji su ucili iz knjiga za gimnaziju bolje su prosli. kome sad verovati??????:dontunderstand: :dash:
E da uzgred jedan savet, cula sam da su pitanja na cake i da su dvosmislena i da se treba obratiti paznja na one sitne textove ispod slika u knjizi;
srecno svima i nadam se da ste krenuli ranije da ucite a ne ko ja pre neki dan :whistling:

svako drugacije kaze :( i zato su trebali da daju informator,ja mislim da oni to namerno rade i namerno ce biti smuckana pitanja :rtfm:
tako da mislim da je ovde najbitnija sreca naravno i ucenje ali bez srece nema nista :besna:

Back