Visa Medicinska?

Prijemni ispiti za brucoše do kraja juna

Budući brucoši će ove godine prijemne ispite polagati ranije nego prethodnih godina zbog održavanja Univerzijade. Zakonski rok do kog Beogradski univerzitet mora da raspiše konkurs za upis je 25. april. Brucoši će prijave za upis predavati od 21. do 24 juna, dok će ispiti biti od 26. do 28 juna.

Preliminarne rang liste izaći će 30. juna, a nezadovoljni studenti prigovore će moći da podnesu 1. i 2. jula. Konačne rang liste studenti mogu da očekuju najkasnije 4. jula da bi 5. i 6. bio obavljen upis.

Vlada Srbije ovih dana trebalo bi da razmatra predlog fakulteta Beogradskog univerziteta o kvotama za upis brucoša u novoj školskoj godini. Ako se dogodi da Vlada ne usvoji predlog Univeziteta, već smanji broj studenata, onda će se oni koji su na dnu liste za studiranje iz budžeta pridružiti samofinansirajućim studentima. Sa liste samofinansirajućih studenata ispašće oni koji su bili na dnu liste.

evo da napisem koje sam knjige kupila pa ako moze neko da mi potvrdi da li sam prave kupila

biologija za I razred medicinske i veterinarske skole
-delija balos
-dragoljub panic
-branka stevanovic
-katica paunovic
-djordje stevanovic

biologija za II ili I razred medicinske i II veterinarske skole
-miloje krunic
-ivo savic
-bozidar curcic

biologija za III razred medicinske i veterinarske skole
-dragoslav marinkovic
-marko andjelkovic
-ana savic
-vukosava diklic

i zanima me da li je vazna godina izdavanja???

al sam se iskucala :dash:

evo da napisem koje sam knjige kupila pa ako moze neko da mi potvrdi da li sam prave kupila

biologija za I razred medicinske i veterinarske skole
-delija balos
-dragoljub panic
-branka stevanovic
-katica paunovic
-djordje stevanovic

biologija za II ili I razred medicinske i II veterinarske skole
-miloje krunic
-ivo savic
-bozidar curcic

biologija za III razred medicinske i veterinarske skole
-dragoslav marinkovic
-marko andjelkovic
-ana savic
-vukosava diklic

i zanima me da li je vazna godina izdavanja???

al sam se iskucala :dash:

e ovo i mene interesuje...ne znam kako se uci biologija u srednjoj medicinskoj....po ovome zakljucujem da je uce 3 godine

sto se tice tvog pitanja mislim da moze da bude bitna...pazi ja kad sam polagala prijemni za biologiju (faks) preporucili su nam da kupimo nove knjige...to su sad ove nove ...jer po njima se sastvaljaju pitanja...ja imam i stare i nove (samo ove su za gimnazije) ima malo razlike ...osim sto su ove nove malo lepse napisane, razumljivije i lakse za ucenje ima malo i nekih dopuna a nesto je izbaceno....

sto se tice knjiga za srednju med i mene interesuje bas isto sto i tebe...ako postoje nove pretpostvaljam da je sigurnije uzeti nove...

jel ima neko da sad sprema prijemni za visu med....ili da ide u srednju med. da nas malo prosvetli oko ovoga???

Evo,ja idem u srednju medicinsku.Te 3 knjige se koriste u medicinkoj......Meni su knjige za prvu i drugu godinu izdanje 2005,a ova za trecu godinu je iz 2006.

e divno

molim te reci mi sta ucite iz biologije
nisam jos pogledala te knjige al mi treba samo okvirno informacija
pretpostvaljam mikrobiologija, genetika, anatomija i fiziologija zivotinja (najvise coveka), razvice, i slicno...
jel ucite biljcice?

e divno

molim te reci mi sta ucite iz biologije
nisam jos pogledala te knjige al mi treba samo okvirno informacija
pretpostvaljam mikrobiologija, genetika, anatomija i fiziologija zivotinja (najvise coveka), razvice, i slicno...
jel ucite biljcice?

Sad u trecoj godini radimo genetiku.U drugoj godini smo radili zivotinje(razmnozavanje,morfologija,sistematika),a u prvoj godini viruse,bakterije,biologiju celije i biljke.....Po meni je druga godina najteza,a i najdosadnija...............

Je li to isto u Beogradu? I sta podrazumijeva taj smjer, mislim sta moze da se radi kada se to zavrsi?

Jeste,u BG-u je.E,nemam pojma sta posle toga moze da se radi...Jedino da pozoves fakultet,pa da probas da nadjes nekog ko ce ti reci nesto o tom smer,jer je tek prosle godine otvoren na faxu.Ili da kupis informator,mozda u njemu pise.

Jeste,u BG-u je.E,nemam pojma sta posle toga moze da se radi...Jedino da pozoves fakultet,pa da probas da nadjes nekog ko ce ti reci nesto o tom smer,jer je tek prosle godine otvoren na faxu.Ili da kupis informator,mozda u njemu pise.

E hvala ti puno....je li ti ides na ovu Visu medicinsku?.....e jos jedno pitanje :D Znas li gdje ima taj smjer zubna protetika

Ma,pitaj slobodno sve sto te zanima...Ja cu se potruditi da ti pomognem,ako mogu.......

Струковни терапеут је здравствени радник који помоћу физиотерапијских метода унапређује физиолошке и физичке способности и могућности појединца и омогућује реституцију оштећених функција. Током едукације оспособљен је да посао обавља самостално или у оквиру стручног тима. Истовремено може да организује рад на свим нивоима у оквиру радних јединица.

To je dosta slican smer fizioterapeutskom......Mozes posle toga da radis u sluzbama za rehabilitaciju,banjama,sa bolesnicima koji su imali infarkt,ili operaciju,pa kad bi trebalo neko da im pomogne da se posle toga pokrenu.E,a u koju skolu ides???Jel si cetvrta god?:bye:

Ma,pitaj slobodno sve sto te zanima...Ja cu se potruditi da ti pomognem,ako mogu.......

Струковни терапеут је здравствени радник који помоћу физиотерапијских метода унапређује физиолошке и физичке способности и могућности појединца и омогућује реституцију оштећених функција. Током едукације оспособљен је да посао обавља самостално или у оквиру стручног тима. Истовремено може да организује рад на свим нивоима у оквиру радних јединица.

To je dosta slican smer fizioterapeutskom......Mozes posle toga da radis u sluzbama za rehabilitaciju,banjama,sa bolesnicima koji su imali infarkt,ili operaciju,pa kad bi trebalo neko da im pomogne da se posle toga pokrenu.E,a u koju skolu ides???Jel si cetvrta god?:bye:

Aha...u farmaceutsku.....samo mi nije jasna razlika radni terapeut - fizioterapeut....za sta bi se ti opredijelio:D
:bye:

Back