Vinčanska kultura ili vruć krompir srpske istoriografije

Мислиш ли да је ова фигура фалсификат или оно што је Човић предао?

Па пази, ми смо овде открили да не постоје апсолутно никаква ископавања у Винчи, тако да мора да је лаж. Историчар мора да је зато што место обезбеђују историчари 24/7 и уколико им се приближи археолог они одмах пуцају (наоружани су и молотвљевим коктелима ако којим случајем археолози присмрде).

Ова жена са мајицом Винчански музеј жупе-Александровац мора да је неки историчар кога плаћа Радивој Радић па је купила мајицу приликом посете и ангажовала фотографа да слика...видиш како је везала косу и ставила качкет, а посебно наочаре што је ставила, то је да је не препознају да је заправо историчар и помисле наивни да се ради о археологу. Фигурица је вероватно школски пројекат њеног детета, или је туристички реквизит са одмора у Латинској Америци.

Nebitno je tvrdš li da tema nije vezana sa autohtonističkom pričom (a nije baš najtačnije); ključni je problem što si u naslovu napisao vruć krompir srpske istoriografije umesto vruć krompir srpske arheologije, recimo, što bi bilo ispravno. Jer i u ovoj poruci meni se čini da ti opet mešaš praistoriju i istoriju, tj. brkaš babe i žabe.

O kojoj se to rupi u istoriji radi? Gde?

I šta ima to da se dogovaram sa Draganom Jankovićem..? :D

Ako ja ista shvatam o vremenu, nesto sto se desilo u liniji vremena pre tacke obrta ( pocetka istorije recimo)
direktno utice na desavanja posle tacke sunovrata ....
Mozda kod vas "istoricara" nista ne znaci vreme, jer bajka pocinje " Bilo jednom jedno carstvo...", a zavrsava sa "ziveli su srecno i dugovecno"

Ako ja ista shvatam o vremenu, nesto sto se desilo u liniji vremena pre tacke obrta ( pocetka istorije recimo)
direktno utice na desavanja posle tacke sunovrata ....
Mozda kod vas "istoricara" nista ne znaci vreme, jer bajka pocinje " Bilo jednom jedno carstvo...", a zavrsava sa "ziveli su srecno i dugovecno"

Hajde preskoči sve i pređi samo na poentu, bez preterane potrebe zapetljanog filozofiranja.

Znači, otvorio si temu koja je posvećena meni i ova tema je tvoj privatni socijalni eksperiment da li na Istoriji može postojati tema na kojoj ja ne pišem?
Ne, nego je tema za istoricare koje zanima i praistorija, kao pocetak ljudskog vremena i pisma....a ti mi trolujes temu, kao sto radis na svim temama koje nisu po tvom sablonu...
Pa ako bi bio ljubazan da ne trolujes bio bih ti zahvalan....idi bavi se politikom to ti vise lezi....jes da dobro trolujes, ali bre skini se....

Vec sam postvljao video sa srbijaglobal gde daju primere etrurskih recenica i reci tj starih srpskih reci.
Дај конретно. Једна слика артефакта и доле напиши тумачење. Нема се времена да се гледају сати видео материјала. Тај видео може сутра да нестане са нета. Или да угасе цео Youtube.

Дај конретно. Једна слика артефакта и доле напиши тумачење. Нема се времена да се гледају сати видео материјала. Тај видео може сутра да нестане са нета. Или да угасе цео Youtube.

Ево, може да почне са Капуанске плоче.

Etruscan_Ritual_Calendar_%285th-cent._BC%29_-_Altes_Museum_-_Berlin_-_Germany_2017.jpg

Ако некога интересује како то звучи прочитано, од 00:40:

Namerno je korisceno gomila jezika da se rastumaci rasensko etrursko osim slovenskih jer su falsifikatori istorije znali da je kljuc u srpskom i slovenskim jezicima.
Nebuloze koje su dobili koristeci grcki i ostale jezike su prihvacene iako nemaju ni promil veze s mozgom, a staro-srpski i slovenski koji odmah citaju su i dalje osporavani.
Cilj ovih trolova koji osporavaju srpski i slovenski (i sanskrt i sve ostalo...) je da se sakrije istina to su dezinfo trolovi koji vrse placenu propagandu.

od 23 minuta pa nadalje...

