Vijesti iz BiH

Ако се погледа са аспекта да је АДСЛ технологија ТЕК уведена у Бијељини цене уопште нису високе, нарочито упоређујући са Србијом у којој је АДСЛ одавно присутан. Наравно, са друге стране тј са стране џепова потрошача то дефинитивно јесу високе цене... лично сматрам да ће цене падати временом са повећањем броја корисника ;)

Ако се погледа са аспекта да је АДСЛ технологија ТЕК уведена у Бијељини цене уопште нису високе, нарочито упоређујући са Србијом у којој је АДСЛ одавно присутан. Наравно, са друге стране тј са стране џепова потрошача то дефинитивно јесу високе цене... лично сматрам да ће цене падати временом са повећањем броја корисника ;)

Pa i nije bas skoro uvedena adsl tehnologija, ima vec jedno 2 god... A od kako je pusteno u rad cijene su ostale iste. Ja koristim kablovski koji je mnogo povoljniji i sa kojim sam jako zadovoljan.

Izložba fotografija mlade autorice Bojane Vejin održaće se sutra, 12.8.2008. u prostorijama Doma omladine, sa početkom u 21h.

Autorica će ovom izložbom pokušati da razbije predrasude i da publici prikaže svet alternativne stvarnosti, onakve kakvom ga ona doživljava.

Dođite! :D

Ako Nijeste znali, vuk zivi na drvetu

Уџбеници за децу основних школа у БиХ настављају да скандализују домаћу јавност својим непримереним садржајем.

Тако се у уџбенику Природе за пети разред основне школе може видети илустрација на којој се двоје деце међу животињама наги држе за руке, прибијени једно уз друго, преноси „Дневни Аваз”.

Уџбеник је изашао у издању издавачких кућа НАМ и „Вријеме” Зеница, за наставну јединицу „Животињско царство”.

Ово је још један у низу спорних потеза издавача уџбеника. Најпре је деци у петом разреду објашњено како вук живи на дрвету и да биљоједи морају да буду брзи да би дошли до хране, а неки испуштају и „смрдљиве гасове”.

Такође, деца су упозната и са чудноватом биљком која има неколико врста листова и цветова.

Уз уџбеник Музичке културе ученицима петог разреда је подељен и компакт диск на којем се налази песма о пушењу марихуане "La cucaracha", а један од стихова песме гласи и „Марихуану пушим ја”.

Из Министарства образовања ФБиХ раније је оцено да су уџбеници одлични, а да за начињене грешке одговорност сносе искључиво аутори. (Мондо)

Stvarno svakojaki danas uce ovu jadnu djecu ... :hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
zitelji odredjenih nasih bivsih republika su prilicno cudo.
kad dodju u novu sredinu, umesto da se uklope u istu do odredjene mere (nekako mi je logicno da zelim biti prihvacena u odredjenim okvirima), oni furaju svoj iritirajuci fazon sa dijalektom, glupostima, tupovoscu, bezobrazlukom, primedbama na racun drzave u kojoj rade, leba jedu, zive...
urodjeno, ocigledno.
postovanje drugacijima.
p.s. komentar se ne odnosi direktno na udzbenike, vec na cinjenicu da je skupljanje djubreta ispred svog praga, pre nego sto zvirnemo u tudju kantu, korisno.

Poslednja izmena:
Pozdrav!
Imam prijatelja koji zivi u Grckoj, no, kako nema grckih papira nije u mogucnosti da dodje u Bosnu. Albanski je drzavljanin, pa namjerava doci iz Albanije. Moze li mi neko reci kakav je proces za dobijanje vize? Da li je moguce dobiti vizu i otputovati isti dan ukoliko se plati odredjena suma novca?
Bila bih vam veoma zahvalna na pomoci!

Pozdrav i veeelika pusa!

Из Министарства образовања ФБиХ раније је оцено да су уџбеници одлични, а да за начињене грешке одговорност сносе искључиво аутори. (Мондо)

:
Ovo je potpuno nerazumljivo, znači li to da su autori nešto dodavali nakon odobrenja ili šta?

Da tacan podatak i sramota kakvi primitivci i kvaziintelektualci danasnjice pokusavaju da osakate buduca pokoljenja u potpunosti se slazem s tobom...jadna djeca.
Pa koliko smo glupi i trebali taj epitet da se tako izrazim stavljati samo ipred bosanskog puka ili ispred svih ostalih pri tome mislim na nashe komsije s one strane Drine koji su pokazali svoju glupost u pravom smislu te rijeci ne bash tako davno.

Back