Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo dobre vjesti za sve koji čekaju,
ipak se nešto događa mene je danas CO kontaktirao!
Žena mi je noseča pa nam je rekao da če naša case biti on hold, dok ne rodi a kad dobijemo bebu :D da mu pošaljemo birth certificate i bia passport od bebe pa da onda idemo svi skupa na Medical!;)

Pozz:bye:

ljudi jel neko zna koliko se otprilike ceka od trenutka kad te pitaju hoces li uplatiti za kurs engleskog ili ne ja sam im odmah javio da cemo platiti oni su rekli da nista ne placamo dok oni ne jave,i to je sve,evo vec tri nedelje proslo od toga ,stvarno ga preterase

Evo dobre vjesti za sve koji čekaju,
ipak se nešto događa mene je danas CO kontaktirao!
Žena mi je noseča pa nam je rekao da če naša case biti on hold, dok ne rodi a kad dobijemo bebu :D da mu pošaljemo birth certificate i bia passport od bebe pa da onda idemo svi skupa na Medical!;)

Pozz:bye:

A da ste vec uradili medicinske preglede, da li bi i onda bili na cekanju?

ej, zdravo svima posle duzeg vremena
nisu mi se javljali dugo , dok nisam pop.......eo ,pa sam rekao advokatu pre tri nedelje da kontaktira CO ,odmah potom su mi poslali uputsvo za placanje 2925 dolara za engleski za suprugu mi smo uplatili odmah sutra i od tada nista , cekacu do kraja ove nedelje pa cu ponovo da zovem advokata,
nemam pojma zasto toliko odugovlace kad sam im platio sve , to znaci da je gotovo sve samo da mi daju zvanicnu potvrdu

A da ste vec uradili medicinske preglede, da li bi i onda bili na cekanju?

Pa bili bi zato što treba poslati i od bebe medical. A da se je beba rodila poslje svega toga, znači da smo mi več dobili vizu onda bi se opet zakompliciralo jer bi moro za bebu sve na novo prijavljivati.:confused:
Pa smo radije malo sačekali i sad kad je beba več tu sutra idemo da odradimo medical. I onda nadam se da če biti viza tu.:eek:

Pozz

Pozdrav dobri ljudi,

citao sam vase postove i komentare, pa rekoh da vam se obratim.
naime moja supruga i ja smo odlucili da ponovimo immigration process za Canada, uzgred ja sam jos prosle godine gledao mogucnosti da zapocnemo immigration process za Australia.
ja sam graduated in mineral processing i post graduated in mineral processing and recycling technologies (excluding petroleum), nemam radnog iskustva u struci. na IELTS sam dobio band 5 na sva cetiri dela testa.
moja supruga je diplomirani ekonomist i ima iskustvo ka finance manager (3 godine) i moving and cargo manager (1 godina).
ja imam 31 a ona 32 godine. interesuje me koje su nase sanse (ako postoje) i ko bi od nas bio principal applicant, jer se i kod njih nesto u zakonu o imigraciji promenilo. takodje me interesuje koliko traje proces? znam samo da je min 120 bodova ako sam tacno obavesten prosle godine.
takodje sam procitao ovde da je bilo reci o nemogucnosti uplate (fee payment) pa su neki od aplicanata isli u Banja luku da uplacuju ili se varam.

ako neko od vas moze da nam pojasni stvari oko imigracije, bili bismo vam veoma zahvalni.

pozdrav!

