Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
5. applications from people who are nominated by a State/Territory government whose nominated occupation is not listed on the CSL

spadam ovde, ali sam sa liste prioriteta spao sa drugog na peto mesto, znachi, mozda vizu dobijem 2012 a... ako se sete da me usput bace na 13.mesto prioriteta, onda mozda i nikad.
A zvali me vec bili na lekarski i sve, jutros sam se zheshce razocharao.. ***

Moje skromno mišljenje, a i dosadašnje iskustvo potvrdjuje, da se ne mogu uvek sva lupetanja DIAC sprovesti konzistentno i u praksi, većina da, ali dobar deo i ne. Ako me kapiraš šta bih hteo da ti kažem:rtfm:

Q4. What will happen to priority processing of CSL applications?

Occupations which are listed on the CSL receive priority processing, which assists the targeting of the migration program. These arrangements will continue until the review is finalised. Once the review is finalised, arrangements for phasing out the CSL will be announced.

Bemu, ovo sam predvideo a nisam ni video da piše lepo...
Da se ne bi desilo da vam nisu rekli, kad se skrati MODL, može da se ukine CSL, pa budući aplikanti mislite o tome. Opet ćemo da se igramo.

Ajmo da uzmemo nekoga vrača/vračaru da nam kaže što da radimo. :vudu:... možda da izbodemo onoga glavnoga Krisa ili tako već nekako? Da mu naredimo da nam ostavi naša zanimanja u modl...a ova csl neka ide u p.m. odmah!

Poslednja izmena:
if you have made a valid application for a permanent General Skilled Migration visa and are later nominated by an employer under the Employer Nomination Scheme, you may be eligible to lodge a fee-free visa application.
See: Fee-Free Visa Applications
Ova vi je opcija najbolja sad, super je treba SAMO poslodavac i posao...

Ионако код нас, како плаћају, све дође к`о волонтирање :D Срећом занимање ми је на СОЛ листи и добростојеће су шансе за посао с обзиром на Baby Boom тамо.
Ја иначе студирам и волонтирам (у струци наравно) па сам контала на ту фору да "наштанцам" искуство, да не губим време овде :D

Ионако код нас, како плаћају, све дође к`о волонтирање :D Срећом занимање ми је на СОЛ листи и добростојеће су шансе за посао с обзиром на Baby Boom тамо.
Ја иначе студирам и волонтирам (у струци наравно) па сам контала на ту фору да "наштанцам" искуство, да не губим време овде :D
Posto ti je zanimanje na SOL listi spremi se na duugo cekanje...!

Uf, pa to je postalo dosta komplikovano...:think:
Prvo je bila MODL lista...na njoj je oko 100 zanimanja na koja dobijas dodatnih 15(valjda) poena. Ona se pojavila 1999. i do nedavno je sasvim fino funkcionisala. Tacnije, aplikacije ljudi cija zanimanja su na njoj prioritetno su procesirane sve do pocetka godine, kada se pojavila CSL lista. Nakon sto se ona pojavila, ljudi sa ovog foruma, koji su imali zanimanje na CSL, dobili su CO. Oni koji nisu bili na CSL, trazili su sponzorstvo od drzava, tako da su uspeli da iskoriste guzvu i takodje dobiju CO. Na zalost, ni to nije potrajalo. Pre par dana se na DIAC-ovom situ pojavilo ovo, sto je dodatno iskomplikovalo stvari i za sada se ne zna ko pije:pivce:, a ko placa.
Nadam se da ti je sada malo jasnije:huh:

Sve u svemu, ovo je jako rizicno vreme za apliciranje. Bez obzira na kojoj si listi i koliko poena imas, vrlo lako se moze desiti da ostanes bez ulozenog novca...

Poslednja izmena:
Sa ću ve obvasnim.
Pročitao sam najzad Issues paper 1 i 2 (kao Matriks 1 i2, treći deo će biti najgori).
Tako da je MODL ispao insufficiently responsive promenama u ekonomskim uslovima; naravno kad im treba po dve godine da procesuiraju aplikaciju.
Ipak, Australiji će trebati emigranti, to se svi slažu. Jer, kao što neko pomenu "babyboom" generaciju, ona stiže do penzije.
Tako da će ili ne biti nikakve liste, ili će biti jedne liste, ili će biti dve liste.
I biće još promena.
U svakom slučaju, kao i uvek, naebaće se u "pipeline", što bi reko Radovan, u mimohodu.
I bilo kako bilo, jedno je sigurno, svi koji sad misle da daju novac u svrhu apliciranja, nikako ne mogu znati po kojim će uslovima biti procenjivani. Jer ne znaju ni "oni".
A rekli su da će da bude sunčano osim ako ne padne kiša.

:whistling:
Ima ljudi i u lošijem psih. stanju, nego što nas ima ovde. :zcepanje:

Mylady
is losing all hope in going down under
Senior Member

My Mood: Worried
Mylady is a jewel in the roughMylady is a jewel in the roughMylady is a jewel in the rough

A song to chris evans
I am crying,I am cryyying throught the darks nights and the days I am crying to go to australia,to be in the sun,to be freeee.
Can you hear me can you hear me through the dark nights across the sea. Can you hear me CHRIS EVANS.I want to be near you to kick your a.....s.
Let me in,let me inn please change the process and let me in,dont shut me out.

As you can see I am clearly losing my mind,feel free to join in and add more lines.

if you have made a valid application for a permanent General Skilled Migration visa and are later nominated by an employer under the Employer Nomination Scheme, you may be eligible to lodge a fee-free visa application.
See: Fee-Free Visa Applications
Ova vi je opcija najbolja sad, super je treba SAMO poslodavac i posao...
Tree da li znas da li moze da se trazi poslodavac na immi.gov.au ili barem centri koji povezuju poslodavce i moguce aplikante...:think:

Tree da li znas da li moze da se trazi poslodavac na immi.gov.au ili barem centri koji povezuju poslodavce i moguce aplikante...:think:

Ne bih baš mogao reći da u potpunosti razumem pitanje.
Što možda znači da ne znam odgovor.
Mada se i sam bavim sličnim pitanjima trenutno, pa možemo da kooperišemo.
Zato mi bliže objasni na šta misliš.

A. Da li se neko od vas prijavio u Skill Matching Database pri apliciranju. Ja nisam, jer i ne verujem da to radi. Uspeo sam na netu da pronadjem ukupno dva čoveka, i to verovatno engleza, koje je neka agencija konrtaktirala za posao jer ih je pronašla u SMD. Da li iko zna da je ikad iko ikoga povukao iz SMD, da ga sponzoriše zavizu?

Moj programer je prijavljen na to go**** i do sada nista :(
U tom slucaju je pre resenje odlazak na onaj njihov sajam zaposljavanja u Londonu. Mogu da se kupe jeftine avionske karte Ryan Aira - 30ak eura Osijek - Frankfurt - London, samo treba da sredite vize...

Back