Visa Medicinska?

A pa dobro.. Ko zna. :]
Ako neko bude znao za onaj intervju, neka mi javi..
Al' kontam da to nije strashno.

Ja idem u gimnaziju, prirodno-matematichki smer.. Nadam se da mi to nece predstavljati problem.. Iako su oni iz med. shkole u prednosti, jer su imali bar neku praksu..
Imacu oko 36 poena, sve mi josh zavisi, mozhda i vishe malko..
:]

..- способност за рад у зони јонизујућег зрачења -експертиза ( Институт за медицину рада др Карајовић), за стуковног медицинског радиолога....ma opusteno samo,ni ja nisam pocela mnogo pre,mozda koji dan ranije:)))))).....ali eto sad ucim 7 sati dnevno,ubijam se....ja cu za fizioterapeuta konkurisati,pa sta mi bog da....sta reci,srecno:)))))!

Poslednja izmena:
jel zna neko jel treba lekarsko uverenje? i gde treba da se izvadi,u maticnom domu zdravlja,mislim tamo gde zivis,ili....
i kada se vrsi taj neki pristupni intervju ya procenu emocionalne i socijalne zrelosti sto traze za strukovnu med.sestru? gde?

svima treba lekarsko, a vadis ga u domu zdravlja gde imas karton (ides samo kod jedne dr, ona ti pregleda karton da vidi da li imas neku bolest i to je to).

a ovo valjda u skoli kad dodjes da se prijavis..

Nevena, pitaj na faksu, ja sam josh davno nashla gde se to ide, ali sada ne mogu opet da nadjem, pa ne znam da to odgovorim. :]
Srecno ti! :)
Da li mo mozhesh reci neshto o tom smeru, da li je zaista jako opasno biti radiolog?

Suzana, ja sam na par mesta prochitala da je sve podjednako zastupljeno, i da su to samo priche da je neki deo vishe zastupljen, a neki manje..
Ne bih da te plashim, to sam ja samo prochitala, pa ako neko zna drugachije, napisace ti..
:)

za strukovog medicinskog radiologa - sposobnost za rad u zoni jonizujućeg zračenja - ekspertiza (koju izdaje Institut za medicinu rada i radiološku zaštitu „Dr Dragomir Karajović", Deligradska br.29, Beograd) - evo ga, nevena. ;]

ja znam da su razliciti,raspitala sam se kod devojke koja vec studira,upisala je prosle godine...pitanja su bila kao iz zbirke,za sve smerove....ali ipak,ne garantujem nista,ja ucim sve,i knjige i pitanja pa sta dodje dodje....srecno devojke!

Pa oni kazu,naravno da ti niko u skoli nece reci da postoje pitanja,vec ce te naterati da ucis cele knjige:)....hehehe,ali...postoji zbirka pitanja,priprema za prijemni ispit za medicinski i stomatiloski fakultet,i prosle i valjda preprosle godine su pitanja bila odatle....tako mi je bar rekla devojka koja je upisala prosle godine:))))...ali ja ne mogu samo na to da se oslonim,tako da spremam uporedo,ucim iz knjige i provezbam pitanja...savetujem vam da nabavite te zbirke,ako nista mogu da vam pomognu,cisto da proverite znanje,jer su pitanja radjena po knjigama za medicinsku skolu,iz kojih i ucimo...

Pa nije bas,znam da za medicinski fax uce i iz jednih i iz drugih knjiga,ali njima ta pitanja sluze samo za vezbanje....drugarica moja upisuje stomatologiju,ali konkurisace i na medicini,jer je isti prijemni,pa tako znam:)....ne znam gde bi to moglo,probaj na stomatoloskom ili medicinskom fakultetu,meni je dala ta devojka sto je upisivala prosle godine,pa sam fotokopirala...stvarno ne znam,ima nekih 800 pitanja iz biosa....

Pa oni kazu,naravno da ti niko u skoli nece reci da postoje pitanja,vec ce te naterati da ucis cele knjige:)....hehehe,ali...postoji zbirka pitanja,priprema za prijemni ispit za medicinski i stomatiloski fakultet,i prosle i valjda preprosle godine su pitanja bila odatle....tako mi je bar rekla devojka koja je upisala prosle godine:))))...ali ja ne mogu samo na to da se oslonim,tako da spremam uporedo,ucim iz knjige i provezbam pitanja...savetujem vam da nabavite te zbirke,ako nista mogu da vam pomognu,cisto da proverite znanje,jer su pitanja radjena po knjigama za medicinsku skolu,iz kojih i ucimo...

moje drugarice su upisale visu prosle godine i njima su govorilili da uce iz tih zbirki,ali rekle su mi da nisu bila ta pitanja,ali opet sto da ne prodjes ta pitanja taman malo da provezbas :D

ja cula da prijemni kosta 8000 :poludeo::poludeo:

Nevena, pitaj na faksu, ja sam josh davno nashla gde se to ide, ali sada ne mogu opet da nadjem, pa ne znam da to odgovorim. :]
Srecno ti! :)
Da li mo mozhesh reci neshto o tom smeru, da li je zaista jako opasno biti radiolog?

znam samo koliko i svi ostali u principu nisi u prostoriji u kojoj se snima rtg,imas zastitnu kecelju...jedino je opasno za one koji rade na onkologiji kad pripremaju neke lekove i na hemoterapiji,ustvari i oni imaju zastitna odela(kapu,rukavice,masku,i odelo) ali u zurbi niko ne stavlja....ja sam se bas dvoumila izmedju nutricioniste i san.inz. ali izgleda da tu nema posla bez jace veze a za ovaj sam cula da je trazen smer i da su dobre plate mozda cak i da imaju beneficije....:ok:

Први конкурсни рок:

Пријављивање кандидата на конкурс вршиће се 22,23,24.06.2009. године од 9,00 до 14,00 часова.

Документа потребна за конкурс:

- пријава на конкурс ( добија се у Школи )

- диплома средње школе

- четири сведочанства средње школе

- извод из матичне књиге рођених

- лекарско уверење (не старије од шест месеци)

- уплата 5000,00 на жиро рачун школе

жиро рачун 840-1105666-45

поз.на број 97 66-S56

( обавезно донети оригинале на увид, а фотокопије докумената се задржавају у школи. Фотокопије докумената не морају бити оверене у општини )

Полагање пријемног испита 27. и 28. јуна 2009.

E pa ne znam,neko kaze ovako,a neko onako,verovatno su prijemni nekih smerova bili iz zbirke a nekih ne....mada pitanja i onako obuhvataju skoro sve iz knjige,tako da jedino sto mogu je da promeni ponudjene odgovore,ili red reci ili tako nesto.....Sanja,za koji se smer spremas??

Back