Pozdrav dobri ljudi,

citao sam vase postove i komentare, pa rekoh da vam se obratim.
naime moja supruga i ja smo odlucili da ponovimo immigration process za Canada, uzgred ja sam jos prosle godine gledao mogucnosti da zapocnemo immigration process za Australia.
ja sam graduated in mineral processing i post graduated in mineral processing and recycling technologies (excluding petroleum), nemam radnog iskustva u struci. na IELTS sam dobio band 5 na sva cetiri dela testa.
moja supruga je diplomirani ekonomist i ima iskustvo ka finance manager (3 godine) i moving and cargo manager (1 godina).
ja imam 31 a ona 32 godine. interesuje me koje su nase sanse (ako postoje) i ko bi od nas bio principal applicant, jer se i kod njih nesto u zakonu o imigraciji promenilo. takodje me interesuje koliko traje proces? znam samo da je min 120 bodova ako sam tacno obavesten prosle godine.
takodje sam procitao ovde da je bilo reci o nemogucnosti uplate (fee payment) pa su neki od aplicanata isli u Banja luku da uplacuju ili se varam.

ako neko od vas moze da nam pojasni stvari oko imigracije, bili bismo vam veoma zahvalni.

pozdrav!

Pa najbolje da postavis neko konkretno pitanje da bi mogli da ti damo odgovor....
Moja preporuka ti je da odes na sajt:
http://www.immi.gov.au/ , procitas i naucis napamet sta tamo pise,pa onda sta ti nije jasno mi cemo da pokusamo da pomognemo.
ako ne razumes sta tamo pise,onda pravac jos od sutra na engleski kurs jer ti je osnovi svega dobro poznavanje engleskog jezika....ovo ostalo je sve birokratija koja moze da traje izmedju 8meseci i 2 godine

Pozdrav vama svima takodje, ali mi ne "razdrndavajte" temu.
Čitati, čitati i izmedju ostalog čitati, ovo je "vesti za migrantske čekalice", gde se piše šta ima novo u propisima i uslovima, ko je šta napredovao i kad gde stigao.

Pa ostala pitanja postavljajte i odgovarajte na debeljuškastoj temi "posao australija", a ima ih i još ponekih "kako po novom u aus" i slično. Izvinite i hvala lepo.

A za početak interesovanja pogledajte stari SOL, dok se čeka novi, da vidite kako stoji stvar sa vašim zanimanjem.

Poslednja izmena:
A kad smo kod vesti, South Australia izlazi (prva ako se ne varam) sa nekom konkretnom vezom izmedju prošlosti i budućnosti (koja bi se zvala sadašnjost, iliti šta raditi sad, kad ne znaš šta će biti posle).
Da vam ja ne citiram, čitajte na linkovima, vi koji čekate i vi koji tek planirate da započnete to čekanje, šta stari SOl, šta novi SOL, a šta izmedju...

http://www.migration.sa.gov.au/sa/migrate_from_overseas/visa_options/gen_skill3.jsp

http://www.migration.sa.gov.au/public/download.jsp?id=7959

Pa neće baš moći da ima isto zanimanje, jer kad jednom izadju svi planovi, ono što je u planu ono što je na planu ići će, ono što nije u planu, ide u onih petstotinak mesta vanplanskih, itd. Sve to zavisi od njih kako srede i ako ikad srede. Stvar je u tome, da kad izdaju odredjen broj sponzorshipa, ostale odbijaju, pa nema uzaludnog čekanja (bilo bi naravno lepše da na sajtu napišu nema više mesta, ne šaljite papire, dodjite dogodine). Ako tako urade i u diac za aplikacije za vizu, ne bi niko čekao duže od godine, ali ne bi bilo ni lažnih nada. Moje je mišljenje da se to nikad neće desiti.

Naravno pitao sam ja hoće li se primenjivati SMP retroaktivno, tj. da li mi koji već imamo sponsorship od pre upadamo u novi plan ako nam je zanimanje u njemu, sad ću da pronadjem odgovor da ne kuckam, muka mi je već od svog kuckanja s administracijama australije...

State Migration Plan has not been finalised and we have not been made aware what will be in this plan or whether the new rules and regulations will apply to people whose applications have been processed or future applications. Once the plan is finalised we will be contacting those applicants who are affected and publishing all the information on our website. At present we do not know when the plan will be finalised.

Reči govore više od slova...

Back