Ko zna sta ti trazis. Evidentno je da se skriva ono na sta bi vinca mogla da ukaze.
Evidentno je i da mnogi iz Nordijsko Svapske skole ukazuju na skrivanje istine,
samo takodje mnogi od njih su zavedeni da su ih komunisti blokirali, a sve vreme isti ljudi su na delu.
Ocekujem u najskorije vreme otvaranje nalazista u Vinci i sklanjanje polumrtvih neupotrebljivih strucnjaka.

Obe su original. Jedna je nađena tipa 70ih a ova - sada. Stil figura je isti.

Изгледа да ни један нити други нисте сконтали да је питање очигледна спрдња.

Неки форумаши (нпр. овај што је писао изнад тебе) тврде да уопште ни не постоје никаква ископавања винчанских и сродних локалитета, па сам био ироничан покушавајући да кажем да чим је то што су вести објавиле немогуће, мора да значи да је нужно (у главама тих људи) и неистина.

Изгледа да ни један нити други нисте сконтали да је питање очигледна спрдња.

Неки форумаши (нпр. овај што је писао изнад тебе) тврде да уопште ни не постоје никаква ископавања винчанских и сродних локалитета, па сам био ироничан покушавајући да кажем да чим је то што су вести објавиле немогуће, мора да значи да је нужно (у главама тих људи) и неистина.
Sta je nama u glavama mi znamo, ali znamo i da trolujes svaku temu koja nije u skladu sa nekim ustaljenim, a pri tome sumnjivim tvrdnjama, jer sluze iskljucivo za dnevnu politiku i za istu se izvlace po potrebi razliciti argumenti.
Recimo , "neki tvrde da se nista ne kopa na lokalitetima...." ali tvrde i to da se svesno ne kopa na tim lokalitetima, sto menja sustinu tvrdnje....
Stavise, tvoje zanimanje za ovu temu ( koja te inace kao tema ne zanima jer nema veze sa istorijom) je indikator tvog angazovanja na PDF, ali i na celom forumu...narocito politici...

Sta je nama u glavama mi znamo, ali znamo i da trolujes svaku temu koja nije u skladu sa nekim ustaljenim, a pri tome sumnjivim tvrdnjama, jer sluze iskljucivo za dnevnu politiku i za istu se izvlace po potrebi razliciti argumenti.
Recimo , "neki tvrde da se nista ne kopa na lokalitetima...." ali tvrde i to da se svesno ne kopa na tim lokalitetima, sto menja sustinu tvrdnje....
Stavise, tvoje zanimanje za ovu temu ( koja te inace kao tema ne zanima jer nema veze sa istorijom) je indikator tvog angazovanja na PDF, ali i na celom forumu...narocito politici...

Poslušaj malo za promenu sopstvene poruke pre njihovog objavljivanja. Tvrdiš da se ništa ne kopa u Vinči i par dana posle toga jedno od najvećih otkrića. Šta ti to govori?

Daj, razmišljaj malo bre pre kucanja.

Poslušaj malo za promenu sopstvene poruke pre njihovog objavljivanja. Tvrdiš da se ništa ne kopa u Vinči i par dana posle toga jedno od najvećih otkrića. Šta ti to govori?

Daj, razmišljaj malo bre pre kucanja.
Dovoljno je iskopano da ukaze na postojanje cele civilizacije ( nekim normalnim svetski priznatim strucnjacima ) koju vi (IT strucnjaci za istoriju) niste ni videli ili se pravite da ne postoji...a to sto se sada ne kopa je takodje zassluga "strucnjaka" ( ko da se bavi praistorijom, kada je unosnija politika) i tako vec 70 godina u tradiciji koja traje jos od '32. sto govori mnogo o tim strucnjacima.

Dovoljno je iskopano da ukaze na postojanje cele civilizacije ( nekim normalnim svetski priznatim strucnjacima ) koju vi (IT strucnjaci za istoriju) niste ni videli ili se pravite da ne postoji...a to sto se sada ne kopa je takodje zassluga "strucnjaka" ( ko da se bavi praistorijom, kada je unosnija politika) i tako vec 70 godina u tradiciji koja traje jos od '32. sto govori mnogo o tim strucnjacima.

Prilično sam siguran da sam video, i to itekako mnogo više od tebe. :lol:

Back