"Vidiš li prijatelju ona tri čobana?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A od strane koga je bili dirigovana. Hajde da vidimo. Svi doslovno prijatelji i neprijatelji Srbije su za kopanje jer svi imaju interes, pre svega ekonomski a onda i da zajednička a pre svega svoja govna istovaruju ovde kod nas. Jesi li poročitala istraživanje i saslušala stručnjake iz Srbije? "Dirigovano" je isključivo iznutra, od strane normalnih, poštenih, neprodanih ljudi kojih je u Srbiji nažalost manjina.
Problem nije u litijumu. Naravno da ce svi imati vise koristi nego stete. Problem je sto je to Rotschildov politicki projekt. Naravno, on nikada i nigde ne nastupa samo sa jednim ciljem, cak vrlso cesto koristi ekonomsku logiku da bi ostvario politicke ciljeve. Vec se na samo pocetku videlo da je uz dobijanje kocesija za iskopavanje litijuma Rotschild isplanirao i uklanjanje Vucica, jer, zamka je postavljena tako da , kako god Vucic odluci, to moze biti povod za njegovo uklanjanje od strane "opozicije" i naroda.
Dakle, ja sam protiv Rotschilda u Srbiji a ne protiv iskopavanja litijuma.

Misliš izvoziće hiljade tona kamenja da bi dobili par tona litijuma a sve to jer su dobri, pošteni, moralni, pa će u Kini ispirati sumporom i ostavljati jalovišta.
How sweeet

Bila je dobra tema o istraživanju i stavu relavantnih naučnika o litijumu.
https://forum.krstarica.com/threads...i-8-naucnika-upozorava-na-katastrofu.1006710/
Kao i ova, na pdfu Nauka
https://forum.krstarica.com/threads/projekat-jadar.1006452/

Samo 8? z:shock:

Od 68 instituta koji su od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, naučnih i istraživačko–razvojnih instituta, koji broje po nekoliko desetina naucnih radnika...samo njih osmoro su relevantni?
Ja sam sokirana...

Poslednja izmena:
Čobani ne treba da odlučuju o tome gde postaviti most na Adi niti odlučivati na referendumu da li treba kopati litijum jer o tome nema pojma, ali mora da ima svoj glas. Zašto. Zato što intelektualna elita nije i mudra, a još manje moralna elita. Zato što bi takva elita opušteno mic po mic opet običniog čoveka stavila u "okove", ne one čelične, ali opet okove.

Zato što ta elita ipak želi da naplati svoj intelektualizam još i još. Eto, ti profesori sa fakulteta imaju najveću slobodu izražavanja, jer univerzitet ima svoju autonomiju, praktično im vlast ne može ništa. Imaju plate od kojih mogu ok da žive, plus regularne tezgice. I to im je malo nego daj da ih Vrhovni počasti još nekom tezgom.

A od strane koga je bili dirigovana. Hajde da vidimo. Svi doslovno prijatelji i neprijatelji Srbije su za kopanje jer svi imaju interes, pre svega ekonomski a onda i da zajednička a pre svega svoja govna istovaruju ovde kod nas. Jesi li poročitala istraživanje i saslušala stručnjake iz Srbije? "Dirigovano" je isključivo iznutra, od strane normalnih, poštenih, neprodanih ljudi kojih je u Srbiji nažalost manjina.
Ne mislim da je dirigovano sa nekom lošom namerom. Prosto su pustili
informacije ljudi koji imaju pristup medijima i većoj publici. Da smo ti ili
ja o tome nešto napisale ili rekle, prosto se ništa ne bi ni desilo. Naravno
da u tome imaju udela i političari koji bi da ostvare svoje interese kroz
ovu situaciju. Ali ja gledam samo dobru stranu toga. Treba da se priča
i treba ljudi da budu informisani.

Samo 8? z:shock:

Od 68 instituta koji su od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, naučnih i istraživačko–razvojnih instituta, koji broje po nekoliko desetina naucnih radnika...samo njih osmorica?
Ja sam sokirana...
Ne znam koliko si upućena da je uraditi takvo istraživenje i objaviti ga u najeminentnijem naučnim časopsu ogroman uspeh. I to se ne radi svaki čas i masovno. Ovi ljudi nisu lupetali proizvoljno. Mnogi naučnici su ih javno podržali, ostali su ćutali ( što je nažalost, a ne za likovanje) jer ipak nisu smeli javno da kažu ili stave potpis u korist trovanja sopstvene zemlje, a samo jedan koji zvanično(!) nije na platnom spisku je podržao kopanje.

Da, nažalost, i ja sam šokirana kad sam videla onu listu podrške SNS- u.
Ti ljudi su uglavnom profesori privatnih fakulteta, iz Prištine, ili fakulteta društvenih nauka gde valjda ne mogu da nađu privatnu tezgu pa im dodatna državna angažovanja dobro dođu. I jedan kuvar :lol:

Očigledno da moj i par miliona ljudi nemaju mozga, pa treba tri čobana da nam objasne šta je dobro za nas...
jes da čobani lože drva iz komšijinog zabrana, ali se zato njihov "stručni tim" loži na dolare, pa na evriće onda na švajcarce itd.
79 miliona dolara kada podeliš na 100tinjak organizacija preko Veselinovića (stručnjaka) još uvek je blizu miliončeta koji podižu BDP i prosek plata...

Poslednja izmena:

Back