Vijesti iz BiH

NIJE BAS TAKO STO MISLITE
ja sam ponosan sto sam bosanac:D
ziveo sam u vecim mjestima kao sto je bukurest,beograd i nikad necu izmeniti svoj govor
uvijek ijekavica
nema nista gore kad neko ode par godina u beograd i vrati se i prica ekavicu
e brate sine ****** itd.....:dash:
vozdra:cool:

Poslednja izmena:
ziveo sam u vecim mjestima kao sto je bukurest,beograd i nikad necu izmeniti svoj govor
uvijek ijekavica

Ja sam izmenio svoj govor, ali sam i dalje ponosan sto sam Bosanac. :heart:
Samo nedam da me zovu Boske, odma dobiju po p... :hahaha: (salim se :heart:)

Nemogu da vjerujem kakve glupe predrasude žive u Srbiji prema Bosancima. Jeli moguće da je to društvo toliko zatvoreno pa da neprihvata baš nikakve razlike i da sve što je drugačije gleda sa prezirom i omalovažavanjem? Pa zar i u našem anrodu žive te bolesne, hitlerovske ideje o supriornosti jedne "rase" u odnosu na drugu? MIslim da je ipak stavt samo u nedostatku komunikacije među ljudima. Kada se ljudi i lično upoznaju međusobno, onda i predrasude nestaju.

Smenjen načelnika državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislav Jovičić

Visoki predstavnik međunarode zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko smenio komesara Policije hercegovačko-neretvanskog kantona Himza Đonka i načelnika državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislava Jovičića. Za Jovičića se priča da je špijunirao Gregorijana i Incka, dok za ovog drugog ne znam.

Da li to znači da je počelo malo šakom od sto, ili ne?

Smenjen načelnika državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislav Jovičić

Visoki predstavnik međunarode zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko smenio komesara Policije hercegovačko-neretvanskog kantona Himza Đonka i načelnika državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislava Jovičića. Za Jovičića se priča da je špijunirao Gregorijana i Incka, dok za ovog drugog ne znam.

Da li to znači da je počelo malo šakom od sto, ili ne?

to samo znači da dolazi nova "sila" problema u ovu i onako prenapaćenu zemlju!:rtfm:

uvijek ijekavica

ili je gore kada sa x god zaostatka bosanci otkriju satrovacki i druge beogradske fazone:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

uvijek ijekavica

Ovaj post je napisan ekavicom :D

Doduse, i ja pisem ekavicu otkad znam za sebe, ali pricam ijekavski, i nemam nameru da to promenim u skorije vreme :)

Vidim da ovdje ima nekih koji govore " Ko kaze da su bosanci glupi"

Pa bosanci nisu nacija, vec muslimani pokusavaju sebe tako da nazovu kao u fazonu Bosna je njihova i da im je oduzet dio teritorije (republika srpska)

Secam se, kad sam ja bila 7 osnovne, pa je uvedeno da je ijekavica obavezna i da sve knjige moraju biti izdanje Srpskog Sarajeva (danasnjeg Istocnog :) ), pa su sve beogradske samo prestampali i zamenili 'e' sa 'ije', to je uradjeno toliko nestrucno da su na mnogim mestima pisale nebuloze poput 'smijedje boje'.... Uzas... :)

Back